Φυσικά χωρίς γλουτένη, vegan και με λιγότερους υδατάνθρακες, το βιολογικό αλεύρι καρυδιού Βραζιλίας μετατρέπει τα συνηθισμένα ψωμιά, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ροφήματα ή μούσλι σε πραγματικές λιχουδιές.
Το βιολογικό αλεύρι καρυδιού Βραζιλίας μας, που προέρχεται από 100% βιολογικά καρύδια Βραζιλίας, αναβαθμίζει τα παραδοσιακά αλεύρια δημητριακών στη βιομηχανία τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο, τα προϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων αποκτούν μια μοναδική γεύση ξηρού καρπού. Από τα συνηθισμένα ψωμιά, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ροφήματα ή μούσλι γίνονται πραγματικές λιχουδιές. Φυσικά χωρίς γλουτένη και vegan, το βιολογικό αλεύρι καρυδιού Βραζιλίας μας ξεπερνά το αλεύρι δημητριακών, καθώς είναι φτωχότερο σε υδατάνθρακες και περιέχει, μέσω της περιεκτικότητας σε λάδι, πολύτιμα, απαραίτητα λιπαρά οξέα από το λάδι καρυδιού Βραζιλίας.
Το βιολογικό αλεύρι καρυδιού Βραζιλίας μας έχει μια ελαφρώς κρεμώδη υφή και μια χαρακτηριστική γεύση ξηρού καρπού.
Για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε το βιολογικό αλεύρι καρυδιού Βραζιλίας, χρησιμοποιούμε την ήπια ψυχρή πίεση των βιολογικών καρυδιών Βραζιλίας. Ως αποτέλεσμα, αποκτούμε ένα υψηλής ποιότητας.
Το peeling από σπόρους βατόμουρου – που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία καλλυντικών σε peeling προσώπου και σώματος – υποστηρίζει την ηρεμία και την αναγέννηση της ακαθαρτης, στρεσαρισμένης επιδερμίδας.
Το peeling από σπόρους βατόμουρου – που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία καλλυντικών σε peeling προσώπου και σώματος – υποστηρίζει την ηρεμία και την αναγέννηση της ακαθαρτης, στρεσαρισμένης επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα των καλλυντικών εφαρμογών με το peeling από σπόρους βατόμουρου θα πρέπει να είναι μια απαλή, βαθιά καθαρή επιδερμίδα, προστατευμένη από αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις.
Το βιολογικό peeling από σπόρους βατόμουρου έχει κόκκινη απόχρωση, ήπια φρουτώδη αρωματική γεύση και τραχιά υφή.
Για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε το βιολογικό peeling από σπόρους βατόμουρου, χρησιμοποιούμε την ήπια ψυχρή πίεση των βιολογικών σπόρων βατόμουρου. Ως αποτέλεσμα, αποκτούμε ένα υψηλής ποιότητας βιολογικό λάδι από σπόρους βατόμουρου και, μετά από χονδρό άλεσμα της υπόλοιπης πίεσης, το βιολογικό peeling από σπόρους βατόμουρου.
INCI: RUBUS IDAEUS SEEDCAKE POWDER
CAS: 84696-47-9
EINECS: 283-652-0
Συνήθως, το βιολογικό μας βούτυρο μάνγκο χρησιμοποιείται στην περιποίηση χειλιών, στη διακοσμητική κοσμετολογία, στην περιποίηση μωρών, σε σαπούνια με επαναφορά λιπαρότητας και σε προϊόντα για ιδιαίτερα καταπονημένα μαλλιά.
Συνήθως, το βιολογικό μας βούτυρο μάνγκο χρησιμοποιείται στην περιποίηση χειλιών, στη διακοσμητική κοσμετολογία, στην περιποίηση μωρών και σε σαπούνια με επαναφορά λιπαρότητας. Σε αντίθεση με άλλα φυτικά βούτυρα, το βούτυρο μάνγκο αφήνει στους περισσότερους ένα δροσιστικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα After Sun. Επίσης, είναι δυνατή η χρήση του σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών για ιδιαίτερα καταπονημένα μαλλιά.
Το βούτυρο μάνγκο (σπόρου) μας είναι λευκό έως κίτρινο και έχει ένα ήπιο, ουδέτερο άρωμα.
Το βιολογικό μας βούτυρο σπόρου μάνγκο εξάγεται από τους σπόρους του μάνγκο (Mangifera indica). Η διαδικασία διύλισης περιλαμβάνει τα στάδια απομάκρυνσης της βλέννας, ενδεχομένως της εξουδετέρωσης και της λεύκανσης, εάν απαιτούνται από την οξύτητα και τις χρωματικές τιμές, και της αποσυμπίεσης (περίπου 1,5 ώρες στους 210 °C).
INCI: MANGIFERA INDICA SEED BUTTER
CAS: 90063-86-8
EINECS: 290-045-4
Η λινολεϊκή οξύ που περιέχεται στο βιολογικό λάδι νυχτολούλουδου φροντίζει σε κρέμες, καλλυντικά έλαια και σαμπουάν, που καταπραΰνουν το ερεθισμένο, νιφάδες και φαγούρα δέρμα και ενισχύουν το φυσικό φραγμό του δέρματος.
Το βιολογικό λάδι νυχτολούλουδου χρησιμοποιείται συχνά σε κρέμες, αλοιφές, καλλυντικά έλαια και σαμπουάν, που καταπραΰνουν το ερεθισμένο, νιφάδες και φαγούρα δέρμα και ενισχύουν το φυσικό φραγμό του δέρματος. Η λινολεϊκή οξύ που περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στο λάδι νυχτολούλουδου συμβάλλει στην ανεκτικότητα του δέρματος των συνθέσεων και υποτίθεται ότι κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ζωηρό.
Το βιολογικό λάδι νυχτολούλουδου μας (γνωστό και ως λάδι σπόρων νυχτολούλουδου) είναι (χρυσό) κίτρινο με ένα χαρακτηριστικό άρωμα.
Το βιολογικό λάδι νυχτολούλουδου μας παράγεται με ψυχρή πίεση των σπόρων νυχτολούλουδου και στη συνέχεια με φιλτράρισμα.
INCI: OENOTHERA BIENNIS OIL
CAS: 90028-66-3
EINECS: 289-859-2
Μέσω της απόσταξης ατμού των φύλλων του φυτού πατσουλί, παράγεται το αιθέριο έλαιο πατσουλί BIO (γνωστό και ως έλαιο πατσουλί), το οποίο είχε μεγάλη δημοτικότητα κυρίως κατά τη διάρκεια της Flower Power εποχής της δεκαετίας του 1960 και 70. Πιθανώς επειδή έπρεπε να καλύψει την οσμή κάνναβης (όμως αυτό δεν μπορεί να το κάνει).
Στην εναλλακτική ιατρική θεωρείται ότι έχει αναλγητική και αποσυμφορητική δράση στο φλεβικό σύστημα, γι' αυτό χρησιμοποιείται σε λουτρά ελαίου, ως επάλειψη, σε αλοιφές ή κομπρέσες για φλεγμονώδεις δερματοπάθειες και μυκητιασικές λοιμώξεις.
Όπως και στον φαρμακευτικό τομέα, η βιομηχανία καλλυντικών εκμεταλλεύεται την φαινομενικά αντιφλεγμονώδη δράση του αιθέριου ελαίου πατσουλί BIO για τη φροντίδα ερεθισμένων, μη καθαρών, ευαίσθητων δερμάτων. Επιπλέον, η αρωματοποιία χρησιμοποιεί το αιθέριο έλαιο πατσουλί BIO ως λεπτή αρωματική νότα και σταθεροποιητή για ανατολίτικες ανδρικές αρωματικές συνθέσεις με ξυλώδεις και ροδόχρωμες νότες. Επίσης, αρωματίζει και άλλα καλλυντικά προϊόντα και σαπούνια.
INCI: POGOSTEMON CABLIN OIL
CAS: 8014-09-3 | 84238-39-1
EINECS: 282-493-4
Το αιθέριο έλαιο σπόρων άνηθου είναι ένα ελαφρώς ρευστό, άχρωμο έως κίτρινο υγρό. Διαθέτει μια χαρακτηριστική φρέσκια και πικάντικη μυρωδιά, που θυμίζει κύμινο. Παράγεται με απόσταξη ατμού από τους καρπούς (σπόρους) του άνηθου (Anethum graveolens).
Το έλαιο σπόρων άνηθου μοιάζει με το έλαιο από άνηθο, αλλά είναι πιο έντονο λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας σε κετόνες. Έχει αποχρεμπτική δράση, γι' αυτό χρησιμοποιείται συχνά ως αλοιφή ή κομπρέσα σε περιπτώσεις οξείας βρογχίτιδας. Το αιθέριο έλαιο σπόρων άνηθου μπορεί επίσης να διεγείρει τη ροή της χολής και να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη χοληδόχο στασιμότητα. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνεται η εσωτερική χρήση, μια αλοιφή ή μια κομπρέσα στην περιοχή της χολής/ήπατος. Το έλαιο σπόρων άνηθου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά ως αλοιφή σε περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου θρόισμού.
Στην κοσμετολογία, το αιθέριο έλαιο σπόρων άνηθου χρησιμοποιείται για τη σύνθεση πικάντικων αρωμάτων βοτάνων, π.χ. για σαπούνια και πρόσθετα μπάνιου.
Το έλαιο σπόρων άνηθου
INCI: ANETHUM GRAVEOLENS SEED OIL
CAS: 90028-03-8 | 8006-75-5
EINECS: 289-790-8
Η φυσική καφεΐνη από το απολεπιστικό με βιολογικούς κόκκους καφέ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και υποτίθεται ότι κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφιχτό, φρέσκο και νεανικό.
Η φυσική καφεΐνη από το απολεπιστικό με βιολογικούς κόκκους καφέ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφιχτό, φρέσκο και νεανικό, ειδικά όταν συνδυάζεται με μασάζ, θερμικές θεραπείες, άσκηση και υγιεινή διατροφή. Το χλωρογενικό οξύ υποτίθεται ότι έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει το DNA του δέρματος από βλάβες. Μια ποικιλία θρεπτικών λιπών μπορεί επίσης να συμβάλει σε μια όμορφη, φρέσκια όψη του δέρματος. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν το απολεπιστικό μας με βιολογικούς κόκκους καφέ ένα εξαιρετικό συστατικό για την περιποίηση κατά της κυτταρίτιδας σε λοσιόν σώματος και για κρέμες ή μάσκες προσώπου. Το απολεπιστικό μας με κόκκους καφέ προσφέρει απαλή επιδερμίδα σε προϊόντα απολέπισης.
Η φυσική καφεΐνη του απολεπιστικού με βιολογικούς κόκκους καφέ ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών. Υποτίθεται ότι δρα επίσης κατά της τριχόπτωσης.
INCI: COFFEA ARABICA SEED POWDER
100% κατεψυγμένα βιολογικά φράουλες, σε φέτες.
100% κατεψυγμένα βιολογικά φράουλες και βιολογικές μπανάνες, σε φέτες.
Συσκευασμένα σε επανασφραγιζόμενη σακούλα.
Για 100 γρ. κατεψυγμένων φράουλων απαιτούνται έως 900 γρ. φρέσκες φράουλες.
Το ΒιοΑρβενέλαιο, που μερικές φορές ονομάζεται και ΒιοΚέδρος, παράγεται μέσω της απόσταξης με ατμό από τα βελόνια και τις κορυφές κλαδιών της Κέδρου.
Η εφαρμογή του ΒιοΑρβενέλαιου (Κέδρου) στον φαρμακευτικό τομέα γίνεται ως πρόσθετο σε προϊόντα κατά των αναπνευστικών λοιμώξεων (όπως η βρογχίτιδα), για παράδειγμα σε εισπνεόμενα ή αλοιφές, καθώς στο Αρβενέλαιο αποδίδονται αποχρεμπτικές ιδιότητες. Επίσης, η φαρμακευτική βιομηχανία προσθέτει το Αρβενέλαιο σε φάρμακα για ρευματισμούς ή προϊόντα χαλάρωσης μυών.
Η φρέσκια αρωματική μυρωδιά του ΒιοΑρβενέλαιου χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών για ανδρικά αρώματα, που επίσης εμφανίζεται σε σαπούνια ή πρόσθετα μπάνιου και ιδιαίτερα σε μπάνια κατά του κρυολογήματος. Επιπλέον, οι πελάτες μας από τη βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιούν το ΒιοΑρβενέλαιο σε έλαια μασάζ και σώματος. Ακόμα και σε προϊόντα που αποτρέπουν τα έντομα ή βελτιώνουν την αντίληψη του αέρα του χώρου γενικά, προστίθεται το Αρβενέλαιο.
INCI: PINUS CEMBRA TWIG LEAF OIL
CAS: 92202-04-5
EINECS: 296-036-1
Το βιολογικό λάδι καρυδιού είναι καλά ανεκτό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ. Αν και είναι ένα σχετικά λιπαρό λάδι, απορροφάται γρήγορα και αφήνει μια ευχάριστη, ζωτική αίσθηση στο δέρμα.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, το βιολογικό λάδι καρυδιού είναι καλά ανεκτό. Αν και είναι ένα σχετικά λιπαρό λάδι, απορροφάται γρήγορα και αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε κρέμες, αλοιφές, σαμπουάν και ενυδατικά τζελ ντους στη βιομηχανία καλλυντικών. Ερεθισμένο, ξηρό δέρμα και μαλλιά επωφελούνται εξίσου από τις αναγεννητικές, κυτταρικές μεταβολικές ιδιότητες που αποδίδονται στο βιολογικό λάδι καρυδιού. Έτσι, το δέρμα αναμένεται να γίνει πιο ζωηρό, πιο γεμάτο και πιο απαλό.
Το βιολογικό λάδι καρυδιού μας έχει ανοιχτό κίτρινο έως κίτρινο χρώμα και ένα χαρακτηριστικό, ξηρό άρωμα.
Το βιολογικό λάδι καρυδιού της SanaBio παράγεται από τους σπόρους του καρυδιού μέσω μηχανικής ψυχρής πίεσης.
INCI: JUGLANS REGIA SEED OIL
CAS: 8024-09-7 / 84012-43-1
EINECS: 281-688-1
Το BioPerillaProtein μας (περίπου 35% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη) αναβαθμίζει το ψωμί, τα ζυμαρικά ή τις πανέτες, ιδιαίτερα για ψάρι, με το πικάντικο άρωμά του.
Το BioPerillaProtein προσφέρει στις συνταγές σας στη βιομηχανία τροφίμων, ιδιαίτερα σε αυτές της ασιατικής κουζίνας, ένα πικάντικο άρωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BioPerillaMehl μας για ψωμί, ζυμαρικά ή πανέτες, για παράδειγμα για ψάρι. Είναι χωρίς γλουτένη και ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (περίπου 35%).
Το BioPerillaProtein μας (γνωστό και ως BioPerillamehl) έχει πορτοκαλί έως σκούρο καφέ χρώμα και πικάντικη γεύση.
Για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε το BioPerillaProtein, χρησιμοποιούμε την ήπια ψυχρή πίεση των σπόρων BioPerilla. Ως αποτέλεσμα, αποκτούμε ένα υψηλής ποιότητας BioPerillaÖl και, μετά από λεπτό άλεσμα του υπολειπόμενου πίεσης κέικ, το BioPerillaProtein.
Με το Βιολογικό Έλαιο Ιπποφαές με την υπέροχη πορτοκαλί απόχρωση και την χαρακτηριστική γεύση του, μπορείτε να αρωματίσετε σάλτσες, φρούτα και λαχανικά, γιαούρτια, smoothies ή φρουτώδεις σαλάτες.
Το έλαιο ιπποφαούς μας είναι ένα πολύτιμο έλαιο στη βιομηχανία τροφίμων. Με αυτό μπορείτε να αρωματίσετε σάλτσες, φρούτα και λαχανικά, γιαούρτια, smoothies ή φρουτώδεις σαλάτες. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα του ελαίου ιπποφαούς με την υπέροχη πορτοκαλί απόχρωση είναι αρκετή. Η αναγνωρίσιμη γεύση του ελαίου ιπποφαούς αναδεικνύεται καλύτερα σε κρύα πιάτα. Δεν είναι κατάλληλο για τηγάνισμα. Για αυτό είναι πραγματικά πολύτιμο.
Το Βιολογικό Έλαιο Ιπποφαές μας έχει πορτοκαλοκίτρινη απόχρωση και χαρακτηριστικό φρουτώδες άρωμα.
Συμπιέζουμε αποξηραμένα φρούτα ιπποφαούς από ελεγμένη βιολογική καλλιέργεια με ήπιο ψυχρό τρόπο, για να παρασκευάσουμε το Βιολογικό Έλαιο Ιπποφαές μας.
Η "Φρούτο του Θεού", όπως ονομάζεται μερικές φορές η παπάγια, μπορεί να επεξεργαστεί σε ένα εξαιρετικό βιολογικό εκχύλισμα παπάγιας με τη βοήθεια της υπερηχητικής εξαγωγής.
Ιδιαίτερα η βιομηχανία καλλυντικών εκτιμά τις ιδιότητες του βιολογικού εκχυλίσματος παπάγιας. Υποστηρίζει την επούλωση πληγών μέσω της βελτιωμένης κυτταρικής αναγέννησης. Το ταλαιπωρημένο δέρμα αναμένεται να φαίνεται πιο λείο. Ακόμη και σε δέρμα που έχει υποστεί από ηλιακά εγκαύματα ή ουλές, το βιολογικό εκχύλισμα παπάγιας θεωρείται ένα μικρό θαύμα. Η ελαφρώς αντιοξειδωτική δράση του χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία καλλυντικών στην αντιγηραντική φροντίδα, προκειμένου να επαναφέρει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα στο ώριμο δέρμα. Γενικά, αναμένεται ότι η εικόνα του δέρματος μπορεί να βελτιωθεί με τη βοήθεια του βιολογικού εκχυλίσματος παπάγιας.
INCI: Carica Papaya Fruit Extract
CAS: 84012-30-6
EINECS: 281-675-0
100% βιολογικά αφυδατωμένα μήλα, σε φέτες.
Συσκευασμένα σε επανασφραγιζόμενη σακούλα.
Χρειάζονται έως και 700 g φρέσκων φρούτων για την παραγωγή 100 g αφυδατωμένων μήλων.
Αυτή η βιολογική εκχύλισμα τζίντζερ είναι μια πραγματική καινοτομία. Σε αντίθεση με το αιθέριο έλαιο τζίντζερ, το οποίο παράγεται μέσω υδροστατικής απόσταξης, το βιολογικό εκχύλισμα τζίντζερ προέρχεται από την μηχανική ψυχρή πίεση του αποξηραμένου, νεπαλέζικου τζίντζερ – χωρίς χημικά ή αλκοόλ. Χάρη στις περιεχόμενες πικάντικες ουσίες, όπως οι τζιντζερόλες, το βιολογικό εκχύλισμα τζίντζερ είναι κατάλληλο για τη φυσική ιατρική, την κοσμετολογία και τη βιομηχανία τροφίμων.
Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ασία, τόσο μαγειρικά όσο και ιατρικά. Το τζίντζερ ήταν ένα από τα πρώτα μπαχαρικά που ήρθαν μέσω του δρόμου των μπαχαρικών και συνιστούταν από Έλληνες γιατρούς για την τόνωση της πέψης. Αυτό είναι ακόμα μία από τις κύριες εφαρμογές του. Υποτίθεται ότι καταπολεμά τη ναυτία, τα φουσκώματα και τις στομαχικές διαταραχές, ενώ διεγείρει επίσης τη ροή της χολής. Επιπλέον, το τζίντζερ καταναλώνεται συχνά κατά την κρύα εποχή για να υποστηρίξει τις φυσικές άμυνες του σώματος.
INCI: ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACT
CAS: 84696-15-1
EINECS: 283-634-2
Το αιθέριο έλαιο από στέλεχος γαρίφαλου είναι ένα ελαφρώς ρευστό, άχρωμο έως κίτρινο υγρό που διαθλά το φως έντονα. Παράγεται μέσω απόσταξης με ατμό από τα αποξηραμένα και θρυμματισμένα στελέχη των ανθοφόρων μπουμπουκιών του δέντρου γαρίφαλου (Eugenia caryophyllus).
Το έλαιο στέλεχος γαρίφαλου θεωρείται στη φυσική ιατρική ως σπιτική θεραπεία για λοιμώξεις στην στοματική κοιλότητα, για πόνους δοντιών και κακή αναπνοή. Γι' αυτό είναι συχνά παρόν σε στοματικά διαλύματα και νερά. Επίσης, περιγράφεται θετική επίδραση του ελαίου γαρίφαλου σε γαστρεντερικές διαταραχές. Η χαρακτηριστική γλυκιά, αλλά πικάντικη μυρωδιά του ελαίου στέλεχος γαρίφαλου θεωρείται ευχάριστη από τους περισσότερους. Αντίθετα, λέγεται ότι αποτρέπει τα έντομα. Αν ένας ενοχλητικός έχει τσιμπήσει, το έλαιο στέλεχος γαρίφαλου μπορεί να προσφέρει ανακούφιση λόγω της ελαφρώς απολυμαντικής του δράσης. Αυτή η ιδιότητα καθιστά το έλαιο γαρίφαλου μια καλή βάση ως συστατικό σε κρέμες και αλοιφές για φλεγμονώδη ακμή και για μικρές, επιφανειακές δερματικές βλάβες.
INCI: EUGENIA CARYOPHYLLUS STEM OIL
CAS: 84961-50-2
EINECS: 284-638-7
χρησιμοποιείται για την αρωματική επεξεργασία των προϊόντων τους. Τελικά, η μυρωδιά του καφέ μπορεί να ξυπνήσει δύο συναισθήματα: πολλοί από εμάς τη συνδέουμε με ηρεμία και χαλάρωση ή, αντίθετα, με μια αναζωογονητική αίσθηση που μας επαναφέρει σε φόρμα. Το καφεϊνη που περιέχεται στο βιολογικό εκχύλισμα καφέ αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, κάτι που μπορεί να αξιοποιηθεί εξαιρετικά σε συσφικτικές κρέμες κατά των μαύρων κύκλων ή σε θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας. Σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες, το βιολογικό εκχύλισμα καφέ χρησιμοποιείται επίσης στην περιποίηση των χειλιών, για να δημιουργήσει τόσο μια ευχάριστη μυρωδιά όσο και ένα ενισχυτικό αποτέλεσμα.
Δεδομένου ότι το βιολογικό εκχύλισμα καφέ δεν προέρχεται από πράσινους, αλλά από καβουρδισμένους κόκκους καφέ, είναι κατάλληλο και για τη βιομηχανία τροφίμων. Σκεφτείτε εκλεκτές σοκολατάκια, λικέρ ή παγωτό που εμπλουτίζουν την υπέροχη αρωματική γεύση του βιολογικού εκχυλίσματος καφέ.
INCI: COFFEA ARABICA SEED EXTRACT
CAS: 84650-00-0
EINECS: 283-481-1
Το βιολογικό λάδι καρύδας αναφέρεται επίσης ως βιολογικό λίπος καρύδας, καθώς είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου. Ο λόγος γι' αυτό είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα. Ωστόσο, λόγω του χαμηλού σημείου τήξης των 23°C, γίνεται γρήγορα υγρό. Παράγεται με πίεση από τον θρυμματισμένο και αποξηραμένο ιστό της καρύδας, το κοπρά. Η φρέσκια κοπρά αποξηραίνεται και πιέζεται. Το βιολογικό λάδι καρύδας μας πιέζεται κρύο και στη συνέχεια φιλτράρεται.
CAS:8001-31-8
EINECS:232-282-8
Η υψηλή περιεκτικότητα σε Άλφα-Λινολενικό οξύ και η ξηρή γεύση του Βιολογικού Λαδιού Λιναριού είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για vegan πιάτα όπως σαλάτες, ντιπ, σούπες, τυρί κόρκ και άλλα επιδόρπια.
Το "υγρό χρυσάφι" Βιολογικό Λάδι Λιναριού εμπλουτίζει μια σειρά από συνταγές στη βιομηχανία τροφίμων. Η ξηρή γεύση του εντυπωσιάζει σε σαλάτες, ντιπ, τυρί κόρκ και άλλα επιδόρπια. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόστιμο στοιχείο σε σούπες. Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα Άλφα-Λινολενικό οξύ είναι μια πραγματική εναλλακτική λύση για vegan και χορτοφαγικά πιάτα αντί για ψάρι ή λάδι ψαριού. Αυτή η υψηλή περιεκτικότητα είναι ο λόγος για το χαμηλό σημείο καπνού και, επομένως, για την έλλειψη αντοχής στη θερμότητα του Βιολογικού Λαδιού Λιναριού. Το τηγάνισμα και το τηγάνισμα με το Βιολογικό Λάδι Λιναριού μας δεν συνιστάται.
Το Βιολογικό Λάδι Λιναριού μας έχει κίτρινο-πράσινο χρώμα και χαρακτηριστικό, ξηρό άρωμα.
Παράγουμε το Βιολογικό Λάδι Λιναριού μας (Βιολογικό Λάδι Σπόρων Λιναριού Χρυσό)
Το αιθέριο έλαιο βιολογικής λεβάντας είναι ένα ελαφρώς ρευστό, κίτρινο υγρό. Διαθέτει έναν ισχυρό, χαρακτηριστικά φρέσκο άρωμα με έντονη γεύση λεμονιού και μελισσών, γι' αυτό το έλαιο ονομάζεται επίσης Melissa indicum.
Το αιθέριο έλαιο βιολογικής λεβάντας εξάγεται μέσω απόσταξης ατμού από τα φύλλα του γρασιδιού MahaPengiri (γρασίδι λεβάντας, Cymbopogon winteranius).
Στην Ασία, το έλαιο λεβάντας και τα φυτικά μέρη χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό για τη θεραπεία του πυρετού, των εντερικών παρασίτων, των πεπτικών και εμμηνορροϊκών προβλημάτων. Έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές οι εφαρμογές ως αλοιφή, έλαιο μασάζ, κομπρέσες, αρωματικά χώρου (λάμπες αρωμάτων) ή μπάνιο. Γνωστή είναι επίσης η ισχυρή απωθητική δράση του αιθέριου ελαίου βιολογικής λεβάντας κατά των εντόμων. Χρησιμοποιείται, επομένως, σε απωθητικά εντόμων (σπρέι σώματος, λοσιόν) ή και σε αντίστοιχες αρωματικές κεριές, αρώματα χώρου και λιβάνια.
Στη βιομηχανία καλλυντικών, το έλαιο λεβάντας παράγεται με
INCI: CYMBOPOGON WINTERIANUS OIL
CAS: 91771-61-8
EINECS: 294-954-7
Το αιθέριο έλαιο λιβάνι BIO (γνωστό και ως BioOlibanumÖl) παρασκευάζεται με τη μέθοδο της απόσταξης με ατμό από τη ρητίνη του ινδικού δέντρου λιβανιού. Η χρήση του αιθέριου ελαίου λιβάνι BIO είναι τεκμηριωμένη εδώ και πάνω από 5000 χρόνια.
Σε περιπτώσεις έντονης παραγωγής βλέννας στις ανώτερες αναπνευστικές οδούς, πολλοί φυσικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν το αιθέριο έλαιο λιβάνι BIO για να διαλύσουν τη βλέννα. Δεδομένου ότι υποστηρίζει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, θεωρείται ένα πραγματικό "κρυολόγημα-έλαιο". Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις για την θετική επίδραση του αιθέριου ελαίου λιβάνι BIO στην αναγέννηση του δέρματος. Αυτό είναι που αξιοποιεί η φαρμακευτική βιομηχανία σε αλοιφές επούλωσης.
Η βιομηχανία καλλυντικών εκμεταλλεύεται αυτή την ιδιότητα στην περιποίηση ώριμου δέρματος. Η αρωματική μυρωδιά του αιθέριου ελαίου λιβάνι BIO χρησιμοποιείται επίσης σε αρώματα και προϊόντα περιποίησης, όπως π.χ. σε αρωματικά χώρου, αλλά και σε χαλαρωτικά λουτρά.
Λόγω της ιατρικής γεύσης του, η βιομηχανία τροφίμων αποφεύγει τη χρήση του αιθέριου ελαίου λιβάνι BIO.
INCI: BOSWELLIA SERRATA OIL
CAS: 97952-72-2
EINECS: 308-366-6
{"text":"Στη φαρμακευτική, ιατρική και λαϊκή ιατρική\nΤα θετικά αποτελέσματα του ελαίου κάνναβης (ελαιού σπόρων κάνναβης) στην υγεία οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.\n\nΣτην κοσμετολογία\nΤο έλαιο κάνναβης διακρίνεται για τις πολύ καλές του ιδιότητες φροντίδας. Ανήκει στην ομάδα των ξηρών ελαίων, καθιστώντας το ιδανικό συστατικό για έλαια μασάζ, αλοιφές, κρέμες, σαπούνια και σαμπουάν.\n\nΣτη βιομηχανία\nΤο έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για την παραγωγή καθαριστικών. Επιπλέον, λόγω της υψηλής του ικανότητας ολίσθησης, χρησιμοποιείται για την παραγωγή χρωμάτων, βερνικιών και μελανιών εκτύπωσης.\n\nΣτην κουζίνα\nΤο έλαιο σπόρων κάνναβης ανήκει αναμφίβολα στα γκουρμέ ελαιόλαδα. Η καρυδιά γεύση του το καθιστά ιδανικό καρύκευμα για την κρύα κουζίνα. Το έλαιο κάνναβης έχει σχετικά χαμηλό σημείο καπνίσματος (165°C) και γι' αυτό είναι κατάλληλο μόνο για σοτάρισμα και ατμόβραση στην ζεστή κουζίνα.\n\nCAS:89958-21-4\nEINECS:289-644-3"}
Η υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτα συστατικά στο βούτυρο καριτέ υποτίθεται ότι δεσμεύει καλύτερα την υγρασία στο δέρμα, έτσι ώστε το δέρμα να είναι πιο απαλό και προστατευμένο από την ξηρότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το βούτυρο καριτέ διαθέτει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτα συστατικά. Αυτή η κατάσταση υποτίθεται ότι έχει θετική επίδραση στο δέρμα. Η υγρασία υποτίθεται ότι δεσμεύεται καλύτερα στο δέρμα, έτσι ώστε το δέρμα να είναι πιο απαλό και προστατευμένο από την ξηρότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό συστατικό σε κρέμες, λοσιόν και προϊόντα AfterSun, αλλά και σε βάλσαμα χειλιών, προϊόντα φροντίδας κατά την εγκυμοσύνη και σαπούνια. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση στο βιολογικό βούτυρο κακάο, το οποίο μπορούμε επίσης να σας προμηθεύσουμε.
Το εκλεπτυσμένο βιολογικό βούτυρο καριτέ μας είναι κρεμώδες λευκό έως κίτρινο και έχει ουδέτερη αρωματική γεύση. Είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατά την παραγωγή του εκλεπτυσμένου βιολογικού βουτύρου καριτέ, οι καρποί καριτέ συλλέγονται και πολτοποιούνται.
INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER
CAS: 194043-92-0 / 91080-23-8
EINECS: 293-515-7
Η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Από το φυτό μπορούν να παραχθούν υφάσματα και σχοινιά. Από τους σπόρους μπορεί να παραχθεί πολύτιμο λάδι κάνναβης, τόσο για μαγειρικούς όσο και για καλλυντικούς σκοπούς.
Ο εκχύλισμα που προκύπτει από τους ψυχρά πιεσμένους σπόρους κάνναβης με τη βοήθεια της υπερηχητικής εκχύλισης είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τη βιομηχανία καλλυντικών. Οι συνθέσεις με τον εκχύλισμα κάνναβης BIO περιποιούνται την ώριμη και ξηρή επιδερμίδα, της οποίας η υγρασιακή φραγή είναι διαταραγμένη. Ένα ελαφρύ αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα συμβάλλει στην λείανση της επιδερμίδας, η οποία φαίνεται ξανά ζωηρή και απαλή.
INCI: CANNABIS SATIVA SEED EXTRACT
CAS: 89958-21-4
EINECS: 289-644-3
Το ΒιοΠερίλλα είναι μια εξωτική εναλλακτική λύση στο λιναρόσπορο, που με την λεπτή, φρέσκια γεύση του, θυμίζει την ανατολικοασιατική κουζίνα στις συνταγές σας, ιδιαίτερα σε ζυμαρικά και κρεατικά.
Το λάδι από το φυτό Περίλλα, που ονομάζεται επίσης κινέζικη μαύρη τσουκνίδα ή άγριο σουσάμι, δεν είναι ακόμα τόσο γνωστό. Ωστόσο, το ΒιοΠερίλλα από τη SanaBio είναι ένα εξαιρετικό λάδι για τη βιομηχανία τροφίμων. Χρησιμοποιήστε την εξωτική εναλλακτική λύση στο λιναρόσπορο με την λεπτή, φρέσκια γεύση του, για να θυμίζει η συνταγή σας την ανατολικοασιατική κουζίνα. Ιδιαίτερα τα ζυμαρικά και τα κρεατικά αποκτούν έτσι μια εξαιρετική νότα. Το ΒιοΠερίλλα μοιάζει με το φάσμα λιπαρών οξέων του ΒιοΛιναρόσπορου, με υψηλό ποσοστό απαραίτητων, πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, κυρίως άλφα-λινολενικού οξέος.
Το ΒιοΠερίλλα μας έχει (ανοιχτό) κίτρινο χρώμα και μια λιπαρή, πράσινη αρωματική νότα.
Συμπιέζουμε τους σπόρους Περίλλα από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια με ήπιο ψυχρό τύπο.
Το βιολογικό λάδι αμυγδάλου απορροφάται καλά από το δέρμα και υποτίθεται ότι εξισορροπεί την λιπιδική ισορροπία του δέρματος. Έτσι προσφέρει ανακούφιση για ερεθισμένο, ξηρό δέρμα, χείλη και μαλλιά – ακόμη και για την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών.
Το βιολογικό λάδι αμυγδάλου θεωρείται πραγματικός θησαυρός ανάμεσα στα καλλυντικά έλαια. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή ελαίων σώματος, ελαίων μασάζ, ελαίων μπάνιου, προϊόντων περιποίησης χειλιών, αλοιφών, κρεμών, προϊόντων περιποίησης μωρών, μάσκες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Απορροφάται καλά από το δέρμα και υποτίθεται ότι επαναφέρει την λιπιδική ισορροπία του δέρματος. Έτσι προσφέρει ανακούφιση για ερεθισμένο, ξηρό δέρμα και μαλλιά.
Το βιολογικό λάδι αμυγδάλου μας είναι ανοιχτό κίτρινο έως κίτρινο με ένα χαρακτηριστικό, ξηρό άρωμα.
Οι φλούδες των αμυγδάλων αφαιρούνται, οι πυρήνες σπάζονται, οι σπόροι αφαιρούνται και ξηραίνονται. Στη συνέχεια, οι σπόροι αμυγδάλου ψυχρά πιέζονται. Το λάδι διαχωρίζεται από το χυμό του φρούτου και στη συνέχεια εκχυλίζεται, φιλτράρεται και, αν χρειαστεί, διυλίζεται.
Το Βιολογικό Αργανέλαιο, το "υγρό χρυσάφι του Μαρόκου", χρησιμοποιείται λόγω της εκλεκτής γεύσης του ως λάδι σαλάτας, σε μαρινάδες, ντιπ, σούπες ή συμπληρώματα διατροφής.
Το ελαφρώς καβουρδισμένο Βιολογικό Αργανέλαιο χρησιμοποιείται λόγω της εκλεκτής γεύσης του ως λάδι σαλάτας, σε μαρινάδες, ντιπ, σούπες ή συμπληρώματα διατροφής. Το "υγρό χρυσάφι του Μαρόκου" είναι εξαιρετικά πολύτιμο, γι' αυτό σπάνια χρησιμοποιείται για τηγάνισμα, αν και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Το άκαυστο αργανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο, προσφέροντας όμως μια ενδιαφέρουσα αγροτική νότα στις συνταγές σας.
Το Βιολογικό Αργανέλαιο (σπόρων) μας έχει σκούρο κίτρινο έως καφέ χρώμα και άρωμα και γεύση καρυδιού με λεπτές καβουρδισμένες νότες. Το άκαυστο Βιολογικό Αργανέλαιο (σπόρων) μας έχει (ανοιχτό) κίτρινο χρώμα και γλυκό, αγροτικό άρωμα και γεύση που θυμίζει τυρί κατσίκας.
Πριν από την εξαγωγή του αργανέλαιου, οι καρποί πρέπει να αποσπαστούν, οι σπόροι να σπαστούν και ο σπόρος να αφαιρεθεί και να αποξηρανθεί.
Το Βιολογικό Έλαιο Σπόρων Σαμπούκου είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε κρέμες, έλαια περιποίησης και λοσιόν για ευαίσθητο, ερεθισμένο και φλεγμονώδες δέρμα, καθώς υποτίθεται ότι έχει καταπραϋντική και μη λιπαρή δράση.
Το Βιολογικό Έλαιο Σπόρων Σαμπούκου είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε κρέμες, έλαια περιποίησης και λοσιόν για ευαίσθητο, ερεθισμένο και φλεγμονώδες δέρμα, καθώς υποτίθεται ότι έχει καταπραϋντική και μη λιπαρή δράση. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λινολεϊκό και αλφα-λινολενικό οξύ, είναι φιλικό προς το δέρμα και υποτίθεται ότι φροντίζει το καταπονημένο δέρμα με ήπιο και βιώσιμο τρόπο.
Το Βιολογικό Έλαιο Σπόρων Σαμπούκου μας (γνωστό και ως έλαιο σπόρων σαμπούκου) είναι κίτρινο έως πράσινο με μια πικρή αρωματική γεύση.
Το Βιολογικό Έλαιο Σπόρων Σαμπούκου μας παράγεται με ψυχρή έκθλιψη των σπόρων σαμπούκου και στη συνέχεια με φιλτράρισμα.
INCI: SAMBUCUS NIGRA SEED OIL
CAS: 68916-55-2 / 84603-58-7
EINECS: 283-259-1
Οι καρποί του αστεροειδούς γλυκάνισου, οι οποίοι όπως λέει το όνομα είναι αστεροειδείς με 89 ξυλώδεις θάλαμες που περιέχουν τους καστανά γυαλιστερούς σπόρους, είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι. Από αυτούς αποστάζεται το βιολογικό έλαιο αστεροειδούς γλυκάνισου. Όλοι μας πιθανώς συνδέουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο με την ζεστή χριστουγεννιάτικη περίοδο με το στρούντελ και το ζεστό κρασί. Ωστόσο, το βιολογικό έλαιο αστεροειδούς γλυκάνισου είναι γνωστό εδώ και αιώνες στις κινεζικές δυναστείες ως μπαχαρικό και φάρμακο.
Στην φυσική ιατρική, συχνά συνταγογραφείται για πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα και κράμπες. Επίσης, σε εισπνοές, αλοιφές, φαρμακευτικά τσάγια ή σιρόπια βήχα, το βιολογικό έλαιο αστεροειδούς γλυκάνισου είναι ένα αγαπημένο συστατικό, καθώς του αποδίδονται αποχρεμπτικές ιδιότητες.
Για τη βιομηχανία καλλυντικών, το βιολογικό έλαιο αστεροειδούς γλυκάνισου χρησιμοποιείται για την αρωματοποίηση σαπουνιών, συχνά και για στοματικά διαλύματα ή οδοντόκρεμες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν και σπάνια, το βιολογικό έλαιο αστεροειδούς γλυκάνισου χρησιμοποιείται επίσης σε αρώματα.
INCI:ILLICIUM VERUM FRUIT/SEED OIL
CAS:8007-70-3 | 84650-59-9
EINECS:283-518-1
Η Νουγκάτ και οι Κρέμες Νουγκάτ με Ξηρούς Καρπούς, η Κουβερτούρα και οι Πραλίνες χρειάζονται υψηλής ποιότητας βούτυρο κακάο. Ως vegan εναλλακτική λύση στο ζωικό βούτυρο, μπορείτε να παρασκευάσετε νόστιμα αρτοσκευάσματα και επιδόρπια με αυτό.
Σοκολάτα χωρίς βούτυρο κακάο; Αδιανόητο! Χρησιμοποιήστε το βιολογικό μας βούτυρο κακάο για τα προϊόντα σας στη βιομηχανία τροφίμων και απολαύστε ένα υπέροχο άρωμα κακάο και εξαιρετική γεύση. Η Νουγκάτ και οι Κρέμες Νουγκάτ με Ξηρούς Καρπούς, η Κουβερτούρα και οι Πραλίνες – όλες χρειάζονται υψηλής ποιότητας βούτυρο κακάο. Ως vegan εναλλακτική λύση στο ζωικό βούτυρο, μπορείτε επίσης να παρασκευάσετε νόστιμα αρτοσκευάσματα και επιδόρπια με το βιολογικό μας βούτυρο κακάο.
Το βούτυρο κακάο SanaBio εκπέμπει μια χαρακτηριστική, απαλή μυρωδιά. Αποτελείται κατά 100% από βούτυρο κακάο από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια. Είναι vegan, χωρίς γλουτένη και λακτόζη και είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου. Το χρώμα του είναι κιτρινωπό-λευκό.
Το βιολογικό βούτυρο κακάο είναι το προϊόν που προκύπτει από την πίεση.