Προέλευση και ιστορία του ξυδιού μήλου
Το ξύδι μήλου, γνωστό επίσης ως ξύδι από μήλο ή ξύδι μήλου, είναι ένα φυσικό προϊόν (χυμός) που παρασκευάζεται από ζυμωμένα μήλα. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αποτελεσματικό συντηρητικό. Πιο πρόσφατα, το ξύδι μήλου έχει γίνει δημοφιλές λόγω των εκπληκτικών οφελών για την υγεία του.
Διαδικασία παραγωγής, συγκομιδή ή επεξεργασία του ξυδιού μήλου
Τα μήλα αλέθονται δημιουργώντας ένα υγρό που αναμειγνύεται με ζύμη για να ξεκινήσει η διαδικασία αλκοολικής ζύμωσης. Οι ζάχαρες μετατρέπονται σε αλκοόλ. Ταυτόχρονα, τα βακτήρια οξικού οξέος διασφαλίζουν ότι το παραγόμενο αλκοόλ μετατρέπεται σε ξύδι. Στο τελικό ξύδι μήλου δεν υπάρχει αλκοόλ.
Υγιεινές ιδιότητες του ξυδιού μήλου και εφαρμογές
Το ξύδι μήλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Είναι εκτός από μια νόστιμη προσθήκη σε σαλάτα ή λαχανικά, επίσης καλό για το σώμα. Το ξύδι μήλου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της επιδερμίδας ελαστικής και μαλακής…
Προέλευση
Η σκόνη από φλούδες λεμονιού παρασκευάζεται από τη φλούδα του λεμονιού. Το λεμόνι είναι ένας καρπός του λεμονόδεντρου (Citrus Limonum). Το λεμόνι προέρχεται αρχικά από την Ασία, αλλά σήμερα είναι διαδεδομένο στη Μεσόγειο και στην Αμερική. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού προέρχεται από τη Χιλή.
Φλούδες λεμονιού περιέχουν έως και 10 φορές περισσότερα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τον χυμό του λεμονιού.
Θρεπτικά συστατικά και χρήση.
Η σκόνη φλούδας λεμονιού περιέχει τις βιταμίνες A και C καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Επιπλέον, η φλούδα λεμονιού περιέχει επίσης κάλιο και βήτα-καροτένιο. Η σκόνη έχει μια ξινή-φρέσκια γεύση, αλλά δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο οι φρέσκες φλούδες λεμονιού. Είναι σημαντικό να ξύνετε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας. Η λευκή στρώση από κάτω περιέχει πολλές πικρές ουσίες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα φλαβονοειδή καθιστά αυτό το προϊόν μια υγιή προσθήκη σε κάθε γεύμα.
Κριθάρι
Το κριθάρι, που ονομάζεται επίσης Κριθάρι γρασίδι, είναι ένα αρχαίο προϊόν που καταναλωνόταν ήδη από τους Αιγυπτίους και τους Ρωμαίους. Έχει διάφορες επιδράσεις στο σώμα που το καθιστούν τόσο πολύτιμο. Ο Κολόμβος το μετέφερε στην Αμερική και από τότε χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε διάφορα προϊόντα. Είναι, για παράδειγμα, συστατικό του ουίσκι και της μπύρας. Το κριθάρι μοιάζει με το σιτάρι, αλλά περιέχει λίγο περισσότερο χλωροφύλλη και αντιοξειδωτικά. Παράγεται από τα ανώριμα φύλλα του κοινού κριθαριού, από το οποίο χρησιμοποιείται το κριθάρι σε προϊόντα δημητριακών. Όταν το φυτό προετοιμάζεται για την αναπαραγωγική φάση μετά από πρώιμη συγκομιδή, όλες οι θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στους βλαστούς. Αυτοί οι θρεπτικοί βλαστοί επεξεργαζόμαστε σε σκόνη κριθαριού. Η έκδοση από τη Νέα Ζηλανδία είναι γνωστή για την υψηλότερη ποιότητα από το κριθάρι που προέρχεται από άλλες περιοχές του κόσμου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν, σας παραπέμπουμε στην επόμενη σελίδα: …
Καταγωγή και Ιστορία της Μανιόκας
Η μανιόκα ή κασάβα είναι ο βρώσιμος βολβός του Manihot esculenta, ενός ξυλώδους πολυετούς θάμνου. Η μανιόκα καταναλώνεται συνήθως στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Το φυτό προήλθε από τη Βραζιλία. Όλα τα φυτά που καλλιεργούνται σήμερα είναι ποικιλίες. Η μανιόκα μπορεί να αναπτυχθεί σε πολύ φτωχά εδάφη και μπορεί επίσης να αντέξει σε ξηρές περιόδους. Επιπλέον, το φυτό είναι ανθεκτικό σε επιδρομές ακρίδων.
Από αρχαιολογικά ευρήματα εργαλείων που χρησιμοποιούνταν για την ξύσιμο των βολβών, φαίνεται ότι η μανιόκα καλλιεργούνταν στη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα ήδη από το 3000 π.Χ.
Διαδικασία παραγωγής αλευριού μανιόκας
Το αλεύρι μανιόκας είναι μια λεπτόκοκκη αφυδατωμένη σκόνη πλούσια σε φυτικές ίνες και άμυλο που προκύπτει από την άλεση των ριζών μανιόκας, οι οποίες πιέζονται και αποξηραίνονται.
Χρήση αλευριού μανιόκας
Το αλεύρι μανιόκας είναι πολύ χρήσιμο για την παρασκευή συνταγών χωρίς γλουτένη. Επιπλέον, το αλεύρι μανιόκας είναι χρήσιμο για το ψήσιμο για ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό του ψωμιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για γλυκά όσο και για αλμυρά πιάτα όπως μπισκότα, ζύμες πίτσας ή τηγανίτες.
Γαρίφαλο σε σχήμα καρφί
Το γαρίφαλο προέρχεται από το δέντρο γαρίφαλου που μεγαλώνει αρχικά στις Μολούκες. Μέχρι σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα όλων των γαρίφαλων συλλέγονται στην Ινδονησία.
Συλλογή και αποξήρανση γαρίφαλων
Η συλλογή των γαρίφαλων είναι μια τεράστια εργασία. Κάποιος ανεβαίνει στο δέντρο και μαζεύει με το χέρι όλα τα μπουμπούκια που δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Στο έδαφος, η συγκομιδή ταξινομείται ακόμα καλύτερα και στη συνέχεια τα μπουμπούκια απλώνονται και αποξηραίνονται στον τροπικό ήλιο.
Υγιεινές ιδιότητες των γαρίφαλων
Τα γαρίφαλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες: C, B12, K και E. Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της πέψης, την καταπολέμηση λοιμώξεων και την ενίσχυση των οστών.
Χρήση γαρίφαλων
Τα γαρίφαλα, τόσο ολόκληρα όσο και αλεσμένα, έχουν μια ζεστή γεύση χειμώνα και επομένως ταιριάζουν πολύ καλά σε πικάντικα ζεστά ροφήματα όπως το ζεστό κρασί, ο τουρκικός καφές και το χειμωνιάτικο τσάι. Η σκόνη γαρίφαλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα ψημένα προϊόντα, ενώ η γεύση του γαρίφαλου είναι μια καλή προσθήκη σε μήλα, καρότα, κρεμμύδια, πορτοκάλια, κόκκινο λάχανο, πατάτες και κολοκύθα.
Προέλευση Ιμαλαΐων Κρυσταλλικού Αλατιού
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο Ιμαλαΐων όρος. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που είναι ακατέργαστο και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που διατίθενται στην αγορά…
Camu Camu
Camu Camu είναι ένα μικρό αμαζονιανό φρούτο που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από οποιοδήποτε φυτό στον κόσμο. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τα επιπλέοντα φρούτα από την επιφάνεια του νερού. Το φρούτο συλλέγεται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, το φρούτο ξεφλουδίζεται, πιέζεται και ξηραίνεται. Ο υπόλοιπος θρυμματισμένος καρπός Camu τοποθετείται στη συνέχεια σε μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ξήρανσης, η οποία αφαιρεί αργά την υγρασία από αυτό σε σταθερή θερμοκρασία κάτω από 45 °C. Το ξηρό Camu Camu μπορεί στη συνέχεια να αλεσθεί σε λεπτή σκόνη, η οποία ελέγχεται προσεκτικά πριν από τη συσκευασία για να διασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένη από όλους τους δυνητικά επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Γεύση και χρήση
Λόγω της ξινής γεύσης του, ο καρπός Camu Camu συνήθως δεν καταναλώνεται χύμα. Στη Νότια Αμερική, η σάρκα παραδοσιακά αναμειγνύεται σε έναν φυσικά γλυκανθέντα χυμό, και καθώς τα οφέλη του φρούτου έχουν γίνει γνωστά, έχει γίνει δημοφιλές για πασπάλισμα σε παγωτό, μαρμελάδα και γιαούρτι.
Αλάτι Νεκράς Θάλασσας
Το αλάτι Νεκράς Θάλασσας είναι αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα που βρίσκεται μεταξύ Ιορδανίας, Δυτικής Όχθης και Ισραήλ. Το αλάτι Νεκράς Θάλασσας δεν περιέχει τεχνητά πρόσθετα και έχει ποσοστό υγρασίας περίπου 2%. Στο μέρος από όπου προέρχεται αυτό το θαλασσινό αλάτι, οι γεωλογικές και κλιματικές συνθήκες είναι πολύ μοναδικές. Η Νεκρά Θάλασσα βρίσκεται σε μια κοιλάδα 400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Δεδομένης της θερμοκρασίας περίπου 40 βαθμών, σχεδόν δεν υπάρχει βροχόπτωση και ο αέρας είναι καθαρός και απολύτως ελεύθερος από καπνό και ρύπανση.
Η χρήση κόκκων αλατιού Νεκράς Θάλασσας
- Έως 100% φυσικό, χειροποίητα επεξεργασμένο!
- Πολύ έντονη γεύση
- Κατάλληλο για όλα τα πιάτα ψαριών, κρέατος και λαχανικών
- Επίσης κατάλληλο ως άλατα μπάνιου.
Προέλευση Ψυλλίου
Ο ψύλλιος (psyllii testa) προέρχεται από το φυτό Plantago ovata. Το φυτό προέρχεται αρχικά από τη Βόρεια Αφρική, την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Επεξεργασία Ινών Ψυλλίου
Η κύρια παραγωγή πραγματοποιείται στην Ινδία και το Πακιστάν. Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι επεξεργάζονται σε ίνες.
Χαρακτηριστικά Ινών Ψυλλίου
Η πιο σημαντική ιδιότητα των ινών ψυλλίου είναι η ικανότητα διόγκωσης. Αυτό είναι τελικά χρήσιμο για τη λειτουργία.
Χρήση Ινών Ψυλλίου
Οι ίνες ψυλλίου διαλύονται σε λίγο νερό, χρησιμοποιούνται ως συνδετικό υλικό και ως φυσικός βελτιωτής σε ψωμί και γλυκά. Δίνουν μια απαλή υφή σε γλυκά και ψωμί. Διασφαλίζουν ότι το ψωμί και τα γλυκά παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χρειάζεστε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Οι βιολογικές φλούδες ψυλλίου προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο προσθήκης ινών στη διατροφή σας. Ανακατέψτε τις με πολύ νερό ή χυμό φρούτων για έναν καθαριστικό και καταπραϋντικό υγιεινό...
Ιστορία και Προέλευση
Η κακάο (Theobroma) συλλέχθηκε για πρώτη φορά από τους Ολμέκους στο Μεξικό ήδη από το 1000 π.Χ. Εκείνη την εποχή χρησιμοποιούνταν κυρίως για την ενίσχυση ποτών. Με την πάροδο των χρόνων, οι Μάγια και οι Αζτέκοι υιοθέτησαν αυτή τη χρήση στις κουλτούρες τους. Η σοκολάτα έγινε μέρος τελετουργικών και οι κόκκοι κακάο ήταν μέσο πληρωμής. Στον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί έφεραν το κακάο στην Ευρώπη.
Στα μέσα του 17ου αιώνα, έγινε δημοφιλές ποτό. Τα δέντρα κακάο εισήχθησαν στην Ασία και τη Δυτική Αφρική μέσω αποικιών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη.
Ο κόκκος κακάο είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή σοκολάτας. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τα τροπικά κλίματα της Νότιας Αμερικής (Εκουαδόρ). Το δέντρο Theobroma cacao είναι ιερό για τους Μάγια και τους Αζτέκους. Οι κόκκοι κακάο από το δέντρο συλλέγονται με το χέρι και οι ωμοί κόκκοι καθαρίζονται στη συνέχεια σε φυσικό νερό και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι η διατροφή...
Τι είναι το μανιτάρι Chaga;
Το Chaga (Inonotus obliquus Fuscoporia obliqua) είναι το πιο κοινό όνομα (Ρωσικά: προφέρεται τσα-γκα) για έναν μύκητα ή μανιτάρι της οικογένειας Hymenochaetaceae. Στην Ολλανδία, αυτό το μανιτάρι είναι σπάνιο και ονομάζεται μύκητας Birchweed.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Το Chaga χρησιμοποιείται και πωλείται ως φαρμακευτικό μανιτάρι και γι' αυτό απολαμβάνει πάνω από το μέσο όρο φήμης μεταξύ του γενικού κοινού. Στην επιστήμη, αυτό το μανιτάρι έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για πολλές δεκαετίες, κυρίως λόγω των αντικαρκινικών (βητουλινικό οξύ) και προστατευτικών (πολυσακχαρίτες) ιδιοτήτων που του αποδίδονται. Το Chaga είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και διάφορα στερόλες. Οι στερόλες είναι φυτικά στεροειδή, τα οποία δρουν από κοινού για να ισορροπήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Χλωρέλλα Δισκία: Η χλωρέλλα είναι ένα γένος πράσινων φυκιών που ανήκει στην κατηγορία των πράσινων φυκιών. Η χλωρέλλα είναι ένα γλυκού νερού φύκι. Η χλωρέλλα αναπτύσσεται σε μεγάλες ποσότητες στη Νοτιοανατολική Ασία. Η χλωρέλλα είναι μια δημοφιλής βάση για προγράμματα αποτοξίνωσης. Χαρακτηριστικά της χλωρέλλας: Η χλωρέλλα ενσωματώνει μια πληθώρα σημαντικών βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου, του σιδήρου, του φωσφόρου, του καλίου και της πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση φυσιολογικών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην κόπωση. Το κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη μυϊκή λειτουργία και στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης. Το κύτταρο της χλωρέλλας προστατεύεται από έναν σκληρό τοίχο. Αυτός ο τοίχος του κυττάρου διασπάται με μεγάλη δύναμη.
Ιστορία του Χαλιέτζατου
Το Χαλιέτζατο είναι ένα μη επεξεργασμένο και καθαρό ορυκτό αλάτι από τα Ιμαλάια και παραδοσιακά εξορύσσεται χειροκίνητα στο Πακιστάν. Το αλάτι στα Ιμαλάια είναι ένα απομεινάρι μιας αρχαίας θάλασσας. Με την πάροδο των αιώνων, το νερό αυτής της αρχαίας θάλασσας εξατμίστηκε και άφησε πίσω του καθαρό, ακατέργαστο αλάτι. Το Χαλιέτ αποτελείται από αλάτι και πολλά επιπλέον μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Το όνομα του χαλιέτ προέρχεται από την ελληνική λέξη 'χάλος' που σημαίνει θαλασσινό νερό, αλάτι. Το αλάτι ήταν πολύτιμο αγαθό για τους Ρωμαίους και χρησιμοποιούνταν ως καρύκευμα, αλλά και ως καλλυντικό.
Διαδικασία παραγωγής Χαλιέτζατου Ιμαλάιας
Αυτό το Χαλιέτζατο Ιμαλάιας προέρχεται από το Ορυχείο Αλατιού Khewra, το μεγαλύτερο από τα συνολικά 5 ορυχεία στις παρυφές της οροσειράς των Ιμαλαΐων, γνωστή ως Saltrange. Οι πέτρες επιλέγονται επί τόπου με βάση την ποιότητα. Στη συνέχεια, το αλάτι Ιμαλάιας αλέθεται και συσκευάζεται αμέσως, διασφαλίζοντας ότι είναι ελεύθερο από πρόσθετα. Είναι η διαμ…
Προέλευση και ιστορία της Μηλόξυδας
Η μηλόξυδα, γνωστή και ως μηλίτης ή ξύδι μηλιού, είναι ένα φυσικό προϊόν (χυμός) που παρασκευάζεται από ζυμωμένα μήλα. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αποτελεσματικό συντηρητικό. Πιο πρόσφατα, η μηλόξυδα έχει γίνει δημοφιλής λόγω των εξαιρετικών οφελών για την υγεία.
Διαδικασία παραγωγής, Συγκομιδή ή Επεξεργασία της Μηλόξυδας
Τα μήλα αλέθονται, δημιουργώντας ένα υγρό που αναμειγνύεται με ζύμη για να ξεκινήσει η διαδικασία αλκοολικής ζύμωσης. Οι ζάχαροι μετατρέπονται σε αλκοόλη. Ταυτόχρονα, τα βακτήρια του οξικού οξέος διασφαλίζουν ότι η παραγόμενη αλκοόλη μετατρέπεται σε ξύδι. Έτσι, στην τελική μηλόξυδα δεν υπάρχει αλκοόλη.
Υγιεινές ιδιότητες της Μηλόξυδας και εφαρμογές
Η μηλόξυδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Εκτός από μια νόστιμη προσθήκη σε σαλάτες ή λαχανικά, είναι επίσης καλή για το σώμα. Η μηλόξυδα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να παραμείνει απαλό…
Διαδικασία παραγωγής
Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν λευκά εξωτερικά κέλυφη και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση του κελύφους.
Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους εξάγεται λάδι. Η πάστα των σπόρων, που απομένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Χρήση
Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας περιέχει ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τροφές, όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον υγιεινά συστατικά σε διάφορα πιάτα.
Κουρκουμάς Σκόνη BIO: Ο κουρκουμάς σκόνη BIO της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλότερης ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Ιστορία και προέλευση: Ο κακάο (Theobroma) συλλέχθηκε ήδη το 1000 π.Χ. από τους Ολμέκους στο Μεξικό. Τότε χρησιμοποιούνταν κυρίως για την εμπλουτισμένη παρασκευή ποτών. Με την πάροδο των χρόνων, οι Μάγια και οι Αζτέκοι υιοθέτησαν αυτή τη χρήση στις κουλτούρες τους. Ο κακάο έγινε μέρος τελετουργικών ριζών, και οι κόκκοι κακάο χρησίμευαν ως μέσο πληρωμής. Στον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί έφεραν τον κακάο στην Ευρώπη. Μέσα του 17ου αιώνα, έγινε δημοφιλές ποτό. Οι κακαόδενδροι εισήχθησαν μέσω των αποικιών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών στην Ασία και τη Δυτική Αφρική, καθώς υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη. Ο κόκκος κακάο είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή σοκολάτας. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τις τροπικές κλιματικές ζώνες της Νότιας Αμερικής (Εκουαδόρ). Ο κακαόδεντρος (Theobroma cacao) είναι ιερός για τους Μάγια και τους Αζτέκους. Οι κόκκοι κακάο συλλέγονται με το χέρι από το δέντρο και στη συνέχεια καθαρίζονται σε φυσικό νερό.
Κανέλα σε σκόνη Ceylon Βιο: Θέλετε να αγοράσετε βιολογική κανέλα Ceylon; Μια καλή επιλογή. Η κανέλα είναι πολύ νόστιμη και ταιριάζει τόσο σε κρύες όσο και σε ζεστές συνταγές. Το μπαχαρικό (με το λατινικό όνομα "cinnamomum verum" - γι' αυτό και το αγγλικό "cinnamon") προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του λεγόμενου δέντρου κανέλας. Στη δυτική κουζίνα, η κανέλα χρησιμοποιείται κυρίως για να αρωματίσει γλυκά πιάτα, αλλά υπάρχουν και αλμυρές συνταγές στις οποίες η κανέλα Ceylon ταιριάζει πολύ καλά. Δύο κύριοι τύποι κανέλας: Ξέρατε ότι υπάρχουν δύο τύποι κανέλας: η κανέλα Σρι Λάνκα (μέχρι το 1972 ονομαζόταν "κανέλα Ceylon") και η κανέλα Cassia, που προέρχεται από την Κίνα. Η κανέλα Ceylon έχει πιο πλούσια και ήπια γεύση από την κανέλα Cassia. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αγοράσετε κανέλα Ceylon. Η κανέλα Ceylon είναι ανοιχτό καφέ και έχει μια ιδιαίτερη, εύθραυστη δομή σαν χαρτί. Η μυρωδιά που εκπέμπει αυτή η μορφή κανέλας είναι γλυκιά και συχνά περιγράφεται ως ιδιαίτερα ευχάριστη.
Προέλευση και εξόρυξη
Αυτό το φυσικό επιτραπέζιο αλάτι παράγεται στις ακτές της Μεσογείου. Οι αλατοκαλλιέργειες βρίσκονται σε μεγάλα φυσικά πάρκα ή φυσικά καταφύγια, μακριά από τη βιομηχανία και τις μεγάλες πόλεις. Το θαλασσινό νερό διοχετεύεται μέσω αρχαίων καναλιών στις αλμυρές λιμνοθάλασσες.
Ο άνεμος και ο ήλιος αυξάνουν σταδιακά τη συγκέντρωση του αλατιού. Το αλάτι αρχίζει να κρυσταλλώνεται και βυθίζεται στον πυθμένα της αλατοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια, το αλάτι συγκομίζεται με ειδικά εργαλεία. Μετά την εξόρυξη, το αλάτι ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε διάφορα μεγέθη κόκκων.
Το μεσογειακό αλάτι είναι ένα καθαρό φυσικό προϊόν, ελεύθερο από χημικά και πρόσθετα. Σήμερα, η εξόρυξη αλατιού εξακολουθεί να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις στις μεσογειακές αλμυρές λιμνοθάλασσες. Οι περιοχές εξόρυξης είναι καταφύγια για ζώα και αποτελούν σημαντικό βιότοπο για πολλές απειλούμενες ειδών πουλιών και φυτών. Εδώ, η εμπορευματοποίηση της εξόρυξης θαλασσινού αλατιού τώρα ...
Τι είναι η Chili Bird Eye
Η Chili bird eye, γνωστή επίσης ως piri piri, rawit ή ταϊλανδέζικη πιπεριά, είναι μια μικρή πιπεριά με καυτερή γεύση. Η πιπεριά αυτή συναντάται συχνά στην Αιθιοπία και στη Νοτιοανατολική Ασία. Η πιπεριά bird’s eye ανήκει στην κατηγορία των πολύ καυτερών πιπεριών.
Οφέλη για την υγεία της Chili Bird Eye
Αυτή η πιπεριά βοηθά στην πέψη, επιταχύνει την απώλεια βάρους και αυξάνει την παραγωγή σάλιου.
Η χρήση της πιπεριάς
Αυτή η πιπεριά είναι ένα γνωστό προϊόν στην ινδονησιακή, μεξικανική, αργεντίνικη και ταϊλανδέζικη κουζίνα και χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή πικάντικων κάρυ, enchilada, tacos και chimichurri.
Βασιλικός (Ocimum basilicum)
Ο Βασιλικός κομμένος, βιολογικός από την VehGro είναι ένα είδος φυτού από την οικογένεια των χλωροφύλλων. Είναι επίσης γνωστός ως το φυτό του βασιλιά, καθώς προέρχεται από την ελληνική λέξη βασιλεὺς που σημαίνει βασιλιάς. Στην Ινδία είναι ένα ιερό βότανο. Ο βασιλικός έχει μια μοναδική, ιδιόρρυθμη γεύση που μοιάζει με έναν συνδυασμό μέντας, γλυκάνισου και πιπεριού. Αν και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ιταλική και γαλλική κουζίνα. Ο βασιλικός και η ντομάτα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός. Γι' αυτό, ρίξτε λίγο πάνω στη σούπα ντομάτας. Επιπλέον, αυτό το πράσινο ιερό βότανο τα πηγαίνει καλά σε σούπες και σάλτσες, πέστο, τυριά, πιάτα με ψάρι και κρέας και σαλάτες. Γεύεται επίσης υπέροχα σε ένα τοστ. Η συμβουλή είναι να το προσθέσετε όσο το δυνατόν αργότερα για να διατηρήσετε τη γεύση όσο το δυνατόν περισσότερο.
Προέλευση: Το λεμονόχορτο, γνωστό και ως Σέρεχ, είναι ένα τροπικό φυτό από τη Νοτιοανατολική Ασία με έντονο άρωμα και γεύση εσπεριδοειδών. Το βότανο είναι ευρέως διαδεδομένο στην ινδονησιακή, ταϊλανδέζικη, σουρινάμικη και βιετναμέζικη κουζίνα. Αυτή η σκόνη λεμονόχορτου προέρχεται από την Αίγυπτο. Χρήση: Το λεμονόχορτο (Cymbopogon citratus) χρησιμοποιείται συχνά σε σούπες και κάρυ, αλλά ταιριάζει επίσης πολύ καλά με πουλερικά, μοσχάρι και ψάρι. Έχει μια φρέσκια-ξινή γεύση που προσθέτει βάθος σε πικάντικα ή γλυκά πιάτα. Με την ξήρανση και την άλεση των στελεχών του φυτού προκύπτει μια μαλακή, πράσινη σκόνη. Η αλεσμένη σκόνη λεμονόχορτου είναι πιο συμπυκνωμένη και έχει πιο έντονη γεύση από το φρέσκο λεμονόχορτο, οπότε να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα της σκόνης και προσθέστε την προσεκτικά στο πιάτο σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι από λεμονόχορτο. Στην Κουρασάο, αυτό το τσάι πίνεται εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον, αναζωογονεί απίστευτα την αναπνοή!
Τι είναι η ζάχαρη από άνθη καρύδας;
Η ζάχαρη από άνθη καρύδας είναι ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης, που προέρχεται από το νέκταρ των ανθέων της καρύδας. Η ζάχαρη από άνθη καρύδας ονομάζεται επίσης 'ζάχαρη καρύδας'. Η βιολογική ζάχαρη από άνθη καρύδας παράγεται εξ ολοκλήρου χειροποίητα και παρέχει σε πολλές οικογένειες ένα σταθερό και τακτικό εισόδημα.
Ο γλυκός χυμός των ανθέων καρύδας θερμαίνεται σε ήπια φωτιά, σχηματίζοντας ένα συμπαγές μπλοκ ζάχαρης. Η ζάχαρη καρύδας είναι μια εύκολη εναλλακτική λύση στη ζάχαρη τραπεζιού, καθώς έχει την ίδια γλυκαντική δύναμη.
Πώς είναι η γεύση της ζάχαρης από άνθη καρύδας;
Η γεύση είναι ένας από τους λόγους για να αγοράσετε ζάχαρη από άνθη καρύδας. Η ζάχαρη έχει κάτι παρόμοιο με το καραμέλα. Αυτή η γεμάτη, κρεμώδης γεύση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη όταν η ζάχαρη έχει λιώσει.
Λόγω της γεύσης καραμέλας, η ζάχαρη από άνθη καρύδας είναι μια ευχάριστη λιχουδιά για σχεδόν όλους τους τύπους γλυκών και τηγανίτων. Η ζάχαρη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ζεστά ροφήματα ή κοκτέιλ. Οι δυνατότητες της βιολογικής ζάχαρης από άνθη καρύδας είναι ατελείωτες.
Ξηρές λευκές μουριές. Η μουριά ή λευκή μουριά (Morus alba) προέρχεται από το φυτό μουριάς. Το φυτό μουριάς μπορεί να φτάσει έως και δεκαέξι μέτρα ύψος, είναι εγγενές στην Κίνα και αναπτύσσεται μόνο υπό ιδανικές συνθήκες. Συχνά αυτό συμβαίνει αργότερα στη σεζόν. Λόγω της αναμονής για τις ιδανικές συνθήκες, πιστεύεται ότι το φυτό είναι αφιερωμένο στη Μινέρβα, τη ρωμαϊκή θεά της σοφίας, ή στη λέξη morus, που προέρχεται από τη λέξη mora, που σημαίνει μετατόπιση. Το φυτό έχει σημαντική αξία, καθώς είναι απαραίτητο για την παραγωγή μεταξιού. Λόγω του μεταξιού, το φυτό βρίσκεται πλέον και σε άλλες χώρες. Οι καρποί του φυτού είναι γεμάτοι καλές θρεπτικές ουσίες. Επιπλέον, είναι μια αποκλειστική απόλαυση με γευστικά γλυκιά γεύση. Η λευκή μουριά οφείλει το όνομά της στους λευκούς μπουμπούκια που φέρει και όχι στο χρώμα των καρπών της.
"Προέλευση και χρήση
Αυτό το φυσικό αλάτι προήλθε πριν από περισσότερα από 200 εκατομμύρια χρόνια από την εξάτμιση της θάλασσας Zechstein. Αυτή η θάλασσα ήταν μια ρηχή εσωτερική θάλασσα που εκτεινόταν σε όλη τη βόρεια και δυτική Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, το αλάτι βρίσκεται αποθηκευμένο 400 έως 750 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και περιέχει πλήθος μετάλλων και δεσμευμένου ιωδίου. Είναι ένα φυσικό προϊόν που απλώς αλέθεται και κοσκινίζεται.
Αυτό το προϊόν έχει μια πολύ ευχάριστη αλμυρή γεύση και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση σε διάφορους τύπους πιάτων.
Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
98,4% NaCI.
0,02% Mg.
0,20% Ca.
0,1% K.
Πολυτελές Γερμανικό Αλάτι σε Κόκκους 1.7-3.2 mm
Το Γερμανικό Αλάτι σε Κόκκους 1.7-3.2 mm από την VehGro είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Αυτό το προϊόν έχει παραχθεί με προσοχή και φροντίδα για τον άνθρωπο και τη φύση.
Η VehGro υποστηρίζει προϊόντα που είναι υγιεινά και της υψηλότερης ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε κ…"
Προέλευση: Ο λαχανόφυλλο είναι ένα φύλλο φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλους τους τύπους εδάφους και είναι ένα τυπικό χειμερινό λαχανικό στις Κάτω Χώρες. Ο λαχανόφυλλο είναι απόγονος του άγριου λάχανου. Πιθανώς προέρχεται από τη Μικρά Ασία και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από νομάδες γύρω στο 600 π.Χ. Ήδη το 1661, ο λαχανόφυλλο εμφανίζεται ως πιάτο σε ολλανδικά βιβλία μαγειρικής. Επεξεργασία σε σκόνη: Ο φρέσκος λαχανόφυλλο αποξηραίνεται και στη συνέχεια αλέθεται σε σκόνη λαχανόφυλλου. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα θρεπτικά συστατικά διατηρούνται πλήρως. Διατροφικές αξίες και χρήση: Ο λαχανόφυλλο περιέχει φυτικές ίνες και θείο, που προάγουν την πέψη, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι επίσης πλούσιος σε σίδηρο, ασβέστιο και πολλές βιταμίνες A, K και C. 100 γραμμάρια λαχανόφυλλου περιέχουν 100 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C. Ο λαχανόφυλλο μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί δικαίως ως superfood. Η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός λαχανικού smoothie.
Χαρακτηριστικά του Μανιταριού Τουρκικής Ουράς
Το μανιτάρι τουρκικής ουράς (Trametes versicolor) είναι ένα μανιτάρι και είναι πολύ κοινός ετήσιος σαπρόφυτος (τρέφεται με νεκρό ξύλο) σε κομμένα δέντρα και κλαδιά φυλλοβόλων δέντρων. Επιπλέον, μπορεί μερικές φορές να βρεθεί σε έλατα. Αναπτύσσεται σε ομάδες και έχει λευκή άκρη με διαφορετικές χρωματικές ζώνες: καστανό κόκκινο, γκρι, μαυρισμένο, λευκό και μπεζ. Τα στιβαρά, φτερωτά καπέλα του μανιταριού είναι 3-8 εκ. σε μέγεθος και συνήθως δεν είναι πιο παχιά από 2 χιλιοστά.
Επεξεργασία σε Σκόνη Μανιταριού Τουρκικής Ουράς
Το μανιτάρι τουρκικής ουράς είναι ένα μανιτάρι που αναπτύσσεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη συγκομιδή, οι τουρκικές ουρές συλλέγονται σε διάφορα δάση. Μετά τη συγκομιδή, το μανιτάρι τουρκικής ουράς κόβεται σε κομμάτια και αφήνεται να στεγνώσει στον φούρνο. Μετά από αυτή τη διαδικασία, επεξεργάζεται σε μια λεπτή σκόνη μανιταριού τουρκικής ουράς.
Υγιεινές Ιδιότητες της Σκόνης Μανιταριού Τουρκικής Ουράς
Τα μανιτάρια είναι γενικά γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα. Επιπλέον, περιέχουν πολλά ...