Η Κολομβία είναι γνωστή για τα όμορφα τροπικά δάση του Αμαζονίου και του Ορινόκου, πλούσια σε βιοποικιλότητα και σημαντική αποθήκη άνθρακα για τον κόσμο. Δυστυχώς, η παράνομη υλοτομία, η εξόρυξη και η μετατροπή γης σε εκτροφή βοοειδών απειλούν τα ιθαγενή δάση της Κολομβίας. Πολλές δασικές περιοχές έχουν καθαριστεί για την παραγωγή κόκας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους αγρότες κόκας να στραφούν στην παραγωγή φοινικέλαιου ή κακάου. Από την άποψη της βιοποικιλότητας, το κακάο είναι κατά πολύ η προτιμώμενη επιλογή, καθώς η φοινικιά καλλιεργείται σε μονοκαλλιέργεια, ενώ τα δέντρα κακάου καλλιεργούνται σε συνδυασμό με άλλα δέντρα και φυτά. Εκτιμάται ότι 25.000 εκτάρια κακάου που καλλιεργούνται στην Κολομβία χρησιμοποιούνταν προηγουμένως για παράνομες καλλιέργειες, και αυτός ο αριθμός αυξάνεται. Αυτό είναι καλή είδηση για τον πλανήτη, για τους αγρότες και για τους λάτρεις της σοκολάτας στην Κολομβία και στο εξωτερικό, καθώς θα υπάρχει περισσότερος εξαιρετικής γεύσης κακάο από την Κολομβία διαθέσιμο.
Προέλευση: Κολομβία
Περιοχή: Τουμάκο
Ποικιλία: Τρινιτάριο
Υποδείξεις: Κρεμώδες, Μπαχαρικά, Ξηροί καρποί
SKU: 5430002193298
Ενέργεια: 451Kcal, 1887kJ
Συνολικά λιπαρά: 39,6g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 24,4g
Υδατάνθρακες: 28,7g
εκ των οποίων πολυόλες: 17,6g °
Πρωτεΐνη: 12,5g
Αλάτι: 0g
Με MCT
Με σύμπλεγμα κολλαγόνου
Χωρίς φοινικέλαιο
Μοναδική υφή ‘Crémeux’
SKU:5430002193472
Ενέργεια:617Kcal, 2582kJ
Συνολικά λιπαρά:48g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά:15g
Υδατάνθρακες:24g
εκ των οποίων ζάχαρη:5g
Πρωτεΐνη:19g
Αλάτι:0g
Ίνες:4,2g
Η περιοχή Πλατό είναι γνωστή για το όμορφο φυσικό της περιβάλλον με τροπικά δάση και φυσικούς καταρράκτες. Ωστόσο, η κάλυψη από δέντρα έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της γης και την απώλεια της βιοποικιλότητας. Τα δάση κόπηκαν λόγω της γεωργίας με καύση και καύση. Επίσης, το ξύλο είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας, καθώς οι περισσότερα νοικοκυριά μαγειρεύουν με αυτό. Ενδιαφέρον είναι ότι η καλλιέργεια κακάου και καφέ είναι μια σημαντική προστασία για τα δάση του Τόγκο. Οι αγρότες καλλιεργούν αυτά τα φυτά παραδοσιακά κάτω από την οροφή των φυσικών δασών, μερικές φορές σε συνδυασμό με άλλες καλλιέργειες, σε ένα λεγόμενο σύστημα αγροδασοκομίας. Επειδή η επιβίωσή τους εξαρτάται από αυτό, οι αγρότες έχουν μεγάλο κίνητρο να μην κόβουν δέντρα. Αντίθετα, προστατεύουν τα δάση από περαιτέρω υποβάθμιση και – ως συνέπεια – βοηθούν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Αυτό το κακάο έχει πλήρη γεύση με ευχάριστους σοκολατένιους τόνους, χαμηλή οξύτητα, βοτανικές και ξυλώδεις νότες, καθώς και νότες γεύσης καρύδας και αμυγδάλου.
Προέλευση: Τόγκο
Περιοχή: Περιοχή Πλατό
Ποικιλία: Φοραστέρο και Αμελονάντο
Νότες: βοτανικές, ξυλώδεις, καρύδα
SKU: 5430002193182
ΑΓΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 100% κόκκοι κακάου
Ενέργεια: 550Kcal, 2300kJ
Συνολικά λιπαρά: 52g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 31g
Υδατάνθρακες: 5g
εκ των οποίων ζάχαρη: 0g
Πρωτεΐνη: 15g
Αλάτι: 0g
Η βανίλια Κεράλα προέρχεται από την περιοχή με το ίδιο όνομα στην Ινδία. Αν πρόκειται για βανίλια planifolia, όπως η συντριπτική πλειονότητα της βανίλιας στον κόσμο. Η Ινδία είναι μια χώρα πιο γνωστή για τα διάφορα μπαχαρικά της παρά για τη βανίλια, είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι οι αγρότες βανίλιας κάνουν θαύματα εδώ. Η βανίλια της Κεράλα είναι ένα πολύ όμορφο προϊόν που θα γοητεύσει τον άνθρωπο με έναν λεπτό τρόπο.
Η καλλιέργεια βανίλιας έχει επαναφέρει τα χαμόγελα και την επιτυχία σε μια χούφτα αγροτών στην Κεράλα, σε μια εποχή που οι τιμές άλλων καλλιεργειών φυτειών είναι σε πτώση. Η παραγωγή στην Ινδία έχει καταγράψει αύξηση 10%, φτάνοντας περίπου τους 40 τόνους, χάρη σε ένα ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί στις περιοχές παραγωγής.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ κόκκοι κακάο, βούτυρο κακάο, γλυκαντικά ινοσιτόλη, ερυθριτόλη, ριβόζη, κολλαγόνο, οκτανοϊκό οξύ (MCT καρύδας), λοβοί βανίλιας (1%), γλυκαντικό θωματίνη (καρπός κατεμφέ). Περιέχει τουλάχιστον 60% συστατικά κακάο.
Προέλευση: Ινδία
Περιοχή: Κεράλα
Ποικιλία: Planifolia
Υποδείξεις: Κάρδαμο, λεμονόχορτο
SKU: 5430002193120
Ποια Πολυόλες: 25g °
Ενέργεια: 525Kcal, 2197kJ
Συνολικά λιπαρά: 49g
Ποια κορεσμένα λιπαρά: 30g
Υδατάνθρακες: 32g
Ποια ζάχαρη: 6g *
Πρωτεΐνη: 9g
Αλάτι: 0g
Η Vegan MCT Σκόνη είναι μια κρεμώδης και νόστιμη σκόνη που μπορεί να αναμειχθεί σχεδόν με οτιδήποτε.
Η διαφορά μεταξύ λαδιού και σκόνης είναι ότι το ήπαρ σας (χοληδόχος κύστη) χρειάζεται να διασπάσει το λάδι σε μικρότερα σταγονίδια, ενώ η σκόνη είναι ήδη διασπασμένη σε μικρότερα σταγονίδια. Τα σταγονίδια στην MCT σκόνη είναι ενσωματωμένα από ίνες ακακίας, επομένως το ήπαρ σας μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικά αυτά τα σταγονίδια για να οξειδώσει σε κετονικά σώματα.
Μια εύκολη και γρήγορη μέθοδος για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και να δημιουργήσετε επιπλέον ενέργεια. Η καθαρή MCT από καρύδα C8/C10 είναι υψηλής ποιότητας λιπαρά οξέα που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, αυξάνουν την πνευματική εγρήγορση και μειώνουν τις λιγούρες για σνακ. Υπάρχουν φθηνότερες εκδόσεις MCT σκόνης με καζεΐνη ως μέθοδο ενσωμάτωσης. Προσπαθήστε να τις αποφύγετε.
Διαθέσιμο σε: 200g, 400g σακούλες
Μια μεταβολική και φιλική προς το μικροβίωμα διαλυτή ίνα για εφαρμογές ψησίματος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ζάχαρης για τη μείωση των θερμίδων (περιέχει το 75% των θερμίδων της ζάχαρης).
Μπορεί να προσφέρει όγκο, υφή, αίσθηση στο στόμα και συντηρητικές ιδιότητες, γι' αυτό χρησιμοποιείται κυρίως ως υποκατάστατο ζάχαρης, αμύλου και/ή λίπους.
Συχνά χρησιμοποιείται για την προσθήκη περιεχομένου ίνας σε τρόφιμα. Η πολυδεξτρόζη δεν είναι γλυκαντική ουσία, είναι μια διαλυτή ίνα.
Μάθετε περισσότερα για την πολυδεξτρόζη στο blog μας εδώ.
Η γλυκύτητα είναι 0,1 της σακχαρόζης, οπότε πρέπει να την συνδυάσετε με μια γλυκαντική ουσία.
Γλυκαιμικός δείκτης: 4
Γλυκαιμικό φορτίο: 1
Kcal: 1kcal /gr
Διαθέσιμο σε: σακούλες 200g, 400g, 800g
Ο δικός μας κολλαγόνος συμπλέκτης της Inca’cao είναι ένα μείγμα Βοείου Κολλαγόνου (Τύποι I και III), Θαλάσσιου Κολλαγόνου (Τύπος I), Δριβόζης, Κολλαγόνου από το κέλυφος αυγού (Τύποι V και X), Κολλαγόνου από χόνδρο βοοειδών (Τύπος II), Ασκορβικό Οξύ, Υαλουρονικό Οξύ, λοβούς βανίλιας και γλυκαντικό θαυματίνη (καρπός κατεμφέ). Πολλοί άνθρωποι μας ρώτησαν γιατί ενισχύουμε τα προϊόντα μας με κολλαγόνο. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα μας αρχίζει να μειώνεται. Προσπαθούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη κολλαγόνου με έναν άνετο τρόπο (μέσω σοκολάτας!) χωρίς να χρειάζεται να πίνουμε ζωμό οστών όλη μέρα. Το κολλαγόνο συμβάλλει στη δημιουργία κολλαγόνου του σώματος και στη φυσιολογική λειτουργία των οστών και των χόνδρων, των νυχιών, του δέρματος, των ιστών και πολλά, πολλά άλλα! Εκτός από αυτές τις 'υγειονομικές φράσεις μάρκετινγκ', ο πραγματικός λόγος είναι να υποστηρίξουμε το ήπαρ μας (χοληδόχο κύστη). Η γλυκίνη (33% στο κολλαγόνο) είναι απαραίτητη για την παραγωγή χολής. Η χολή είναι το απορρυπαντικό του σώματος για να διασπά εύκολα τα λιπαρά οξέα και να εξάγει τα λιποδιαλυτά αγαθά.
Διαθέσιμο σε: 200g, 400g, 600g σακούλες
10% από Pure C 8 (Καπρυλικό οξύ) από παραγωγή κετονών καρύδας
– 10% από Κολλαγόνο, ένα από τα πιο σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά
– 10% από Γκι, πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E, K, ωμέγα 3, Συζευγμένο λινελαϊκό οξύ (CLA)
– 15% από καθαρά φουντούκια, πολύ πλούσια σε βιταμίνη E
– Έλαιο Μακαντάμια πλούσιο σε Ωμέγα 7 (Παλμιτολεϊκό οξύ)
– Χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης
– Φυσικός συνδυασμός γλυκαντικών Θωματίνη, Ριβόζη και Ερυθριτόλη
– Προβιοτική ίνα
10% από Pure C 8 (Καπρυλικό οξύ) από παραγωγή κετονών καρύδας
– 10% από Κολλαγόνο, ένα από τα πιο σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά
– 10% από Γκι, πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E, K, ωμέγα 3, Συζευγμένο λινελαϊκό οξύ (CLA)
– 15% από καθαρά φιστίκια, πλούσια πηγή χολίνης, βιταμίνης E και βιταμίνης B6
– Έλαιο Μακαντάμια πλούσιο σε Ωμέγα 7 (Παλμιτολεϊκό οξύ)
– Χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης
– Φυσικός συνδυασμός γλυκαντικών Θωματίνη, Ριβόζη και Ερυθριτόλη
– Προβιοτική ίνα
10% από Pure C 8 (Καπρυλικό οξύ) από παραγωγή κετονών καρύδας
SKU:5430002193441
Με MCT
Με σύμπλεγμα κολλαγόνου
Χωρίς φοινικέλαιο
Μοναδική υφή ‘Crémeux’
Συστατικά: φουντούκια 75%, βούτυρο κακάο, σκόνη ελαίου MCT (έλαιο καρύδας, ίνες ακακίας), σύμπλεγμα κολλαγόνου. Παρασκευάζεται σε εγκατάσταση που χρησιμοποιεί επίσης δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, αυγά, γάλα, φιστίκια, καρύδια και σπόρους σουσαμιού.
SKU:5430002193496
Ίνες:8g
Ενέργεια:726Kcal, 3036kJ
Συνολικά λιπαρά:70g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά:16g
Υδατάνθρακες:4,5g
εκ των οποίων ζάχαρη:3,8g
Πρωτεΐνη:15g
Αλάτι:0g
Με MCT
Με σύμπλεγμα κολλαγόνου
Χωρίς φοινικέλαιο
Μοναδική υφή ‘Crémeux’
Συστατικά: καρύδια μακανά, 74%, βούτυρο κακάο, σκόνη ελαίου MCT (λάδι καρύδας, ίνες ακακίας), σύμπλεγμα κολλαγόνου. Παρασκευάζεται σε εγκατάσταση που χρησιμοποιεί επίσης δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, αυγά, γάλα, φιστίκια, καρύδια και σπόρους σουσαμιού.
SKU: 5430002193489
Ίνες: 7g
Ενέργεια: 777 kcal, 3252 kJ
Συνολικά λιπαρά: 75g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 21g
Υδατάνθρακες: 9,9g
εκ των οποίων ζάχαρη: 3g
Πρωτεΐνη: 10g
Αλάτι: 0g
10% από καθαρό C 8 (Καπρυλικό οξύ) από παραγωγή κετονών καρύδας
– 10% από κολλαγόνο, ένα από τα πιο σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά
– 10% από γκι, πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E, K, ωμέγα 3, συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)
– 15% από καθαρά φουντούκια, πολύ πλούσια σε βιταμίνη E
– Έλαιο μακαντάμια πλούσιο σε ωμέγα 7 (Παλμιτολεϊκό οξύ)
– Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης
– Φυσικός συνδυασμός γλυκαντικών Θωματίνη, Ριβόζη και Ερυθριτόλη
– Προβιοτική ίνα
10% από καθαρό C 8 (Καπρυλικό οξύ) από παραγωγή κετονών καρύδας
– 10% από κολλαγόνο, ένα από τα πιο σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά
– 10% από γκι, πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E, K, ωμέγα 3, συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)
– 15% από καθαρό φιστίκι, πλούσια πηγή χολίνης, βιταμίνης E και βιταμίνης B6
– Έλαιο μακαντάμια πλούσιο σε ωμέγα 7 (Παλμιτολεϊκό οξύ)
– Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης
– Φυσικός συνδυασμός γλυκαντικών Θωματίνη, Ριβόζη και Ερυθριτόλη
– Προβιοτική ίνα
10% από καθαρό C 8 (Καπρυλικό οξύ) από παραγωγή κετονών καρύδας
Οι περισσότερες αλοιφές ξηρών καρπών προωθούνται με το μήνυμα ‘φτιαγμένες από 100% Φιστίκι’.
Το πρόβλημα είναι ότι τώρα έχετε μια υγρή πάστα φιστικιού που δεν είναι απλώσιμη.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε σχεδόν να την πιείτε με καλαμάκι.
Μια καθαρή πάστα είναι σημαντική αν φτιάχνετε μια εφαρμογή ζαχαροπλαστικής.
Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα ντιπ για τα λαχανικά σας, θα είναι πολύ υγρή.
Επιλέγουμε να βάλουμε 80% φιστίκια και να ενισχύσουμε την υφή με άλλες υγιεινές λιπαρές ουσίες όπως καθαρό βούτυρο κακάο και λάδι MCT. Για να αυξήσουμε την πρόσληψη κολλαγόνου, εμπλουτίσαμε την αλοιφή φιστικιού με ένα πολυκολλαγόνο που περιλαμβάνει τύπους I, II, III, IV, V και X κολλαγόνου.
Απλώσιμη για ψωμιά με ξηρούς καρπούς
– Σάλτσα ντιπ για τα λαχανικά σας κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού σνακ
– Βάση σάλτσας Apero για κράκερ σπόρων
– Γιαούρτι ελληνικό με φιστίκι/κεράσι το πρωί
SKU:5430002193519
Ίνες:10g
Ενέργεια:606Kcal, 2535kJ
Συνολικά λιπαρά:49g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά:14g
Υδατάνθρακες:14g
εκ των οποίων ζάχαρη:6g
Πρωτεΐνη:21g
Αλάτι:0g
Ίνες:10g