10% Καπρυλικό οξύ (C8) που προέρχεται από καρύδα, εκτός από τα μακράς αλυσίδας λιπαρά οξέα, τα MCT (μεσαίας αλυσίδας τριγλυκερίδια) παρακάμπτουν εντελώς το γαστρεντερικό σύστημα και πηγαίνουν κατευθείαν στο ήπαρ για παραγωγή κετονών. Ονομάζεται επίσης ‘η γλυκόζη των λιπαρών’. Υπάρχουν έντεκα διαφορετικά λιπαρά οξέα στην καρύδα. Τέσσερα από αυτά είναι MCT: Καπροϊκό οξύ (C6), Καπρυλικό οξύ (C8), Καπρικό οξύ (C10) και Λαυρικό οξύ (C12). Το C12 είναι τεχνικά ένα MCT, αλλά το σώμα το επεξεργάζεται όπως ένα μακράς αλυσίδας λιπαρό οξύ. Κατά τη διάρκεια της νηστείας ή της κατανάλωσης μιας δίαιτας που μιμείται τη νηστεία, όπως μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή κετογονική δίαιτα, το σώμα γίνεται καταβολικό (διάσπαση) και θα αρχίσει φυσικά να δημιουργεί κετονικά σώματα στο ήπαρ. Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι κετονικών σωμάτων. Πρώτα το σώμα θα δημιουργήσει Ακετοακετάτη (AcAc), στη συνέχεια θα την μετατρέψει σε Βεταυδροξυβουτυρικό οξύ (BHB) και όταν υπάρχει αρκετό BHB, το υπόλοιπο θα εκραγεί σε Ακετόνη, την οποία εκπνέουμε ή αποβάλλουμε με τα ούρα.
SKU:5430002193038
ποιο Πολυόλη:11,5g
Ενέργεια:401Kcal, 1678kJ
Συνολικά λιπαρά:38,8g
ποιο Κορεσμένο λίπος:20,6g
Υδατάνθρακες:18,5g
ποιο Ζάχαρη:5g*
Πρωτεΐνη:12,8g
Αλάτι:0,1g
Ίνες:27,7g
Η Inca’cao είναι μια γαστρονομική τέχνη που παράγει πολυτελή σοκολάτα με προσοχή σε μεταβολικά φιλικά συστατικά προσβάσιμα σε ένα ευρύ κοινό.
Όπου η τεχνολογία τροφίμων και η γαστρονομική απόλαυση είναι ίσες.
Τολμηρή τέχνη με προσανατολισμό στον τεχνίτη. Συγκεντρώνουμε παγκόσμια γαστρονομικά συστατικά και τα μεταμορφώνουμε σε μοναδικές δημιουργίες. Από τον σεβασμό και την ευημερία μεταξύ των καλλιεργητών κακάου και βανίλιας, έως μοναδικές δημιουργίες για τον πελάτη. Ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπειρίας.
10% Κεραμιδικό οξύ προερχόμενο από καρύδα, σε αντίθεση με τα μακρά αλυσίδα λιπαρά οξέα, τα MCT παρακάμπτουν εντελώς το γαστρεντερικό σύστημα και πηγαίνουν κατευθείαν στο ήπαρ για παραγωγή κετονών. Ονομάζεται επίσης ‘η γλυκόζη των λιπαρών’.
10% Κολλαγόνο, μετά το νερό, το κολλαγόνο είναι το πιο άφθονο θρεπτικό συστατικό στο σώμα. Αποτελεί το 35% της συνολικής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες του σώματος. Μετά την ηλικία των 25 ετών, μειώνουμε την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου, επομένως το εξωγενές κολλαγόνο είναι κρίσιμο για τη μακροχρόνια υγεία. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή χολής (33% γλυκίνη) για την μεταβολή του λίπους και αυξάνει την ελαστικότητα και την αποκατάσταση του δέρματος. Τα οστά σας αποτελούνται κατά 60% από μέταλλα, αλλά το 90% της πρωτεϊνικής μήτρας στα οστά σας είναι κολλαγόνο. Η διατροφή μας στερείται κολλαγόνου γιατί σήμερα κυρίως τρώμε κρέας μυών που είναι πλούσιο σε αμινοξύ μεθειονίνη και φτωχό σε γλυκίνη. Για να αντισταθμιστεί η μεθειονίνη, απαιτείται γλυκίνη. Το κολλαγόνο είναι πλούσιο σε γλυκίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη αμινοξέα.
Έλαιο Μακαντάμια: πλούσιο σε Ωμέγα 7 (Παλμιτολεϊκό οξύ)
SKU:5430002193007
Πολυόλες: 15,6g
Ενέργεια: 386Kcal, 1455kJ
Συνολικά λιπαρά: 34,1g
Εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 22,1g
Υδατάνθρακες: 16,5g
Εκ των οποίων ζάχαρη: 0,9g
Πρωτεΐνη: 9,5g
Αλάτι: 0,7g
Ίνες: 7,4g
Ο κακάο Sambirano Tsarafandray είναι πιστοποιημένος βιολογικός· δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και μόνο φυσικά λιπάσματα στην παραγωγή του. Τα δέντρα κακάο αναπτύσσονται κάτω από την οροφή των αυτόχθονων δέντρων σκιάς μαζί με μάνγκο, μπανάνες, βανίλια, ανανά, πιπεριές και άλλες καλλιέργειες. Αυτά τα βιώσιμα συστήματα αγροδασοκομίας σχηματίζουν μια ζώνη προστασίας που προστατεύει τα φυσικά τροπικά δάση του Sambirano. Αυτό είναι πολύ αναγκαίο· πάνω από το 40% των δασών της Μαδαγασκάρης έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 60 χρόνια και τα υπόλοιπα δάση είναι κατακερματισμένα. Η αποδάσωση και η διάβρωση του εδάφους είναι μια σοβαρή απειλή, μειώνοντας την ικανότητα των αγροτών να παράγουν αρκετό φαγητό. Με τη βοήθεια της Rainforest Alliance, οι καλλιεργητές κακάο στην κοιλάδα Sambirano φυτεύουν νέα δέντρα για να καταπολεμήσουν τη διάβρωση του εδάφους, να προστατεύσουν τα υπόλοιπα δασικά θραύσματα και να αποκαταστήσουν το φυσικό τοπίο της κοιλάδας.
Ο κακάο Sambirano Tsarafandray έχει ένα όμορφο προφίλ γεύσης με μέτρια οξύτητα.
Προέλευση: Μαδαγασκάρη
Περιοχή: Haut Sambirano
Ποικιλία: Criollo-Trinitario και Forastero
Υποδείξεις: Κόκκινα φρούτα, εσπεριδοειδή και γιασεμί
SKU: 5430002193250
Περιεκτικότητα σε Πολυόλες: 17,6g °
Ενέργεια: 451Kcal, 1887kJ
Συνολικά λιπαρά: 39,6g
Εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 24,4g
Υδατάνθρακες: 28,7g
Εκ των οποίων ζάχαρη: 7,6g *
Πρωτεΐνη: 12,5g
Αλάτι: 0g
Το Περού ανήκει στις πιο δασωμένες χώρες του κόσμου, με πάνω από το μισό του Περού να καλύπτεται από δέντρα – και ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Δεν είναι περίεργο που το Περού βρίσκεται στις 10 πιο βιοποικιλόμορφες χώρες του κόσμου.
Δυστυχώς, η αποδάσωση και η υποβάθμιση των δασών είναι σοβαρά ζητήματα στο Περού, που προκαλούνται από τη μονοκαλλιέργεια, την εξόρυξη, την κατασκευή δρόμων και την παράνομη υλοτομία.
Δεδομένου ότι ο κακάο αναπτύσσεται σε αγροδασοκομία, η καλλιέργειά του δίνει στους αγρότες την ευκαιρία να αποκτούν εισόδημα, ενώ προστατεύουν τα δάση και διατηρούν τη βιοποικιλότητα. Ο κακάο Περού Ουκαγιαλί είναι οργανικά παραγόμενος και πιστοποιημένος· δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα ή χημικά λιπάσματα.
Ο κακάο Περού Ουκαγιαλί προέρχεται από ποικιλίες Τρινιτάριο. Το προφίλ γεύσης του χαρακτηρίζεται από μια ισορροπημένη σοκολατένια βάση, χαμηλή σε οξύτητα, με αξιοσημείωτες γλυκές νότες καραμέλας και ξηρών καρπών και υποδείξεις φρουτώδους γεύσης.
Μετά την χειρονακτική συγκομιδή, οι αγρότες μεταφέρουν τους υγρούς κόκκους κακάο σε μια κεντρική μονάδα ζύμωσης.
Προέλευση: Περού
Περιοχή: Κεντρικός Αμαζόνιος
Ποικιλία: Τρινιτάριο
Υποδείξεις: Καραμέλα, ξηροί καρποί, φρούτα
SKU: 5430002193212
ΑΓΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 100% κόκκοι κακάο
Ενέργεια: 550Kcal, 2300kJ
Συνολικά λιπαρά: 52g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 31g
Υδατάνθρακες: 5g
εκ των οποίων ζάχαρη: 0g
Πρωτεΐνη: 15g
Αλάτι: 0g
10% Καπρυλικό οξύ (C8) προερχόμενο από καρύδα, εκτός από τα μακράς αλυσίδας λιπαρά οξέα, τα MCT (μέσης αλυσίδας τριγλυκερίδια) παρακάμπτουν εντελώς το γαστρεντερικό σύστημα και πηγαίνουν κατευθείαν στο ήπαρ για παραγωγή κετονών. Ονομάζεται επίσης ‘η γλυκόζη των λιπαρών’. Υπάρχουν έντεκα διαφορετικά λιπαρά οξέα στην καρύδα. Τέσσερα από αυτά είναι MCT: Καπροϊκό οξύ (C6), Καπρυλικό οξύ (C8), Καπρικό οξύ (C10) και Λαυρικό οξύ (C12). Το C12 είναι τεχνικά ένα MCT, αλλά το σώμα το επεξεργάζεται όπως ένα μακράς αλυσίδας λιπαρό οξύ. Κατά τη διάρκεια της νηστείας ή της κατανάλωσης μιας δίαιτας που μιμείται τη νηστεία, όπως μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή κετογονική δίαιτα, το σώμα γίνεται καταβολικό (διάσπαση) και θα αρχίσει φυσικά να δημιουργεί κετονικά σώματα στο ήπαρ. Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι κετονικών σωμάτων. Πρώτα το σώμα θα παράγει Ακετοακετάτη (AcAc), στη συνέχεια θα την μετατρέψει σε Βηταυδροξυβουτυρικό οξύ (BHB) και όταν υπάρχει αρκετό BHB, το υπόλοιπο θα εκραγεί σε Ακετόνη, την οποία εκπνέουμε ή αποβάλλουμε με τα ούρα.
Καθαρά φουντούκια: Πολύ πλούσια σε βιταμίνη Ε
Έλαιο Μακαντάμια: πλούσιο σε Ωμέγα 7 (παλμιτολεϊκό οξύ)
SKU: 5430002193014
Ποιο Πολυόλ: 11,2g
Ενέργεια: 441Kcal, 1846kJ
Συνολικά λιπαρά: 39,8g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 20,4g
Υδατάνθρακες: 17,4g
εκ των οποίων ζάχαρη: 5g*
Πρωτεΐνη: 11,9g
Αλάτι: 0,0g
Ίνες: 27,9g
Φυσικός συνδυασμός γλυκαντικών: Θάουματιν, Ριβόζη και Ερυθριτόλη
Ο κακάο Rio Caribe Superior αναπτύσσεται σε αγροδασοκομία, όπου τα δέντρα κακάο καλλιεργούνται παράλληλα με άλλες καλλιέργειες. Αυτό το γεωργικό σύστημα προάγει τη βιοποικιλότητα και σχηματίζει μια ζώνη προστασίας που προστατεύει τα υπόλοιπα δάση και το εθνικό πάρκο, Πενινσούλα ντε Παρία. Η καλλιέργεια κακάο βοηθά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ενώ προσφέρει στους αγρότες την ευκαιρία να αποκτήσουν εισόδημα. Το κακάο Venezuela Rio Caribe Superior προέρχεται από τις ποικιλίες Trinitario και Criollo. Οι κόκκοι έχουν χαμηλή οξύτητα και διαθέτουν έντονο και ισχυρό σοκολατένιο σώμα με γλυκές, ξηροκαρπάτες και ανθώδεις νότες. Η συνεπής εφαρμογή πρωτοκόλλων κατά τη διάρκεια της συγκομιδής και της μετασυλλεκτικής διαδικασίας οδηγεί σε εξαιρετική ποιότητα, που χαρακτηρίζεται ως 'ανώτερη'. Μετά τη χειροκίνητη συγκομιδή, οι αγρότες μεταφέρουν τους υγρούς κόκκους σε μια κεντρική μονάδα ζύμωσης, όπου ζυμώνονται για 6 ή 7 ημέρες σε ξύλινες κούτες, με ελεγχόμενη ανατροπή ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Προέλευση: Βενεζουέλα
Περιοχή: Αρισμέντι – Πολιτεία Σούκρε
Ποικιλία: Criollo και Trinitario
Νότες: ξηροκαρπάτες, γλυκές, ανθώδεις
SKU: 5430002193229
ΑΓΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 100% κόκκοι κακάο
Ενέργεια: 550Kcal, 2300kJ
Συνολικά λιπαρά: 52g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 31g
Υδατάνθρακες: 5g
εκ των οποίων ζάχαρη: 0g
Πρωτεΐνη: 15g
Αλάτι: 0g
Το Περού ανήκει στις πιο δασωμένες χώρες του κόσμου, με πάνω από το μισό του Περού να καλύπτεται από δέντρα – και ένα μεγάλο μέρος του είναι τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Δεν είναι περίεργο που το Περού βρίσκεται στην κορυφή των 10 πιο βιοποικιλότητας χωρών στον κόσμο.
Δυστυχώς, η αποδάσωση και η υποβάθμιση των δασών είναι σοβαρά ζητήματα στο Περού, που προκαλούνται από τη μονοκαλλιέργεια, την εξόρυξη, την κατασκευή δρόμων και την παράνομη υλοτομία.
Δεδομένου ότι ο κακάος αναπτύσσεται σε αγροδασοκομία, η καλλιέργειά του δίνει στους αγρότες την ευκαιρία να αποκτήσουν εισόδημα, ενώ προστατεύουν τα δάση και διατηρούν τη βιοποικιλότητα. Ο κακάος Περού Ουκαγιάλι παράγεται οργανικά και είναι πιστοποιημένος· δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα ή χημικά λιπάσματα.
Ο κακάος Περού Ουκαγιάλι προέρχεται από ποικιλίες Τρινιτάριο. Το προφίλ γεύσης του χαρακτηρίζεται από μια ισορροπημένη σοκολατένια βάση, χαμηλή οξύτητα, με αξιοσημείωτες γλυκές νότες καραμέλας και ξηρών καρπών και υποψίες φρουτώδους γεύσης.
Προέλευση: Περού
Περιοχή: Κεντρικός Αμαζόνιος
Ποικιλία: Τρινιτάριο
Υποψίες: Καραμέλα, ξηροί καρποί, φρούτα
SKU: 5430002193243
Ποια Πολυόλες: 17,6g °
Ενέργεια: 451Kcal, 1887kJ
Συνολικά λιπαρά: 39,6g
Ποια κορεσμένα λιπαρά: 24,4g
Υδατάνθρακες: 28,7g
Ποια ζάχαρη: 7,6g *
Πρωτεΐνη: 12,5g
Αλάτι: 0g
Ο κακάο Sambirano Tsarafandray είναι πιστοποιημένος βιολογικός· δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και μόνο φυσικά λιπάσματα στην παραγωγή του. Οι κακαόδενδρες αναπτύσσονται κάτω από την οροφή των αυτόχθονων δέντρων σκιάς μαζί με μάνγκο, μπανάνες, βανίλια, ανανά, πιπεριές και άλλες καλλιέργειες. Αυτά τα βιώσιμα συστήματα αγροδασοκομίας σχηματίζουν μια ζώνη προστασίας που προστατεύει τα φυσικά τροπικά δάση του Sambirano. Αυτό είναι πολύ απαραίτητο· πάνω από το 40% των δασών της Μαδαγασκάρης έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 60 χρόνια και τα υπόλοιπα δάση είναι κατακερματισμένα. Η αποδάσωση και η διάβρωση του εδάφους είναι μια σοβαρή απειλή, μειώνοντας την ικανότητα των αγροτών να παράγουν αρκετό φαγητό. Με τη βοήθεια της Rainforest Alliance, οι καλλιεργητές κακάου στην κοιλάδα Sambirano φυτεύουν νέα δέντρα για να καταπολεμήσουν τη διάβρωση του εδάφους, να προστατεύσουν τα υπόλοιπα δασικά θραύσματα και να αποκαταστήσουν το φυσικό τοπίο της κοιλάδας.
Προέλευση: Μαδαγασκάρη
Περιοχή: Haut Sambirano
Ποικιλία: Criollo-Trinitario και Forastero
Υποδείξεις: Κόκκινα φρούτα, εσπεριδοειδή και γιασεμί
SKU: 5430002193168
ΑΓΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 100% κόκκοι κακάου
Ενέργεια: 550Kcal, 2300kJ
Συνολικά λιπαρά: 52g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 31g
Υδατάνθρακες: 5g
εκ των οποίων ζάχαρη: 0g
Πρωτεΐνη: 15g
Αλάτι: 0g
Γαστρονομική μεταβολικά φιλική σοκολάτα.
Η INCA'CAO κατάφερε να δημιουργήσει μια γκουρμέ σειρά σοκολάτας χειροποίητης παραγωγής σε συνδυασμό με τεχνολογία τροφίμων που είναι μεταβολικά φιλική και προσβάσιμη σε ένα ευρύ κοινό. Η INCA’CAO χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο συνδυασμό γλυκαντικών, έτσι ώστε τα προϊόντα μας να έχουν πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Ένας καινοτόμος συνδυασμός γλυκαντικών με υπεύθυνα συστατικά που το σώμα παράγει μόνο του. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμούμε την ευημερία των πελατών μας χωρίς να χρειάζεται να παραμελήσουμε τη γαστρονομία. Υποστηρικτικά συστατικά χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Παρά το γεγονός ότι η ζάχαρη δεν έχει ημερομηνία λήξης, είναι ξεπερασμένη για εμάς. Εκτιμούμε την "μεταβολική ευελιξία".
Παρά την σημασία του για την παραγωγή τροφίμων και τη βιοποικιλότητα, η κοιλάδα Κιλομπέρο αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, όπως η μείωση της ποσότητας νερού, η ρύπανση του νερού και η υποβάθμιση των υγροτόπων και των δασών. Ο κακάο Κοκόα Καμίλι καλλιεργείται σε μικρής κλίμακας αγροδασοκομία και συνδυάζεται με δέντρα σκιάς, μπανάνες, καλαμπόκι και άλλες καλλιέργειες. Αυτό το σύστημα παραγωγής είναι μια οικολογική εναλλακτική λύση για τις μονοκαλλιέργειες και βοηθά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Δημιουργεί επίσης μια φυσική ζώνη προστασίας για το Εθνικό Πάρκο Ουτζουνγκουά, έναν παράδεισο για τους παρατηρητές πουλιών και διάσημο για τους πρωτεύοντες, τους ελέφαντες και την τεράστια ποικιλία φυτών. Οι μικροκαλλιεργητές κακάο στην κοιλάδα Κιλομπέρο ασκούν βιολογική γεωργία από αρχαιοτάτων χρόνων, απλά επειδή τα φυτοφάρμακα και τα χημικά λιπάσματα δεν ήταν διαθέσιμα. Το 2015 αυτό επισημοποιήθηκε με την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία! Η ηλεκτρική ενέργεια για το κέντρο ζύμωσης Κοκόα Καμίλι προέρχεται από ηλιακή ενέργεια.
Προέλευση: Τανζανία
Περιοχή: Κοιλάδα Κιλομπέρο
Ποικιλία: Τρινιτάριο και Νεοεθνικό
Υποδείξεις: Κόκκινα φρούτα, λουλουδάτο (βιολέτα), ξηροί καρποί
SKU: 5430002193199
ΑΓΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 100% κόκκοι κακάο
Ενέργεια: 550Kcal, 2300kJ
Συνολικά λιπαρά: 52g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 31g
Υδατάνθρακες: 5g
εκ των οποίων ζάχαρη: 0g
Πρωτεΐνη: 15g
Αλάτι: 0g
Παρά την σημασία του για την παραγωγή τροφίμων και τη βιοποικιλότητα, η κοιλάδα Κιλομπέρο αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, όπως η μείωση της ποσότητας νερού, η ρύπανση του νερού και η υποβάθμιση των υγροτόπων και των δασών. Ο κακάο Κοκόα Καμίλι καλλιεργείται σε μικρής κλίμακας αγροδασοκομία και συνδυάζεται με δέντρα σκιάς, μπανάνες, καλαμπόκι και άλλες καλλιέργειες. Αυτό το σύστημα παραγωγής είναι μια οικολογική εναλλακτική λύση για τις μονοκαλλιέργειες και βοηθά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Δημιουργεί επίσης μια φυσική ζώνη προστασίας για το Εθνικό Πάρκο Ουτζουνγκουά, έναν παράδεισο για τους παρατηρητές πουλιών και διάσημο για τους πρωτεύοντες, τους ελέφαντες και την τεράστια ποικιλία χλωρίδας. Οι μικροκαλλιεργητές κακάο στην κοιλάδα Κιλομπέρο ασκούν βιολογική γεωργία από αρχαιοτάτων χρόνων, απλώς επειδή τα φυτοφάρμακα και τα χημικά λιπάσματα δεν ήταν διαθέσιμα. Το 2015 αυτό επισημοποιήθηκε με την απονομή βιολογικής πιστοποίησης για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία! Η ηλεκτρική ενέργεια για το κέντρο ζύμωσης Κοκόα Καμίλι προέρχεται από ηλιακή ενέργεια.
Προέλευση: Τανζανία
Περιοχή: Κοιλάδα Κιλομπέρο
Ποικιλία: Τρινιτάριο και Νεοεθνικό
Υποδείξεις: Κόκκινα φρούτα, λουλουδάτο, ξηροί καρποί
SKU: 5430002193274
Ποια Πολυόλες: 17,6g °
Ενέργεια: 451Kcal, 1887kJ
Συνολικά λιπαρά: 39,6g
Ποια κορεσμένα λιπαρά: 24,4g
Υδατάνθρακες: 28,7g
Ποια ζάχαρη: 7,6g *
Πρωτεΐνη: 12,5g
Αλάτι: 0g
Με MCT
Με σύμπλεγμα κολλαγόνου
Χωρίς φοινικέλαιο
Μοναδική υφή ‘Crémeux’
SKU:5430002193502
Ίνες:8g
Ενέργεια:713Kcal, 2985kJ
Συνολικά λιπαρά:69.3g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά:16.9g
Υδατάνθρακες:7.5g
εκ των οποίων ζάχαρη:2.8g
εκ των οποίων πολυόλες:4.5g
Πρωτεΐνη:11g
Αλάτι:0g
Η ιστορία της Βενεζουέλας
Δάσος
Ο καφές Rio Caribe Superior καλλιεργείται σε αγροδασικά συστήματα, όπου τα δέντρα κακάο συνδυάζονται με άλλες καλλιέργειες. Αυτό το γεωργικό σύστημα προάγει τη βιοποικιλότητα και δημιουργεί μια ζώνη προστασίας που προστατεύει τα υπόλοιπα δάση και το εθνικό πάρκο, Πενινσούλα ντε Παρία. Η καλλιέργεια κακάο βοηθά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ δίνει στους αγρότες την ευκαιρία να αποκτήσουν εισόδημα.
Ο καφές Rio Caribe Superior της Βενεζουέλας προέρχεται από τις ποικιλίες Trinitario και Criollo. Οι κόκκοι έχουν χαμηλή οξύτητα και διαθέτουν έντονη και ισχυρή σοκολατένια γεύση με γλυκές, ξηροκαρπάτες και ανθικές νότες. Η συνεπής εφαρμογή πρωτοκόλλων κατά τη διάρκεια της συγκομιδής και της μετασυλλεκτικής διαδικασίας οδηγεί σε εξαιρετική ποιότητα, που χαρακτηρίζεται ως 'ανώτερη'. Μετά τη χειρονακτική συγκομιδή, οι αγρότες μεταφέρουν τους υγρούς κόκκους σε κεντρική μονάδα ζύμωσης, όπου ζυμώνονται για 6 ή 7 ημέρες σε ξύλινες κούτες, με ελεγχόμενη αναστροφή ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Προέλευση: Βενεζουέλα
Περιοχή: Αρισμέντι – Πολιτεία Σούκρε
Ποικιλία: Criollo και Trinitario
Νότες: ξηροκαρπάτες, γλυκές, ανθικές
SKU: 5430002193267
Ποια Πολυόλες: 17,6g °
Ενέργεια: 451Kcal, 1887kJ
Συνολικά λιπαρά: 39,6g
Ποια κορεσμένα λιπαρά: 24,4g
Υδατάνθρακες: 28,7g
Ποια ζάχαρη: 7,6g *
Πρωτεΐνη: 12,5g
Αλάτι: 0g
Τα Κομόρες αποτελούνται από 4 νησιά: τη Μαϊότ και τρία νησιά ανεξάρτητα από τη Γαλλία που σχηματίζουν την Ένωση των Κομόρων (Γκραντ Κομόρ, Ανζουάν και Μοέλι). Η Γκραντ Κομόρ είναι ένα ηφαιστειογενές νησί.
Το νησί υποφέρει από σοβαρή έλλειψη νερού, οι ηφαιστειακές πέτρες δεν συγκρατούν νερό και υπάρχουν λίγες πηγές. Ο κύριος οικονομικός πόρος είναι η καλλιέργεια βανίλιας. Η βανίλια, που εισήχθη στα Κομόρες πριν από τη δεκαετία του 1930, καλλιεργείται στα τέσσερα νησιά με παραδοσιακό τρόπο.
Αυτή η καπρίτσια ορχιδέα προσφέρει ένα όμορφο σύμπλεγμα λουλουδιών. Η γονιμοποίηση γίνεται χειροκίνητα από γυναίκες στο ξημέρωμα. Μια καλή εργάτρια "παντρεύει" 1000 έως 1500 λουλούδια βανίλιας την ημέρα. Κατά την περίοδο συγκομιδής, συλλέγεται κάψουλα-κάψουλα, στην ακριβή βαθμίδα "τεχνικής ωρίμανσης", λίγο πριν
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ κόκκοι κακάο, βούτυρο κακάο, γλυκαντικά ινοσιτόλη, ερυθριτόλη, ριβόζη, κολλαγόνο, οκτανοϊκό οξύ (coconut mct), λοβοί βανίλιας (1%), γλυκαντικό θαυματίνη (καρπός κατεμφέ). Περιέχει τουλάχιστον 60% συστατικά κακάο.
Προέλευση: Ουγκάντα
Περιοχή: Στα σύνορα της Κονγκό
Ποικιλία: Πλανιφόλια
Υποδείξεις: Δέρμα, Κόκκινα Φρούτα, Καραμέλα
SKU: 5430002193076
Ποια Πολυόλες: 25g °
Ενέργεια: 525Kcal, 2197kJ
Συνολικά λιπαρά: 49g
Ποια κορεσμένα λιπαρά: 30g
Υδατάνθρακες: 32g
Ποια ζάχαρη: 6g *
Πρωτεΐνη: 9g
Αλάτι: 0g
Το Μεξικό είναι η χώρα προέλευσης της βανίλιας. Ήταν οι Τοτονάκες (οι Αζτέκοι ήρθαν αργότερα), ένας αμερικανικός λαός, που καλλιεργούσε αυτό το υπέροχο προϊόν στις πολιτείες της Βέρα Κρουζ και της Πουέμπλα, ειδικότερα. Στον 16ο αιώνα, οι αποικιοκράτες τους, οι Ισπανοί, ανακάλυψαν τη βανίλια και αποφάσισαν να την εξάγουν σε άλλες αποικίες.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ κόκκοι κακάο, βούτυρο κακάο, γλυκαντικά ινοσιτόλη, ερυθριτόλη, ριβόζη, κολλαγόνο, οκτανοϊκό οξύ (MCT καρύδας), λοβοί βανίλιας (1%), γλυκαντικό θωματίνη (καρπός κατεμφέ). Περιέχει τουλάχιστον 60% συστατικά κακάο.
Προέλευση: Μεξικό
Περιοχή: Κεντρική Αμερική
Ποικιλία: Planifolia
Υποδείξεις: Γήινες, σταφίδες, μπαχαρικά
SKU: 5430002193090
Ποια Πολυόλες: 25g °
Ενέργεια: 525Kcal, 2197kJ
Συνολικά λιπαρά: 49g
Ποια κορεσμένα λιπαρά: 30g
Υδατάνθρακες: 32g
Ποια ζάχαρη: 6g *
Πρωτεΐνη: 9g
Αλάτι: 0g
Με MCT
Με Πολυκολλαγόνο
Χωρίς φοινικέλαιο
Μοναδική υφή ‘Crémeux’
SKU:5430002193458
Ίνες:9g
Ενέργεια:668Kcal, 2793kJ
Συνολικά λιπαρά:56g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά:13g
Υδατάνθρακες:15g
εκ των οποίων ζάχαρη:3,6g
Πρωτεΐνη:21g
Αλάτι:0g
Ο κακάο στην φάρμα Garyth καλλιεργείται σε ένα βιώσιμο αγροδασικό σύστημα, το οποίο βοηθά στην προστασία της φυτικής και ζωικής ζωής στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της πλούσιας βιοποικιλότητας του εθνικού πάρκου Tumbes-Chocó Magdalena. Αυτό το πάρκο είναι ένα από τα 25 κορυφαία hotspots βιοποικιλότητας στον κόσμο και εκτείνεται σε 3 χώρες. Ενώ η βιοποικιλότητα είναι σχετικά άθικτη στην Κολομβία και το Περού, απειλείται σοβαρά στον Ισημερινό λόγω της αποδάσωσης και της μονοκαλλιέργειας. Η προσέγγιση του Garyth στην παραγωγή κακάο είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς η φύση και η γεωργία μπορούν να συνυπάρχουν σε αρμονία. Ως παθιασμένος και γνώστης βιολογικός αγρότης, ο Θωμάς έχει εισάγει διάφορα φυσικά συστήματα για να προστατεύσει τα δέντρα και τις καλλιέργειές του από ασθένειες και να ενισχύσει την επικονίαση και την υγιή ανάπτυξη των καρπών κακάο. Το 2019, η σκληρή δουλειά του ανταμείφθηκε με βιολογική πιστοποίηση.
Προέλευση: Ισημερινός
Περιοχή: Σάντο Ντομίνγκο
Ποικιλία: Nacional
Υποδείξεις: Τροπικοί, ανθώδεις, φυτικοί τόνοι
SKU: 5430002193236
Ποια Πολυόλες: 17,6g °
Ενέργεια: 451Kcal, 1887kJ
Συνολικά λιπαρά: 39,6g
Ποια κορεσμένα λιπαρά: 24,4g
Υδατάνθρακες: 28,7g
Ποια ζάχαρη: 7,6g *
Πρωτεΐνη: 12,5g
Αλάτι: 0g
Ο κακάο στην φάρμα Garyth καλλιεργείται σε ένα βιώσιμο σύστημα αγροδασοκομίας, το οποίο βοηθά στην προστασία της φυτικής και ζωικής ζωής στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της πλούσιας βιοποικιλότητας του εθνικού πάρκου Tumbes-Chocó Magdalena. Αυτό το πάρκο είναι ένα από τα 25 κορυφαία hotspots βιοποικιλότητας στον κόσμο και εκτείνεται σε 3 χώρες. Ενώ η βιοποικιλότητα είναι σχετικά άθικτη στην Κολομβία και το Περού, απειλείται σοβαρά στον Ισημερινό λόγω της αποδάσωσης και της μονοκαλλιέργειας. Η προσέγγιση του Garyth στην παραγωγή κακάο είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς η φύση και η γεωργία μπορούν να συνυπάρχουν σε αρμονία. Ως παθιασμένος και γνώστης βιολογικός αγρότης, ο Θωμάς έχει εισαγάγει διάφορα φυσικά συστήματα για να προστατεύσει τα δέντρα και τις καλλιέργειές του από ασθένειες και να ενισχύσει την επικονίαση και την υγιή ανάπτυξη των καρπών κακάο. Το 2019, η σκληρή δουλειά του επιβραβεύτηκε με βιολογική πιστοποίηση.
Finca Garyth Nacional κακάο έχει ένα πολύπλοκο και ήπιο προφίλ που κυριαρχείται από άγριες τροπικές γεύσεις, ανθισμένες νότες.
Προέλευση: Ισημερινός
Περιοχή: Σάντο Ντομίνγκο
Ποικιλία: Nacional
Υποδείξεις: Τροπικές, ανθισμένες, φυτικές νότες
SKU: 5430002193205
ΑΓΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 100% κόκκοι κακάο
Ενέργεια: 550Kcal, 2300kJ
Συνολικά λιπαρά: 52g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 31g
Υδατάνθρακες: 5g
εκ των οποίων ζάχαρη: 0g
Πρωτεΐνη: 15g
Αλάτι: 0g
«Απλώστε πάστες με έντονη γεύση, για γαστρονομική απόλαυση.»
Αυτή ήταν η βασική ιδέα κατά τη δημιουργία αυτών των τεσσάρων εξαιρετικών πολυτελών προϊόντων, χαμηλών σε ζάχαρη και με καταπληκτική γεύση.
Εμπλουτισμένα με γκι, πολυκολλαγόνο, λάδι καρύδας οκτάνης, λάδι μακανάμια και άλλα υγιεινά λίπη.
Διαθέσιμα ως :
- Σοκολάτα Έντονη
- Σοκολάτα Φιστίκι
- Σοκολάτα Φουντούκι
- Καραμέλα Βουτύρου αλμυρού
Για να τα ανακαλύψετε και να τα απολαύσετε.
Η Κολομβία είναι γνωστή για τα όμορφα τροπικά δάση του Αμαζονίου και του Ορινόκου, πλούσια σε βιοποικιλότητα και σημαντικός απορροφητής άνθρακα για τον κόσμο. Δυστυχώς, η παράνομη υλοτομία, η εξόρυξη και η μετατροπή γης σε εκτροφή βοοειδών απειλούν τα ιθαγενή δάση της Κολομβίας. Πολλές δασικές περιοχές έχουν καθαριστεί για την παραγωγή κόκας. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους αγρότες κόκας να στραφούν στην παραγωγή φοινικέλαιου ή κακάου. Από την άποψη της βιοποικιλότητας, το κακάο είναι κατά πολύ η προτιμώμενη επιλογή, καθώς το φοινικέλαιο καλλιεργείται σε μονοκαλλιέργεια, ενώ τα δέντρα κακάου καλλιεργούνται σε συνδυασμό με άλλα δέντρα και φυτά. Εκτιμάται ότι 25.000 εκτάρια κακάου που καλλιεργούνται στην Κολομβία χρησιμοποιούνταν προηγουμένως για παράνομες καλλιέργειες, και αυτός ο αριθμός αυξάνεται. Αυτό είναι καλή είδηση για τον πλανήτη, για τους αγρότες και για τους λάτρεις της σοκολάτας στην Κολομβία και στο εξωτερικό, καθώς θα υπάρχει περισσότερος κακάος εξαιρετικής γεύσης από την Κολομβία διαθέσιμο.
Ο κακάος Tumaco της Κολομβίας προέρχεται από ποικιλίες Trinitario. Έχει έντονο σοκολατένιο προφίλ με ευχάριστη πικράδα και χαμηλή οξύτητα.
Προέλευση: Κολομβία
Περιοχή: Tumaco
Ποικιλία: Trinitario
Υποδείξεις: Κρεμώδης, Μπαχαρικά, Ξηροί καρποί
SKU: 5430002193175
ΑΓΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 100% κόκκοι κακάου
Ενέργεια: 550Kcal, 2300kJ
Συνολικά λιπαρά: 52g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 31g
Υδατάνθρακες: 5g
εκ των οποίων ζάχαρη: 0g
Πρωτεΐνη: 15g
Αλάτι: 0g
Για τον τελευταίο αιώνα, σχεδόν όλοι οι χίλιοι παραγωγοί βανίλιας της Πολυνησίας δεν προετοιμάζουν πλέον τις δικές τους βανίλιες (ξηραίνοντας);
μαζεύουν τις βανίλιες και τις πωλούν στους λίγους παρασκευαστές που είναι ενεργοί στην περιοχή.
Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε παρασκευαστής αποκτά βανίλια από τουλάχιστον εκατό καλλιεργητές που είναι διάσπαρτοι σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος. Όλες οι βανίλιες από τις διάφορες φυτείες και νησιά αναμειγνύονται έτσι και προετοιμάζονται ταυτόχρονα.
Μόλις εγκαταλείφθηκε η έννοια του terroir,
οι βανίλιες δεν ήταν πλέον διακριτές.
Μόνο τα φρούτα που έχουν φτάσει σε πλήρη ωριμότητα (σκούρο καφέ χρώμα) επιλέγονται,
μια διαδικασία επιλογής παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται με τα σταφύλια για τις "Vendanges Tardives" και τα "Sélections grains nobles" εκλεκτά κρασιά της Αλσατίας.
Αυτή η πολύ καθυστερημένη διαδικασία συγκομιδής, μοναδική στην Πολυνησία,
καθιστά δυνατή την ενίσχυση της γεύσης και των αρωματικών ποιοτήτων της Ταϊτιανής βανίλιας.
Προέλευση: Ταϊτή
Περιοχή: Ταχάα
Ποικιλία: Ταϊτενσής
Υποδείξεις: Πούπουλα, γλυκόριζα, κόκκινα φρούτα
SKU: 5430002193113
ποια Πολυόλες: 25g °
Ενέργεια: 525Kcal, 2197kJ
Συνολικά λιπαρά: 49g
ποιο κορεσμένο λίπος: 30g
Υδατάνθρακες: 32g
ποιο ζάχαρη: 6g *
Πρωτεΐνη: 9g
Αλάτι: 0g
Η Ινοσιτόλη είναι ένα φυσικό πολυόλ / αλκοολούχο μόριο ζάχαρης με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία!
Παλαιότερα, η Ινοσιτόλη θεωρούνταν βιταμίνη B8. Ωστόσο, δεν ταξινομείται πια ως βιταμίνη, καθώς το σώμα παράγει τη δική του ινοσιτόλη.
Η Μυοϊνοσιτόλη παράγεται στα νεφρά και τους όρχεις, και αποτελεί το 95% των Ινοσιτολών στο σώμα σας.
Όταν η Ινσουλίνη έρχεται σε επαφή με ένα κύτταρο, παράγονται δεύτεροι αγγελιοφόροι ινοσιτόλης. Η Χειροϊνοσιτόλη θα συμβάλλει στη σύνθεση γλυκογόνου, ενώ η Μυοϊνοσιτόλη θα ρυθμίσει την πρόσληψη γλυκόζης (ευαισθησία στην ινσουλίνη). Δεν μας ενδιαφέρει αν καίτε κυρίως γλυκόζη ή κυρίως κετόνες. Αν δεν είστε ευαίσθητοι στην ινσουλίνη, δεν θα αποκομίσετε τα οφέλη της μακροχρόνιας ζωής. Η Inca’cao προάγει τη μεταβολική ευελιξία με κύριο στόχο την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Η Ινοσιτόλη συμμετέχει στην επιδιόρθωση του DNA, είναι ένα συστατικό της κυτταρικής μεμβράνης, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και την ενεργειακή δαπάνη των κυττάρων.
Διαθέσιμο σε: σακούλες των 50g
Τα Κομόρες αποτελούνται από 4 νησιά: το Μαϊότ και τρία νησιά ανεξάρτητα από τη Γαλλία που σχηματίζουν την Ένωση των Κομόρων (Γκραν Κομόρ, Ανζουάν και Μοέλι). Η Γκραν Κομόρ είναι ένα ηφαιστειογενές νησί.
Το νησί υποφέρει από σοβαρή έλλειψη νερού, οι ηφαιστειακοί βράχοι δεν συγκρατούν νερό και υπάρχουν λίγες πηγές. Ο κύριος οικονομικός πόρος είναι η καλλιέργεια βανίλιας. Η βανίλια, που εισήχθη στις Κομόρες πριν από τη δεκαετία του 1930, καλλιεργείται στα τέσσερα νησιά με παραδοσιακό τρόπο.
Αυτή η καπρίτσια ορχιδέα προσφέρει ένα όμορφο σύμπλεγμα λουλουδιών. Η γονιμοποίηση γίνεται χειροκίνητα από γυναίκες στο ξημέρωμα. Μια καλή εργάτρια "παντρεύει" 1000 έως 1500 λουλούδια βανίλιας την ημέρα. Κατά την περίοδο συγκομιδής, συλλέγεται λοβός προς λοβό, με ακρίβεια λίγο πριν από την "τεχνική ωρίμανση".
Προέλευση: Κομόρες
Περιοχή: Γκραν Κομόρ
Ποικιλία: Πλανιφόλια
Υποδείξεις: Φυτική, ανθώδης, ταραγκόν
SKU: 5430002193137
Ποια Πολυόλες: 25g °
Ενέργεια: 525Kcal, 2197kJ
Συνολικά λιπαρά: 49g
Ποια κορεσμένα λιπαρά: 30g
Υδατάνθρακες: 32g
Ποια ζάχαρη: 6g *
Πρωτεΐνη: 9g
Αλάτι: 0g
Origine Pure Περού
– Origine Pure Μαδαγασκάρη
– Origine Pure Τόγκο
– Origine Pure Ισημερινό
– Origine Pure Βενεζουέλα
– Origine Pure Τανζανία
– Origine Pure Κολομβία
Συλλογή Origine Pure: 100% Κακάο
Γλυκαιμικός Δείκτης (GI) 1 χωρίς αύξηση ινσουλίνης.
Αποβάλλεται με ασφάλεια μέσω των ούρων, καθώς το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό.
Έχει γλυκύτητα 70% σε σύγκριση με τη σακχαρόζη.
Η ερυθριτόλη έχει ισχυρή ψυκτική επίδραση στην κρυσταλλωμένη μορφή της.
Είναι πολύ σταθερή έως 160°C, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν αυτό το γλυκαντικό και το αντικαθιστούν εντελώς ως υποκατάστατο ζάχαρης.
Δεν μπορείτε να φτιάξετε κέικ μόνο με ερυθριτόλη, καθώς δεν είναι παράγοντας όγκου, ούτε παρέχει δομή στην παρασκευή σας. Χρειάζεστε ένα υποστηρικτικό συστατικό, π.χ. άλλο γλυκαντικό ή ίνα.
Αν προσπαθήσετε να καραμελώσετε την ερυθριτόλη, δεν θα αλλάξει ποτέ χρώμα και θα εξατμιστεί.
Αν προσπαθήσετε να φτιάξετε σιρόπι μόνο με ερυθριτόλη και αυτό κρυώσει, θα κρυσταλλωθεί αμέσως.
Η ερυθριτόλη είναι ένα τέλειο γλυκαντικό επιπλέον του δικού σας συνδυασμού υποκατάστασης ζάχαρης.
Μην τη χρησιμοποιείτε ως αντικατάσταση 1 προς 1, αλλά ως προσθήκη (όπως ήταν προορισμένο να είναι).
Διαθέσιμο σε: 400g & 800g σακούλες
Η περιοχή του Πλατώματος είναι γνωστή για το όμορφο φυσικό της περιβάλλον με τροπικά δάση και φυσικούς καταρράκτες. Ωστόσο, η κάλυψη των δέντρων έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της γης και την απώλεια της βιοποικιλότητας. Τα δάση κόπηκαν λόγω της γεωργίας με καύση και καύση. Επίσης, το ξύλο είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας, καθώς οι περισσότερα νοικοκυριά μαγειρεύουν το φαγητό τους με αυτό. Ενδιαφέρον είναι ότι η καλλιέργεια κακάου και καφέ είναι μια σημαντική προστασία για τα δάση του Τόγκο. Οι αγρότες καλλιεργούν αυτές τις καλλιέργειες παραδοσιακά κάτω από την οροφή των φυσικών δασών, μερικές φορές σε συνδυασμό με άλλες καλλιέργειες, σε ένα λεγόμενο σύστημα αγροδασοκομίας. Επειδή η επιβίωσή τους εξαρτάται από αυτό, οι αγρότες έχουν μεγάλο κίνητρο να μην κόβουν δέντρα. Αντίθετα, προστατεύουν τα δάση από περαιτέρω υποβάθμιση και – ως συνέπεια – βοηθούν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Προέλευση: Τόγκο
Περιοχή: Περιοχή Πλατώματος
Ποικιλία: Φοραστέρο και Αμελονάντο
Υποδείξεις: βοτανικό, ξυλώδες, καρύδα
SKU: 5430002193281
Ενέργεια: 451Kcal, 1887kJ
Συνολικά λιπαρά: 39,6g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 24,4g
Υδατάνθρακες: 28,7g
εκ των οποίων ζάχαρη: 7,6g
εκ των οποίων πολυόλες: 17,6g °
Πρωτεΐνη: 12,5g
Αλάτι: 0g
Οι περισσότερες αλοιφές ξηρών καρπών προωθούνται με το μήνυμα ‘φτιαγμένες από 100% φυστίκια’.
Το πρόβλημα είναι ότι τώρα έχετε μια υγρή πάστα φυστικιού που δεν είναι απλώσιμη.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε σχεδόν να την πιείτε με καλαμάκι.
Μια καθαρή πάστα είναι σημαντική αν φτιάχνετε μια εφαρμογή ζαχαροπλαστικής.
Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα ντιπ για τα λαχανικά σας, θα είναι πολύ υγρή.
Επιλέγουμε να βάλουμε 78% φυστίκια και να ενισχύσουμε την υφή με άλλες υγιεινές λιπαρές ουσίες όπως το καθαρό βούτυρο κακάο και το λάδι MCT. Για να αυξήσουμε την πρόσληψη κολλαγόνου, εμπλουτίσαμε την αλοιφή φυστικιού με ένα πολυκολλαγόνο που περιλαμβάνει τύπους I, II, III, IV, V και X κολλαγόνου.
Απλώσιμη για ψωμιά με ξηρούς καρπούς
– Σάλτσα ντιπ για τα λαχανικά σας κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού σνακ
– Βάση σάλτσας Apero για κράκερ σπόρων
– Ένα φλιτζάνι γκρανόλα με φυστίκια και ξύσματα πορτοκαλιού
Sablé breton με φυστίκια
– Παγωτό φυστικιού
– Εφαρμογές ψησίματος όπως κέικ
– Συνταγή για γαρνίρισμα για Friand με φυστίκια
SKU:5430002193465
Ίνες:6,9g
Ενέργεια:651Kcal, 2724kJ
Συνολικά λιπαρά:55g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά:16g
Υδατάνθρακες:10g
εκ των οποίων ζάχαρη:3,8g
Πρωτεΐνη:24g
Αλάτι:0g
Η ριβόζη, επίσης γνωστή ως ριβόζη, είναι μια απλή ζάχαρη (μονοσακχαρίτης) που είναι επίσης πεντόζη (ελληνικά πέντε = πέντε) λόγω των πέντε άνθρακα της.
Το σώμα είναι ικανό να παράγει ριβόζη από γλυκόζη.
Στον οργανισμό μας, η ριβόζη είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για το RNA και το DNA. Αυτά είναι τα νουκλεϊκά οξέα που περιέχουν τις γενετικές μας πληροφορίες. Η ριβόζη, μαζί με την αδενίνη και το φωσφορικό, παίζει σημαντικό ρόλο στην αποθήκευση ενέργειας του σώματος, σχηματίζοντας τις ενεργειακά πλούσιες ενώσεις που παράγονται στα μιτοχόνδρια – τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP), διφωσφορική αδενοσίνη (ADP) και μονοφωσφορική αδενοσίνη (AMP), οι οποίες είναι αποθήκες ενέργειας σε όλα τα κύτταρα. Παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση πρωτεϊνών και στην αποκατάσταση.
Διαθέσιμο σε: σακουλάκια των 40g