Η μέλι από δεντρολίβανο είναι μια ποικιλία μονοανθούς μελιού που παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών του δεντρολίβανου (Rosmarinus officinalis), ενός αρωματικού μεσογειακού φυτού γνωστού για τις φαρμακευτικές και μαγειρικές του ιδιότητες. Αυτό το μέλι διακρίνεται για το ανοιχτό χρώμα του, που μπορεί να κυμαίνεται από σχεδόν διαφανές λευκό έως ανοιχτό κεχριμπάρι, και για το απαλό και ελαφρώς βαλσαμικό άρωμά του, που θυμίζει τις βοτανικές νότες του φυτού του δεντρολίβανου. Η γεύση του είναι γλυκιά και λεπτή, με μια διακριτική λουλουδάτη νότα που το καθιστά πολύ εκτιμημένο στη γαστρονομία.
Μεταξύ των ωφελειών του, το μέλι από δεντρολίβανο αναγνωρίζεται για τις πεπτικές, ηπατοπροστατευτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες. Συνιστάται για τη βελτίωση της πέψης, την ανακούφιση των ηπατικών συμπτωμάτων και την παροχή ενέργειας με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο για τη μνήμη και τη συγκέντρωση, και θεωρείται ευεργετικό για το αναπνευστικό σύστημα. Αυτό το μέλι είναι ιδανικό για να γλυκαίνει ροφήματα, επιδόρπια και συνταγές, προσφέροντας μια απαλή και αρωματική νότα.
Η μέλι από άνθη πορτοκαλιάς είναι ένα μονοανθικό μέλι που προέρχεται από το νέκταρ των λουλουδιών των εσπεριδοειδών, κυρίως πορτοκαλιών και λεμονιών, σε μεσογειακές και υποτροπικές περιοχές. Αυτό το μέλι χαρακτηρίζεται από το ανοιχτό χρώμα του, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο έως απαλό κεχριμπάρι, και από το λεπτό και ευχάριστο ανθικό του άρωμα. Η γεύση του είναι γλυκιά και απαλή, με μια εσπεριδοειδή νότα που προσφέρει φρεσκάδα, γεγονός που το καθιστά πολύ δημοφιλές στη γαστρονομία.
Μεταξύ των ιδιοτήτων του ξεχωρίζουν οι καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του επιδράσεις, κάνοντάς το ιδανικό για την ανακούφιση από την αϋπνία και τη μείωση του άγχους. Επιπλέον, διαθέτει πεπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά φυσικό φάρμακο για ήπιες πεπτικές διαταραχές. Η μέλι από άνθη πορτοκαλιάς χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσικό γλυκαντικό σε ποτά, γλυκά και συνταγές, προσφέροντας μια ανθική και αρωματική νότα που ενισχύει τις γεύσεις.
Η μέλι από καντουέσο είναι μια ποικιλία μονοφλοριακής μελιού που παρασκευάζεται κυρίως από το νέκταρ του καντουέσο (Lavandula stoechas), ένα φυτό της οικογένειας των λεβάντων που αναπτύσσεται σε μεσογειακές περιοχές και φτωχά εδάφη. Αυτό το μέλι διακρίνεται για το ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα του, το έντονο λουλουδάτο άρωμα και τη μαλακή γεύση του με ελαφρές νότες λεβάντας.
Είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, πεπτικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες, αποτελώντας μια ιδανική επιλογή για την ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων, τη βελτίωση της πέψης και την προώθηση της ξεκούρασης. Επιπλέον, η ευχάριστη και λεπτή γεύση του το καθιστά τέλειο φυσικό γλυκαντικό για ροφήματα, επιδόρπια και γκουρμέ συνταγές. Η μέλι από καντουέσο είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, εκτιμημένο τόσο στην κουζίνα όσο και στον θεραπευτικό τομέα.
BIERCOL – CALLUNA – Calluna vulgaris
Οπτική εμφάνιση: Ανοιχτό κεχριμπάρι έως σκούρο κεχριμπάρι, ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ, συχνά με κοκκινωπές αποχρώσεις.
Εξαιρετικά λαμπερή επιφάνεια με ελαφρές κυματιστές γραμμές λόγω της υψηλής ιξώδους.
Άρωμα: Έντονο και πολύ επίμονο, όπως φύλλα που πέφτουν στο έδαφος το φθινόπωρο.
Γεύση: Γλυκιά με σαφείς πικρές και αλμυρές νότες. Αίσθηση φρεσκάδας κατά την γεύση.
Υφή: Κρεμώδης και λιπαρή αίσθηση. Εμφανίζονται κρύσταλλοι μέσα στο μέλι, δίνοντας μια τραγανή αίσθηση.
Hojiblanca
Στη μύτη, πράσινος καρπός με αρώματα από φρέσκο κομμένο χόρτο, φλούδα αμυγδάλου, ντομάτα και πράσινο μήλο. Στο στόμα, μέτρια επίμονη πικράδα και καυτερότητα.
LAVANDA – Espliego Lavandula latifolia, L. vera
Οπτική εμφάνιση: Λευκό έως κεχριμπάρι.
Άρωμα: Λουλουδάτο με σαφή συστατικά λεβάντας, εξαιρετικά έντονο και πολύ επίμονο.
Γεύση: Γλυκιά με όξινες νότες, μπορεί να έχει ελαφρές αλμυρές νότες.
Η μεταλλοποίηση είναι μια διαδικασία χονδρικής επικάλυψης που εφαρμόζεται σε ρόλους, σχεδιασμένη να προσφέρει αποτελεσματική προστασία κατά της διάβρωσης σε απαιτητικά βιομηχανικά περιβάλλοντα. Αυτή η επικάλυψη βελτιώνει την ανθεκτικότητα και την αντίσταση των ρόλων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους και μειώνοντας τη φθορά. Η μεταλλοποίηση χρησιμοποιείται σε τομείς όπως η σιδηρουργία, η κατασκευή χαρτιού και η αυτοκινητοβιομηχανία, όπου η προστασία των ρόλων είναι κρίσιμη για την εξασφάλιση βέλτιστης απόδοσης.
Ο ξηρός καρπός χωρίς φλούδα είναι οικολογικής προέλευσης από βιολογική γεωργία.
Ο φυστίκι είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη από τη φύση του και είναι ένας από τους πιο εκτιμημένους ξηρούς καρπούς για τη γλυκόξινη γεύση του και τις διατροφικές του ιδιότητες. Αυτοί οι φυστίκια είναι ιδανικοί για να καταναλώνονται ως σνακ και για την παρασκευή υψηλής ποιότητας πιάτων.