Διατροφική αξία ανά 100g καρυδιών πεκάν:
Ενέργεια: 3040 kJ ή 739 kcal
Πρωτεΐνες: 9,3 g
Υδατάνθρακες: 2,94 g
Λίπη: 73,8 g
Ίνες: 9,52 g.
Ean13: 3701511704131
Αναφορά: ΒιολογικόΑλεύριΠεκάν1
Βιολογικό Αλεύρι Αμάρανθου από την Αυστρία - Χωρίς Γλουτένη - Οι Ξηροί Καρποί & Σπόροι μας σε Αλεύρι
Ean13:3701511708948
Αναφορά: AmaranthAlevriBioAvstria1
Η φουντούκι, μικρό ή μεγάλο, την λατρεύουμε!
Την απολαμβάνουμε με κάθε μορφή: ωμή, ψητή, γλυκιά, αλμυρή, σε πάστα, σε λάδι ή αναμεμειγμένη με άλλες εξίσου νόστιμες λιχουδιές. Μμμ!
Η φουντούκι, προέλευση και οφέλη
Η φουντούκι, γνωστή και ως αβελίνα, είναι ο καρπός της κοινής φουντουκιάς: Corylus avellana.
Η λέξη φουντούκι προέρχεται από τη λέξη καρύδι με το υποκοριστικό -ette; ο όρος καρύδι προέρχεται από το λατινικό nux που σημαίνει «όλος ο καρπός με κέλυφος και αμύγδαλο», «καρύδι».
Ο όρος φουντούκι εμφανίστηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1225-1230 στο Ρομάν ντε λα Ρόζ.
Η φουντούκι είναι πολύ ενδιαφέρουσα από διατροφική άποψη λόγω της περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, της υψηλής αναλογίας καλίου/νατρίου καθώς και της πλούσιας περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη Ε και σε πολυφαινόλες αντιοξειδωτικά.
Είναι επίσης ένας από τους πιο πλούσιους ελαιούχους σπόρους σε ελαιικό οξύ ωμέγα-9, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συνιστάται στη μάχη κατά του διαβήτη τύπου 2 και της χοληστερόλης (να καταναλώνεται με μέτρο).
Ean13:3701511705008
Αναφορά:FarineNoisetteIGPPiemont1
Η αμυγδαλιά είναι μια πολύ αγαπητή τροφή, σίγουρα για τη ευχάριστη γεύση της, αλλά κυρίως για τις πολλές χρήσεις της στη μαγειρική και την κοσμετολογία και για τις αμέτρητες αρετές της.
Απολαμβάνεται μόνη της, σε γλυκά, σε πιάτα. Φτιάχνουμε γάλα φυτικής προέλευσης, λάδι, βούτυρο και τη χρησιμοποιούμε σε καλλυντικά προϊόντα.
Η αμυγδαλιά είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς και διακρίνουμε την γλυκιά αμυγδαλιά, Prunus amygdalus var. dulcis, και την πικρή αμυγδαλιά, Prunus amygdalus var. amara, η τελευταία θεωρείται τοξική, λόγω της περιεκτικότητάς της σε κυανιούχο οξύ. Είναι ένας ελαιούχος σπόρος, δηλαδή πλούσιος σε λιπίδια και συχνά ονομάζεται "ξηρός ελαιούχος καρπός".
Ean13:3701511703011
Référence:FarineAmandeBioProvence1
Ο σπόρος Chia προέρχεται από το φυτό που ονομάζεται Salvia Hispanica, το οποίο είναι ιθαγενές του Μεξικού.
Ενεργειακή αξία ανά 100γρ:
νερό: 4,9 γρ
ίνες: 37,7 γρ
πρωτεΐνες: 15,6 γρ
λιπίδια: 30,8 γρ
υδατάνθρακες: 6,9 γρ
απλά σάκχαρα: 14,1 γρ
Ean13:3701511706500
Αναφορά:FarineChiaBio1
Βιολογικό & Fairtrade αλεύρι από κάσιους από το Ουζμπεκιστάν - Οι ξηροί καρποί & οι σπόροι μας σε αλεύρι
Ean13:3701511703202
Αναφορά:ΒιολογικόΑλεύριΚάσιους1
Εάν οι σπόροι μαυροκούκουνου χρησιμοποιούνται συχνά ως μπαχαρικά στη Μέση Ανατολή, τα έλαια μαυροκούκουνου εκτιμώνται στη φυτοθεραπεία για το αντιοξειδωτικό, ανοσοδιεγερτικό, αντιμικροβιακό και αντιισταμινικό τους δυναμικό. Αυτά συνιστώνται ιδιαίτερα για την ενίσχυση των φυσικών αμυνών και την τόνωση του οργανισμού κατά τις αλλαγές των εποχών, ιδίως με την έλευση της άνοιξης για να αντιμετωπιστούν οι αλλεργίες.
Σύνθεση: λινολεϊκό οξύ (56.7%), ελαιώδες οξύ (23.2%), παλμιτικό οξύ (11,6%), στεατικό οξύ (3.2%)
Χρώμα: κίτρινο έως καστανό-πρασινωπό
Οσμή: χαρακτηριστική, θυμίζει αυτή του κύμινου
Αφή: λίγο λιπαρό, πολύ διεισδυτικό
Μέθοδος εξαγωγής: Ψυχρή πίεση
Πυκνότητα: 0.92
Δείκτης υπεροξειδίου: < 30
Κύρια οφέλη
Στον τομέα της κοσμετολογίας (σε τοπική χρήση)
Αναλγητικό (3)
Αντιφλεγμονώδες (3)(6)
Αντιμικροβιακό, αντιμυκητιασικό (4)
Αντιοξειδωτικό
Σύνθεση: λινολεϊκό οξύ (56.7%), ελαιώδες οξύ (23.2%), παλμιτικό οξύ (11,6%)
Χρώμα: κίτρινο έως καστανό-πρασινωπό
Οσμή: χαρακτηριστική, θυμίζει αυτή του κύμινου
Αφή: λίγο λιπαρό, πολύ διεισδυτικό
Μέθοδος εξαγωγής: Ψυχρή πίεση
Πυκνότητα: 0.92
Δείκτης υπεροξειδίου: < 30
Διατροφική αξία ανά 100 γ
Ενεργειακή αξία 2740 kJ ή 662 kcal
Λίπη: 57.2 g - εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα: 7.4 g
Διαθέσιμες υδατάνθρακες: 9.6 g - εκ των οποίων σάκχαρα: 4.5 g
Ίνες: 5.9 g
Πρωτεΐνες: 24 g
Αλάτι: <0.1 g
Ean13:3701511706579
Αναφορά:FarinePistacheBronteBio1
Διατροφική αξία ανά 100 γ
Ενεργειακή αξία 2740 kJ ή 662 kcal
Λίπη: 57.2 g - εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 7.4 g
Διαθέσιμες υδατάνθρακες: 9.6 g - εκ των οποίων σάκχαρα: 4.5 g
Ίνες: 5.9 g
Πρωτεΐνες: 24 g
Αλάτι: <0.1 g
Ean13:3701511700911
Αναφορά: PistacheBronteBioConcassee1
Τη γευόμαστε με όλους τους τρόπους: ωμή, μαγειρεμένη, γλυκιά, αλμυρή, σε πάστα για άλειμμα, σε λάδι ή αναμεμειγμένη με άλλες εξίσου νόστιμες λιχουδιές. Μμμ! Η φουντούκι, προέλευση και οφέλη
Η φουντούκι, γνωστή και ως αβελίνα, είναι ο καρπός της κοινής φουντουκιάς: Corylus avellana.
Η λέξη φουντούκι προέρχεται από την προσθήκη του παραρτήματος -ette στη λέξη καρύδι, ενώ η λέξη καρύδι προέρχεται από το λατινικό nux που σημαίνει «όλος ο καρπός με κέλυφος και αμύγδαλο», «καρύδι». Είναι πολύ πλούσια σε λιπίδια, γεγονός που την καθιστά ένα πολύ ενεργειακό φρούτο. Είναι επομένως απολύτως συνιστώμενη για τους αθλητές, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς της σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ιδανικά σε συνδυασμό με αμύγδαλα, καρύδια και σταφίδες.
Ean13:3701511704971
Αναφορά:FarineNoisetteBioFrance1
Ιδανικό για χορτοφαγικά μενού για να αντισταθμίσει την απουσία ζωικών πρωτεϊνών.
Αυτή η οσπριοειδής καλλιέργεια υπάρχει σε περισσότερες από 300 ποικιλίες, με ποικιλία στο μέγεθος του σπόρου ή ακόμα και στο χρώμα του! Η πιο γνωστή και πιο καταναλωμένη είναι η κίτρινη σόγια.
Προερχόμενη από την Ασία (Κίνα, Ιαπωνία), αποτελούσε μάλιστα μέρος των πέντε ιερών σπόρων (μαζί με το σιτάρι, το κριθάρι, το ρύζι και το κεχρί) που η παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιούσε σε ζυμωμένη μορφή για τις κατασταλτικές, αντιπυρετικές και καμινάδες ιδιότητές της.
Τώρα καλλιεργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά κυρίως στη Μαντζουρία.
Σπόροι Sacha Inchi χωρίς φλούδα, πιστοποιημένη βιολογική ποιότητα, βιολογικό αλάτι και βιολογική ζάχαρη
Πρωτογενής συσκευασία
200 γρ, γυάλινο δοχείο με βιδωτό καπάκι.
Δευτερογενής συσκευασία
Κουτί από κυματοειδές χαρτόνι x 24 μονάδες
Χρήση και προετοιμασία από τον πελάτη / καταναλωτή
Άμεση κατανάλωση, να καταναλώνεται με ψωμί ή μπισκότα.
Για την αρτοποιία, την ζαχαροπλαστική.
Γενικοί όροι
Διατηρήστε το προϊόν σε δροσερό και ξηρό μέρος, σε θερμοκρασία κάτω από 25° C και μακριά από το ηλιακό φως.
Διάρκεια συντήρησης 12 μήνες υπό βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης σε κλειστό δοχείο.
Βοτανικό όνομα: Plukenetia volubilis, L
Προέλευση: Plukenetia volubilis
L: Περού
Προϊόν: Αλοιφή Inca Inchi
Χρώμα: Καφέ χρώμα
Οσμή: Χαρακτηριστική
Γεύση: Χαρακτηριστική και ελαφρώς γλυκιά
Όψη: Στερεά και ομοιογενής αλοιφή
Υγρασία %: ≤3.0
Πρωτεΐνες g / 100 g: ≥27.5
Λίπος g / 100 g: ≥43.0
Δείκτης υπεροξειδίου mEq O² / kg: ≤3.2
Ελεύθερη οξύτητα εκφρασμένη σε ολεϊκό οξύ mg KOH / g: ≤1.0
Ζύμη UFC / g: <10²
UFC / g: <10²
Escherichia coli NMP / g: <10
Συνολικά κολοβακτηρίδια NMP / g: <10
Σαλμονέλα UFC: Απουσία / 25 g
Αερόβιοι Μεσόφιλοι CFU / g: <10⁴
Ολεϊκό οξύ (w / C 18:1): ≥4.93
Λινολεϊκό οξύ (w 6 C 18:2): ≥17.52
Λινολενικό οξύ (w3 C 18:3): ≥20.15
Το λάδι CBD 10% Broad Spectrum, 10ml Nobilis είναι φτιαγμένο από καθαρά, φυσικά συστατικά και είναι πλούσιο σε κανναβινοειδή. Είναι ο τέλειος συνδυασμός για να σας βοηθήσει καθημερινά!
Το λάδι CBD 10% ευρέος φάσματος, 10ml Nobilis αποτελείται από καθαρές, φυσικές πρώτες ύλες και είναι πλούσιο σε κανναβινοειδή. Είναι ο τέλειος συνδυασμός για να σας βοηθήσει καθημερινά!