είναι ένα ελαφρύ έως χρυσό κίτρινο, κολλώδες λάδι από τους σπόρους του ροδιού, γνωστό και ως γρεναδίνη. Από την αρχαιότητα, οι θετικές ιδιότητες του φρούτου είναι ευρέως γνωστές. Το ρόδι έχει την προέλευσή του στην Ασία, αλλά πλέον καλλιεργείται και σε τροπικές, υποτροπικές περιοχές καθώς και στη Μεσόγειο. Το δέντρο παράγει μεγάλα, λαμπερά, κόκκινο-πορτοκαλί φρούτα με δερματώδη φλούδα. Τα φρούτα αποτελούνται από σάρκα και αρκετές θαλάμες γεμάτες με σπόρους μεγέθους μπιζελιού. Το ελαφρύ χρυσό κίτρινο λάδι με την ξηρή μυρωδιά καρυδιού εξάγεται από τους σπόρους. Το λάδι είναι πολύ πολύτιμο, καθώς από 100 κιλά ροδιού μπορεί να παραχθεί μόνο περίπου 500 γρ. λαδιού. Χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητα σε εξαιρετικά και σπάνια λιπαρά οξέα. Επιπλέον, το λάδι περιέχει κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες C+E. Γι' αυτό συνήθως χρησιμοποιείται ως συστατικό για κρέμες, σαπούνια και λοσιόν. Λόγω της πολύ υψηλής συγκέντρωσης, το δέρμα μπορεί να ξηρανθεί.
Ποιότητες: ψυχρής έκθλιψης, βιολογικό ψυχρής έκθλιψης
Εμφάνιση: ελαφρύ έως χρυσό κίτρινο
Αριθμός CAS: 84961-57-9
INCI: Punica Gratum (Ρόδι) Σπορέλαιο
EINECS: 284-646-0
Διατηρησιμότητα: 12 μήνες
Αποθήκευση: θα πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό και προστατευμένο από το φως μέρος, σε σφραγισμένη συσκευασία
Το λάδι από σπόρους σταφυλιού παράγεται από τα υπολείμματα που προκύπτουν κατά την οινοποίηση. Από αυτά, οι σπόροι σταφυλιού επιλέγονται και στη συνέχεια το λάδι εξάγεται μέσω πίεσης ή εκχύλισης. Για 1 λίτρο λαδιού από σπόρους σταφυλιού απαιτούνται περίπου 40 κιλά σπόροι, οι οποίοι περιέχονται σε περίπου 2 τόνους σταφυλιών. Η αμπελοκαλλιέργεια ξεκίνησε γύρω στο 3500 π.Χ. από τους Αιγυπτίους. Μέσω των Ρωμαίων και των Ελλήνων, το κρασί διαδόθηκε στην Ευρώπη. Σήμερα είναι παρόν σε όλο τον κόσμο με πολλές ποικιλίες. Το λάδι από σπόρους σταφυλιού χρησιμοποιούνταν ήδη από τον Μεσαίωνα ως καλλυντικό. Οι σημαντικότερες χώρες παραγωγής είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία. Οι σπόροι σταφυλιού είναι μικροί, σκληροί και περιέχουν 6 - 20 % λάδι, γεγονός που τους καθιστά όχι ιδιαίτερα λιπαρούς. Το λάδι από σπόρους σταφυλιού ξεχωρίζει κυρίως για την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, λινολεϊκό οξύ και βιταμίνη Ε. Το σημείο καπνού του λαδιού είναι πάνω από 190 °C.
CAS:8024-22-4; 84929-27-1
EINECS:284-511-6
Χρώμα:κίτρινο έως σκούρο πράσινο
Γεύση:καρυδάτη, φρουτώδης
INCI:Vitis Vinifera Seed Oil
Αποθήκευση:κρύο, ξηρό, προστατευμένο από το φως, αποθήκευση σε κλειστά δοχεία
είναι ένα κίτρινο έως σκούρο πράσινο λάδι με ξηρό, φρουτώδη γεύση. Το λάδι από σπόρους σταφυλιού παράγεται από την πίεση των σταφυλιών. Οι σπόροι απομακρύνονται από την πίεση και στη συνέχεια το λάδι εξάγεται με πίεση ή εκχύλιση. Για 1 λίτρο λαδιού από σπόρους σταφυλιού απαιτούνται 40 κιλά σπόροι, οι οποίοι περιέχονται σε 2 τόνους σταφυλιών. Η αμπελοκαλλιέργεια ξεκίνησε το 3500 π.Χ. με τους Αιγυπτίους. Το κρασί διαδόθηκε από τους Ρωμαίους και τους Έλληνες στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα, πολλές ποικιλίες του είναι διαθέσιμες παγκοσμίως. Το λάδι από σπόρους σταφυλιού χρησιμοποιούνταν ήδη από τον Μεσαίωνα ως καλλυντικό. Οι πιο σημαντικές χώρες παραγωγής είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία. Οι σπόροι σταφυλιού είναι μικροί, σκληροί και με περιεκτικότητα σε λάδι 6 - 20 % δεν είναι πραγματικά λιπαροί. Το λάδι από σπόρους σταφυλιού χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, λινολεϊκό οξύ και βιταμίνη Ε. Το σημείο καπνού είναι τουλάχιστον 190 °C.
Ποιότητες::ψυχρής πίεσης, ψυχρής πίεσης βιολογικό, εκλεπτυσμένο, εκλεπτυσμένο βιολογικό
Εμφάνιση::κίτρινο έως σκούρο πράσινο
Αριθμός CAS::8024-22-4; 84929-27-1
Χώρα προέλευσης::Ιταλία, Ισπανία
Φυσική κατάσταση::υγρή
INCI::Vitis Vinifera Seed Oil
EINECS::284-511-6
Διατηρησιμότητα::16 μήνες
Αποθήκευση::πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό και προστατευμένο από το φως μέρος, στην αρχική συσκευασία
Ο ροδιές προέρχεται από την Ασία, αλλά πλέον καλλιεργείται σε τροπικές, υποτροπικές περιοχές και επίσης στη Μεσόγειο. Το δέντρο παράγει μεγάλα, φωτεινά, κόκκινο-πορτοκαλί φρούτα με δερματώδη επιφάνεια. Τα φρούτα αποτελούνται από σάρκα και πολλές κοιλότητες γεμάτες με σπόρους μεγέθους μπιζελιού. Μέσω εξαγωγής από τους σπόρους, παράγεται το ανοιχτό χρυσό, με καρυδάτη μυρωδιά λάδι. Το λάδι είναι πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς από 100 κιλά ροδιών παράγονται περίπου 500 γραμμάρια λαδιού. Διακρίνεται για την υψηλή περιεκτικότητα σε ασυνήθιστους και σπάνιους λιπαρούς οξείς. Επιπλέον, το λάδι περιέχει κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες C + E. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται κυρίως ως συστατικό για κρέμες, σαπούνια και λοσιόν. Ωστόσο, σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, μπορεί να ξηράνει το δέρμα.
Τομείς εφαρμογής:
Τρόφιμα:
* Συμπληρώματα διατροφής
* Σάλτσα ή ντιπ
Καλλυντικά:
* Προώθηση της αναγέννησης του δέρματος
* Βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος
* Προφύλαξη από τη γήρανση του δέρματος
CAS:84961-57-9
EINECS:284-646-0
Διάρκεια ζωής:12 μήνες
INCI:Punica Gratum(Pomegranate) Seed Oil
Αποθήκευση:σε δροσερό, ξηρό, προστατευμένο από το φως, σε κλειστά δοχεία
Ποιότητες:ψυχρής έκθλιψης, kbA
Το λάδι σπόρων βότανα είναι το κίτρινο έως πράσινο λάδι του βότανα. Είναι ένα ετήσιο φυτό που φτάνει τα 60 εκ. ύψος και κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας παράγει ουρανογάλανα άνθη. Αρχικά, το φυτό ήταν διαδεδομένο από την Ισπανία μέχρι την Τουρκία. Σήμερα, αναπτύσσεται σε θερμότερες περιοχές της Ευρώπης, καθώς και στη Δυτική Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο βότανας ανήκει στην οικογένεια των Boraginaceae και ονομάζεται επίσης αγγούρι. Το λάδι έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε Γάμμα-λινολενικό οξύ. Χρήση: Τρόφιμα: * Συμπληρώματα διατροφής * Λάδι σαλάτας * Διαιτητικό τρόφιμο Καλλυντικά: * Αναγεννητική δράση * Πρόσθετο σε προϊόντα περιποίησης Φάρμακο: * Κάψουλες μαλακής ζελατίνης * Διαιτητικό προϊόν
CAS: 225234-12-8
Χρώμα: κίτρινο έως πράσινο
INCI: Borago Officinalis Seed Oil
Αποθήκευση: σε δροσερό, ξηρό, προστατευμένο από το φως, σε κλειστά δοχεία.