Καταγωγή και Ιστορία Σπόρων Κάνναβης: Οι σπόροι κάνναβης, συγγενείς με τη μουριά, είναι ένα από τα αρχαιότερα γνωστά θεραπευτικά φυτά στον κόσμο. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο φυτό κάνναβης, όπως η μαριχουάνα, δεν έχει ψυχοδραστική επίδραση. Ο σπόρος θεωρείται η πιο εύπεπτη και εύκολα αφομοιώσιμη μορφή πρωτεΐνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε εδεστίνη. Έχει μια λεπτή ξηροκαρπάτη γεύση, που μπορεί επίσης να περιγραφεί ως κρεμώδης. Διαδικασία Παραγωγής Σπόρων Κάνναβης: Η παραγωγή ξεκινά λοιπόν με την καλλιέργεια της Cannabis Sativa. Η καλλιεργημένη κάνναβη περιέχει σχεδόν καμία ψυχοδραστική ουσία. Στην πραγματικότητα, τα φυτά χωρίς αυτές τις ουσίες έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Υγειονομικές Ιδιότητες Σπόρων Κάνναβης και Εφαρμογές: Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν πολλές αμινοξέες και είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Προέλευση και ιστορία σπόρων κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης, μέλος της οικογένειας των μουριών, είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά φαρμακευτικά φυτά στον κόσμο. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο φυτό κάνναβης, όπως η μαριχουάνα, δεν έχει ψυχοδραστική δράση. Ο σπόρος θεωρείται η πιο εύκολα βρώσιμη και εύπεπτη μορφή πρωτεΐνης λόγω του υψηλού ποσοστού Εδεστίνης. Έχει μια λεπτή, ξηρή γεύση που μπορεί επίσης να περιγραφεί ως κρεμώδης.
Διαδικασία παραγωγής σπόρων κάνναβης
Η παραγωγή κάνναβης ξεκινά με την καλλιέργεια της Cannabis Sativa. Η κάνναβη που καλλιεργείται περιέχει σχεδόν καθόλου ψυχοδραστικές ουσίες. Τα φυτά χωρίς αυτές τις ουσίες έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων κάνναβης και εφαρμογές
Οι βιολογικοί σπόροι κάνναβης περιέχουν πολλά αμινοξέα και είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα απαραίτητα αμινοξέα στους σπόρους κάνναβης είναι πολύ σημαντικά για το σώμα σας και μπορείτε να τα αποκτήσετε μόνο μέσω της διατροφής. Οι σπόροι κάνναβης είναι ένα από τα...
Διαδικασία παραγωγής: Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν μια λευκή εξωτερική φλούδα και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση της φλούδας. Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους εξάγεται λάδι. Η πάστα των σπόρων, που απομένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη. Χρήση. Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε. Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα τρόφιμα όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Μια εξαιρετική ευκαιρία να εμπλουτίσετε διάφορα πιάτα με επιπλέον υγιεινά συστατικά.
Η γύρη είναι η πλουσιότερη πηγή φυσικών βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών και αμινοξέων, ενζύμων και συμπαραγόντων. Περιέχει φυσικό αντιβιοτικό, αντιισταμινικό και σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό προκειμένου να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα και η γενική υγεία.
Οι σπόροι ψύλλου είναι οι σπόροι της φυλής Plantago ovata, που είναι εγγενής στην Ινδία. Οι σπόροι συλλέγονται με το χέρι, κοσκινίζονται και αποξηραίνονται προσεκτικά. Ο ινδικός σπόρος ψύλλου περιέχει πολύτιμες διαλυτές φυτικές ίνες που διογκώνονται όταν έρχονται σε επαφή με υγρό. Οι βιολογικοί σπόροι ψύλλου Golden Peanut 95% είναι ένα πιστοποιημένο προϊόν ποιότητας, στο οποίο δεν χρησιμοποιούνται τεχνητά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Οι βιολογικοί σπόροι ψύλλου Golden Peanut προέρχονται αποκλειστικά από την περιοχή του Γκουτζαράτ, την μεγαλύτερη καλλιεργούμενη περιοχή της Ινδίας με 35% μερίδιο στην παγκόσμια παραγωγή ψύλλου. Η υψηλή ποιότητα, η καθαρότητα και οι αισθητικές τους ιδιότητες οφείλονται στις ιδιαίτερα κατάλληλες συνθήκες για τη βιολογική καλλιέργεια στην περιοχή αυτή. Οι βιολογικοί σπόροι ψύλλου Golden Peanut είναι διαθέσιμοι σε ποιότητα φαρμακοποιίας. Το προϊόν πληροί τις προδιαγραφές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας (USP, BP, Ph. Eur).
Η διαφορά μεταξύ «Βιολογικού» και συμβατικού ψύλλου
Προέλευση του κάνναβη: Ο σπόρος κάνναβης (sativa) προέρχεται αρχικά από την Κεντρική Ασία, αλλά έχει πλέον εξαπλωθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε κάθε οικοσύστημα του κόσμου, καθιστώντας δυνατή την καλλιέργεια κάνναβης σε παγκόσμια κλίμακα. Μαζί με το μπαμπού, η κάνναβη είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά της Γης. Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή αξιοποιήσιμων ινών. Διαδικασία επιλογής σπόρων κάνναβης: Αμέσως μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι κάνναβης επιλέγονται και καθαρίζονται για να αφαιρεθούν ανεπιθύμητα μέρη. Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι σπόροι ξηραίνονται σε αεροστεγείς ξηραντήρες. Έτσι διασφαλίζεται ότι παραμένουν ολόκληροι σπόροι κάνναβης που μπορούν να συσκευαστούν. Υγειονομικές ιδιότητες των σπόρων κάνναβης: Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να καταναλωθούν ωμοί και περιέχουν τις απαραίτητες ιδιότητες για μια υγιεινή διατροφή. Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.
Από πού προέρχεται η πιπεριά;
Η γλυκιά πιπεριά προέρχεται από τις τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής. Η πιπεριά είναι το φυτό Capsicum annuum και ο καρπός ορισμένων καλλιεργημένων μορφών του. Η πιπεριά είναι ένα είδος πιπεριού. Είναι το μόνο φυτό που δεν παράγει καψαϊκίνη. Αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για την καυτερή αίσθηση στο στόμα που προκαλούν άλλες πιπεριές. Υπάρχουν διάφορα χρώματα πιπεριών, αλλά οι πιο γνωστές είναι οι πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες.
Υγιεινές ιδιότητες της πιπεριάς
Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη A, βιταμίνη C και βιταμίνη B6, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η βιταμίνη A βρίσκεται κυρίως στις κόκκινες πιπεριές. Για το υπόλοιπο, μια πιπεριά δεν περιέχει άλλες θρεπτικές ουσίες σε σημαντικές ποσότητες.
Χρήση κόκκινου σκόνη πιπεριάς
Η κόκκινη σκόνη πιπεριάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για φρέσκια πιπεριά σε σούπες, στιφάδο και κάρυ. Δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά προσθέτει και χρώμα στο πιάτο σας. Αποξηραμένη ρο…
Διαδικασία παραγωγής
Η σκόνη σπόρων κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν λευκά εξωτερικά κέλυφη και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση της φλούδας.
Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους πιέζεται λάδι. Η πάστα του πυρήνα, που παραμένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Χρήση
Η σκόνη σπόρων κολοκύθας περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνη. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τροφές, όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον υγιεινά συστατικά σε διάφορα πιάτα.
Εδώ ο Αβραάμ βρίσκει τη μουστάρδα του!
Η λευκή μουστάρδα ή κίτρινη μουστάρδα (Sinapis alba) είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών (Sinapis). Το φυτό προέρχεται πιθανότατα από μεσογειακές περιοχές, αλλά τώρα είναι διαδεδομένο παντού. Καλλιεργείται ως πρώτη ύλη για μουστάρδα ή ως πράσινη λίπανση σε ένα ακαλλιέργητο κομμάτι γεωργικής γης.
Οι εφαρμογές του σπόρου μουστάρδας
Ολόκληρος ο σπόρος χρησιμοποιείται για την τουρσί λαχανικών (όπως αγγουράκια) και ως σκόνη για την παρασκευή μουστάρδας (για χοντρή μουστάρδα συχνά σε συνδυασμό με κομμάτια σπόρων μουστάρδας). Οι σπόροι μουστάρδας περιέχουν σιναλβίνη, την ουσία που δίνει στη μουστάρδα την πικάντικη γεύση της. Αλλά στους κίτρινους σπόρους μουστάρδας υπάρχει λιγότερη σιναλβίνη από ότι στους μαύρους σπόρους μουστάρδας, με αποτέλεσμα οι μουστάρδες που παρασκευάζονται από κίτρινους σπόρους μουστάρδας να είναι συχνά ήπιες στη γεύση.
Δράση του σπόρου μουστάρδας
Οι σπόροι μουστάρδας διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος. Διεγείρουν την αιμάτωση της φαρυγγικής κοιλότητας και ενισχύουν το ν…
Κάρδαμο (Elettaria cardamomum): Το κάρδαμο είναι επίσης γνωστό ως πράσινο κάρδαμο και σχετίζεται με το τζίντζερ. Το κάρδαμο έχει ένα όμορφο γλυκό και πικάντικο άρωμα. Έχει γεύση από μπεργαμότο, λεμόνι και καμφορά.