Μύτη με διακριτικότητα και ελαφρές νότες εσπεριδοειδών. Στο στόμα αναδεικνύεται η λεμονάτη γεύση με ωραία διάρκεια και πολύ λιπαρότητα.
Δημοσίευση: DOMAINE DE LA TOUR BLANCHE
Ονομασία: AOC Alsace
Περιοχή: ALSACE
Χρώμα: Λευκό
Ποικιλίες: 100% Riesling
Τρόπος καλλιέργειας: Λογική γεωργία
Χαρακτήρας: Ξηρός
Περιεκτικότητα: 75cl
Βάρος: 1 kg
Χρονιά: 2019
TERROIR
Vin rouge canette
IGP OC Merlot vin de France
Le Star Merlot provient d’une sélection exigeante des plus beaux terroirs du sud de la France. Notre équipe d’oenologues a sillonné ces terres gorgées de lumière et de soleil pour vous offrir le meilleur de chaque cépage.
CÉPAGE
Merlot (100%)
VINIFICATION
La combinaison du savoir-faire traditionnel et des techniques modernes nous guide dans l’élaboration de ce Merlot. Tout est mis en oeuvre pour vous garantir un vin qualitatif et qui respecte la typicité de son cépage.
DÉGUSTATION
Robe : rouge intense aux reflets violines.
Nez : expressif aux notes de fruits rouges confiturés.
Bouche : généreuse, ronde et charnue aux arômes de fruits frais relevés d’une pointe d’épices douces.
Un Merlot gourmand à souhait !
ACCORDS METS & VINS
Le Star Merlot s’accordera à merveille avec une assiettes de charcuteries, des grillades, des viandes blanches en sauce, des fish and chips et des fromages de caractère.
Esplora i sapori vivaci e la freschezza del nostro FONTE FRONTINI Vino Bianco Grillo Sicilia DOC. Con un comodo formato di 5 litri in box, potrai gustare questo pregiato vino bianco durante cene, feste o riunioni senza il rischio di finire prima del previsto. Perfetto per condividere momenti unici con amici e familiari!
Το κρασί: Clos Le Grand Beaupréau είναι ένα γοητευτικό Savennières που εξελίσσεται σε εξαιρετική ισορροπία μεταξύ πλούσιου σώματος και αρωματικής κομψότητας. Σημειώσεις από ώριμα εσπεριδοειδή, κυδώνι και ροδάκινο συνδυάζονται εδώ με μια γευστική βανιλένια και βουτυρώδη διάσταση, καθώς και με μια γοητευτική λουλουδάτη νότα. Ένα σπουδαίο Chenin από την οικογένεια Ogereau, που είναι απολαυστικό στην νεότητά του αλλά και ικανό για μια όμορφη παλαίωση στο κελάρι. Ένα λιχουδιά για να το συνδυάσετε με ψάρια και θαλασσινά, αλλά και με λευκά κρέατα και τυριά!
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Λευκό κρασί
Ποικιλία: 100% Chenin
AOC: Savennières
Παλαίωση: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2032
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 11-13°C
Σχόλιο
Από τον Μάιο του 2015, η οικογένεια Schmid-Haguenin εργάζεται για να δώσει νέα ζωή στο Château L’Escarderie. Δεσμευμένοι στη Βιολογική Γεωργία με στόχο την πιστοποίηση το 2018, οι ιδιοκτήτες δίνουν μεγάλη σημασία στο να παρασκευάσουν ένα αληθινό κρασί, όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Οι συγκομιδές και πολλές εργασίες γίνονται χειρονακτικά. Το κελάρι του 19ου αιώνα, με πολύ έξυπνο ημι-υπόγειο σχεδιασμό, επιτρέπει τη φυσική ρύθμιση της θερμοκρασίας και την εισαγωγή της συγκομιδής με βαρύτητα. Μόνο οι φυσικά παρούσες ζύμες στα μούρα θα προκαλέσουν τη ζύμωση. Κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας οινοποίησης και ωρίμανσης, ένας επαγγελματίας οινολόγος παρακολουθεί τη διαδικασία. Μια άψογη διαχείριση της υγειονομικής κατάστασης επιτρέπει τη σημαντική μείωση της ποσότητας θείου που απαιτείται για την καλή συντήρηση του κρασιού.
Ποικιλίες: Merlot (95%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Schmid-Haguenin στο Saint-Germain-de-la-Rivière (33240)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2019
Ιστορία: Το Château Capbern βρίσκεται κοντά στην εκβολή του ποταμού Γκιρόντ.
Αυτή η έκταση διαθέτει 29 εκτάρια σε παραγωγή, με το καμπερνέ-σοβινιόν να είναι κυρίαρχο, συμπληρωμένο από μερλό, καμπερνέ φραν και πετί βερντό. Το Château Capbern επωφελείται από την τεχνογνωσία του προγόνου του, Château Calon Ségur, στο οποίο ανήκει.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 62%, Merlot 37%, Petit Verdot 1%
Ωρίμανση: 18 μήνες σε βαρέλια (νέα κατά 60%)
Γευσιγνωσία: Αυτό το όμορφο κρασί εκπλήσσει στη μύτη με νότες αρωμάτων από μαύρες σμέουρα και φραγκοστάφυλο. Η υφή στο στόμα είναι πλούσια, με κοκκώδεις τανίνες και ωραία φρεσκάδα. Η επίγευση είναι μακρά.
Χειροποίητη συγκομιδή, ταξινομημένη τρεις φορές: κατά τη φόρτωση, κατά την παραλαβή και στην κάβα. Παραδοσιακή οινοποίηση, μακράς διάρκειας εκχύλιση Beaujolaise περίπου 8 ημερών σε θερμορυθμιζόμενη δεξαμενή πριν από την πίεση.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Εντυπωσιακό, λαμπερό και διαυγές πορφυρό χρώμα με ζωντανές βιολετί ανταύγειες. Η μύτη, πολύ ανοιχτή και εκφραστική, αποκαλύπτει νότες μαύρων φρούτων όπως η βατόμουρο και το μαύρο φραγκοστάφυλο, που εξελίσσονται σε μπαχαρένιες νότες. Στο στόμα, η επίθεση είναι γεμάτη, οι τανίνες στρογγυλές και μεταξένιες. Το σύνολο διαθέτει όμορφη ισορροπία και μια τελείωση που παρατείνεται πολύ ευχάριστα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε στους 13°C για καθαρή απόλαυση ή με ένα πιάτο αλλαντικών και τυριών κατσικιού.
Περιοχή: Beaujolais
Ποικιλία: Gamay Noir – Παλιές αμπελιές άνω των 40 ετών
Το τελικό απεριτίφ είναι ο καρπός ενός συνδυασμού κρασιού από ευγενείς ποικιλίες και μακράς εκχύλισης φυσικής αποξηραμένης συκής. Έτσι, στη γεύση αναδεικνύεται η γλυκύτητα της συκής και η αρωματική δύναμη των ευγενών ποικιλιών. Γλυκό απεριτίφ που μπορεί να συνοδεύσει το φουά γκρα. Να σερβίρεται καλά κρύο, αν είναι δυνατόν χωρίς πάγο.
ΒΑΡΟΣ: 1.4 κιλά
ΦΙΑΛΗ: Φιάλη 75cl
ΚΩΔΙΚΟΣ: BCOUCHASAC075
Σαμπάνια - Côte des Bar
Συνδυασμός :
Πινό Νουάρ - Σαρντονέ - Πινό Μενιέ
Ωρίμανση σε παλέτες :
12 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Παραδοσιακή πίεση σαμπάνιας, αλκοολική ζύμωση σε εμαγιέ και ανοξείδωτες δεξαμενές, συνδυασμός των ετών και στη συνέχεια προσθήκη λικέρ εκκίνησης. Ωρίμανση 15 μηνών και απομάκρυνση πριν από την προσθήκη λικέρ δοσολογίας.
Γκουρμέ Απερό! Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 18:30 στην 11 rue de l’Ours 68000 Colmar
Στάθμευση: δυνατότητα στάθμευσης κοντά στους γύρω δρόμους.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία. Καταναλώστε με μέτρο.
Côte de Nuits Villages, κόκκινο κρασί από το Domaine Serrigny, είναι ένα πινό νουάρ με μαύρα φρούτα που σας θυμίζει το μαύρο φραγκοστάφυλο.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Βουργουνδία
Ονομασία: Côte de Nuits Villages
Εσοδεία: 2016
Αλκοόλ: 13°
Περιεκτικότητα: 75cl
ΤΕΡΡΟΙΡ & ΚΤΗΜΑ
Η κτήμα L’Aiguelière καλλιεργεί 18,5 εκτάρια αμπελιών που εκτείνονται σε δύο διάσημες ονομασίες: AOP Languedoc Montpeyroux και AOP Terrasses du Larzac. Η δυναμική και η ποιότητα αυτών των δύο ονομασιών έχουν αναπτυχθεί έντονα την τελευταία δεκαετία, παράγοντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κρασιά στην περιοχή του Λανγκεντόκ! Ιστορικά, ο Auguste Commeyras, αμπελουργός και επιστήμονας, πραγματοποίησε μια εκτενή μελέτη καταναλωτών διάρκειας 10 ετών για να προσδιορίσει τις τέλειες μίξεις για τα κρασιά του. Ως αποτέλεσμα αυτής της έρευνας και μέσω της έξυπνης διαχείρισης του αμπελώνα και της οινοποίησης, οι διάσημοι κριτικοί κρασιού αξιολογούν σταθερά την παραγωγή του κτήματος του πολύ υψηλά.
Αυτή η κουβέ «La Côte Rousse» παράγεται κυρίως από παλιές αμπελιές Syrah που είναι φυτεμένες σε ρωσικές βεράντες (άμμο, χαλίκια και πυριγενείς κυλινδρικές πέτρες) που χρονολογούνται από τις εποχές των πάγων, επιτρέποντας μια πολύ χαμηλή απόδοση (25 hl/ha), με αποτέλεσμα πολύ συμπυκνωμένα κρασιά.
Βασιλικό κρασί μελιού, παρασκευασμένο σύμφωνα με μια αρχαία ρωσική συνταγή, από φυσικό μέλι που προέρχεται από την Τσεχία, με πρόπολη και βότανα. Έχει μοναδικό άρωμα και ευχάριστη γεύση.
Τσεχία: Περιεχόμενο: 4 μπουκάλια των 0,5 λίτρων
0,5 L
Κόνσεπτ: Ένα κόκκινο κρασί μίξης που παρασκευάζεται από υψηλής ποιότητας ποικιλίες σταφυλιών από τον Άνω Δούρο, καλλιεργούμενες σε υψόμετρο.
Ποικιλίες σταφυλιών: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca και Sousão
Υψόμετρο των αμπελώνων: 400 έως 650 μ
Έδαφος: Σχιστόλιθος/Γρανίτης
Ένα λεπτό και όμορφο ροζέ με ευχάριστη μεταλλικότητα, όπως το μετάξι στο στόμα. Πολύ αναζωογονητικό. Συνιστάται με ανιπάστι, πεπόνι και προσούτο, τυριά μέτριας έντασης, σαλάτα Νισουάζ, ψητό γαλοπούλα ή κοτόπουλο, και ακόμη και φρούτα, ορεκτικά και χαβιάρι.
Κόκκινο κρασί για να απολαύσετε με φίλους, ρουμπινί κόκκινο στην οπτική του επίδραση, φρουτώδες με αντιληπτές πικάντικες νότες στη μύτη. Αρμονικό και ισορροπημένο στον ουρανίσκο. Συνοδεύει άριστα το κυνήγι με τρίχωμα και ημι-ώριμα τυριά. Απολύτως πρέπει να δοκιμαστεί με ππαρντέλες με λαγό.
Τα κρασιά του Château La Tonnelle παρουσιάζουν ένα έντονο χρώμα και μια εκφραστική μύτη από κόκκινα και μαύρα φρούτα. Η επίθεση είναι ευρύχωρη και απαλό, ο ουρανίσκος φρουτώδης με μια διακριτική ξυλώδη γεύση, ελαφρώς καβουρδισμένη. Μακρά, μεταξένια φινάλε, με έμφαση στο φρούτο. Μετά από μερικά χρόνια, οι τανίνες εξασθενούν και δίνουν τη θέση τους σε ένα γοητευτικό σύνολο.
ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ:* 2017
Ζυμωμένο σε πήλινα δοχεία που προσομοιώνουν τις πρώτες παρασκευές, όπως πριν από περισσότερα από 6.000 χρόνια, όταν έρχεται ο χειμώνας, το κρασί μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια που βρίσκονται στην υπογειά μας κάβα του 11ου αιώνα, όπου θα παραμείνει σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας και υγρασίας για την ωρίμανσή του.
Ζυμωμένο σε πήλινα δοχεία.
Ωριμασμένο σε βαρέλια από πηλό και δρυ.
Βιώσιμη καλλιέργεια 1.800 κιλά/στρέμμα.
Συλλεγμένο με το χέρι.
Ακαθάριστο και μη φιλτραρισμένο.
Η έκταση βρίσκεται στο Λε Πυί-Σεντ-Ρεπαράντ, στην τοποθεσία «Κλός ντε Μπλαν», στραμμένη προς βορρά και σε υψόμετρο 2690 ποδιών.
Οι αμπελώνες μας αναπτύσσονται σε ποικιλία εδαφών, πεδιάδων, κοιλάδων και λόφων, ώστε να μπορούν να εκφράσουν πλήρως το δυναμικό αυτού του μοναδικού εδάφους.
Ο αμπελώνας μας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα τυπικών προβαλλανικών ποικιλιών σταφυλιών: Σιράχ, Γκρενάς, Καριγνάν, Σινσό, Καμπερνέ Σαβινιόν, λευκό Ουνί και Βερμεντίνο.
Μια αρχαία και πολύ εκλεκτή έκταση Σιράχ δεσπόζει στην έκταση προς βορειοδυτικά: 0,65 στρέμματα που φυτεύτηκαν το 1947. Αυτή η έκταση είναι ιστορική στον αμπελώνα καθώς και στην Προβηγκία, καθώς πολύ λίγες εκτάσεις φυτεύτηκαν με αυτόν τον τύπο αμπελιών πριν το 1950.
Λαμπρή ιδέα ενός λαμπρού μυαλού; Πείραμα ενός παθιασμένου; Η ερώτηση θα παραμείνει αναπάντητη.
Δύο εκτάσεις Γκρενάς και Σιράχ, φυτευμένες σε λόφο πάνω από 985 πόδια υψόμετρο, μας προσφέρουν μια υπέροχη θέα στους λόφους του Λουμπερόν, το μεσαιωνικό κάστρο του Λε Πυί Σεντ Ρεπαράντ και το βουνό Σεντ Βικτουάρ.
Περιοχή παραγωγής: Λεβεράνο (Λέτσε). Σταφύλια: 70% Νεγροαμάρο, 20% Πριμιτίβο, 10% Μοντεπουλτσιάνο. Σύστημα καλλιέργειας: αλμπερέλο.
Φύση εδάφους: αλλουβιακής προέλευσης, μέτριας σύστασης, με περιοχές που τείνουν προς το ασβεστολιθικό.
Οινοποίηση: μετά από προσεκτική επιλογή των σταφυλιών, ακολουθεί η αποσπασματική τους επεξεργασία (χωρίς πάτημα). Ο μούστος ζυμώνει σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα για 10-12 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 24-26°C. Στο τέλος της ζύμωσης, το κρασί ωριμάζει σε μπαρικ για 16-18 μήνες. Ακολουθεί περαιτέρω ωρίμανση σε φιάλη για τουλάχιστον 3 μήνες.
Ικανότητα παλαίωσης: 4 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά.
Χρώμα: έντονο ρουμπινί.
Αρώματα: πλούσιο και επίμονο, με νότες από καλά ώριμα κόκκινα φρούτα.