Η παραγωγή βιολογικού τυριού είναι μια σχεδόν υποχρεωτική πορεία για την εταιρεία μας, η οποία πάντα προτείνεται με παραδοσιακές και φυσικές γραμμές προϊόντων.
Η δική μας είναι μια συνεταιριστική εταιρεία και περιλαμβάνει μεταξύ των μελών της πολλούς παραγωγούς βιολογικού γάλακτος. Ακριβώς χάρη σε αυτές τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις, η δική μας μπορεί να προσφέρει με ευκολία και εγγύηση ένα βιολογικό τυρί.
Η επεξεργασία ακολουθεί φυσικά όλες τις οδηγίες που παρέχονται από τον φορέα πιστοποίησης, ο οποίος ελέγχει όλα τα στάδια του κύκλου παραγωγής μέχρι την τελική εμπορία του προϊόντος. Το επεξεργασμένο γάλα είναι αυστηρά από καθαρό πρόβειο.
Το μοντέλο Rock 18 είναι ικανό να κόβει κάθε είδους σκληρού, ημι-σκληρού και μαλακού τυριού.
Είναι εξοπλισμένο με:
• Ειδικές λεπίδες για κοπή "βράχου": για αποτελέσματα συγκρίσιμα με την χειροκίνητη κοπή. Η επιφάνεια του προϊόντος παραμένει τραχιά.
• Λεπίδες λείας: για κάθε τύπο ημι-σκληρού και μαλακού τυριού.
Οι διαστάσεις είναι περιορισμένες και προσαρμόζονται καλά σε μικρούς και περιορισμένους χώρους εργασίας. Ιδανικό για γαστρονομίες, μικρά καταστήματα, σούπερ μάρκετ.
Με την εφαρμογή των τριών λεπίδων, η Rock 18 είναι ικανή να τεμαχίσει το κομμάτι των 1 κιλού σε τρία κομμάτια περίπου 300 γρ αφαιρώντας το πιάτο.
Συμβατό με τις μηχανές Bartoli Rock 13 και 19.
Διαστάσεις: 90x51x48 εκ.
Υλικό: ανοξείδωτο ατσάλι
Τυρί Pecorino διαθέσιμο σε μορφή φέτας βάρους 1,5 kg σε ολόκληρη μορφή και επίσης σε κενό συσκευασμένο όπως ακολουθεί:
1,5 kg ολόκληρη μορφή;
0,750 kg μισή μορφή;
0,350 kg τέταρτο μορφή.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Η Rock 23 επιτρέπει την κοπή των μορφών τυριού σε μερίδες με προκαθορισμένο και ρυθμισμένο ή μεταβλητό βάρος, με εντελώς αυτόματους κύκλους λειτουργίας που δεν απαιτούν καμία παρέμβαση από τον χειριστή. Είναι δυνατή η επιλογή μεταξύ πολλαπλών "συνταγών" για διάφορους τύπους προϊόντων κοπής, επιλέγοντας την πλευρική ή χειροκίνητη φόρτωση, το μέγεθος των φετών (τυπικό ή σε ροκ).
Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:
- αυτόματη και ενσωματωμένη ζύγιση της μορφής
- μικρές διαστάσεις
- επεξεργασία τόσο μισών μορφών όσο και δίσκων τυριού
- κινητό τραπέζι υποστήριξης για τη συλλογή των κομμένων κομματιών
- προγραμματιζόμενη κοπή σε σταθερό βάρος ή αριθμό
Σε περίπτωση σταθερού βάρους, είναι δυνατή η διαχείριση της περίσσειας:
- διανέμοντάς την στα κομμάτια
- επιβαρύνοντας την τελευταία κοπή
- κόβοντάς την ξεχωριστά
Ιδανική για εργασία σε γραμμή με τη μηχανή κοπής Mod. Rock 21.
Είναι προαιρετικά: τραπέζι, πλευρικοί εκτοξευτές της μορφής πάνω σε αφιερωμένο επίπεδο
διαστάσεις: 220x90x85+55 εκ.
υλικό: ανοξείδωτο ατσάλι
Αυτόματη μηχανή κοπής τυριού σε φέτες με μεταβλητό ή προκαθορισμένο βάρος και διαστάσεις. Πολυλειτουργική και ευέλικτη, το μοντέλο ROCK 20PLUS έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε γραμμή με άλλες μηχανές από την Caseartecnica Bartoli ή αυτόνομα.
Τεχνικά χαρακτηριστικά της αυτόματης μηχανής Rock 20 Plus για κοπή τυριού:
• Μικρές διαστάσεις.
• Κατάλληλη για εργασία σε γραμμή με προϋπάρχουσες μηχανές ή από την Caseartecnica Bartoli, για την πλήρη αυτοματοποίηση του παραγωγικού κύκλου.
• Αριθμός κοπών προγραμματιζόμενος μέσω PLC.
• Ανταλλάξιμες καμπάνες, για την τέλεια κεντρική τοποθέτηση τυριών με διαφορετικά σχήματα.
• Γρήγορη και εύκολη αντικατάσταση των καμπανών.
• Πλήρως αυτόματος κύκλος λειτουργίας.
• Εύκολη εξαγωγή του πάγκου εργασίας για διευκόλυνση του καθαρισμού και της απολύμανσης της μηχανής.
• Πολλαπλές συνταγές για διάφορους τύπους προϊόντων και κοπών.
• Ειδικές, ανταλλάξιμες λεπίδες για κοπή ημι-σκληρών, σκληρών και πολύ σκληρών τυριών.
• Αυτόματη ζύγιση με εξωτερική ζυγαριά.
• Προγραμματιζόμενη κοπή σταθερού βάρους.
Βάθος: 870 mm
Πλάτος: 800 mm
Ύψος: 1900 mm
Parmigiano Reggiano ωριμασμένο 30 μήνες. Ελαφρώς πιο έντονη γεύση και πιο συμπαγής υφή σε σύγκριση με την ωρίμανση 24 μηνών. Εξαιρετικό για ορεκτικά και γευσιγνωσίες.
Το Grana Padano DOP είναι ένα ημιπαχύ τυρί που παράγεται σε μια εκτενή περιοχή της Βόρειας Ιταλίας, η οποία περιλαμβάνει το Πιεμόντε, τη Λομβαρδία, το Βένετο (εκτός από το Μπελούνο), την επαρχία του Τρέντο και την Εμίλια-Ρομάνια, στις περιοχές της Μπολόνια (στα δεξιά του ποταμού Ρένο), της Φεράρα, του Φορλί-Τσεσένα, της Πιατσέντσα, της Ραβέννα και της Ρίμινι.
Βασισμένο σε γάλα αγελάδας, που τρέφεται με φυσικές ζωοτροφές, το Grana Padano DOP χαρακτηρίζεται από την τυπική κυλινδρική του μορφή με την ελαφρώς κυρτή πλευρική άκρη – ή σκαλζό. Έχει κυλινδρικό σχήμα με διάμετρο από 35 έως 45 εκ. και ελάχιστο βάρος 24 κιλά.
Κατά την παραγωγή του, το γάλα πρώτα αποβουτυρώνεται και στη συνέχεια ενσωματώνεται με το πυτιά από μοσχάρι. Η πήξη που προκύπτει θερμαίνεται σε θερμοκρασία 53°-56°, και γι' αυτό το Grana Padano ορίζεται ως τυρί με μαγειρεμένη ζύμη.
Τα σωματίδια της πήξης αφήνονται στη συνέχεια να ξεκουραστούν ώστε να συμπυκνωθούν, και μετά περνούν σε καλούπια όπου παραμένουν για τουλάχιστον δύο ημέρες.
Επιτρέπει την κοπή των σχημάτων σε μερίδες προρυθμισμένου και καλιμπραρισμένου ή μεταβλητού βάρους με εντελώς αυτόματο τρόπο, με κύκλους λειτουργίας που δεν απαιτούν καμία παρέμβαση από τον χειριστή. Είναι δυνατή η επιλογή μεταξύ πολλών συνταγών για διαφορετικούς τύπους κοπής προϊόντος, είναι δυνατή η ρύθμιση της πλάγιας ή χειροκίνητης φόρτωσης, κοπή σε τυπικές φέτες ή ροκ (η επιφάνεια παραμένει τραχιά, παρόμοια με την χειροκίνητη κοπή, και διατηρεί όλες τις οργανωληπτικές και αισθητικές ποιότητες του φρέσκου κομμένου προϊόντος).
Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:
- αυτόματη και ενσωματωμένη ζύγιση σχημάτων
- μικρές διαστάσεις
- επεξεργασία τόσο μισών μορφών όσο και δίσκων τυριού
- κινητός υποστηρικτικός πίνακας για τη συλλογή των κομμένων κομματιών
- προγραμματιζόμενη κοπή με σταθερό βάρος ή αριθμό
Σε περίπτωση σταθερού βάρους, η διαχείριση πλεονάσματος πραγματοποιείται
- κατανεμημένη στα κομμάτια
- εις βάρος της τελευταίας κοπής
- κοπή ξεχωριστά
βάθος: 855 + 500 mm
Πλάτος: 950 mm
ύψος: 2200 mm
Η ωρίμανση στο ζυρό με δεντρολίβανο προσφέρει στο πεκορίνο ένα μείγμα αρωμάτων που μεθάει όλες τις γεύσεις.
Παρουσιάζεται σε συσκευασία δώρου σε σχήμα μπολ με βάρος περίπου 1,400 κιλά;
Διαθέσιμη επίσης σε συσκευασία κενών αέρος με ολόκληρη μορφή περίπου 1,400 κιλά;
Σε μισή μορφή περίπου 0,750 κιλά;
Σε τέταρτα μορφής 0,300 κιλά.
Το πεκορίνο σε μορφή Freschello είναι ένα φρέσκο τυρί σε σχήμα μπολ με βάρος περίπου 1,5 κιλά.
Διαθέσιμο σε ολόκληρη μορφή χύμα; συσκευασία κενών αέρος ολόκληρη 1,5 κιλά;
κενών αέρος στη μέση 0,750 κιλά; κενών αέρος σε τέταρτα μορφής 0,350 κιλά.
Διαθέσιμο επίσης σε μορφή 0,500 κιλών.
Μοντέλο ημι-αυτόματου κόφτη τυριού για οριζόντια κοπή τυριού με ατσάλινο σύρμα. Αρχικά γίνεται μια τομή στην κρούστα, μετά το τυρί κόβεται ηλεκτρικά οριζόντια με ένα σύρμα από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η διαδικασία κοπής είναι χωρίς απόβλητα.
Τεχνικός εξοπλισμός: κινητός κυκλικός κόφτης για ακριβή τομή της κρούστας χωρίς απόβλητα
συμπλέκτης ελεγχόμενης εκτροπής σύρματος και ηλεκτρικής κοπής
διαθέσιμος επίσης με χειροκίνητη περιτύλιξη σύρματος
αισθητήρες ασφαλείας παρουσίας τροχού
Κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΕ
Προαιρετικά αξεσουάρ:
Σετ για χειροκίνητη διαίρεση του τροχού σε 3 – 4 δίσκους
βάθος: 950 mm
πλάτος: 950 mm
ύψος: 1350 mm
Λόγω των στατιστικών που δείχνουν έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ατόμων που είναι δυσανεκτικοί στη λακτόζη, έχουμε φυσικά δώσει την απαραίτητη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα. Μη θέλοντας να στερήσουμε από κανέναν καταναλωτή που αγαπά τα προϊόντα μας την ευχαρίστηση να τα απολαμβάνει και να τα καταναλώνει, το τυροκομείο Val d’Orcia έχει σκεφτεί, δημιουργήσει και δοκιμάσει μια σειρά προϊόντων χωρίς λακτόζη. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του γάλακτος, προστίθεται η Λακτάση, ένα ειδικό ένζυμο που δεν ενεργοποιείται σε άτομα με δυσανεξία. Τα τυριά διατηρούν ωστόσο τα ίδια χαρακτηριστικά «ευχαρίστησης στον ουρανίσκο», αφήνοντας μια λεπτότητα και γλυκύτητα αμετάβλητα σε σχέση με τις άλλες παραδοσιακές σειρές που πολλοί γνωρίζουν και εκτιμούν.
Η ρικότα είναι ένα υποπροϊόν που προκύπτει από τον ορό που απομένει μετά την επεξεργασία του τυριού.
Για να αποκτήσουμε μια πιο τρυφερή και λεπτή ρικότα, ο ορός εμπλουτίζεται με την προσθήκη φρέσκου γάλακτος. Το προϊόν παρασκευάζεται θερμαίνοντας τον ορό σε θερμοκρασία περίπου 80°C, μετά τον οποίο ψύχεται, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στον ομογενοποιητή, ο οποίος το λειαίνει και το θερμαίνει μέχρι μια θερμοκρασία 72°C. Αφού γεμίσουν τα κατάλληλα δοχεία, η ρικότα μεταφέρεται σε θάλαμο ψύξης για να μειωθεί η θερμοκρασία στους 2°C σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εξαιρετική για να την απολαύσετε φυσικά, καθώς και με ζάχαρη, σοκολάτα, αλκερμές και άλλα. Στην κουζίνα, μπορείτε να παρασκευάσετε εξαιρετικά γλυκά και επίσης νόστιμα αλμυρά πιάτα όπως ραβιόλια και κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι.
Διαθέσιμη σε θερμοσφραγισμένο δοχείο βάρους 0,250 kg.
Η Rock22 είναι μια αυτόματη κοπτική μηχανή με μεταβλητό βάρος, σχεδιασμένη για εργασία σε γραμμή.
Μια επαγγελματική λύση για την εκτέλεση κοπής "ροκ" τυριών σκληρής ζύμης.
Το τυρί κόβεται αυτόματα με τρόπο που είναι απολύτως ίσος με την "φρέσκια" κοπή που γίνεται χειροκίνητα: η επιφάνεια του προϊόντος παραμένει τραχιά και διατηρεί όλες τις οργανοληπτικές και αισθητικές ποιότητες του μόλις κομμένου τυριού.
Με τη χρήση λείων λεπίδων μπορεί να κόψει τυριά λιγότερο ωριμασμένα σε τυποποιημένες μερίδες (π.χ. κατσικίσια).
Επιτρέπει την ρύθμιση του τύπου κοπής ανάλογα με:
• Τυποποιημένες μερίδες: 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32 της μορφής.
• Ειδικές μερίδες: 1/10, 1/12, 1/20, 1/24, κ.λπ.
Ιδανική για εργασία σε γραμμή με την κοπτική μηχανή Mod. Rock 21 και Rock 13
Διαστάσεις: 220x85x55+50 εκ.
Υλικό: ανοξείδωτο ατσάλι
Ο απογαλακτωμένος Marzolino είναι ένα φρέσκο τυρί σε οβάλ σχήμα, β weighing περίπου 0,850 kg; διαθέσιμο σε ολόκληρη χύμα μορφή; ολόκληρη συσκευασία κενού 0,850 kg; μισή συσκευασία κενού 0,400 kg.
Το πεκορίνο σε μαύρη μορφή χωρίς λακτόζη είναι ένα ημι-ώριμο τυρί που έχει υποστεί επεξεργασία με κρούστα από συμπυκνωμένη ντομάτα, με βάρος περίπου 2.00 κιλά σε όρθια μορφή.
Διαθέσιμο σε ολόκληρη μορφή χύμα;
Συσκευασία κενών αέρος ολόκληρη 2.00 κιλά, κενών αέρος μισή 1.00 κιλά;
Κενών αέρος σε τέταρτα μορφής 0.500 κιλά.