... χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε ισπανικές, μεξικανικές, μεσανατολικές και μεσογειακές συνταγές. Προστίθενται σε στιφάδο φασολιών, στιφάδο λαχανικών, φακές, ντάλ και σάλτσες με βάση την ντομάτα. Στην Ευρώπη, οι σπόροι κύμινου προστίθενται πολύ συχνά σε ψωμιά, όπως μπαστουνάκια ψωμιού και ψωμί καλαμποκιού. Στην Ινδία είναι σχεδόν πάντα ένα συστατικό ενός καλού κάρυ – στην πραγματικότητα είναι μέρος του garam...
... καρυκεύσει σάλτσες, πιάτα με πουλερικά, σούπες κρέμας και ομελέτες. Ταιριάζει με πιάτα που περιέχουν όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές, σόγια). Είναι υποχρεωτικό συστατικό σε όλα τα πιάτα τύπου κάρυ και σε άλλα πιάτα της ινδικής κουζίνας. Προσθέτοντας τον σε ζύμη για ψωμί, κέικ ή παντεσπάνι, θα τους δώσει όμορφο κίτρινο χρώμα.
... αρχαία σιτηρά. Ζυμαρικά, κουσκούς, ψωμί, μπισκότα, γλυκά και δημητριακά για πρωινό παρασκευασμένα με εκλεκτές αλεύρες από Τιμίλια, Ρουσέλλο και Μαγιόρκα. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν φακές, ρεβίθια, αμύγδαλα, φουντούκια και άλλα όσπρια και βιολογικοί ξηροί καρποί. Πολλά προϊόντα από την σικελική ζαχαροπλαστική: κανόλι, κασάτα, πάστες αμυγδάλου, κροκάντες και τορρόνι από φιστίκι. Αγαπάμε το υγιεινό...