... σύνθεσης του λαδιού είναι κορεσμένα λιπαρά οξέα (Λαυρικό οξύ, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λίπη μεσαίας αλυσίδας, τα οποία μετατρέπονται από το σώμα άμεσα σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινελαϊκό). Αυτά τα συστατικά κάνουν το λάδι τόσο πολύτιμο. Το λαυρικό οξύ, το οποίο είναι το κύριο συστατικό του λαδιού (50%), έχει αντιβακτηριακές, αντιϊικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.