...Παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο αποβουτυρωμένο γάλα που προκύπτει από την υπερδιήθηση του γάλακτος για την αφαίρεση πρωτεϊνών και λιπών. Το προϊόν στη συνέχεια ξηραίνεται χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές ψεκαστικής ξήρανσης. Όταν το προϊόν προέρχεται από ορό γάλακτος, μερικές φορές ονομάζεται "αποπρωτεϊνοποιημένος ορόςγάλακτος".
Ο ορόςγάλακτος permeate είναι πλούσιος σε λακτόζη και χαμηλός σε πρωτεΐνες, γι' αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ζαχαρωτών, αρτοσκευασμάτων και στερεών λιπών. Επίσης προστίθεται στην παραγωγή παγωτού, επεξεργασμένου τυριού, ποτών και καλλυντικών.