... λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, γενικά δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως ζελέ, πυκνωτικό και σταθεροποιητικό υλικό. Η προσθήκη ινουλίνης στα τρόφιμα μειώνει την θερμιδική τους περιεκτικότητα, αναστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Έτσι, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας τροφής που καταναλώνεται. Λειτουργεί σε άτομα που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος. Η ινουλίνη δρα ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη της φυσιολογικής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει επομένως θετική επίδραση στην υγεία.