Ιταλία, Giuliano
...Αλεύρι "00", νερό, μητρική μαγιά (φυσική μαγιά από αλεύρι μαλακής σίκαλης τύπου 0 σε σκόνη, μαγιά, αλεύρι από βυνοποιημένα δημητριακά), αλάτι, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, ντομάτα, μοτσαρέλα, μελιτζάνα, ρικότα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Χαρτοφυλάκιο (129)
Ιταλία, Radicofani
...Στο τέλος της επεξεργασίας του τυριού, με τον υπόλοιπο βιολογικό ορό, παράγεται η βιολογική ρικότα. Όπως και με τις άλλες ρικότες, ο ορός εμπλουτίζεται με φρέσκο βιολογικό γάλα για να παραχθεί μια πιο μαλακή και κρεμώδης ρικότα. Το προϊόν παρασκευάζεται θερμαίνοντας τον ορό σε θερμοκρασία περίπου 80°C, μετά από το οποίο ψύχεται, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στον ομογενοποιητή, ο οποίος τον...
Χαρτοφυλάκιο (48)
...Η ρικότα από βουβαλίσιο γάλα είναι ένα μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από τον ορό που απομένει από την επεξεργασία της βουβαλίσιας μοτσαρέλας. Η υφή του είναι μαλακή και κόκκινη, αλλά ποτέ αμμώδης. Η μυρωδιά του βουβαλίσιου γάλακτος δεν έχει την ίδια ένταση με αυτή της μοτσαρέλας, γι' αυτό ταιριάζει καλά τόσο με γλυκά όσο και με αλμυρά πιάτα. Ένα φρέσκο τυρί πλούσιο σε Τύποι και Συσκευασίες Βάρος: 250 γρ και 1 κιλό Θερμοσφραγισμένο δίσκο Κωδικοί: 321 / 321b Διάρκεια ζωής: 21 ημέρες...
Χαρτοφυλάκιο (10)