Ιταλία, Mesoraca
...Το Καποκόλο Καλαβρίας προέρχεται από την επεξεργασία του ανώτερου τμήματος του λαιμού του χοίρου και από ένα μέρος του ώμου. Τα κρέατα αλατίζονται και μασάζονται προσεκτικά στο χέρι και στη συνέχεια τοποθετούνται σε φυσικό έντερο και ωριμάζουν για περισσότερους από 90 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Κατά τη διάρκεια της αλατοποίησης προστίθενται μπαχαρικά και αρωματικά βότανα τυπικά...
Χαρτοφυλάκιο (19)
Ιταλία, Viterbo
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 από τον ιδρυτή Κότσια Σέστο, έναν εξαιρετικό κρεοπώλη. Με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε και έγινε βιομηχανία, αλλά ο κανόνας παρέμεινε ο ίδιος: να χρησιμοποιεί το καλύτερο από τις πρώτες ύλες και ποτέ να μην έχει καταψύξεις, για να διασφαλίσει ένα ποιοτικό πρότυπο διαφορετικό από το συνηθισμένο. Σήμερα η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000, είναι εξουσιοδοτημέν...
Χαρτοφυλάκιο (7)
Ιταλία, Altamura Di Bari
Ιταλία, Scario
...Σομπρεσάτα, Παντσέτα, Καποκόλο, Γκουαντσιάλε, Βιολογικά Ζυμαρικά, Βιολογικό Κρασί, Ελιές, Πατέ, Μαρμελάδες, Μαρμελάδα, Mastaccioli, Cantucci. Χειροποίητο Μέλι, Προϊόντα από Φάρο, Πρόπολη, Καραμέλες με Μέλι, Τορόντσινο της Νύφης, Λάδι και Αλεύρι από Κάνναβη, Αλεύρι Σενάτορε Καπέλλι, Σαραγκόλα, Ζυμαρικά από Φάρο, Amaro Penna, Μπαχαρικά, Σαμπάνια, Γκράπα,...
Ιταλία, Fasano
... ποιότητας, φροντίδα και πολλή αγάπη για τα προϊόντα μας όπως το Καποκόλο, το Σαλάμι, την Αλμυρή Πανσέτα και την Στεκκατά, προσθέτοντας αλλαντικά εθνικού επιπέδου όπως η Μπρεζάολα, το Σπέκ, το Βρουστέλ, η Μορταδέλα και το Ζαμπόν Κόττο. Τα αλλαντικά μας προέρχονται από τοπικά κρέατα σε απόσταση 0 χλμ από τα λιβάδια της Πούλια.
Ιταλία, San Demetrio Corone
Φτιαγμένη ειδικά για την παραγωγή αλλαντικών, όπως το καποκόλο και η παντσέτα D.O.P., η Madeo Industria Alimentare ασχολείται επίσης με την παραγωγή προσούτο και σαλάμι από μαύρο χοίρο Καλαβρίας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως παραδοσιακές, όπως η αλάτισμα που γίνεται ακόμα με το χέρι στις τυπικές άλμης, όπως παλιά. Ωστόσο, όπου είναι απαραίτητο, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, τόσο ώστε η ξήρανση να ανατίθεται σε μηχανήματα ενθαλπίας, που εκμεταλλεύονται τις εξωτερικές κλιματικές συνθήκες για να αναπαράγουν στο εσωτερικό την ιδανική αερισμό.
Δημοφιλείς χώρες για αυτό το κριτήριο αναζήτησης