... ευχάριστα, πικάντικο και με μακρά αντοχή στους φυτικούς τόνους.
Το λάδι ελιάς Coratina πρέπει να γευτεί και να εκτιμηθεί για τις γεύσεις και τις αρωματικές νότες που απελευθερώνει, μοναδικές και αναγνωρίσιμες. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που ταιριάζουν καλά με αυτό το λάδι με σημαντική και αποφασιστική γεύση.
Στην κουζίνα συνιστάται για το ντρέσινγκ λαχανικών και κρέατος στη σχάρα, μανιταριών πορτσίνι, αλλά και για σούπες με ανάμεικτα όσπρια, ντομάτες σαλάτας και ιδιαίτερα για τυριά εποχής.
Το λάδι Coratina διαθέτει επίσης τον υψηλότερο δείκτη ελαϊκού οξέος που καταπολεμά τη «κακή» χοληστερόλη.
...Έτσι ονομάζεται λόγω του σχήματος που μοιάζει με φύλλο ελιάς, αυτή η ζυμαρική είναι χαρακτηριστική της Πούλια, αλλά είναι πολύ διαδεδομένη σε πολλές άλλες περιοχές της Ιταλίας.
Είμαστε μια εταιρεία που εξάγει κυρίως σαρδηνιακά τρόφιμα στο εξωτερικό. Διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων για χονδρέμπορους, καταστήματα delicatessen, εστιατόρια και πιτσαρίες κ.λπ. Τα προϊόντα μας περιλαμβάνουν: ξηρή ζυμαρικά όπως γνοκέττι, σπαγγέτι και φρέσκα ζυμαρικά όπως ραβιόλια και κουλουργιόνες, σεάδας, σαφράν, ελαιόλαδο και πάστα ελιάς, τυριά και κρέμες τυριών, κρασιά, μπύρες διαφόρων μεγεθών και σε βαρέλια, γλυκά, λικέρ, μπακαλιάρος, κρέμες τρούφας και τυριά με τρούφα, αλλαντικά όπως ξηρή και φρέσκια σαλάμι.
... πουρές, σάλτσες, πατέ και σάλτσες. Τα ζυμαρικά μας είναι επίσης εμπλουτισμένα με λεμόνι, πορτοκάλι, μελάνι σουπιάς, ντομάτα, κουρκουμά, σπανάκι, τηρώντας την παράδοση στις πιο ζητούμενες μορφές. Οι μορφές περιλαμβάνουν τριέ, σάγκε, ορεκίττε, μακαρόνια, φύλλα ελιάς, τα σαλέντινα και ανελίνι. Για το κρασί έχουμε αναγνώριση DOC και IGP, εκτός από το ότι ανήκουμε στις κατηγορίες των ευγενών κρασιών για ορισμένες κατηγορίες.