... αναζωογονητικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στη μαγειρική, χρησιμοποιείται για να ντύσει σαλάτες, να μαρινάρει κρέατα και ψάρια, και να προετοιμάσει επιδόρπια όπως κέικ και σορμπέ. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή αναζωογονητικών ποτών όπως λεμονάδες και κοκτέιλ. Στην αρωματοποιία, το αιθέριο έλαιο λεμονιού εξάγεται από τον φλοιό και...
...Είναι ένα μανιτάρι που προέρχεται απευθείας από τη φύση, αξιοσημείωτο για τα αρώματα και τις γεύσεις του, που προστίθεται απευθείας στα τρόφιμα. Ο τρούφος είναι ένα υπόγειο μανιτάρι που αναπτύσσεται κοντά στις ρίζες ορισμένων δέντρων που ονομάζονται είδη τρούφου, όπως: η βελανιδιά ή η βελανιδιά. Βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια σε βάθος περίπου 20 εκ. Υπάρχουν έως και τριάντα βρώσιμες ποικιλίες...