... να λάβει την ετικέτα "υψηλό", το σιρόπι πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 50% μαλτόζη. Συνήθως, περιέχει 40–50% μαλτόζη, αν και ορισμένα έχουν έως και 70%.
Χρησιμοποιώντας β-αμυλάση ή μυκητιακή α-αμυλάση, μπορούν να παραχθούν σιρόπια γλυκόζης που περιέχουν πάνω από 50% μαλτόζη, ή ακόμη και πάνω από 70% μαλτόζη (σιρόπι εξαιρετικά υψηλής μαλτόζης). Αυτό είναι δυνατόν επειδή αυτά τα ένζυμα αφαιρούν δύο μονάδες γλυκόζης, δηλαδή ένα μόριο μαλτόζης τη φορά από την άκρη του μορίου αμύλου.