...ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο). Έχει επίσης χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη συμβατική ζάχαρη.
Επιλεγμένη από τον οικολογικά υπεύθυνο συνεργάτη μας Heincke, αυτή η παραδοσιακή κολομβιανή panela παράγεται στη φάρμα Inspección La Virgen, κοντά στο Quipile, στην επαρχία Cundinamarca. Σε αντίθεση με το 95% της παραγωγής της χώρας, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση εργάζεται εδώ και πολλές δεκαετίες με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον.
...Η Ζάχαρη Μη Κεντραρισμένη (azúcar no centrifugado) είναι ένας τύπος ζάχαρης που παράγεται χωρίς τη διαδικασία της φυγοκέντρησης για την αφαίρεση της μελάσας. Είναι μια μη επεξεργασμένη ζάχαρη, που διατηρεί πολλά από τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα που υπάρχουν στον χυμό ζαχαροκάλαμου. Ορισμένα κοινά παραδείγματα μη κεντραρισμένης ζάχαρης είναι η panela, η jaggery και η gur. Αυτός ο τύπος ζάχαρης χρησιμοποιείται σε διάφορα μέρη του κόσμου για να γλυκάνει τρόφιμα και ποτά και θεωρείται πιο φυσικός από τη λευκή ζάχαρη.
... χάνονται.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Η panela δεν είναι εκλεπτυσμένη. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα παραμένουν. Η ζάχαρηpanela έχει χρυσό κίτρινο έως καραμελένιο καφέ χρώμα. Στην Κολομβία, η βιολογική ζάχαρηpanela χρησιμοποιείται κυρίως σε ζεστά και κρύα ροφήματα. Ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα, η κατάλληλη ποσότητα αναμειγνύεται με κρύο ή ζεστό νερό.
...demerara ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, βιολογική muscovado ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, σπαστή αφρώδη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, καφέ ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, λευκή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, panela piloncillo ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, βιολογική sucanat ζάχαρη...