...Επίσης γνωστά ως "μαύρο κύμινο", οι σπόροι νιγέλας χρησιμοποιούνταν ως υποκατάστατο του πιπεριού στην Αρχαιότητα. Η μυρωδιά τους θυμίζει αυτήν του γλυκάνισου ή του μοσχοκάρυδου. Όταν είναι θρυμματισμένοι, θυμίζουν τη μυρωδιά του κύμινου. Χρησιμοποιούνται ως επικάλυψη, σε πανάρισμα ή ενσωματωμένα σε ψωμί, μείγματα δημητριακών, γέμιση ή αλλαντικά.
...Οι πολύχρωμοι κόκκοι πιπεριού δεν είναι μόνο οπτικά ένα εντυπωσιακό στοιχείο, αλλά ως μείγμα μπαχαρικών αποτελούν ένα πραγματικό πολυλειτουργικό μπαχαρικό. Σε αυτό το πολύχρωμο μείγμα, ο έντονος μαύρος πιπέρι, ο πικάντικος πράσινος πιπέρι, οι ελαφρώς φρουτώδεις ροζ μούροι και ο λεπτός λευκός πιπέρι συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους.
Οι διαφορετικές γευστικές ιδιότητες και οι βαθμοί πικάντικης...
... να αντικατασταθεί με μέλι, αν επιθυμείτε μια πιο γλυκιά μουστάρδα (βλ. επίσης μουστάρδα με μέλι). Σε αντίθεση με το πιπέρι, οι πικάντικες ουσίες στη μουστάρδα είναι πτητικές και διεγείρουν επίσης την ρινική βλεννογόνο. Η πικράδα της μουστάρδας είναι επίσης πιο πτητική από αυτή του κόκκινου πιπεριού.
...Καραμελωμένα με βιολογικό σιρόπι σφενδάμου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Έτσι, οι καρύδες πεκάν είναι ελαφρώς γλυκές, χωρίς να είναι κολλώδεις.
Καρυκευμένα με κανέλα και κάρδαμο, καθώς και με μια πινελιά αστεροειδούς γλυκάνισου και πιπεριού.
Ταιριάζουν τέλεια π.χ. με τον εσπρέσο.
Είναι επίσης νόστιμα ως συστατικό στην πίτα μήλου με πεκάν, εδώ είναι η συνταγή...
Vegan
Χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη
Χωρίς συντηρητικά
Χωρίς προσθήκη λιπαρών
Συστατικά: Καρύδια πεκάν, σιρόπι σφενδάμου (βιολογικό), μπαχαρικά (κανέλα Ceylon, κάρδαμο, γλυκάνισος, πιπέρι)...