...Η αριστεία της μαύρης τρούφας του Περικορντ "TuberMélanosporum", φρέσκια (επιλογή εξαιρετική ή 1ης επιλογής), προέλευση Γαλλία, από το Maison Caudalie, προσφέρει την πλήρη γεύση του πλούσιου και έντονου αρώματός της, χωρίς μετατροπή ή επεξεργασία. Μια αυστηρή επιλογή από τις πιο όμορφες τρούφες μας, επεξεργασμένες κατά παραγγελία στα εργαστήριά μας, και παρουσιαζόμενες κενές αέρος, σε σακουλάκια διαφόρων μεγεθών από 30G και άνω. Φυσικό προϊόν. Όλα τα πακέτα μας μεταφέρονται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες; η ποιότητα είναι μια αξία με την οποία το Maison Caudalie δεν διαπραγματεύεται!
...Η Μαύρη Χειμερινή Τρούφα (TuberMelanosporum) είναι ευρέως γνωστή στη διεθνή κουζίνα ως "Τρούφες Περισκορντ" ή στην Ιταλία ως "Νέρο Πρετζιάτο" και θεωρείται ο Βασιλιάς των μαύρων τρούφων. Γενικά έχει στρογγυλό σχήμα, αλλά μπορεί επίσης να είναι ανώμαλη ή λοβωτή, φτάνοντας κανονικά σε μέγεθος έως 10 εκ. (3,9 ίντσες). Χαρακτηρίζεται από μικρές πυραμιδικές κορυφές και μαύρο-καφέ φλοιό. Η σάρκα της χειμερινής μαύρης τρούφας είναι αρχικά λευκή και στη συνέχεια σκοτεινιάζει. Διαπερνάται από λευκές φλέβες που γίνονται καφέ με την πάροδο του χρόνου.
...Οι τρούφες, είτε έχουν αναπτυχθεί αυθόρμητα είτε προέρχονται από γεωργικές παραγωγές, είναι πολύ ζητούμενες από τους γκουρμέ. Η μαύρη τρούφα ή τρούφα του Περικόρντου, στα λατινικά Tubermelanosporum, βρίσκεται μόνο σε ασβεστολιθικά εδάφη σε βάθος 1 έως 15 εκ. στο πόδι δέντρων που λέγονται τρουφοφόρα (βελανιδιές, φουντουκιές, λυγαριές, φουντουκιές...). Αναπτύσσεται την άνοιξη και μεγαλώνει από τον Αύγουστο για να φτάσει στην ωριμότητα αρκετούς μήνες αργότερα. Τότε συλλέγεται (λέγεται «καβή») με τη βοήθεια, γενικά, ενός σκύλου τρουφοθήρα, ενός χοίρου ή μύγες.
...Μια βιολογική εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο επιλεγμένο για τον πλούτο του αρώματος του, που αναδεικνύεται χάρη στο λεπτό άρωμα της τρούφας (TuberMelanosporum), αληθινό μαύρο διαμάντι της προβαλλικής γης!
Συμβουλές γευσιγνωσίας:
Σε σαλάτα, καρπάτσιο, ριζότο, φρέσκα ζυμαρικά ή σε πουρέ πατάτας.
... στο Maison Plantin για να προμηθευτούν τρούφες και δασικά μανιτάρια.
Τα απαραίτητα του Maison
Ανάμεσα στις φρέσκες τρούφες, η Μαύρη Τρούφα, στα λατινικά TuberMelanosporum: αυτή η διάσημη τρούφα, που ονομάζεται επίσης «Μαύρος Διαμάντης της Κουζίνας», είναι μακράν η πιο αγαπητή στους γαστρονόμους. Σήμερα, αυτή η τρούφα φέρνει τη φήμη στο Maison Plantin. Ο συνδυασμός ενός λεπτού αρώματος και μιας...
...Ο Μαύρος Διαμάντης της Δρομέ των Λόφων είναι μια επιχείρηση που εκπροσωπείται από δύο οικογένειες. Μια οικογένεια παραγωγών τρούφας "TuberMélanosporum" και μια οικογένεια που ειδικεύεται στο εμπόριο τρούφας. Αυτές οι δύο οικογένειες συνδύασαν τις ικανότητές τους για να αναπτύξουν νέες διαδικασίες γύρω από αυτό το ευγενές προϊόν. Η Δρομή των Λόφων είναι γνωστή για τις στρογγυλές τρούφες της και...