... παραγωγή κόκκινων κρασιών είναι κατά μέσο όρο 20, 25 ή 30 ετών, και βρίσκονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά και αμμοχάλικα εδάφη για το Château Grand Bertin de St Clair. Οι ποικιλίες των κόκκινων κρασιών είναι το Cabernet Sauvignon και το Merlot. Το λευκό κρασί που παράγεται είναι ένα ξηρό λευκό από ποικιλία Sauvignon, με τους αμπελώνες που βρίσκονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη να είναι κατά...
... τίποτα! Η ισχυρή, αλμυρή και ιωδιούχα γεύση της μπουτάργκας συνοδεύεται ευχάριστα από αλκοόλ τύπου βότκα, ή αλκοόλ από σύκο (συνιστάται η Μπουχά Μποκομπσά!), ή με ένα ξηρό λευκό κρασί, παστίς, σαμπάνια, αλλά όχι κόκκινο κρασί.
Το ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙΛΑΒΕΛ που βρίσκεται στην πλαγιά του Πομπόρ, στην περιφέρεια της Ντορντόν, παράγει τόσο Μονμπαζιλάκ (γλυκό λευκό κρασί), όσο και λευκό γλυκό Μπερζεράκ, ξηρό Μπερζεράκ, ροζέ Μπερζεράκ, κόκκινο Μπερζεράκ και κόκκινο Κότ ντε Μπερζεράκ.
... καλλιέργεια του αμπελιού, χρονολογείται από περίπου δεκαπέντε χρόνια.
Χάρη σε ένα πολύ αντίθετο κλίμα, ζεστό και ξηρό το καλοκαίρι, πολύ κρύο το χειμώνα, τα δέντρα αναπτύσσονται αργά και δίνουν πολύ πυκνά ξύλα.
Βαρέλια από δρυ «Sessile», το πιο ευγενές είδος
Ο βαρελάς μας προμηθεύει και διαμορφώνει ο ίδιος με την ομάδα του όλα τα κομμάτια από 100 λίτρα έως 10 εκατόλιτρα αποκλειστικά από δρυ «Sessile».
Αυτά τα βαρέλια είναι πολύ καλά προσαρμοσμένα για μακροχρόνιες ωριμάνσεις, τους αναγνωρίζεται πολύ λίπος, μεγάλη εκτίμηση του φρούτου, καλή διάρκεια ζωής.