...
Συνοδεία φαγητού
συνοδεύει τα ορεκτικά σας (πίτα ή μπουκιά βασίλισσας), κρέατα (αρνίσιο παϊδάκι, φιλέτο μινιόν ή ψητή κότα), ψάρια (λάμπρο με σάλτσα Μπορντώ) και χορτοφαγικά πιάτα (με βάση μανιτάρια όπως η τρούφα και η πορτσίνι).
Μάτι: βαθύ πορφυρό ρουμπινί.
Η συμβουλή του οινολόγου: σερβίρεται στους 16-18°C.
Ποσοστό αλκοόλ: 14%.
Χρόνος παλαίωσης: 22 χρόνια.
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl.
Κτήμα: Château Haut-Brion.
Προέλευση: Pessac-Léognan.
Χρονιά: 2018.
Καλλιέργεια: Παραδοσιακή.
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης.
...Είδος: Tuber Borchii Vittadini
Πολυδιάστατος, ο Bianchetto αναλαμβάνει τον ίδιο ρόλο με την λευκή τρούφα. Η έντονη γεύση και άρωμά του μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο με σάλτσα.
Σεζόν: Μέσα του χειμώνα έως την άνοιξη, περίπου από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.
...Μια μέτρια Dijon μουστάρδα που αποκτά την ευγένειά της χάρη στο λεπτό άρωμα της μαύρης τρούφας από την Προβηγκία.
Συμβουλές γευσιγνωσίας:
Με κρέας, σε σαλάτα, σάλτσα, τάρτα ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο της επιλογής σας.