...
Συνοδεία φαγητού
συνοδεύει τα ορεκτικά σας (πίτα ή μπουκιά βασίλισσας), κρέατα (αρνίσιο παϊδάκι, φιλέτο μινιόν ή ψητή κότα), ψάρια (λάμπρο με σάλτσα Μπορντώ) και χορτοφαγικά πιάτα (με βάση μανιτάρια όπως η τρούφα και η πορτσίνι).
Μάτι: βαθύ πορφυρό ρουμπινί.
Η συμβουλή του οινολόγου: σερβίρεται στους 16-18°C.
Ποσοστό αλκοόλ: 14%.
Χρόνος παλαίωσης: 22 χρόνια.
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl.
Κτήμα: Château Haut-Brion.
Προέλευση: Pessac-Léognan.
Χρονιά: 2018.
Καλλιέργεια: Παραδοσιακή.
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης.
...Μια μέτρια Dijon μουστάρδα που αποκτά την ευγένειά της χάρη στο λεπτό άρωμα της μαύρης τρούφας από την Προβηγκία.
Συμβουλές γευσιγνωσίας:
Με κρέας, σε σαλάτα, σάλτσα, τάρτα ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο της επιλογής σας.
...Είδος: Tuber Borchii Vittadini
Πολυδιάστατος, ο Bianchetto αναλαμβάνει τον ίδιο ρόλο με την λευκή τρούφα. Η έντονη γεύση και άρωμά του μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο με σάλτσα.
Σεζόν: Μέσα του χειμώνα έως την άνοιξη, περίπου από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.