... χέρια σας την καφέ κεφαλή σκόρδου όπως βγαίνει από τον φούρνο, μεταμορφωμένη χάρη στις αντιδράσεις του Maillard.
Το βιολογικό μαύρο σκόρδο συμμετέχει σε πολλές παρασκευές, αλλά μπορεί επίσης να καταναλωθεί και σκέτο. Σάλτσα με μαύρο σκόρδο, μαρινάδα με μαύρο σκόρδο, πουρές μαύρου σκόρδου ή απλά κομμένο σε λεπτές φέτες στα πιάτα ζυμαρικών σας. Το μαύρο σκόρδο ταιριάζει με όλους τους τύπους κρέατος, αλλαντικά, φουά γκρα, εκλεκτά ψάρια (γλώσσα, λούτσος, μπαρ) και θαλασσινά. Για τους λάτρεις του γλυκού, το μαύρο σκόρδο συνοδεύει υπέροχα τη σοκολάτα και τα εσπεριδοειδή.