... χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλους τους τύπους κουζίνας. Το συριακό κύμινο είναι ένα από τα πιο εκτιμημένα για τη μοναδική του γεύση. Η φρέσκια γεύση του είναι ιδανική με σουβλάκια, μεζέδες, ταζίν, κουσκούς ή πιάτα με πατάτες. Στο Μαρόκο, το καβουρδισμένο αλεσμένοκύμινο είναι ένα από τα βασικά καρυκεύματα στα τραπέζια και χρησιμοποιείται όπως το αλάτι και το πιπέρι.
Αναφορά:ART0019...
...Το αλεσμένοκύμινο προέρχεται από πλυμένα, αλεσμένα και θερμικά επεξεργασμένα σπόρους κύμινου (Cuminum cyminum L). 9 μήνες συντήρησης στη σφραγισμένη αρχική συσκευασία, φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος.
...Ο κύμινο προέρχεται από ένα φυτό του οποίου οι καφέ, επιμήκεις σπόροι αποξηραίνονται. Προερχόμενο από τη Μέση Ανατολή, αυτό το μπαχαρικό έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και πλέον κατέχει μια εξέχουσα θέση στις μεγαλύτερες κουζίνες του κόσμου χάρη στο ηλιόλουστο και πικάντικο άρωμά του.
Χρησιμοποιείται συχνά ολόκληρο ή αλεσμένο σε μείγματα μπαχαρικών όπως το Garam Masala στην Ινδία ή σε οποιοδήποτε...
...Ο κύμινο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές για να προσθέτει γεύση σε ήδη πικάντικα πιάτα σε διάφορες κουζίνες όπως η γαλλική, η ινδική ή η αμερικανική. Αυτό το μπαχαρικό είναι πολύ ευέλικτο καθώς μπορεί να αναδείξει διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών. Πρέπει να το αγοράζετε σε σπόρους και όχι ήδη αλεσμένο για να διατηρήσετε όλη την ουσία του κύμινου.
Προέλευση: Τζοντπούρ, Ινδία
Ποιότητα: premium, μεγάλος...
...Φέρτε τον ήλιο στην κούπα σας με αυτό το ζεστό και πικάντικο τσάι για μια αρωματική αφύπνιση και μια ευτυχισμένη πρωινή ώρα.
Σύνθεση: Ραβδιά κανέλας, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, γαρίφαλο, ροζ πιπέρι, κάρδαμο, αλεσμένο τζίντζερ, αλεσμένο κάρδαμο, θρυμματισμένη κανέλα, κουρκουμάς, πέταλα τριαντάφυλλου, κύμινο
Βάρος για 1 λίτρο: 13-18 γρ/λ
Θερμοκρασία εκχύλισης: 100°C
Διάρκεια εκχύλισης: 6-10 λεπτά
Περιεκτικότητα: 100 γρ...
...Ο μαύρος πιπέρι σε σκόνη είναι ένα πολύ εκτιμημένο μπαχαρικό με την καυτερή και πικρή γεύση του, γνωρίζει μια ποικιλία χρήσεων στην κουζίνα.
Χρήσεις του μαύρου πιπεριού σε σκόνη στην κουζίνα:
Το προσθέτουμε σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα, σε όλες τις συνταγές: σούπες, κρέατα, λαχανικά, βινεγκρέτ, σάλτσες.
Συνδυάζεται πολύ καλά με: αρωματικά αλάτια, τζίντζερ, κάρδαμο, σκόρδο, κύμινο, λεβάντα...