Είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πλούσιο σε πολυφαινόλες, που παρέχει 10 φορές περισσότερους αντιοξειδωτικούς παράγοντες σε σύγκριση με το συμβατικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδό μας έχει παραχθεί απευθείας από τις ελιές μέσω μηχανικών διαδικασιών και ψυχρής έκθλιψης, χωρίς φιλτράρισμα και με προσεκτική φυσική αποκομιδή ώστε να μην αλλοιωθούν οι πολυφαινόλες ανώτερης κατηγορίας, και προέρχεται απευθείας από τις ελιές ποικιλίας Arróniz που συλλέγονται τη σωστή στιγμή ωρίμανσης τους, χωρίς να φτάσουν στην μέγιστη κατάσταση ωρίμανσης, προκειμένου να διατηρηθούν ανέπαφα όλα τα αρώματα και οι γεύσεις, και μέσω μηχανικών διαδικασιών και ψυχρής άλεσης. Μη φιλτραρισμένο και μέσω προσεκτικής διαδικασίας φυσικής αποκομιδής. Χάρη στην ποικιλία Arróniz, επιτυγχάνεται μια εξαιρετική γεύση. Οι πολυφαινόλες της ελιάς, όπως η υδροξυτυροσόλη και η ελαιοευρωπαΐνη, συμβάλλουν στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης διαφόρων εκφυλιστικών παθήσεων προστατεύοντας τα λιπίδια στο αίμα από το οξειδωτικό στρες. Πολυφαινόλες της
Η σάλτσα τρουφάτα παρασκευάζεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και συστατικά που προέρχονται από διάφορα φυτά, όπως τρούφες και μανιτάρια, συσκευασμένα μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Έχει υφή πατέ και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση μαύρης τρούφας και porcini edulis. Αυτό την καθιστά πολύ ελκυστική για κατανάλωση απευθείας σε φέτες ψωμιού ή προστιθέμενη σε πρώτα πιάτα, πίτσες,...
Το Kombucha είναι ένα ζυμωμένο προβιοτικό ποτό που προέρχεται από γλυκό τσάι που έχει ζυμωθεί από μια αποικία μικροοργανισμών, βακτηρίων και ζυμών που ζουν συμβιωτικά. Δημιουργείται με τη ζύμωση προβιοτικών καλλιεργειών, προσθέτοντας τσάι και ελαιόλαδο, παράγοντας ένα δροσιστικό ποτό, ελαφρώς ανθρακούχο, με χαμηλές θερμίδες και ζάχαρη. Κάθε ποτό περιέχει λιγότερο από 2% ζάχαρη. Περιέχει φυσικούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες (πολυφαινόλες ελιάς). Το ζυμωμένο τσάι, γνωστό εμπορικά ως Cold brew Kombucha, παρασκευάζεται με την εμβάπτιση φύλλων τσαγιού σε κρύο νερό. Στο τσάι που προκύπτει προστίθεται η ζάχαρη που καταναλώνεται κατά την ζύμωση, οι προβιοτικές καλλιέργειες και το ελαιόλαδο. Είναι ελαφρώς ανθρακούχο (το αέριο παράγεται φυσικά κατά τη διάρκεια της παραγωγής). Το ποτό είναι ζωντανό, δεν έχει παστεριωθεί, περιέχει Lactococcus, Lactobacillus και Bifidobacteria καθώς και φυσικούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες (πολυφαινόλες ελιάς). Μπορούμε να δημιουργήσουμε και άλλες γεύσεις κατόπιν αιτήματος των πελατών, όπως λεμόνι, μέντα-τζίντζερ, ιβίσκο, καρύδα, μάνγκο, ...,
Η σάλτσα piquillo tartufata παρασκευάζεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και συστατικά που προέρχονται από διάφορα φυτά, όπως πιπεριές και τρούφες, συσκευασμένα μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Με μια υφή πατέ και μια πολύ ευχάριστη μυρωδιά και γεύση μαύρης τρούφας και πιπεριάς piquillo, την καθιστά πολύ ελκυστική για άμεση κατανάλωση σε φέτες ψωμιού ή προστιθέμενη σε πιάτα ζυμαρικών, πιάτα κόκκινου κρέατος,...
Η μαρμελάδα πιπεριών piquillo με τρούφα παρασκευάζεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ζάχαρη και συστατικά που προέρχονται από διάφορα φυτά, όπως πιπεριές και τρούφες, συσκευάζεται μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Με μια πολύ λεπτή υφή μαρμελάδας και μια πολύ ευχάριστη μυρωδιά και γεύση μαύρης τρούφας και πιπεριάς piquillo, την καθιστά πολύ ελκυστική για άμεση κατανάλωση σε φέτες ψωμιού ή προστιθέμενη σε πιάτα με κρέας πάπιας και άλλα πουλερικά, τυριά, ...
"Η σάλτσα πιπίλιου με τρούφα παρασκευάζεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και συστατικά από διάφορα φυτά, όπως πιπεριές και τρούφες, συσκευασμένα μέσω φυσικών διαδικασιών χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.
Με υφή πατέ και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση μαύρης τρούφας και πιπίλιου, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να καταναλώνεται απευθείας σε φέτες ψωμιού ή να προστίθεται σε πιάτα με σπαγγέτι, πιάτα με κόκκινο κρέας κ.λπ."
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου «Haurren» είναι προφανείς, ειδικά για τα βασικά στάδια της ζωής μας. Το ελαιόλαδο «Haurren» έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα μικρά παιδιά. Φτιαγμένο μόνο από ελιές της ποικιλίας arbequina στην αρχική φάση ωρίμανσης, διατηρεί όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του χωρίς να φτάσει σε υψηλό επίπεδο ωριμότητας, προσφέροντας ήπια γεύση και άρωμα φρέσκων φρούτων. Η γεύση του είναι πολύ ευχάριστη για τα παιδιά, είναι ιδανικό λόγω της χαμηλής οξύτητας (< 0,2º) και συμβάλλει στην καλή πέψη. Προέρχεται απευθείας από ελιές υψηλής ποιότητας arbequina, και συλλέγεται μηχανικά στην κατάλληλη εποχή. Οι διαδικασίες και η ψυχρή άλεση διασφαλίζουν ότι το ελαιόλαδο παραμένει ακατέργαστο και μέσω μιας προσεκτικής φυσικής διαδικασίας φιλτραρίσματος και εκχύλισης, επιτυγχάνεται μια ήπια και φρουτώδης γεύση, η οποία βοηθά στην πρόληψη της χοληστερίνης και διατηρεί τα φυσικά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα ελαιόλαδα. Είναι κατάλληλο για προσθήκη σε χυλούς, πουρέδες,... και με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τη μεσογειακή διατροφή.
Το Pikillo πιπεριού μέλι-μαρμελάδα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και συστατικά από διάφορα φυτά, όπως πιπεριές και τρούφες, μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, έχει πολύ λεπτή υφή μαρμελάδας και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση πιπεριού, κάνοντάς το πολύ νόστιμο για άμεση κατανάλωση σε φέτες ψωμιού ή ως προσθήκη σε πιάτα με κοτόπουλο και άλλα πουλερικά, τυρί, ...
"Ο ξύδι βαλσάμικο είναι ένα καρύκευμα που παρασκευάζεται με ξύδι βαλσάμικο και άρωμα τρούφας, συσκευασμένο μέσω φυσικών διαδικασιών. Περιέχει επίσης χυμό ελιάς, ο οποίος προσφέρει αντιοξειδωτικές ιδιότητες ωφέλιμες για την υγεία. Αυτό είναι ένα αποκλειστικό προϊόν, πολύ αρωματικό με την μοναδική γεύση της μαύρης τρούφας, κάνοντάς το τέλειο και μαγευτικό ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.
Με τέλεια υφή και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση μαύρης τρούφας, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για καρύκευμα οποιουδήποτε τύπου πιάτου, ειδικά σαλάτες, ωμά λαχανικά και μαγειρεμένα λαχανικά.
"
Η μαρμελάδα πιπεριού Pikillo παρασκευάζεται με ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και ζάχαρη, καθώς και με διάφορα φυτικά συστατικά, όπως πιπεριές και τρούφες, και συσκευάζεται μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Έχει πολύ λεπτή υφή μαρμελάδας και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση, και είναι εξαιρετικά νόστιμη για άμεση κατανάλωση σε φέτες ψωμιού ή για προσθήκη σε πιάτα με κρέας πάπιας και άλλα πουλερικά, τυρί,...
Si tratta di birre artigianali a base di orzo coltivato tra i nostri ulivi, maltate, con luppolo e succo di oliva (ottenuto dalla parte idrosolubile dell'oliva). La nostra birra contiene antiossidanti naturali (polifenoli dell'oliva) provenienti dal succo di oliva.
Η αλάτι από μαύρη τρούφα παρασκευάζεται με μαύρη τρούφα, άρωμα τρούφας και συστατικά που προέρχονται από διάφορα φυτά, όπως ελιές και μαύρες τρούφες, συσκευασμένα μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.
Με τέλεια υφή και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση μαύρης τρούφας, το καθιστά πολύ ελκυστικό για να αρωματίσει οποιοδήποτε είδος πιάτου, ειδικά ψάρια, σαλάτες, αυγά και κρέατα, ...
Ο ζωντανός βαλσαμικός ξίδι παρασκευάζεται με βαλσαμικό ξίδι και άρωμα βολβού, μέσω φυσικών διαδικασιών. Επιπλέον, περιέχει χυμό ελιάς που προσφέρει ευεργετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την υγεία. Είναι ένα αποκλειστικό προϊόν, πολύ αρωματικό με την μοναδική γεύση του βολβού, που το καθιστά τέλειο και εντυπωσιάζει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, με τέλεια υφή και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση βολβού, που το καθιστά πολύ νόστιμο για να συνοδεύσει οποιοδήποτε πιάτο, ειδικά σαλάτες, ωμά λαχανικά και μαγειρεμένα λαχανικά.
Αυτή η κρέμα πορτοκαλιού παράγεται απευθείας από τη φλούδα και τη σάρκα των πορτοκαλιών και των ελιών (χυμός ελιάς) και αποκλειστικά μέσω φυσικών διαδικασιών (επιλογή-πλύσιμο, μαλάκωμα, θρυμματισμός, χτύπημα-κοσκίνισμα, μαγείρεμα-παστερίωση και συσκευασία και ετικετοποίηση). Αυτό το προϊόν, καθώς είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από φυσικά προϊόντα, απαιτεί την προσαρμογή των συστατικών για να επιτευχθούν τα επιθυμητά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, εκτός από τη διατήρηση όλων των ιδιοτήτων, βιταμινών, αρωμάτων και φυσικών συστατικών που υπάρχουν. Η κρέμα είναι εντελώς φυσική και παρασκευάζεται με συστατικά που προέρχονται από ζαχαροκάλαμο, πορτοκάλια και ελιές, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή τεχνητών γλυκαντικών. Μπορεί να περιέχει μικρά κομμάτια φρούτων. Περιέχει λιγότερο από 10% πρόσθετα σάκχαρα. Αυτή η κρέμα συνδυάζει τις ποιότητες του πορτοκαλιού και της βιταμίνης "C" του με αυτές του χυμού ελιάς, ο οποίος περιέχει πολυφαινόλες και προέρχεται από το μέρος
Πρόκειται για μπύρες που παρασκευάζονται από κριθάρι καλλιεργημένο ανάμεσα στους ελαιώνες μας, με βύνη, λυκίσκο και χυμό ελιάς (παρασκευασμένο από την υδατοδιαλυτή μερίδα της ελιάς).
Η μπύρα μας περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες ελιάς) που προέρχονται από τον χυμό ελιάς.
Η Tartufata είναι μια σάλτσα από ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και συστατικά από διάφορα φυτά, όπως η τρούφα και τα μανιτάρια, συσκευασμένη μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Έχει υφή πατέ και μια πολύ ευχάριστη μυρωδιά και γεύση από μαύρη τρούφα και boletus edulis, γεγονός που την καθιστά πολύ νόστιμη για άμεση προσθήκη σε φέτες ψωμιού ή πιάτα ζυμαρικών, σε πίτσες,...
Η λευκή ζελέ πορτοκαλιού προέρχεται απευθείας από το φλοιό πορτοκαλιού (χυμός ελιάς) και παράγεται μόνο μέσω φυσικών διαδικασιών (επιλογή-καθαρισμός, ζύγιση, θρυμματισμός, ανάμειξη με ζάχαρη, παστερίωση και συσκευασία και ετικετοποίηση). Αυτό το προϊόν, που είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από φυσικά προϊόντα, απαιτεί την προσαρμογή των συστατικών για να επιτευχθούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, καθώς και η διατήρηση όλων των υπαρχουσών ιδιοτήτων, βιταμινών και φυσικών αρωμάτων, που προέρχονται από τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τις ελιές, και παράγεται μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή τεχνητών γλυκαντικών. Μπορεί να περιέχει μικρά κομμάτια φρούτων. Η προστιθέμενη ζάχαρη είναι λιγότερο από 20%. Αυτή η γέλη συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του πορτοκαλιού και της βιταμίνης "C" του, καθώς και του χυμού ελιάς, που περιέχει πολυφαινόλες και είναι φτιαγμένη με διαλυτές σε νερό ελιές που προκύπτουν από την άλεση. Στη συνέχεια, υποβάλλεται σε διαδικασία παστερίωσης και συγκέντρωσης, για τη σταθερότητα του προϊόντος, τα χαρακτηριστικά του
Μικροοργανισμοί ζωντανών ποτών είναι γλυκά και υγιεινά. Παρασκευάζονται με την καλλιέργεια προβιοτικών, προσφέροντας ένα δροσιστικό ποτό, ελαφρώς ανθρακούχο, με χαμηλές θερμίδες και ζάχαρη. Κάθε ποτό περιέχει λιγότερο από το 2% ζάχαρης, με χαρακτηριστικά γιαουρτιού και με ισοτονικό δροσιστικό, χωρίς διατροφικά προβλήματα που προέρχονται από γαλακτικό οξύ ή ζάχαρες και γλυκαντικά που προστίθενται συνήθως. Έχουμε διάφορες γεύσεις, όπως λεμόνι - τζίντζερ, ιβίσκος και μπορούμε να ετοιμάσουμε άλλες γεύσεις που ζητούν οι πελάτες, όπως καρύδα, μάνγκο,... Αυτά τα προβιοτικά ποτά παρασκευάζονται με ζάχαρη από κάνναβη και χουρμάδες που τοποθετούνται σε σιρόπι νερού, το οποίο καταναλώνουν οι προβιοτικές καλλιέργειες. Η γεύση προέρχεται από τον συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού. Ελαφρώς ανθρακούχο (το αέριο που παράγεται φυσικά κατά την παραγωγή, ως αποτέλεσμα της ζύμωσης). Ζωντανά ποτά, μη παστεριωμένα, περιέχουν Lactococcus, Lactobacillus και Bifidobacteria σε μεγάλες ποσότητες. Ένα από τα ποτά μας
Το αλάτι με μαύρη τρούφα παράγεται από μαύρη τρούφα, άρωμα τρούφας και συστατικά που προέρχονται από διάφορα φυτά, όπως ελιές και μαύρη τρούφα, συσκευασμένα μέσω φυσικών διαδικασιών, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Με τέλεια υφή και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση μαύρης τρούφας, το καθιστούν πολύ ελκυστικό για να καρυκεύει κάθε είδους πιάτο, ιδιαίτερα ψάρι, σαλάτες, αυγά και κρέατα,...
Αυτό το προϊόν είναι ο υδατικός χυμός που εξάγεται από ελιές και φύλλα, ο οποίος περιέχει πολυφαινόλες από βιολογικές ελιές σε υψηλές συγκεντρώσεις και παρασκευάζεται από το υδατοδιαλυτό μέρος της ελιάς που αποκτάται κατά τη διαδικασία άλεσης. Στη συνέχεια, υποβάλλεται σε διαδικασία παστερίωσης και συγκέντρωσης για να διασφαλιστεί η σταθερότητα, τα χαρακτηριστικά και η μικροβιολογία του προϊόντος.
Οι διαδικασίες πραγματοποιούνται με μηχανικές διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην επιδεινωθούν οι πολυφαινόλες. Οι ελιές της ποικιλίας Arróniz έχουν υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών στα φύλλα και τους καρπούς τους. Συλλέγονται σε βέλτιστο επίπεδο ωρίμανσης, για να διατηρηθούν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις ανέπαφα.
Κατάλληλο για κατανάλωση σε κατάλληλες δόσεις προσθέτοντάς το σε χυμούς, εγχύσεις και ζελέ οποιουδήποτε τύπου με ρυθμό περίπου 10 γρ. ανά λίτρο (Μια κουταλιά της σούπας ανά λίτρο) και η συμπερίληψή του σε άλλες τροφές και συμπληρώματα διατροφής, από πιστοποιημένους παραγωγούς.
Ο καρύκευμα από βαλσάμικο ξύδι είναι φτιαγμένο από βαλσάμικο ξύδι και άρωμα τρούφας, συσκευασμένο με φυσικές διαδικασίες. Περιέχει επίσης χυμό ελιάς που προσφέρει ευεργετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την υγεία. Είναι ένα αποκλειστικό προϊόν, πολύ αρωματικό με την μοναδική γεύση της μαύρης τρούφας που το καθιστά τέλειο και μαγνητίζει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.
Με τέλεια υφή και πολύ ευχάριστο άρωμα και γεύση μαύρης τρούφας, το καθιστά πολύ ελκυστικό για να ντύσει οποιοδήποτε είδος πιάτου, ειδικά σαλάτες, ωμά λαχανικά και μαγειρεμένα λαχανικά.
Η Μακά (lepidium meyenii walp) είναι ένας μικρός βολβός ρίζας, που αναπτύσσεται στις Περουβιανές Άνδεις σε υψόμετρο 4000 μέτρων. Η Μακά είναι μακρινός συγγενής του σέλινου όπως το γνωρίζουμε και έχει αναπτυχθεί από την αρχαιότητα στις άγριες περιοχές των Άνδεων, μια εχθρική και τραχιά περιοχή που εκτίθεται σε ακραίες κλιματικές συνθήκες. Η Μακά είναι ένα πολύ πολύτιμο προϊόν για τους κατοίκους αυτής της περιοχής λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πολύτιμα μέταλλα και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως βοήθημα γονιμότητας για ανθρώπους και ζώα. Οι Ισπανοί κατακτητές ήδη μετέφεραν τις ρίζες στην Ευρώπη με πλοία τον 16ο αιώνα. Η Μακά θεωρούνταν ήδη τόσο πολύτιμη από τους αποικιακούς άρχοντες της εποχής που την αποδέχονταν ως μέσο πληρωμής.
Επιδράσεις:
Η Μακά περιέχει σημαντικά μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο, καθώς και πολύτιμες δευτερεύουσες φυτικές ουσίες. Η Μακά θεωρείται επίσης καλή πηγή ενέργειας για τους αθλητές. Εκτός από την θετική της επίδραση στην φυσική απόδοση, η Μακά προάγει επίσης την ψυχολογική ανθεκτικότητα.
βιολογική σκόνη καθαρή: 100g + 500g
βιολογικές φυτικές κάψουλες με βιολογική ασερόλα (100 τεμ): 60g
Το μαύρο κύμινο, λατ. νίγκελλα σάτιβα, είναι ένα μπαχαρικό φυτό από την οικογένεια των βουτυροκάμπων που δεν σχετίζεται με το κύμινο ή το κύμινο. Μετά την ανθοφορία, αυτό το καλλιεργούμενο φυτό αναπτύσσει κάψουλες παρόμοιες με τους σπόρους παπαρούνας, στις οποίες βρίσκονται οι σπόροι του λεγόμενου μαύρου κύμινου. Το μαύρο κύμινο καλλιεργείται κυρίως σε ασιατικές και ανατολικές περιοχές όπου βρίσκει αρκετό ήλιο για να ευδοκιμήσει.
Το μαύρο κύμινο θεωρείται σε πολλές περιοχές ως το πιο επιτυχημένο φυσικό φάρμακο της τελευταίας δεκαετίας. Στην Ανατολή, το λάδι του έχει εκτιμηθεί για περισσότερα από 3000 χρόνια ως μπαχαρικό και φυσικό φάρμακο. Ο Ισλαμικός Προφήτης Μωάμεθ έγραψε την εξής συμβολικά εννοούμενη πρόταση στο βιβλίο του "Χαντίθ": "το μαύρο κύμινο είναι η θεραπεία για όλες τις ασθένειες εκτός από τον θάνατο".
Επιπτώσεις:
Μελέτες σε εργαστήρια έχουν αποκαλύψει ότι τα ακόρεστα λιπαρά οξέα στους σπόρους του μαύρου κύμινου, που μοιάζουν με παπαρούνα, χρησιμεύουν ως προκαταρκτικό στάδιο για τη σύνθεση των σωματικών μας ουσιών προσταγλανδίνη E1 και E2 και επομένως έχουν άμεση επιρροή στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.
κάψουλες των 680 mg η καθεμία με 500 mg ψυχρής έκθλιψης λαδιού μαύρου σπόρου: 12500 κάψουλες
βιολογικό λάδι φιλτραρισμένο από ψυχρής έκθλιψης αιγυπτιακό μαύρο σπόρο: 5 λίτρα
βιολογικοί σπόροι premium ποιότητας από την Αίγυπτο (98% καθαρό): 5 κιλά / 20 κιλά / 25 κιλά
προέλευση: Αίγυπτος
Λαπάτσο (ταμπεμπούια ιμπετιγινόσα), μπορεί να ζήσει για 700 χρόνια, ανήκει στην οικογένεια των μπεγόνιων και είναι διαδεδομένο στη Μέση και Νότια Αμερική. Το τσάι Λαπάτσο έχει μακρά παράδοση ως φυτικό φάρμακο στα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Οι Ίνκας αποκαλούσαν το Λαπάτσο "δέντρο της ζωής" και έπιναν το τσάι για να ανακουφίσουν τα δεινά τους. Σήμερα, το Λαπάτσο χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία της Νότιας Αμερικής λόγω των ενισχυτικών του επιδράσεων στο ανοσοποιητικό σύστημα ως τσάι ενδυνάμωσης.
Επιδράσεις
Οι γιατροί και οι επιστήμονες ανακάλυψαν ξανά την φλούδα Λαπάτσο πριν από 50 χρόνια και παρατήρησαν αξιοσημείωτες επιδράσεις. Η φλούδα Λαπάτσο περιέχει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Εκτός από το ασβέστιο, το σίδηρο και το κάλιο, υπάρχουν επίσης λιγότερο κοινά ιχνοστοιχεία όπως το στρόντιο, το βάριο, το ιώδιο και το βόριο στη φλούδα, τα οποία συχνά λείπουν από το ανθρώπινο σώμα.
Το τσάι Λαπάτσο μπορεί να καταναλώνεται από παιδιά και ενήλικες για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς καμία ανησυχία και μπορεί έτσι να ενισχύσει την προσωπική ευημερία.
φλούδα τσάι καθαρό: 1000g
Προέλευση: Βραζιλία
Το Camu Camu (Myrciaria dubia) είναι ένας θάμνος με λευκά άνθη από την οικογένεια των Μυρτοειδών, που αναπτύσσεται στην περιοχή του δυτικού Αμαζονίου, κυρίως στο Περού και τη Βραζιλία.
Ο καρπός του Camu Camu είναι μια σφαιρική μούρο που κυμαίνεται από 10 έως 40 χιλιοστά σε διάμετρο και έχει κόκκινο έως βιολετί χρώμα, συχνά με δύο πυρήνες. Μαζί με την κερασιά Acerola, το Camu Camu κατατάσσεται ανάμεσα στα φυτά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στον κόσμο και έχει ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση δευτερευόντων φυτικών ουσιών.
Επιπτώσεις
Λόγω του γεγονότος ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει βιταμίνη C από μόνο του, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τακτική πρόσληψη βιταμίνης C.
Το Camu-Camu είναι μια ιδανική μορφή βιταμίνης C, που μαζί με την Acerola κατατάσσεται ως ο καρπός με την περισσότερη βιταμίνη C.
Σε αντίθεση με τις κερασιές Acerola, οι καρποί Camu Camu μπορούν να μετατραπούν σε 100 % καθαρή σκόνη φρούτου χωρίς άλλες προσθήκες.
Προέλευση: Περού
Συσκευασίες: 5 κιλά