Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν πολλές χιλιάδες ευρώ σε ένα καλό μπουκάλι ουίσκι, σαμπάνια ή κρασί. Οι πέντε πιο ακριβές ποικιλίες καφέ στον κόσμο μας δείχνουν ότι μπορείτε επίσης να ξοδέψετε πολλά χρήματα για καφέ.
Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα που καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καφέ, καθένας με τη μοναδική του γεύση, άρωμα και μέθοδο παρασκευής. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τύπους καφέ:
- Εσπρέσο
- Καπουτσίνο
- Λάτε
- Καφές φίλτρου
- Γαλλική πίεση
- Κρύος καφές.
Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς διαφορετικούς τύπους καφέ που είναι διαθέσιμοι. Κάθε τύπος προσφέρει τη μοναδική του γεύση και μέθοδο παρασκευής, καθιστώντας τον καφέ ένα ευέλικτο και συναρπαστικό ρόφημα.
Οι κόκκοι καφέ είναι οι σπόροι του φυτού καφέ και υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες, καθεμία με τα μοναδικά της χαρακτηριστικά. Οι δύο πιο κοινές καλλιεργούμενες ποικιλίες κόκκων καφέ είναι η Αραβική και η Ρομπούστα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις δύο ποικιλίες κόκκων καφέ:
Αραβική: Οι κόκκοι Αραβικής θεωρούνται ότι είναι της υψηλότερης ποιότητας από τις δύο κύριες ποικιλίες καφέ. Καλλιεργούνται σε υψηλά υψόμετρα και σε ψυχρότερα κλίματα, γεγονός που τους δίνει ένα πιο σύνθετο και λεπτομερές προφίλ γεύσης. Οι κόκκοι Αραβικής έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από τους κόκκους Ρομπούστα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο απαλή και λιγότερο πικρή γεύση. Ορισμένες δημοφιλείς ποικιλίες κόκκων Αραβικής περιλαμβάνουν την Αιθιοπική, την Κολομβιανή και την Βραζιλιάνικη.
Ρομπούστα: Οι κόκκοι Ρομπούστα καλλιεργούνται σε χαμηλότερα υψόμετρα και σε θερμότερα κλίματα, με αποτέλεσμα υψηλότερη απόδοση ανά φυτό. Έχουν πιο έντονη και πικρή γεύση από τους κόκκους Αραβικής και συχνά χρησιμοποιούνται σε μίγματα για να προσθέσουν βάθος και κρέμα σε ροφήματα εσπρέσο. Οι κόκκοι Ρομπούστα έχουν επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από τους κόκκους Αραβικής.