Προϊόντα για σαπούνι (2)

Woski

Woski

Οι κεριά είναι εξαιρετικά πολυδιάστατα συστατικά, εκτιμώμενα σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων λόγω των προστατευτικών, ενυδατικών και συντηρητικών τους ιδιοτήτων. Φυσικά κεριά, όπως το κερί μέλισσας, το carnauba, το jojoba ή το candelilla, χρησιμοποιούνται ως συστατικά περιποίησης, που δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ή των μαλλιών μια λεπτή μεμβράνη, προστατεύοντας από την απώλεια υγρασίας και τις βλαβερές εξωτερικές επιδράσεις. Στα καλλυντικά, παίζουν ρόλο εμολιέντων, προσδίδοντας στα προϊόντα μια κρεμώδη υφή και βελτιώνοντας τις εφαρμοστικές τους ιδιότητες. Τα φυτικά κεριά, όπως το carnauba ή το candelilla, είναι δημοφιλής επιλογή σε vegan προϊόντα, παρέχοντας παρόμοιες ιδιότητες με το κερί μέλισσας χωρίς ζωικά συστατικά. Τα κεριά βοηθούν επίσης στην αύξηση της διάρκειας των χρωματιστών καλλυντικών, όπως κραγιόν ή μάσκαρα, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση του προϊόντος στο δέρμα και παρατείνοντας τον χρόνο χρήσης του. Χάρη στην φυσική τους προέλευση, τα κεριά είναι επίσης ήπια και ασφαλή, γεγονός που τα καθιστά ευρέως χρησιμοποιούμενα στην περιποίηση ευαίσθητου δέρματος. Κεριά όπως το jojoba δείχνουν υψηλή συμβατότητα με τη δομή του ανθρώπινου δέρματος, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν έντονη ενυδάτωση χωρίς τον κίνδυνο φραξίματος των πόρων. Είναι επίσης πολύτιμη προσθήκη σε προστατευτικά παρασκευάσματα, π.χ. σε βάλσαμα χειλιών και κρέμες για το χειμώνα, που έχουν σκοπό να προστατεύσουν το δέρμα από τον άνεμο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα κεριά είναι φυσικά συστατικά που όχι μόνο υποστηρίζουν την περιποίηση, αλλά και βελτιώνουν την υφή και τη σταθερότητα των προϊόντων, επιτρέποντας τη δημιουργία καλλυντικών με πλούσιες φόρμουλες, που όχι μόνο δρουν αποτελεσματικά, αλλά και προσφέρουν ευχάριστες εμπειρίες χρήσης.
Κατεψυγμένο Βούτυρο

Κατεψυγμένο Βούτυρο

Το όνομα βούτυρο προορίζεται για προϊόντα χωρίς προσμίξεις φυτικών λιπαρών με συγκεκριμένη περιεκτικότητα σε γάλα - τουλάχιστον 82% (όχι περισσότερο από 16% νερό και 2% ξηρού μη λιπαρού γάλακτος). Παρασκευάζεται με το χτύπημα φρέσκιας ή ζυμωμένης κρέμας ή γάλακτος, για να διαχωριστεί το λιπαρό μέρος από το ξινόγαλα. Το προϊόν είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, D, K.