Η ξινή καζεΐνη παράγεται από παστεριωμένο και αποβουτυρωμένο γάλα που έχει πήξει με υδροχλωρικό οξύ. Μετά την πήξη και τη δημιουργία του πήγματος, αυτό διαχωρίζεται και πλένεται από τις πρωτεΐνες ορού γάλακτος για να καθαριστεί το τελικό προϊόν. Στη συνέχεια, συμπυκνώνεται, αλέθεται και ξηραίνεται.
Το τελικό προϊόν έχει μορφή λεπτόκοκκης, σκόνης με ανοιχτό χρώμα, με ουδέτερη οσμή και γεύση.
Η Foodcom SA παρέχει φυσική και φρέσκια ξινή καζεΐνη με μέγεθος κόκκων από 30 έως 90.