Προέλευση και ιστορία του Χόρτου Κριθαριού
Το χόρτο κριθαριού είναι ένα είδος γρασιδιού που αναπτύσσεται στην ΕΕ.
Συγκομιδή Χόρτου Κριθαριού
Όταν το φυτό προετοιμάζεται για την αναπαραγωγική φάση, όλες οι θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στους βλαστούς. Αυτή είναι η στιγμή για τη συγκομιδή. Αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς τους επεξεργαζόμαστε σε σκόνη χόρτου σιταριού. Το φυτό κριθαριού καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες καλλιέργειες που εξημερώθηκαν για ανθρώπινη χρήση. Έχει αποδειχθεί ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συγκομίζαν τόσο το κριθάρι όσο και τους νεαρούς βλαστούς, και υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του φυτού κριθαριού ως σημαντική θρησκευτική προσφορά στη Βίβλο.
Υγιεινές ιδιότητες του Χόρτου Κριθαριού και εφαρμογές
Το χόρτο κριθαριού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, χαλκό, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση ισχυρών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τη γνωστική λειτουργία...
Σκόνη Πρωτεΐνης Χάντζα
Η σκόνη πρωτεΐνης χάντζα είναι πηγή πρωτεΐνης, αμινοξέων και ωμέγα λιπαρών. Τα απαραίτητα αμινοξέα δεν μπορούν να συντεθούν από το σώμα και πρέπει να αποκτώνται μέσω της διατροφής. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας. Συμβάλλει επίσης στη διατήρηση ισχυρών οστών.
Ιδιότητες
Η σκόνη πρωτεΐνης χάντζα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Με άλλα λόγια, η χάντζα είναι πολύ υγιεινή και μπορεί να προσφέρει θετικές επιδράσεις στο σώμα σας. Η χάντζα έχει ξηρή γεύση και είναι εύπεπτη. Αυτό είναι πολύ κατάλληλο για αθλητές, χορτοφάγους και βίγκαν.
Χρήση
Μπορείτε να προσθέσετε τη σκόνη πρωτεΐνης χάντζα σε smoothies, γιαούρτι, ροφήματα ή συστατικά ζύμης.
Μπορείτε να προσθέσετε 2-4 κουταλιές της σούπας 1-2 φορές την ημέρα στο smoothie, γιαούρτι ή στο ρόφημα.
Προέλευση και Ιστορία Χόρτου Κριθαριού
Το χόρτο κριθαριού είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται στην ΕΕ.
Συγκομιδή Χόρτου Κριθαριού
Καθώς το φυτό προετοιμάζεται για τη αναπαραγωγική φάση, όλα τα θρεπτικά συστατικά συγκεντρώνονται στους βλαστούς. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για συγκομιδή. Επεξεργαζόμαστε αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς σε σκόνη χόρτου σιταριού. Το φυτό κριθαριού καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες καλλιέργειες που εξημερώθηκαν για ανθρώπινη χρήση. Έχει αποδειχθεί ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συγκομίζαν τόσο το κριθάρι όσο και τους νεαρούς βλαστούς, και υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του φυτού κριθαριού ως σημαντική θρησκευτική θυσία στη Βίβλο.
Υγιεινές Ιδιότητες Χόρτου Κριθαριού και Εφαρμογές
Το χόρτο κριθαριού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, χαλκό, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση ισχυρών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά...
Πρωτεΐνη Σκόνη Χάννα
Η πρωτεΐνη χάννα, ή αλλιώς σκόνη πρωτεΐνης χάννα, παρασκευάζεται από σπόρους χάννα. Η χάννα είναι μια εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης σε σχέση με ζωικές πηγές όπως το κρέας. Η χάννα είναι μια βιολογική σκόνη πρωτεΐνης. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης όπως η σκόνη πρωτεΐνης χάννα παρασκευάζονται από συμπυκνώματα, με περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερους υδατάνθρακες και λιπαρά από το αρχικό προϊόν.
Τι καθιστά τους σπόρους χάννα superfood;
Οι σπόροι χάννα είναι superfood επειδή είναι γεμάτοι μαγνήσιο και σίδηρο. Μια κουταλιά σπόρων χάννα ισοδυναμεί με 50 γραμμάρια σπανάκι όσον αφορά την ποσότητα σιδήρου. Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια σιδήρου θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την πρωτεΐνη χάννα. Το λάδι σπόρων χάννα είναι επίσης πολύ υγιεινό, ενώ τα φύλλα του φυτού είναι βρώσιμα.
Οι σπόροι χάννα δεν είναι τυχαία καταχωρημένοι ως superfood. Η σκόνη πρωτεΐνης χάννα είναι πλούσια σε διάφορα απαραίτητα λιπαρά οξέα, σε βιταμίνη Ε, καθώς και στα μέταλλα κάλιο, νάτριο, φώσφορο, θείο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.
Σταγόνες αίματος…
Καταγωγή και Ιστορία του Χόρτου Κριθαριού: Το χόρτο κριθαριού είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται στην ΕΕ. Συγκομιδή χόρτου κριθαριού. Όταν το φυτό προετοιμάζεται για τη φάση αναπαραγωγής, συγκεντρώνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά στους βλαστούς. Αυτή είναι η στιγμή της συγκομιδής. Επεξεργαζόμαστε αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς σε σκόνη χόρτου σιταριού. Το φυτό κριθαριού καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες καλλιέργειες που εξημερώθηκαν για ανθρώπινη χρήση. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συγκομίζαν τόσο το κριθάρι όσο και τους νεαρούς βλαστούς, και στη Βίβλο υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του φυτού κριθαριού ως σημαντική θρησκευτική προσφορά. Υγειονομικές Ιδιότητες του Χόρτου Κριθαριού και Εφαρμογές: Το χόρτο κριθαριού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, χαλκό, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση ισχυρών οστών.
Πούδρα από σιτάρι
Το σιτάρι αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Γόνιμο έδαφος, πολύ ήλιος και καθαρός αέρας δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των χόρτων. Πριν η φυτεία γίνει ώριμη, συγκομίζεται. Τους χειμερινούς μήνες αναπτύσσονται αργά, συγκεντρώνοντας έτσι πολλές βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι κρίσιμο να συγκομιστεί σε αυτό το στάδιο της ζωής, καθώς αν συγκομιστεί αργότερα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θρεπτικών συστατικών.
Ιδιότητες
Το σιτάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ανά γραμμάριο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από το γάλα και τα αυγά. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη συντήρηση και την ανάπτυξη των μυών, ενώ το σιτάρι περιέχει επίσης πολύ ασβέστιο. Το ασβέστιο συμβάλλει στη διατήρηση των οστών, των δοντιών, της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και της μυϊκής λειτουργίας.
Σιτάρι ΕΕ ή Νέα Ζηλανδία;
Πολλό σιτάρι προέρχεται από την Κίνα, η ποιότητα του οποίου είναι συνήθως χαμηλότερη από αυτή του Ευρωπαϊκού ή Νεοζηλανδικού σιταριού.…
Σκόνη από χόρτο σιταριού. Το χόρτο σιταριού αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Γόνιμο έδαφος, πολύ ηλιοφάνεια και καθαρός αέρας προσφέρουν τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των χόρτων. Πριν η φυτεία ωριμάσει, συγκομίζεται. Τους χειμερινούς μήνες αναπτύσσονται αργά και συγκεντρώνουν έτσι πολλές βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι κρίσιμο να συγκομιστούν σε αυτό το στάδιο της ζωής τους, καθώς αν συγκομιστούν αργότερα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θρεπτικών συστατικών. Χαρακτηριστικά: Το χόρτο σιταριού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ανά γραμμάριο περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από το γάλα και τα αυγά. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη διατήρηση και την ανάπτυξη των μυών, το χόρτο σιταριού περιέχει επίσης πολύ ασβέστιο. Το ασβέστιο συμβάλλει στη διατήρηση των οστών, των δοντιών, της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και της μυϊκής λειτουργίας.