Η La Horia IXO ήταν η πρώτη μας δημιουργία σε συνεργασία με τον δάσκαλό μας ζυθοποιό που εδρεύει στη Ναβάρα. Η La Horia είναι μια ξανθιά μπύρα τύπου Helles (ανοιχτόχρωμη στα γερμανικά) με χαμηλή ζύμωση. Με το χρυσό ξανθό χρώμα της, είναι μια ελαφριά ξανθιά μπύρα με γεύση από βύνη που αποκαλύπτει ανθώδεις και χορτώδεις αρώματα. Είναι μια μπύρα που πίνεται εύκολα, πολύ ευχάριστη.
Για να συνοδεύσουμε την καταπληκτική ανακάλυψη της Χειρός του Ιρουλέγκι, αποφασίσαμε να λανσάρουμε μια προσωρινή μπύρα IXO που γιορτάζει την Εουσκάρα. Η αποκάλυψη της λέξης "Σοριενέκου" συνέβη κατά τη διάρκεια του Εουσκαράλντια, γι' αυτό αποφασίσαμε να δωρίσουμε 10 σεντς για κάθε πώληση στη συνομοσπονδία των Ικαστόλα SEASKA. Ένας τρόπος για εμάς να δεσμευτούμε λίγο περισσότερο στη ζωή της περιοχής και να αναδείξουμε τη δουλειά των ικαστόλα. Η Σοριενέκου είναι μια μπύρα Strong Ale, μια ξανθιά 7% τέλεια για τις πιο δροσερές βραδιές και τις γιορτές του τέλους του χρόνου. Με το χρυσό της χρώμα και την κρεμώδη λευκή της αφρό, αποκαλύπτει μια γεύση από μπισκότο και πικάντικες νότες από γαρίφαλο, κόλιανδρο και πορτοκάλι. Γενναιόδωρη και γευστική μπύρα, η παράδοση λέει ότι φέρνει τύχη μόλις την κρατήσεις στα χέρια σου!
Η Xuria IXO είναι μια λευκή μπύρα με ισχυρή και έντονη γεύση. Απόλυτα ισορροπημένη, προσφέρει μια αίσθηση στρογγυλότητας στο στόμα με το μείγμα 3 κριθαριών. Το κριθάρι σίτου προσθέτει λίγο πικάντικο και γλυκές νότες, ενώ το κριθάρι βρώμης προσφέρει μια κρεμώδη αίσθηση.
Με το ελαφρώς θολό χρώμα της, προσφέρει φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών που υποστηρίζονται από μια πικάντικη νότα ροζ πιπεριού.
νέλλε, κόλπος από κυπαρίσσι, δημητριακά, τζίντζερ, αψίνθιο,
ξύσμα λεμονιού και ξύσμα πορτοκαλιού.
Κάθε αρωματική ουσία αποστάζεται ανεξάρτητα η μία από την άλλη για
να συνδυαστούν στη συνέχεια κρύα μετά από 24 ώρες ξεκούρασης. Αυτή η τεχνική
επιτρέπει την εξαγωγή και τη διατήρηση του μέγιστου των αρωμάτων.
70 cl
Για να εμπλουτίσουμε τη γκάμα των αποσταγμάτων μας, το σπίτι Egiazki αποφάσισε να εργαστεί πάνω σε ένα τζιν με γεύσεις από τη Χώρα των Βάσκων χρησιμοποιώντας την αγριοδαμασκηνιά. Μια συνταγή που επιτρέπει να συνδυαστεί η γλυκύτητα της αγριοδαμασκηνιάς με τον τονωτικό χαρακτήρα του μύρτιλου. Αυτή η φρουτώδης ένωση δίνει ένα πολύ αρμονικό τζιν: λεπτό, με λίγη πίκρα, ταυτόχρονα τονωτικό και φρέσκο.
Κατά την γευστική δοκιμή, η μύτη είναι λουλουδάτη και εκλεπτυσμένη, και η γεύση χαρακτηρίζεται από την αγριοδαμασκηνιά. Το τζιν Arana θα σας γοητεύσει με την εκλεπτυσμένη πίκρα του και τα αρώματα εσπεριδοειδών, αψίνθου και τζίντζερ.
Ένα μεγάλο κλασικό στην οικογένεια των λικέρ, στην Egiazki αποφασίσαμε γρήγορα να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή λικέρ μέντας.
Η γκάμα των λικέρ μας παίζει περισσότερο με τη γλυκύτητα και την υποβλητικότητα, εδώ έχουμε στοιχηματίσει στην ένταση και τη φρεσκάδα.
Πέρα από τη φρεσκάδα της, η Μέντα Egiazki ξεχωρίζει για την ελαφρότητά της, τη στρογγυλότητά της και τις λεπτές μπαχαρικές νότες. Πετύχαμε αυτή την ισορροπία συνδυάζοντας δύο ποικιλίες μέντας, μία πικάντικη και μία πράσινη. Η πρώτη προσφέρει μια αίσθηση απόλυτης φρεσκάδας και η δεύτερη μαλακώνει αυτό το λεπτό μείγμα.
Η συνταγή μας είναι φτιαγμένη από φυσικές εκχυλίσεις από μέντα και φύλλα μέντας πειραιώτικης που αποκτώνται μέσω απόσταξης.
Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι αυτό το όμορφο πράσινο χρώμα που επιδεικνύει η Μέντα δεν κρύβει την υπερβολική ζάχαρη και απλώς ενισχύει την αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα.