Προϊόντα για χαλί berber (10)

Σπόροι μάραθου - HoReCa

Σπόροι μάραθου - HoReCa

Οι σπόροι άνηθου προστίθενται εδώ και πολύ καιρό σχεδόν σε όλα τα άλμη και τα τουρσιά. Σε ομπρέλες με τουρσί και τουρσί αγγούρια, ντομάτες και πιπεριές, τοποθετούνται ολόκληρες ομπρέλες με σπόρους, ενώ μόνο οι σπόροι χρησιμοποιούνται στο ξινολάχανο. Οι σπόροι άνηθου ταιριάζουν καλά με πιάτα κρέατος και ψαριού, οποιοδήποτε λαχανικό στιφάδο, και ειδικά με πιάτα από μπιζέλια, φασόλια και φακές. Χρήση για Σάλτσες, σούπες, συντήρηση, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, συνοδευτικά. Γεύση Πικάντικη Διατροφική αξία ανά 100 γρ. Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 16 Λίπη (γ / 100γ)… 15 Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 12 Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 250
Κανέλα Σρι Λάνκα

Κανέλα Σρι Λάνκα

Στον 16ο αιώνα, οι Πορτογάλοι κατακτητές ανακάλυψαν την κανέλα Σρι Λάνκα και έφεραν αυτό το μπαχαρικό στην Ευρώπη τον 16ο και 17ο αιώνα. Η κανέλα Σρι Λάνκα προέρχεται από άγρια δέντρα που φτάνουν σε ύψος έως 10 μέτρα και φύονται στα δάση της Σρι Λάνκα και της Νότιας Ινδίας. Αυτό το μπαχαρικό παρασκευάζεται από τον πιο λεπτό εσωτερικό φλοιό, ο οποίος κόβεται από τριών ετών βλαστούς. Η αυθεντική κανέλα Σρι Λάνκα είναι ένα έντονα αρωματικό και γευστικά εξαιρετικό μπαχαρικό. Όποιος έχει δοκιμάσει ποτέ αυτή την κανέλα γνωρίζει καλά τις διαφορετικές γευστικές ποιότητες που μπορεί να έχει αυτό το μπαχαρικό. Καρβοhydrates (g / 100 g): 4,0 Λίπος (g / 100 g): 3,0 Πρωτεΐνη (g / 100 g): 28 Θερμίδες (kcal): 160 Ελάχιστη διάρκεια ζωής: 18 μήνες Καθαρό βάρος (g): 30
Σπόροι άνηθου - HoReCa

Σπόροι άνηθου - HoReCa

Ένα στεφάνι από κοτσάνια και κλαδιά άνηθου στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απονεμόταν στους διακεκριμένους μονομάχους. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων δεύτερου γεύματος. Χρησιμοποιείται για Ζεστές και κρύες σάλτσες, σούπες, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, πιάτα ψαριών, πιάτα αυγών, καθώς και για τουρσί. Γεύση Πικρό χόρτο Διατροφική αξία ανά 100 γρ. Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 16 Λίπη (γ / 100γρ)… 15 Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12 Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 250
Μαύρο σουσάμι - HoReCa

Μαύρο σουσάμι - HoReCa

Το σουσάμι, γνωστό και ως σουσάμι, ήρθε στην Ευρώπη από την Αφρική. Οι μαύροι σπόροι είναι πιο πολύτιμοι από τους λευκούς ή καφέ σπόρους. Είναι πλούσιοι σε ρετινόλη, βιταμίνες B και E, ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ. Το σουσάμι αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Οι μαύροι σπόροι σουσαμιού προστίθενται σε σαλάτες, καρυκεύονται με πιάτα από ρόκα, μάραθο, ψάρι. Η ευχάριστη πικάντικη γεύση αυτών των σπόρων τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην αρτοποιία και στην παρασκευή κοζινάκι. Το μαύρο σουσάμι είναι απαραίτητο για την παρασκευή σούσι. Χρήση Χρήση για την προετοιμασία όλων των τύπων αρτοσκευασμάτων και γλυκών, φρούτων, ζεστών ροφημάτων και πικάντικων πιάτων της ανατολικής κουζίνας. Γεύση Στυφή γεύση, ελαφρώς πικρή. Διατροφική αξία ανά 100 γρ. Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 19,0 Λίπη (γ / 100γρ)… 49,0 Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12,0 Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 570
Αποξηραμένα καρότα - HoReCa

Αποξηραμένα καρότα - HoReCa

Οι λωρίδες αποξηραμένων καρότων είναι μια εξαιρετική βοήθεια για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο να μαγειρέψουν. Αν αυτό το προϊόν είναι διαθέσιμο, η ταχύτητα μαγειρέματος ενός πιάτου θα αυξηθεί σημαντικά. Μετά από όλα, οι ρίζες δεν χρειάζεται να πλυθούν, να καθαριστούν, να τριφτούν ή να κοπούν. Αρκεί να βυθίσετε τις λωρίδες καρότου σε ένα υγρό. Αποκαθιστώντας τις σε γάλα, μετατρέπονται σε μια νόστιμη γέμιση πίτας ή βάση για μια βιταμινώδη σαλάτα. Μπορεί να προστεθεί σε τηγανητά, σε ζωμούς και σε κυρίως πιάτα. Χρήση για Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα με κρέας, πιάτα με πουλερικά και θηράματα. Γεύση Γλυκιά Διατροφική αξία ανά 100 γρ. Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 9,5 Λίπη (γ / 100γ)… 0,5 Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 49 Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 240
Αποξηραμένη μελιτζάνα - HoReCa

Αποξηραμένη μελιτζάνα - HoReCa

Αυτή η μούρο της σολανώδους οικογένειας ήρθε στην Ευρώπη από την Περσία και λόγω των δυσκολιών στη μετάφραση, συχνά ονομαζόταν τρελό μήλο. Η μελιτζάνα ήρθε στη Ρωσία από τον Καύκασο, γι' αυτό και είχε το παρατσούκλι "Αρμενικό αγγούρι" για πολύ καιρό. Η σωστά αποξηραμένη μελιτζάνα έχει έντονο άρωμα και γεύση μανιταριών. Αυτή η χαρακτηριστική ιδιότητα την καθιστά αναπόσπαστο συστατικό σε πιάτα με μαγειρεμένα λαχανικά ή σε οποιοδήποτε ψητό. Χρήση για Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα από κρέας, πουλερικά και πιάτα από θηράματα. Γεύση Πικάντικη, πικρή, πικάντικη Διατροφική αξία ανά 100 γρ. Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 11 Λίπη (γ / 100γ)… 1,0 Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 43 Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 230
Θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά (Χιλή) - HoReCa

Θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά (Χιλή) - HoReCa

Οι Μεξικανοί πιστεύουν ότι η πιπεριά βοηθά το μυαλό τους να γίνει πιο φωτεινό, λένε ότι τρώγοντας πιπεριά μπορείς να νιώσεις το κεφάλι σου ξεχωριστά από το σώμα. Θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά (Χιλή) - έχει όλες τις ιδιότητες και τη γεύση της καυτερής πιπεριάς, αλλά είναι πολύ πιο βολική στη χρήση λόγω της λεπτής της κοκκοποίησης. Χρήση για Σαλάτες, σάλτσες, σούπες, πιάτα με κρέας, πιάτα με πουλερικά, ζυμαρικά, ρύζι, πιάτα με ψάρι, λαχανικά. Γεύση Καυτερή και πικάντικη Διατροφική αξία ανά 100 γρ. Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 13 Λίπη (γ / 100γ)… 14 Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 15 Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 240
Εστραγκόν - HoReCa

Εστραγκόν - HoReCa

Ο εστραγκόν είναι μοναδικός με τον δικό του τρόπο: είναι το μόνο φυτό της οικογένειας της αψιθιάς που δεν έχει έντονη πικρία στη γεύση. Το φυτό έχει έντονο πικάντικο και ξινό άρωμα, αναζωογονητική γεύση, και οι Γάλλοι σεφ εκμεταλλεύτηκαν πλήρως αυτές τις ιδιότητες, δημιουργώντας πολλές γαστρονομικές συνταγές με αυτό. Ο εστραγκόν, τόσο φρέσκος όσο και αποξηραμένος, χρησιμοποιείται για να καρυκεύσει μια μεγάλη ποικιλία πιάτων: συμπληρώνει καλά τις ομελέτες, πολλές τύπους σαλτσών. Χρήση Χρήση για την προετοιμασία σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων για μεσημεριανό, ποτών, γλυκών πιάτων. Γεύση πικάντικη, ελαφρώς πικάντικη, αναζωογονητική Διατροφική αξία ανά 100 γρ. Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 23 Λίπη (γ / 100γ)… 7,0 Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 50 Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 360
Φύλλο φασκόμηλου - HoReCa

Φύλλο φασκόμηλου - HoReCa

Η Σάλβια (Salvia officinalis) χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική ως μπαχαρικό. Ξηρή βότανο προστίθεται σε σούπες και κυρίως πιάτα, καθώς και σε επικάλυψη για πίτες και άλλα μαγειρικά προϊόντα, όπως είναι το ρύζι με αυγό, το λάχανο και το κρέας. Χρήση για Σνακ, κυρίως πιάτα, ποτά, γλυκά πιάτα. Γεύση Πικάντικη, πικρή Διατροφική αξία ανά 100 γρ. Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 11 Λίπη (γ / 100γρ)… 13 Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 61 Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 410
Σαλάτα Θάλασσας με Σκόρδο

Σαλάτα Θάλασσας με Σκόρδο

Χρησιμοποιείται για την προετοιμασία σαλατών, ορεκτικών, σούπας, δεύτερων πιάτων για μεσημεριανό. Πρωτεΐνες (g / 100g): 9,5 Λίπη (g / 100g): 0,0 Υδατάνθρακες (g / 100g): 3,0 Ενεργειακή αξία (kcal / 100g): 50