Το έλαιο κάνναβης παράγεται με την ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Cannabis sativa και στη συνέχεια με την επεξεργασία, μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούμε όλες τις ανεπιθύμητες οργανοληπτικές ιδιότητες από το έλαιο. Τα λινολενικά και ελαιικά οξέα έχουν θρεπτικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ το λινολεϊκό οξύ είναι απαραίτητο στη σύνθεση των κεραμιδίων. Η βιταμίνη F λειτουργεί ως πηγή φυσικής ενυδάτωσης. Το επεξεργασμένο έλαιο κάνναβης είναι ένα 100% φυσικό προϊόν.
INCI: CANNABIS SATIVA SEED OIL
CAS: 89958-21-4
EINECS: 289-644-3
Το οργανικό λάδι ρυζιού προέρχεται από την πρώτη ψυχρή πίεση του Oryza sativa. Εξημερωμένο είδος ασιατικού ρυζιού. Το φερουλικό οξύ και το ελαιικό οξύ ξεχωρίζουν στη σύνθεσή τους, καθώς και τα δύο έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, όπως για παράδειγμα, ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα. Βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος κατά τη διάρκεια των διαδικασιών επούλωσης. Το λάδι ρυζιού είναι ένα φυσικό και οργανικό προϊόν.
INCI: ORYZA SATIVA BRAN OIL
CAS: 68553-81-1 / 84696-37-7
EINECS: 271-397-8
Το έλαιο κάνναβης εξάγεται από τους σπόρους του φυτού κάνναβης (Cannabis sativa) και είναι γνωστό για την πλούσια περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 σε ιδανική αναλογία για την ανθρώπινη υγεία. Αυτό το βασικό έλαιο εκτιμάται για τα διατροφικά του οφέλη και την ικανότητά του να διατηρεί υγιή επιδερμίδα. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, το έλαιο κάνναβης βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας από ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας την ελαστική και νεανική. Χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση δερματικών προβλημάτων όπως ξηρότητα, φαγούρα και ερυθρότητα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές του ιδιότητες. Επιπλέον, το έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται στη φροντίδα των μαλλιών για την ενίσχυση τους, τη μείωση του φριζαρίσματος και τη βελτίωση της φυσικής τους λάμψης.
ΚΟΝΤΕΡ: 25 κιλά. 200 κιλά. IBC 1000 κιλά.
INCI: Έλαιο σπόρων Cannabis sativa
CAS: 89958-21-4
EINECS: 289-644-3
Το βιολογικό σησαμέλαιο παράγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων Sesamum indicum και στη συνέχεια αποχρωματίζεται.
Μια διαδικασία μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ένα πιο ομοιογενές αποτέλεσμα στις οργανοληπτικές του χαρακτηριστικές μέσω ατμού.
Τα ωμέγα 6 και ωμέγα 9 οξέα παρέχουν ενυδάτωση και προλαμβάνουν την απώλεια νερού, ενώ η περιεκτικότητα σε σελήνιο και βιταμίνη Ε ξεχωρίζει για τη φυσική αντιοξειδωτική της δράση.
Το αποχρωματισμένο φυτικό σησαμέλαιο είναι ένα φυσικό προϊόν από βιολογική γεωργία.
INCI: SESAMUM INDICUM SEED OIL
CAS: 8008-74-0
EINECS: 232-370-6
Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από τη ώριμη σάρκα της καρύδας. Οι ρίζες του χρονολογούνται πίσω στην Ινδία, όπου χρησιμοποιούνταν ήδη για πολλούς σκοπούς πριν από 4.000 χρόνια.
Οι ιδιότητες του λαδιού καρύδας είναι αρκετά ποικίλες, με μία από τις πιο αξιοσημείωτες να είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας, που το καθιστούν εξαιρετικό ενυδατικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Επιπλέον, διαθέτει επίσης αντιβακτηριακές και αντιϊικές ιδιότητες, κάνοντάς το χρήσιμο για τη θεραπεία πληγών ή λοιμώξεων.
Αυτό το φυτικό λάδι χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, από καλλυντικά μέχρι μαγειρική. Στον τομέα των καλλυντικών, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε ενυδατικές κρέμες, μαλακτικά μαλλιών, κρέμες σώματος και σαπούνια. Στη μαγειρική, χρησιμοποιείται ως λάδι μαγειρέματος ή ως συστατικό σε συνταγές ψησίματος.
Το λάδι καρύδας παράγεται μέσω μιας διαδικασίας ψυχρής έκθλιψης της σάρκας της καρύδας.
Το λάδι καμελίνας εξάγεται από τους σπόρους του φυτού Camelina sativa, γνωστό και ως χρυσό λιναρόσπορο ή ψευδοσουσάμι. Αυτό το βασικό λάδι εκτιμάται για το διατροφικό του προφίλ, καθώς είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Οι αντιφλεγμονώδεις και μαλακτικές του ιδιότητες το καθιστούν φυσικό ενυδατικό για το δέρμα, βοηθώντας στην καταπράυνση του ερεθισμού και στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Επιπλέον, το λάδι καμελίνας είναι γνωστό για την ικανότητά του να ενισχύει και να μαλακώνει τα μαλλιά, προσφέροντας λάμψη και ευκολία στο χτένισμα. Χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική λόγω της ήπιας γεύσης του και της υψηλής περιεκτικότητάς του σε υγιή λιπαρά οξέα, συμβάλλοντας σε μια ισορροπημένη διατροφή.
ΚΟΝΤΕΡ: 25 κιλά. 200 κιλά. IBC 1000 κιλά.
INCI: Λάδι σπόρων Camelina sativa
Η αχίλλεια (Satureja montana) είναι ένα αρωματικό φυτό που βρίσκεται σε βραχώδεις και ξηρές περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής. Το αιθέριο έλαιο της αχίλλειας εξάγεται μέσω της διαδικασίας απόσταξης ατμού από τα φύλλα και τις ανθισμένες κορυφές του φυτού. Ακολουθούν οι ιδιότητες, οι χρήσεις και η μέθοδος εξαγωγής της:
Προέλευση:
Η αχίλλεια είναι ένα πολυετές φυτό που αναπτύσσεται σε ορεινές περιοχές της Μεσογείου και σε ορισμένα μέρη της Ασίας. Εκτιμάται πολύ για το άρωμα και τη πικάντικη γεύση της, και χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό στη μεσογειακή κουζίνα.
Ιδιότητες:
Το αιθέριο έλαιο της αχίλλειας περιέχει μια σειρά χημικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων του θυμόλη, του καρβακρόλη, του p-σιμενίου και του γάμμα-τερπινένιο, που του προσδίδουν αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές, αντιϊικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτικές και αναλγητικές ιδιότητες.
Βοτανικό Όνομα: Satureja montana
INCI: Satureia Montana Oil
Οικογένεια: Λαβιαδές
Χρησιμοποιούμενο Μέρος: Ανθισμένες κορυφές
CAS: 8016-68-0 / 90106-57-3
EINECS: 290-280-2
Το λάδι λαχανικών Karanja προέρχεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Pongamia pinnata. Ένα δένδρο που είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές της Ασίας, των Ειρηνικών Νήσων και της Αυστραλίας. Στη σύνθεσή του βρίσκουμε λιπαρά οξέα ωμέγα 9 και ωμέγα 6, τα οποία έχουν μαλακτικές και προστατευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά. Ως αποτέλεσμα, το λάδι λαχανικών Karanja έχει γίνει ένα πολύ εκτιμημένο προϊόν στη φυσική κοσμετολογία.
INCI: PONGAMIA GLABRA SEED OIL
Το λάδι αβοκάντο παράγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη της σάρκας του Persea gratissima.
Αυτός ο καρπός, που προέρχεται από τη Μεσοαμερική, έχει γίνει ένα από τα αστέρια των προϊόντων για παγκόσμια κατανάλωση.
Διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ωμέγα 9 και 7. Επιπλέον, για τις πολλές εφαρμογές του στη φροντίδα του δέρματος και στον κόσμο της κοσμετολογίας.
Το λάδι αβοκάντο έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες χάρη στη δράση των πολυφαινολών, οι οποίες προστατεύουν από την επίδραση των ηλιακών ακτίνων και, με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνουν το φυσικό φράγμα του δέρματος.
INCI: PERSEA GRATISSIMA OIL
CAS: 8024-32-6
EINECS: 232-428-0
Το οργανικό έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς εξάγεται με πίεση των σπόρων της Rosa canina και στη συνέχεια εκλεπτύνεται. Η τριανταφυλλιά του σκύλου είναι σήμερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, η προέλευσή της πιστεύεται ότι είναι μεταξύ Αφρικής και Ασίας. Χάρη στις πολλές της ιδιότητες, που χρησιμοποιούνται ήδη από την αρχαιότητα, η τριανταφυλλιά έχει γίνει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο προϊόν στην κοσμετολογία και την αρωματοποιία.
Με τη διαδικασία εκλεπτύνσεως, αφαιρούνται ανεπιθύμητα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από το έλαιο και το αποτέλεσμα είναι ομοιογενές.
Το εκλεπτυσμένο έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς είναι ένα φυσικό προϊόν, από βιολογική γεωργία.
INCI: ROSE CANINA FRUIT OIL
CAS: 84696-47-9 / 84603-93-0
EINECS: 283-652-0
Η ροδοπέταλο είναι ένα φυτό που είναι εγγενές στη Νότια Αμερική, ιδιαίτερα στη Χιλή και την Αργεντινή. Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους ιθαγενείς λαούς της περιοχής λόγω των φαρμακευτικών του ιδιοτήτων. Το φυτικό έλαιο από ροδοπέταλο εξάγεται από τους σπόρους του καρπού του φυτού και χαρακτηρίζεται από το έντονο κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα του και το απαλό, λεπτό άρωμά του.
Το έλαιο ροδοπέταλου είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αναγεννητικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως το λινολεϊκό οξύ και το ελαικό οξύ, καθώς και σε βιταμίνες A και C. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, το έλαιο ροδοπέταλου χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος για τη θεραπεία ουλών, ρυτίδων, κηλίδων, ραγάδων και άλλων προβλημάτων του δέρματος.
Το φυτικό έλαιο από ροδοπέταλο αποκτάται μέσω της ψυχρής έκθλιψης των ώριμων σπόρων του φυτού. Αφού εξαχθεί, φιλτράρεται και συσκευάζεται.
Το λάδι βερίκοκου εξάγεται από τους σπόρους του καρπού του δέντρου Prunus armeniaca, που είναι εγγενές στην Κεντρική Ασία και την Κίνα. Είναι ένα ελαφρύ, μη λιπαρό λάδι που απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και είναι πλούσιο σε ελαϊκό οξύ, λινελαϊκό οξύ και βιταμίνες A και E.
Αυτό το λάδι έχει ενυδατικές, αναγεννητικές και μαλακτικές ιδιότητες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λινελαϊκό οξύ και βιταμίνη E. Είναι ιδανικό για ξηρό και ώριμο δέρμα, καθώς βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Είναι επίσης χρήσιμο για τη θεραπεία ξηρών και κατεστραμμένων μαλλιών, βοηθώντας στην ενδυνάμωσή τους και προσθέτοντας λάμψη.
Το λάδι βερίκοκου αποκτάται με ψυχρή πίεση των αποξηραμένων σπόρων του καρπού. Το βοτανικό του όνομα είναι Prunus armeniaca και το INCI του είναι Prunus Armeniaca Kernel Oil. Ο αριθμός CAS του είναι 72869-69-3.
Τα κύρια συστατικά του λαδιού βερίκοκου είναι το ελαϊκό οξύ (65%), το λινελαϊκό οξύ (25%) και η βιταμίνη E. Περιέχει επίσης παλμιτικό οξύ.
Το έλαιο μαύρου κύμινου προέρχεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του φυτού Nigella sativa, ενός χόρτου από την Δυτική Ασία. Τα Ωμέγα 6 και 9 έχουν κυρίαρχη παρουσία ανάμεσα στα συστατικά του, ξεχωρίζοντας για τις ενυδατικές και θρεπτικές τους ιδιότητες για το δέρμα. Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό και οι καροτενοειδείς προλαμβάνουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Το έλαιο μαύρου κύμινου είναι 100% φυσικό προϊόν.
INCI: NIGELLA SATIVA SEED OIL
CAS: 90064-32-7
EINECS: 290-094-1
Το λάδι σαφλοράδας έχει μακρά ιστορία χρήσης τόσο στη μαγειρική όσο και στην παραδοσιακή ιατρική. Προερχόμενο από την Ινδία, έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως λόγω των πολλαπλών ιδιοτήτων και οφελών του.
Αυτό το λάδι εξάγεται από τους σπόρους του φυτού σαφλοράδας (Carthamus tinctorius), ενός ετήσιου χόρτου που μπορεί να φτάσει έως και 1,5 μέτρα ύψος. Το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και καλλιεργείται κυρίως σε ξηρές και ημιξηρές περιοχές.
Το φυτικό λάδι σαφλοράδας είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ που το σώμα μας δεν μπορεί να συνθέσει μόνο του. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε, έναν ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από οξειδωτική βλάβη.
Οι ιδιότητες του λαδιού σαφλοράδας είναι αρκετά ποικίλες. Χρησιμοποιείται τόσο στην κοσμετολογία όσο και στη διατροφή. Στην κοσμετολογία, είναι γνωστό για τις ενυδατικές και μαλακτικές του ιδιότητες. Στη διατροφή, χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα και ως ντρέσινγκ σαλάτας.
Το λάδι χουρμά είναι εξαγόμενο από τον καρπό του χουρμά και είναι γνωστό για την απαλότητά του και την ευελιξία του. Πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και μέταλλα, αυτό το βασικό λάδι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο για το δέρμα και τα μαλλιά. Οι ενυδατικές και μαλακτικές του ιδιότητες βοηθούν στην απαλότητα του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος, παρέχοντας βαθιά και μακροχρόνια ενυδάτωση. Επιπλέον, το λάδι χουρμά είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αναγεννητικές του ιδιότητες, βοηθώντας στην καταπράυνση του ερεθισμού και στη μείωση της ερυθρότητας. Χρησιμοποιείται επίσης στη φροντίδα των μαλλιών για να ενισχύσει τα μαλλιά, να βελτιώσει την ελαστικότητα και τη λάμψη τους.
ΚΟΝΤΕΡ: 25 κιλά. 200 κιλά. IBC 1000 κιλά.
INCI: Εκχύλισμα σπόρων Phoenix dactylifera
CAS: 90027-90-0
EINECS: 289-776-1
Το λάδι πεπονιού Kalahari προέρχεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Citrullus lanatus. Ξεχωρίζει στη σύνθεσή του για την παρουσία λινελαϊκού οξέος, το οποίο προλαμβάνει την υπερβολική απώλεια νερού από το δέρμα και το καθιστά νιφάδες. Η βιταμίνη F παρέχει επιπλέον ενυδάτωση και μειώνει την ερυθρότητα και την υπερβολική λιπαρότητα.
INCI: CITRULLUS VULGARIS SEED OIL
CAS: 90244-99-8
EINECS: 290-802-9
Το έλαιο μαύρου κύμινου, γνωστό και ως έλαιο Nigella sativa, εξάγεται από τους σπόρους του φυτού μαύρου κύμινου. Αυτό το αιθέριο έλαιο έχει εκτιμηθεί εδώ και αιώνες για τις ιατρικές και διατροφικές του ιδιότητες. Είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε θυμακονίνη, μια βιοδραστική ένωση με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Πιστεύεται ότι το έλαιο μαύρου κύμινου μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της πέψης και στην ανακούφιση από αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται στη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών λόγω των ενυδατικών και αναζωογονητικών του ιδιοτήτων.
ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ: 25 κιλά. 200 κιλά. IBC 1000 κιλά.
INCI: Έλαιο σπόρων Nigella sativa
CAS: 90064-32-7
EINECS: 290-094-1
Η Chia (Salvia hispanica) είναι ένα χόρτο από την οικογένεια Lamiaceae, που είναι εγγενές στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, όπου καλλιεργείται από την προ-ισπανική εποχή. Το λάδι σπόρων Chia παράγεται μέσω ψυχρής έκθλιψης των σπόρων αυτού του φυτού, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση των θρεπτικών και θεραπευτικών του ιδιοτήτων.
Αυτό το λάδι είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6, καθώς και σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά που είναι ευεργετικά για την υγεία. Μεταξύ των ιδιοτήτων του, ξεχωρίζουν οι αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές, ενυδατικές και αναγεννητικές επιδράσεις του δέρματος.
Το λάδι Chia χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών για τη δημιουργία κρεμών, λοσιόν, σαπουνιών και σαμπουάν, καθώς βοηθά στη διατήρηση της υγείας, της απαλότητας και της νεότητας του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων και ραγάδων. Χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική ως διατροφικό συμπλήρωμα και στην παρασκευή υγιεινών τροφίμων, όπως ψωμιά, μπισκότα, smoothies και σαλάτες.
Το οργανικό έλαιο κάνναβης προέρχεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Cannabis sativa. Ένα φυτό που είναι εγγενές στις Ιμαλάια, καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια λόγω των πολλών εφαρμογών του. Η σύνθεσή του ξεχωρίζει για την πλούσια συμβολή του σε ωμέγα 6, ωμέγα 3 και ωμέγα 9, με τις ενυδατικές, μαλακτικές και προστατευτικές του ιδιότητες. Η βιταμίνη F έχει μεταξύ των ιδιοτήτων της την υποστήριξη της αποκατάστασης της φυσικής προστασίας του δέρματος. Το έλαιο κάνναβης είναι ένα 100% φυσικό προϊόν από βιολογική γεωργία.
INCI: CANNABIS SATIVA SEED OIL
CAS: 89958-21-4
EINECS: 289-644-3
Το φυτικό λάδι καρύδας προέρχεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη της σάρκας του Cocos nucifera. Στη συνέχεια, περνά από μια διαδικασία διύλισης, εξαλείφοντας τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά της σύνθεσής του. Αυτό το λάδι έχει την χαρακτηριστική υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ, ένα συστατικό που προσφέρει μεγάλα οφέλη για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Διαθέτει εξαιρετικές ενυδατικές, μαλακτικές και επαλειφτικές ιδιότητες. Το διυλισμένο φυτικό λάδι καρύδας είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, της παραγωγικής διαδικασίας του οποίου οι προδιαγραφές συμμορφώνονται με τα πρότυπα ποιότητας της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας.
CAS:8001-31-8
EINECS:232-282-8
Το έλαιο βερίκοκου παράγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη του καρπού Prunus armeniaca και στη συνέχεια με τη διαδικασία της διύλισης. Η διύλιση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται όλες οι ανεπιθύμητες ιδιότητες του ελαίου, όσον αφορά τη γεύση και την οσμή, από τη σύνθεσή του.
Αυτός ο καρπός, από ένα δέντρο που είναι εγγενές στην Ασία και σε ορισμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής, έχει υψηλό ποσοστό φυτικών στερολών, καθώς και βήτα-καροτίνες και βιταμίνη Ε. Το ελαϊκό οξύ έχει μεγάλη ενυδατική δύναμη, ενώ το λινελαϊκό οξύ έχει την ικανότητα να οξυγονώνει το δέρμα. Το διυλισμένο έλαιο βερίκοκου είναι ένα φυσικό προϊόν.
INCI: PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL
CAS: 68650-44-2 / 72869-69-3
EINECS: 272-046-1
Το εκλεπτυσμένο λάδι από σπόρους τσαουλμούγκρα αποκτάται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Taraktogernos kurzii. Ένα δένδρο που είναι εγγενές στην Ασία. Μετά τη διαδικασία διύλισης, οι ανεπιθύμητες ιδιότητες του λαδιού εξαλείφονται, ειδικά όσον αφορά τη μυρωδιά και τη γεύση.
Μπορούμε να βρούμε μερικά σπάνια λιπαρά οξέα στη σύνθεση του τσαουλμούγκρα, όπως το υδνοκαρπικό οξύ, το τσαουλμούγκρικο οξύ και το γαλλικό οξύ. Αυτές οι ενώσεις έχουν πολλαπλές ευεργετικές αντιβακτηριακές ιδιότητες για τη φροντίδα του δέρματος.
INCI: TARAKTOGERNOS KURZII SEED OIL
CAS: 8001-74-9
EINECS: 616-787-4
Η USP φυτική γλυκερίνη είναι ένα ιξώδες, άχρωμο υγρό που χρησιμοποιείται σε ποικιλία εφαρμογών στη βιομηχανία καλλυντικών, φαρμακευτικών προϊόντων και τροφίμων. Οι ρίζες της χρονολογούνται από την προϊστορία, καθώς έχουν βρεθεί αποδείξεις της παρουσίας της σε αρχαιολογικά ευρήματα ηλικίας άνω των 10.000 ετών.
Η USP φυτική γλυκερίνη αποκτάται μέσω της υδρόλυσης λιπών και φυτικών ελαίων, όπως το λάδι καρύδας, το λάδι φοινικέλαιου και το λάδι σόγιας. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των λιπαρών οξέων από τη γλυκερίνη με την εφαρμογή θερμότητας και πίεσης.
Το βοτανικό της όνομα είναι γλυκερόλη ή προπάνιο-1,2,3-τριόλη, και ο αριθμός CAS της είναι 56-81-5. Ο χημικός της τύπος είναι C3H8O3, και η INCI (Διεθνής Ονοματολογία Καλλυντικών Συστατικών) είναι Glycerin.
Το σησαμέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική για αιώνες και προέρχεται από το φυτό σησάμι (Sesamum indicum). Αυτό το φυτό είναι εγγενές στην Αφρική, αλλά καλλιεργείται πλέον σε πολλές περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και του Σουδάν.
Το σησαμέλαιο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε θεραπείες δερματικών παθήσεων όπως η ακμή και η δερματίτιδα. Διαθέτει επίσης ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δέρματος.
Η μέθοδος απόκτησης του σησαμέλαιου είναι μέσω της ψυχρής έκθλιψης των σπόρων σησαμιού. Το λάδι που αποκτάται είναι ανοιχτό κίτρινο χρώματος και έχει χαρακτηριστικό άρωμα και λεπτή γεύση.
Το βοτανικό όνομα του σησαμιού είναι Sesamum indicum, και το INCI του είναι Sesamum Indicum Seed Oil. Ο αριθμός CAS του είναι 8008-74-0.
Το οργανικό έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς παράγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων της Rosa moschata.
Είναι μια ποικιλία τριανταφυλλιάς που καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό. Οι άγριες ρίζες της είναι αβέβαιες, αλλά υποψιάζονται ότι προέρχονται από τα δυτικά Ιμαλάια.
Η παρουσία λιπαρών οξέων πλούσιων σε ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, όπως το ελαϊκό οξύ, το λινελαϊκό οξύ και το λινολενικό οξύ, το καθιστά ένα εξαιρετικό έλαιο.
Το ελάχιστο ποσοστό λινολενικού οξέος είναι 20%.
Συμπερασματικά, το έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, από βιολογική γεωργία.
INCI: ROSE MOSCHATA SEED OIL
CAS: 84603-93-0 / 84696-47-9
EINECS: 283-652-0
Το οργανικό λάδι από πράσινο καφέ προέρχεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Coffea arabica. Ένας θάμνος που είναι εγγενής στην Αραβική χερσόνησο. Έχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης και της προστασίας του δέρματος. Ως αποτέλεσμα της σύνθεσής του, το λάδι από πράσινο καφέ έχει εξαιρετικές εφαρμογές στη φροντίδα του δέρματος. Είναι ένα φυσικό προϊόν, από βιολογική γεωργία.
INCI: COFFEA ARABICA SEED OIL
CAS: 84650-00-0
EINECS: 283-481-1
Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου εξάγεται με απόσταξη ατμού από τα φύλλα του Eucalyptus globulus. Πρόκειται για έναν θάμνο που είναι εγγενής στη νοτιοανατολική Αυστραλία, ωστόσο, σήμερα η καλλιέργειά του έχει διαδοθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Η κυρίαρχη αρωματική του μοριακή δομή είναι η 1,8-κινεόλη, με ελάχιστο ποσοστό 75%. Επίσης, βρίσκουμε ίχνη λιμονένιου και παρα-κιμενίου, τα οποία σε συνδυασμό με την 1,8-κινεόλη προσδίδουν στο αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου globulus τις οργανοληπτικές του ιδιότητες. Το έλαιο ευκαλύπτου είναι 100% φυσικό προϊόν.
INCI: EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL
CAS: 8000-48-4 / 84625-32-1
EINECS: 283-406-2
Το οργανικό λάδι αβοκάντο παράγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη της σάρκας του Persea gratissima και στη συνέχεια με τη διαδικασία διύλισης. Η διαδικασία διύλισης καταφέρνει να δώσει στο προϊόν μεγαλύτερη ομοιογένεια στις χημικές και αισθητηριακές του χαρακτηριστικές. Αυτό το λάδι αβοκάντο έχει υψηλό ποσοστό σε βιταμίνες E και F, οι οποίες προλαμβάνουν την απώλεια νερού, ενυδατώνοντας και αποκαθιστώντας το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας, για παράδειγμα, ενώ τα φυτικά φυτοστερόλια έχουν επουλωτική και αναγεννητική δράση. Η παρουσία βήτα-καροτενίων δίνει στο λάδι το χρώμα του. Είναι ένα 100% φυσικό και οικολογικό προϊόν.
INCI: PERSEA GRATISSIMA OIL
CAS: 8024-32-6
EINECS: 232-428-0