Περοξυδωσία και ενδομοριακή αντίδραση
Οι ελαιόλαδες γίνονται rancid με την πάροδο του χρόνου. Το rancid είναι μια χημική τροποποίηση των μοριακών δομών των φυτικών ελαίων. Οι ίδιες χημικές μηχανισμοί λειτουργούν επίσης στα αιθέρια έλαια. Η παρουσία του φυσικά διαλυμένου οξυγόνου στα έλαια, ξεκινά αυτές τις χημικές αντιδράσεις. Αυτές επιταχύνονται παρουσία φωτός, αέρα, μεταβολών θερμοκρασίας ή διαφόρων ακαθαρσιών.
Ο μηχανισμός αντίδρασης αυτής της «γήρανσης» χωρίζεται σε δύο στάδια: την περοξυδωσία και τις ενδομοριακές αντιδράσεις (ή φάση διάδοσης).
Η επιστημονική βιβλιογραφία περιγράφει αρκετά παραδείγματα περοξυδωσίας. Ακολουθεί αυτό του λιναλόλη που είναι άφθονος στα αιθέρια έλαια. (Παράδειγμα: λεβάντα, λαβαντίνη, θυμάρι με λιναλόλη, ξύλο τριανταφυλλιάς, φασκόμηλο κλπ).
Σε αυτό το σχήμα, ο λιναλόλη υποβάλλεται πρώτα σε περοξυδωσία. Παράγει μια νέα ένωση: το 7-υδροπεροξυ-3,7-διμεθυλ-οκτα-1,5-διένιο-3-όλη.
Η Carisma διαθέτει το δικό της αποδοτικό εσωτερικό Γραφείο Λογιστικής που εξασφαλίζει γρήγορες παραδόσεις οδικώς και θαλάσσια παντού, φροντίζοντας για όλες τις επιχειρησιακές και κανονιστικές πτυχές της μεταφοράς χημικών προϊόντων που είναι ταξινομημένα ως ADR και IMO.
Τα προϊόντα μας παραδίδονται:
τοπικά
σε IBC 1000 λίτρων, σε τύμπανα 200 λίτρων, σε δοχεία 25 και 5 λίτρων; σε προσαρμοσμένη συσκευασία κατόπιν αιτήματος
στην Ιταλία και την Ευρώπη
σε βυτιοφόρα ενός ή πολλαπλών διαμερισμάτων, σε IBC 1000 λίτρων, σε τύμπανα 200 λίτρων
Ο μονοκαλσιούχος φωσφορικός άλας παράγεται από την αντίδραση του φωσφορικού οξέος και του ανθρακικού ασβεστίου. Ως δομικό στοιχείο των οστών, ο φώσφορος συμμετέχει σε πολλές σημαντικές βιοχημικές μετατροπές.
Ο μονοκαλσιούχος φωσφορικός άλας 25 κιλών εμφανίζεται με τη μορφή ρευστής σκόνης ή μικρών κόκκων λευκού ή γκρίζου χρώματος. Είναι εύκολος στην ανάμειξη με άλλες πρώτες ύλες. Το προϊόν είναι υπεύθυνο για την καλή ανάπτυξη των οστών και των ιστών, τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος, καθώς και για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανοσοποιητικής δύναμης.