Το Δέντρο Γκότζι
Το Δέντρο Γκότζι είναι ένας θάμνος/δέντρο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το μούρο γκότζι και είναι εγγενές στην Κίνα. Αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Οι μακριές καμπύλες κλαδιά έχουν αγκάθια. Τα φύλλα είναι γκρι-πράσινα και τα λουλούδια μωβ. Τα μούρα είναι περίπου 2 εκ. μακριά και έχουν πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι ζουμερά και σπάζουν γρήγορα.
Το δέντρο γκότζι μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται μεταξύ -26℃ το χειμώνα και 40℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, παράγονται τα πρώτα μούρα. Τα μούρα γκότζι καλλιεργούνται σε φυτεία κατά μήκος του ποταμού Κίτρινου στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή φυτεύονται 3000 δέντρα ανά εκτάριο, όπου αναπτύσσονται σε πλάτος. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν 1 κιλό μούρα γκότζι ανά εποχή.
Επεξεργασία σε σκόνη κατάψυξης
Η οργανική σκόνη μας παρασκευάζεται από μούρα γκότζι, που καλλιεργούνται στο οροπέδιο Κινχάι-Τιβέτ στη νοτιοδυτική Κίνα. Αναφερόμενη ως η 'οροφή του κόσμου', η περιοχή των 2,3 εκατομμυρίων τ.χλμ. έχει μια ...
Τι μπορείς να κάνεις με σκόνη καρότου;
Η σκόνη καρότου έχει ήπια, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη γεύση που είναι υπέροχη σε smoothies και σάλτσες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία ή ως φυσική χρωστική σε ζυμαρικά και γλυκά.
Γιατί είναι καλή η σκόνη καρότου;
Ως μία από τις πιο δημοφιλείς λαχανικές στον κόσμο, το καρότο περιέχει υψηλές θρεπτικές αξίες. Η σκόνη καρότου είναι πλούσια σε βήτα-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α. Επίσης, η σκόνη καρότου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Διαδικασία παραγωγής σκόνης καρότου
Η σκόνη καρότου παρασκευάζεται με την ξήρανση φρέσκων καρότων και στη συνέχεια την άλεση τους σε λεπτή σκόνη.
BADEN, BADEN!
Ανακούφιση και ονειρεμένο, όμορφο δέρμα.
3 εξωτικά Tanamera® μπανιέρα σε σκόνη μόνο για 11,90€.
Tanamera® Τροπική σκόνη μπάνιου με τζίντζερ
Tanamera® Τροπική σκόνη μπάνιου με ιβίσκο
Tanamera® Τροπική σκόνη μπάνιου με παντάν
Λαμβάνετε 1 σκόνη μπάνιου στην τιμή των 5,95€ δωρεάν!
Οι Tanamera® Τροπικές σκόνες μπάνιου συνδυάζουν τη φυτοθεραπεία (φυσική θεραπεία με φυτά) με το αλάτι Punjabi Rock (από την Salt-Range* στην περιοχή του Ιμαλαΐου) και συστατικά που κάνουν το δέρμα πολύ απαλό.
Η εξωτική, ελαφρώς πικάντικη σκόνη μπάνιου με τζίντζερ προάγει την ανακούφιση και βελτιώνει το δέρμα και την επιδερμίδα.
Η σκόνη μπάνιου με ιβίσκο, σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο του καφενιού, ανεβάζει τη διάθεση και ταυτόχρονα περιποιείται το δέρμα με ενυδατική δράση, διατηρώντας το απαλό και λείο.
Η φρέσκια μυρωδιά της σκόνης μπάνιου με παντάν ενισχύει το πνεύμα και την ψυχή.
Οδηγίες χρήσης: Ρίξτε το περιεχόμενο μιας σακούλας μερίδας σε ένα ζεστό μπάνιο.
Μείνετε μέσα για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε τη...
Προϊόν Ποιοτικού Πράσινου Τσαγιού Matcha Organic Basic
από την VehGro είναι ένα οργανικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή και φροντίδα για τους ανθρώπους και τη φύση.
Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και της υψηλότερης ποιότητας. Τα (οργανικά) φυσικά προϊόντα που έχουμε επιλέξει προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί.
Η οργανική σήμανση σημαίνει 100% ελεγχόμενη οργανική και αξιόπιστη. Αυτά τα συστατικά εγγυώνται ότι είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους πρόσθετα όπως ζάχαρες και λίπη και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις σχετικά με τα φυτοφάρμακα.
Αναζητάτε χονδρέμπορο ή εισαγωγέα Πράσινου Τσαγιού Matcha Organic Basic;
Προσφέρουμε μια γκάμα χιλιάδων οργανικών συστατικών που μπορούμε να προσφέρουμε είτε ως μεμονωμένα συστατικά είτε σε μίγμα. Εάν σας ενδιαφέρει η έννοια της ιδιωτικής ετικέτας μας, παρακαλώ επισκεφθείτε το www.vehgroshop.com.
Η καινοτόμος φόρμουλα με πιστοποιημένο οργανικό σαπούνι λαχανικών και σόδα απελευθερώνει τη δύναμη καθαρισμού της ήδη στους 30 βαθμούς και είναι κατάλληλη για βαθύ καθαρισμό όλων των υφασμάτων εκτός από μαλλί και μετάξι.
Μπορείτε να προετοιμάσετε ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες με το sodasan Stain Remover ή το sodasan Gall Soap.
Συνιστούμε να προσθέσετε το sodasan Water Softener σε μέτριο ή σκληρό νερό. Αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιείται και επιτρέπει στο απορρυπαντικό να λειτουργεί με πλήρη δύναμη.
Σημειώσεις για φιλικό πλύσιμο προς το περιβάλλον:
Αποφύγετε την υπογέμιση της μηχανής σας.
Δοσολογήστε ανάλογα με το επίπεδο ρύπανσης και τη σκληρότητα του νερού.
Χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη συνιστώμενη θερμοκρασία πλυσίματος.
Μειώστε τα απορρίμματα συσκευασίας και αγοράστε σε χύμα.
Ελαφρώς λερωμένα ρούχα: 45 ml
Κανονικά λερωμένα ρούχα: 60 ml
Βαριά λερωμένα ρούχα: 75 ml
Ελαφρώς λερωμένα ρούχα: 103 kg ρούχων
Κανονικά λερωμένα ρούχα: 95 kg ρούχων
Βαριά λερωμένα ρούχα: 88 kg ρούχων
Προέλευση Μαϊντανού
Απαραίτητο για κάθε λάτρη της μαγειρικής: Βιολογική Σκόνη Μαϊντανού. Ο μαϊντανός προέρχεται αρχικά από την περιοχή της Μεσογείου. Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για αυτό το βότανο είναι ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το φυτό του μαϊντανού είχε προέλθει από το αίμα του Άρχιμου, ενός από τους ήρωές τους. Για τους Έλληνες, αυτό το βότανο είχε επίσης σημαντική λειτουργία, καθώς χρησιμοποιούνταν για να στέφουν τους νικητές, με τον μαϊντανό να πλέκεται μαζί με φύλλα δάφνης σε μορφή στεφάνου.
Επεξεργασία σε Σκόνη Μαϊντανού
Μετά τη συγκομιδή, τα φύλλα του μαϊντανού αποξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη μαϊντανού. Η σκόνη έχει φυσικό πράσινο χρώμα και φρέσκια, ελαφρώς αλμυρή γεύση.
Υγιεινές Ιδιότητες Μαϊντανού
Σήμερα, ο μαϊντανός είναι κυρίως γνωστός ως ένα υπέροχο βότανο γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη B, C, καροτένιο, σίδηρο και πυρίτιο. Αυτό καθιστά τη σκόνη μαϊντανού μια υγιεινή προσθήκη σε...
Σκόνη Μανιταριού Ρέισι
Το μανιτάρι Ρέισι προέρχεται από τα ορεινά δάση της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Το μανιτάρι αναζητά υγρές, σκιερές συνθήκες στη βάση του σκληρού δέντρου. Ένα δείγμα του μανιταριού είναι μαλακό και φελλώδες με επίπεδη κόκκινη καπάκι. Το όνομα ρέισι προέρχεται από την Ιαπωνία. Το όνομα του μανιταριού προέρχεται από δύο ελληνικές λέξεις: γάνος (φωτεινότητα) και δέρμα (δέρμα). Το όνομα, λουσίδουν, είναι λατινικό για 'αντανάκλαση'. Το κινεζικό όνομα, λενγκ Ζι, αναφέρεται στη χρήση του μανιταριού και όχι στην εμφάνισή του, μεταφρασμένο κυριολεκτικά: βότανο πνευματικής δύναμης.
Γιατί να αγοράσετε μανιτάρι ρέισι;
Η παραγγελία σκόνης ρέισι είναι μια σοφή επιλογή. Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία που αποδίδονται σε αυτό το συγκεκριμένο μύκητα, τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω. Προϊόντα που παρασκευάζονται από ή περιλαμβάνουν Ρέισι πωλούνται σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να σκεφτείτε κάψουλες Ρέισι, σκόνη μανιταριού, καθώς και εκχυλίσματα για καφέ και τσάι.
Αγοράζοντας Ρέισι π…
Κύμινο (Cuminum cyminum)
Το κύμινο είναι νόστιμο σε μεξικάνικα ή ινδικά πιάτα. Δίνει επίσης μια επιπλέον γεύση σε πιάτα για τη σχάρα ή το μπάρμπεκιου. Αφήστε το κάρυ, τα στιφάδο, τη χιλιανή, το κουσκούς ή το αρνί να γίνουν υπέροχα με το κύμινο. Το κύμινο είναι γνωστό ως συστατικό στο τυρί κύμινου, ωστόσο χρησιμοποιείται επίσης πολύ σε μεσογειακά, ασιατικά και αραβικά πιάτα. Το αλεσμένο κύμινο είναι επίσης γνωστό ως τζίντεν. Αλλά αυτό αφορά την ολόκληρη ποικιλία.
Η κόκκινη άλγη Lithothamnium Calcareum αναπτύσσεται στη βορειοδυτική ακτή της Ισλανδίας. Είναι πλούσια σε ασβέστιο. Η εκμετάλλευση των φυκιών γίνεται με οικονομικά και οικολογικά ορθούς τρόπους. Συλλέγεται μόνο το 0,3% των φυκιών που αναπτύσσονται εκεί. Συστάσεις κατανάλωσης:
1 φορά την ημέρα 1 μεζούρα (περίπου 2 γρ.) σκόνης (2 γρ. περιέχουν 600 mg ασβεστίου (75%*) και 20 µg ιωδίου (13%*). * = ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σύμφωνα με NKV
Συστατικά:
σκόνη αποξηραμένων κόκκινων φυκιών 95% (Lithothamnium calcareum), άμυλο καλαμποκιού.
Προέλευση
Η γκουαράνα είναι ο ξηρός σπόρος ενός φυτού που μεγαλώνει στη Βραζιλία. Εκεί, η γκουαράνα χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ενέργειας και επεξεργάζεται σε αναψυκτικά. Ο καρπός περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης από τον καφέ.
Σήμερα, η γκουαράνα παραμένει ένα βασικό μέρος της διατροφής για όλη τη Βραζιλία, όπου θεωρείται το εθνικό ποτό της χώρας. Με τη crescente ζήτηση από το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, η γκουαράνα έχει γίνει μια ιδανική καλλιέργεια για να συμπληρώσει το εισόδημα των αγροτών στην περιοχή του Αμαζονίου.
Η σημασία της βιομηχανίας γκουαράνας για τη Βραζιλία γιορτάζεται με το ετήσιο Φεστιβάλ Γκουαράνας, που διεξάγεται στην πόλη Μαουές. Μια εβδομάδα μουσικής, παρελάσεων και εορτασμών πραγματοποιείται παράλληλα με τη συγκομιδή, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την περιοχή του Αμαζονίου.
Εξήγηση δημοτικότητας
Η γκουαράνα θεωρείται ότι διεγείρει τον επινεφρίδιο αδένα να παράγει αδρεναλίνη. Επίσης, ενεργοποιείται η καύση λίπους, καθώς το επίπεδο αδρεναλίνης στο αίμα αυξάνεται. Μέσω της καύσης λίπους, αυτό μπορεί να παρέχει ενέργεια, περισσότερη αντοχή…
Δζαχέ
Βιολογική σκόνη τζίντζερ από την VehGro, απλά 100% φυσική και χωρίς πρόσθετα. Το τζίντζερ, που ονομάζεται επίσης Zingiber officinale, είναι ένα πραγματικό καρύκευμα. Το τζίντζερ περιέχει επίσης διάφορες βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ίνες. Η σκόνη τζίντζερ είναι η ρίζα τζίντζερ που έχει βραστεί, αποξηρανθεί και στη συνέχεια αλεσθεί σε σκόνη. Η γεύση της σκόνης τζίντζερ είναι πιο έντονη και πικάντικη από αυτή του φρέσκου τζίντζερ και ταιριάζει καλά σε ασιατικά και βορειοαφρικανικά πιάτα, κέικ και γλυκά. Φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Μην εκθέτετε σε άμεσο ηλιακό φως.
Στο {{config path=""general/store_information/name""}} μπορείτε να αγοράσετε Βιολογική σκόνη τζίντζερ.
Καταγωγή και ιστορία
Το κρεμμύδι είναι ένα βολβώδες φυτό και σχετίζεται με το καρότο και το πράσο. Αυτά τα βολβώδη φυτά αποθηκεύουν τροφή σε έναν βολβό που επιβιώνει το χειμώνα και γι' αυτό είναι τα πρώτα φυτά που εμφανίζονται από το έδαφος την άνοιξη. Το φυτό του κρεμμυδιού αναπτύσσεται από σπόρο, και ο βολβός σχηματίζεται τον πρώτο χρόνο.
Σύμφωνα με γραπτά που χρονολογούνται γύρω στο 3000 π.Χ., το κρεμμύδι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά σε μέρη της Ασίας. Τελικά, το κρεμμύδι έφτασε και στην Αίγυπτο, από όπου προέρχονται και αυτά τα κομμένα κρεμμύδια. Οι οικοδόμοι των πυραμίδων έπαιρναν κρεμμύδια ως μερίδες, καθώς χρησίμευαν ως τροφή και φάρμακο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την άλλη ζωή.
Γεύση και Χρήση
Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται παγκοσμίως στην κουζίνα ως λαχανικό και έρχεται σε πολλές μορφές και χρώματα. Τα κρεμμύδια έχουν έντονη γεύση και άρωμα, τα οποία γίνονται λιγότερο έντονα όταν θερμαίνονται. Αυτά τα βιολογικά κρεμμύδια αποξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη. Η σκόνη κρεμμυδιού παρασκευάζεται από το λευκό κρεμμύδι και μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο για τα φρέσκα κρεμμύδια σε πολλά πιάτα, όπως...
Σπανάκι (Spinacia oleracea)
Το σπανάκι σε σκόνη είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου. Καλό για τα οστά σας! Επιπλέον, η σκόνη σπανακιού διασφαλίζει ότι η αίσθηση πείνας σας είναι υπό έλεγχο. Περιέχει επίσης βιταμίνες A και C, ασβέστιο, σίδηρο και πολλές ποσότητες καλίου, ώστε η αρτηριακή σας πίεση να παραμένει φυσιολογική. Δεδομένου ότι η σκόνη σπανακιού περιέχει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες καλών ουσιών από το φρέσκο σπανάκι, θα σας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα, όπως ο Πόπεϊ!
Προέλευση κρυσταλλικού αλατιού Χιμάλαϊ
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλμυρή περιοχή στο Πακιστάν. Η αλμυρή περιοχή ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊ είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊ σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Χιμάλαϊ είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες στην αγορά αλάτες έχουν υποστεί επεξεργασία, γεγονός που έχει ξεπλύνει...
Διαδικασία παραγωγής
Η σκόνη σπόρων κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν λευκά εξωτερικά κέλυφη και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση της φλούδας.
Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους πιέζεται λάδι. Η πάστα του πυρήνα, που παραμένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Χρήση
Η σκόνη σπόρων κολοκύθας περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνη. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τροφές, όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον υγιεινά συστατικά σε διάφορα πιάτα.
Κάρδαμο (Elettaria cardamomum): Το κάρδαμο είναι επίσης γνωστό ως πράσινο κάρδαμο και σχετίζεται με το τζίντζερ. Το κάρδαμο έχει ένα όμορφο γλυκό και πικάντικο άρωμα. Έχει γεύση από μπεργαμότο, λεμόνι και καμφορά.
"Προέλευση και ιστορία της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι μια καλλιεργημένη ποικιλία καλαμποκιού που προέρχεται από προγόνους. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους Αυστρονησίους στη θαλάσσια Νοτιοανατολική Ασία, περίπου 5000 χρόνια πριν από Χριστό. Χάρη σε μια προϊστορική μετανάστευση μέσω θάλασσας, οι Αυστρονησίοι επεκτάθηκαν από το 1500 π.Χ. από τη Μαδαγασκάρη μέχρι τη Χαβάη. Και κατά τη διάρκεια αυτών των μεταναστεύσεων, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήρθε μαζί τους. Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για την παραγωγή ζάχαρης στη Βόρεια Ινδία. Από τον 8ο αιώνα, οι μουσουλμάνοι και οι Άραβες έμποροι διασκόρπισαν τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε όλο τον κόσμο. Στη μεσαία εποχή, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο στην Ευρώπη ήταν σύμβολο δύναμης και θεωρούνταν ένα από τα σπάνια και ακριβά μπαχαρικά.
Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (σε σκόνη);
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μπορεί να εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Ανάλογα με την ποσότητα μελάσας που φιλτράρεται από το αρχικό προϊόν, το χρώμα της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο γίνεται όλο και πιο ανοιχτό. Η μελάσα είναι ένα προϊόν που επεξεργάζεται μεταξύ άλλων σε...
Πούδρα Τζίντζερ Κιμαρισμένη Βιολογική
Γιατί να αγοράσετε βιολογικό τζίντζερ; Απλό: γιατί είναι πολύ νόστιμο και δίνει μια ωραία γλυκιά γεύση στα γεύματα. Το τζίντζερ από τη χονδρική Vehgro είναι 100% φυσικό και εξαιρετικής ποιότητας. Δεν έχουν προστεθεί πρόσθετα.
Το τζίντζερ, που ονομάζεται επίσης ‘Zingiber officinale’, είναι γνωστό ως μπαχαρικό που δεν πρέπει να λείπει από πολλές συνταγές. Η σκόνη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, μεταξύ άλλων, στην κινεζική ιατρική και την κινεζική κουζίνα.
Στο {{config path=""general/store_information/name""}} μπορείτε να αγοράσετε βιολογικό τζίντζερ.
Τζίντζερ σε γεύματα
Το βιολογικό τζίντζερ χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων σε σούπες, τσάι και μπισκότα. Επίσης, το τζίντζερ είναι κεντρικό συστατικό στη τζίντζερ αλέ (μπύρα τζίντζερ). Σήμερα, γίνονται επίσης τζίντζερ σότς, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα.
Στα γεύματα χρησιμοποιείται πιο συχνά η σκόνη παρά το φρέσκο τζίντζερ. Για να παραχθεί σκόνη, η ρίζα του τζίντζερ βράζεται και στη συνέχεια αποξηραίνεται…
Χλωρέλλα-σκόνη: Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο μικροάλγος που αναπτύσσεται φυσικά σε γλυκά νερά σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα είδος φυτοπλαγκτού (ελεύθερα πλωτά υδρόβια φυτά που παράγουν την ενέργειά τους από το ηλιακό φως με τη βοήθεια της πράσινης φωτοσυνθετικής χρωστικής χλωροφύλλης). Το όνομα χλωρέλλα προέρχεται από την ελληνική λέξη χλωρός, που σημαίνει πράσινο-κίτρινο. Χαρακτηριστικά της χλωρέλλας: Οι αποικίες χλωρέλλας μπορούν να προσδώσουν στα ύδατα μια ζωντανή πράσινη απόχρωση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χλωροφύλλη. Η χλωρέλλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, σίδηρο και κάλιο. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση φυσιολογικών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην κόπωση. Το κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη λειτουργία των μυών και στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
Προέλευση και ιστορία
Ο κρεμμύδι είναι ένα βολβώδες φυτό και σχετίζεται με το σκόρδο και το πράσο. Αυτά τα βολβώδη φυτά αποθηκεύουν τροφή σε έναν βολβό που επιβιώνει το χειμώνα και έτσι μπορούν να είναι τα πρώτα φυτά που εμφανίζονται την άνοιξη. Το φυτό του κρεμμυδιού αναπτύσσεται από σπόρους, και το πρώτο έτος σχηματίζεται ο βολβός.
Από γραπτά που χρονολογούνται γύρω στο 3000 π.Χ. προκύπτει ότι το κρεμμύδι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά σε περιοχές της Ασίας. Τελικά, το κρεμμύδι έφτασε και στην Αίγυπτο, από όπου προέρχονται και αυτά τα κομμένα κρεμμύδια. Οι οικοδόμοι των πυραμίδων έπαιρναν κρεμμύδια ως μερίδιο, καθώς χρησίμευαν ως τροφή και φάρμακο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τον άλλο κόσμο.
Γεύση και χρήση
Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται παγκοσμίως στην κουζίνα ως λαχανικό και υπάρχει σε διάφορες μορφές και χρώματα. Τα κρεμμύδια έχουν έντονη γεύση και άρωμα, που μειώνονται κατά τη διάρκεια της θέρμανσης. Αυτά τα βιολογικά κρεμμύδια αποξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη. Η σκόνη κρεμμυδιού παρασκευάζεται από το λευκό κρεμμύδι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για φρέσκα...
Αλκαλοποιημένη Σκόνη Κακάο Βιολογική
Οι κακαόδενδροι από τους οποίους παράγεται η σκόνη κακάο είναι εγγενείς στη Νότια Αμερική. Τα δέντρα κακάο (Theobroma) παράγουν κάψες μήκους 15 έως 25 εκ. Κάθε κάψα περιέχει 20 έως 40 φασόλια σε μια μορφή πάστας. Τα ωμά φασόλια έχουν μήκος περίπου 2,5 εκ. Μετά τη συγκομιδή, οι κάψες ανοίγονται και αδειάζονται. Η απομακρυσμένη πάστα αφήνεται στη συνέχεια να ζυμωθεί στον ήλιο για μερικές ημέρες. Μετά την ξήρανση, τα φασόλια σπάζονται σε μικρά κομμάτια και περνούν από μύλο για να διαχωριστούν τα φασόλια από τις φλούδες τους. Τα κομμάτια κακάο αλέθονται στη συνέχεια με μια πέτρα για 10 ώρες σε μια λεπτή πάστα. Η πάστα κοσκινίζεται για να διαχωριστούν τα υπόλοιπα κομμάτια από το βούτυρο. Τα υπόλοιπα κομμάτια αλέθονται περαιτέρω σε σκόνη κακάο.
Αλκαλοποιημένο Κακάο
Το ολλανδικό (αλκαλικό) κακάο διαφέρει από το κακάο σε άλλες χώρες, γι' αυτό και το αλκαλικό κακάο ονομάζεται επίσης κακάο Dutched στις Η.Π.Α. Το φυσικό κακάο πλένεται με διάλυμα ανθρακικού καλίου, το οποίο εξουδετερώνει το οξύ στο κακάο. Επειδή ...
Γιατί σπόροι λιναριού;
Οι σπόροι λιναριού είναι πηγή του ωμέγα 3 λιπαρού οξέος που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Είναι η πιο άφθονη διατροφική πηγή αυτού του απαραίτητου λιπαρού οξέος. Επιπλέον, οι σπόροι λιναριού περιέχουν πρωτεΐνη, διάφορες βιταμίνες B και είναι πολύ πλούσιοι σε μέταλλα όπως η θειαμίνη, το μαγνήσιο, το κάλιο και ο φώσφορος.
Εφαρμογές των σπόρων λιναριού
Οι σπόροι λιναριού είναι πολύ πλούσιοι σε φυτικές ίνες. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ροφήματα και υποκατάστατα γευμάτων για άτομα που γυμνάζονται πολύ ή θέλουν να πάρουν βάρος.
Προέλευση
Η σκόνη από φλούδα λεμονιού παρασκευάζεται από τη φλούδα του λεμονιού. Το λεμόνι είναι ένας καρπός της λεμονιάς (Citrus Limonum). Το λεμόνι προέρχεται από την Ασία, αλλά σήμερα είναι πολύ διαδεδομένο γύρω από τη Μεσόγειο και την Αμερική. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού προέρχεται από τη Χιλή. Η φλούδα λεμονιού περιέχει 10 φορές περισσότερα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τον χυμό του λεμονιού.
Θρεπτικά συστατικά και χρήση
Η σκόνη φλούδας λεμονιού περιέχει μεταξύ άλλων βιταμίνες A και C, καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Επιπλέον, η φλούδα λεμονιού περιέχει επίσης κάλιο και βήτα-καροτένιο. Στη σκόνη αυτή χρησιμοποιούνται τόσο το κίτρινο όσο και το λευκό τμήμα της φλούδας, γεγονός που μπορεί να της δώσει πικρή γεύση.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε συνδυασμό με τα παρόντα φλαβονοειδή καθιστούν αυτό το προϊόν μια υγιεινή προσθήκη σε κάθε γεύμα. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού μπορεί να προστεθεί σε πολλές διαφορετικές συνταγές, όπως σε σαλάτες, σε επιδόρπια, σε ψητά…
Η βιολογική σκόνη Moringa προέρχεται από τα φύλλα του λεγόμενου θαυματουργού δέντρου "Moringa oleifera", τα οποία αποξηραίνονται προσεκτικά και αλέθονται σε μια λεπτή σκόνη.
Έτσι διατηρούνται τα πολλά θρεπτικά συστατικά των φύλλων. Η σκόνη ξεχωρίζει για την καθαρή ποιότητά της και το φωτεινό πράσινο χρώμα της. Ιδανική προσθήκη για smoothies, μούσλι, γιαούρτι και άλλα, που φτιάχνει καλή διάθεση και γεύση. Ακόμη και οι αλμυρές συνταγές επωφελούνται από την εκλεπτυσμένη γεύση της σκόνης Moringa και μπορούν έτσι να αναβαθμιστούν συνειδητά.
Πηγή πρωτεΐνης - πλούσια σε βιταμίνες A & E - από τα φύλλα του δέντρου Moringa - καθημερινά 1 κουταλάκι του γλυκού σε φαγητά ή ποτά και απολαύστε.
Η βιταμίνη A συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στον φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου και στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης. Η βιταμίνη E συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από οξειδωτικό στρες.
Για βιολογικά προϊόντα: DE-ÖKO-006
Σκόρδο (Allium sativum)
Η οργανική σκόνη σκόρδου από την VehGro είναι 100% φυσική, χωρίς πρόσθετα. Η σκόνη σκόρδου είναι σκόρδο που έχει αποξηρανθεί και αλεστεί. Εκτός από το ότι είναι μια εξαιρετική καρύκευση, το σκόρδο είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία σας. Είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων. Η σκόνη σκόρδου έχει ελαφρώς πιο ήπια γεύση από το φρέσκο σκόρδο, αλλά είναι πολύ συμπυκνωμένη. Έτσι, χρειάζεστε μόνο λίγο για να δώσετε γεύση σε ένα πιάτο! Αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Κατανάλωση εντός ενός έτους από την αγορά.
Μαύρο Πιπέρι
Το πιπέρι αναπτύσσεται ως μούρα στο τροπικό φυτό πιπεριού. Η πικάντικη γεύση προέρχεται από το συστατικό πιπερίνη. Το πιπέρι υπάρχει σε διάφορα χρώματα, μαύρο, λευκό και πράσινο. Το φυτό πιπεριού αναπτύσσεται κυρίως στην Ινδία. Το πιπέρι παράγεται στις περισσότερες τροπικές περιοχές.
Εφαρμογή του Μαύρου Πιπεριού
Το πιπέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε πιάτο. Ενισχύει τη γεύση του κρέατος και προσφέρει μια πικάντικη γεύση σε σούπες και πουρέ.
Υγιεινές Ιδιότητες του Μαύρου Πιπεριού
Η διεγερτική δράση της πέψης είναι η πιο σημαντική ιδιότητα του μαύρου πιπεριού, αλλά το μαύρο πιπέρι έχει και άλλες ιδιότητες. Το πιπέρι βελτιώνει την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Προέλευση
Η ντομάτα είναι ένα φρούτο που προέρχεται από το φυτό ντομάτας (solanum lycopersicum). Σε μαγειρικούς όρους, η ντομάτα θεωρείται λαχανικό. Οι ντομάτες προήλθαν από τη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές ποικιλίες. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμα κίτρινα φρούτα, αλλά μετά από αρκετές διασταυρώσεις έγιναν κόκκινες.
Θρεπτικά Συστατικά
Οι ντομάτες περιέχουν πολλή βιταμίνη C, καροτένια, βιταμίνες B1, B2 και B6. Περιέχουν επίσης τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι καλές ποιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται με την αποξήρανση και την επεξεργασία της σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Αυτά μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα.
Εφαρμογές σκόνης αποξηραμένης ντομάτας:
Ως superfood
Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη ντομάτας σε σάλτσες, σούπες και σε υγιεινά (αλμυρά) smoothies. Το υπέροχο με τη σκόνη ντομάτας είναι ότι αναμειγνύεται ιδανικά με μια σειρά από μεσογειακά βότανα, όπως: βασιλικό, σκόρδο, ρίγανη, δεντρολίβανο…
Καταγωγή και Ιστορία του Χόρτου Κριθαριού: Το χόρτο κριθαριού είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται στην ΕΕ. Συγκομιδή χόρτου κριθαριού. Όταν το φυτό προετοιμάζεται για τη φάση αναπαραγωγής, συγκεντρώνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά στους βλαστούς. Αυτή είναι η στιγμή της συγκομιδής. Επεξεργαζόμαστε αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς σε σκόνη χόρτου σιταριού. Το φυτό κριθαριού καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες καλλιέργειες που εξημερώθηκαν για ανθρώπινη χρήση. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συγκομίζαν τόσο το κριθάρι όσο και τους νεαρούς βλαστούς, και στη Βίβλο υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του φυτού κριθαριού ως σημαντική θρησκευτική προσφορά. Υγειονομικές Ιδιότητες του Χόρτου Κριθαριού και Εφαρμογές: Το χόρτο κριθαριού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, χαλκό, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση ισχυρών οστών.