Προερχόμενο από τις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, από την Γουατεμάλα, ο καφές μας GUATEMALA είναι 100% Arabica, οι καφεόδενδροι αναπτύσσονται σε υψόμετρο ίσο ή μεγαλύτερο από 1.100 μέτρα. Συλλέγεται σε ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση ενός αραβικού καφέ λεπτού και με λίγη πικρία.
Είναι ένας ισορροπημένος και ήπιος καφές. Ο καφές μας GUATEMALA, με νόστιμα αρώματα μπαχαρικών και πιπεριού, έχει πραγματικά εξαιρετική γεύση. Ένα λεπτό ρόφημα με πολύπλοκα αρώματα που αξίζει να ανακαλύψετε.
Αυτό το Shembati από το Μπουρούντι είναι ένα μικρό παρτίδα καλλιεργημένο στην περιοχή της φάρμας Mbirizi, όπου ο Salum, ένας αυτοδίδακτος επιχειρηματίας, εργάζεται εδώ και χρόνια για να αυξήσει την ποιότητα του καφέ του.
Είναι ένας σπάνιος καφές, εξαιρετικά γευστικός με σοκολατένιες νότες, αμυγδαλωτό και μπαχαρένιο άρωμα. Μια φυσική διαδικασία ζύμωσης (ξηραίνεται σε αφρικανικά κρεβάτια) του προσφέρει μια υπέροχη αρωματική ένταση καθώς και μια όμορφη διάρκεια στο στόμα. Ένας εξαιρετικός καφές που θα σας ταξιδέψει στην περιοχή Kayanza και θα αναδειχθεί τόσο με εκχύλιση φίλτρου όσο και με εσπρέσο.
Διαθέσιμο σε μορφή 250γρ.
Κόκκοι ή αλεσμένος.
Αυτός ο Guarani είναι ένας καφές με εκλεπτυσμένο προφίλ, φυσικά ζυμωμένος (χωρίς νερό) που προσφέρει νότες ξηρών καρπών και μια νόστιμη σοκολατένια γεύση που θα σας ενθουσιάσει στις στιγμές του καφέ σας.
Αυτός ο καφές προέρχεται από την περιοχή Mogiana, την πιο διάσημη της πολιτείας του Σάο Πάολο, μια ιδανική ζώνη για την καλλιέργεια καφέ σε αγροδασοκομία με λοφώδεις εκτάσεις που φτάνουν σε υψόμετρο άνω των 1100μ.
Διαθέσιμο σε μορφές 250γρ ή 1kg.
Κόκκοι ή αλεσμένος.
Ο καθαρός καφές Arabica από την Γουατεμάλα είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Προερχόμενος από βιολογικές φυτείες, αυτός ο καθαρός Arabica αποκαλύπτει λεπτές φρουτώδεις νότες κατά την καβουρδιστική διαδικασία.
Ένας πολύ όμορφος καφές φυσικής προέλευσης από την διάσημη περιοχή του Jimma στην Αιθιοπία!
Υπέροχες φρουτώδεις νότες ροδάκινου, σοκολάτας και φουντουκιού, παράγουν μια κούπα με ισχυρή ένταση και πολύ αρωματική!
Συλλέγεται σε ένα δάσος που αποτελείται από ποικιλία παλαιών ειδών. Ο πλούτος των εδαφών και του περιβάλλοντος αυτής της περιοχής προσφέρει μια μοναδική τυπικότητα σε αυτόν τον φυσικό καφέ από το δάσος, πιστοποιημένο ως βιολογικής γεωργίας και women coffee.
Διαθέσιμο σε μορφή 250γρ ή 1kg.
Κόκκοι ή αλεσμένος.
Διασταύρωση των ποικιλιών Icatú και Catuaí, έχει μια ιστορία γενετικών πειραμάτων στη Βραζιλία, που διεξήχθησαν από το Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Καφέ. Με έναν δυναμικό καρπό με μοναδικά χαρακτηριστικά, είναι ένα κοντό φυτό που επιτρέπει εύκολη χειρισμό κατά τη διάρκεια της χειρονακτικής ή μηχανικής συγκομιδής.
Αναγνωρισμένο ως μία από τις ειδικές ποικιλίες της παραγωγής καφέ Santíssimo, το Bourbon παρουσιάζεται ως ένα φυτό που απαιτεί τεχνικές χειρισμού και γεωργίας. Με υψηλή περιεκτικότητα σε brix και pol, οι κίτρινοι καρποί του αναδεικνύονται στην παραγωγή μας.
Αυτός ο καφές προέρχεται από την φάρμα Tega & Tula Specialty Coffee Farm, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Ahadu Woubhset. Οι Tega & Tula είναι στην πραγματικότητα δύο γειτονικές φάρμες, ονόματι από τα δύο γειτονικά χωριά Tega και Tula, που βρίσκονται στο Woreda, ή διαμέρισμα, του Gibo, στην Kaffa, στην Αιθιοπία. Η συνολική έκταση της φάρμας είναι 500 εκτάρια, με σχεδόν 400 εκτάρια φυτεμένα με καφέ. Η φάρμα είναι πιστοποιημένη βιολογική και παράγει τόσο πλυμένους καφέδες όσο και φυσικούς καφέδες.
Ο Ahadu είναι ένας επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος της διοικητικής ομάδας του Ethiopian Commodity Exchange. Το 2000, αποχώρησε από την ECE και αποφάσισε να επενδύσει ο ίδιος σε μια φάρμα για να παράγει αποκλειστικά καφέ ειδικότητας.
Βρήκε το τέλειο μέρος, που βρίσκεται στην διάσημη περιοχή της Kaffa, που θεωρείται η απόλυτη κοιτίδα του καφέ Arabica. Αποφάσισε να ξεκινήσει μια επιχείρηση που θα διατηρούσε την φυσική ομορφιά της περιοχής, θα υποστήριζε την τοπική κοινότητα και φυσικά θα παρήγαγε φανταστικούς καφέδες.
ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 74165, 74110
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1830–1870 μ.α.λ.
Σας προσφέρουμε εδώ έναν καφέ υψηλής ποιότητας από τη Finca Don Manuel. Από τη συγκομιδή του, οι κόκκοι καφέ ποικιλίας Supremo, πλήρως ώριμοι, συλλέγονται. Οι κερασιές επιλέγονται μέσω μιας διαδικασίας εμβάπτισης σε ένα δοχείο γεμάτο νερό, κατά την οποία οι κερασιές που παραμένουν στην επιφάνεια απομακρύνονται για να διασφαλιστεί ένας καφές πρώτης ποιότητας. Στη συνέχεια, οι κερασιές τοποθετούνται σε δοχεία για μια περίοδο ζύμωσης πριν αποκοπούν, οι κόκκοι με τη βλέννα τους ξηραίνονται μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρασία, δίνοντάς τους αυτό το χρυσό χρώμα.
Πωλείται αποκλειστικά σε κόκκους, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τα αρώματα και τις φράγκες ενός καφέ που έχει ενσωματώσει τους σακχάρες που υπάρχουν σε αυτή τη βλέννα.
Βαθμολογία 87 – SCA
Αρώματα και φρουτώδη αρώματα, ροδάκινο, μέλι.
Γεύσεις πορτοκαλιού, κακάο, ζαχαροκάλαμο.
Σας προσφέρουμε εδώ έναν καφέ υψηλής ποιότητας από την Finca Don Manuel. Από τη συγκομιδή του, οι κόκκοι καφέ ποικιλίας Supremo, πλήρως ώριμοι, συλλέγονται. Οι κερασιές επιλέγονται μέσω μιας διαδικασίας εμβάπτισης σε ένα δοχείο γεμάτο νερό, κατά την οποία οι κερασιές που παραμένουν στην επιφάνεια απομακρύνονται, προκειμένου να διασφαλιστεί ένας καφές πρώτης ποιότητας. Οι κερασιές αποσπώνται, οι κόκκοι με τη βλέννα τους ξηραίνονται μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρασία, δίνοντάς τους αυτό το χρυσό χρώμα.
Πωλείται αποκλειστικά σε κόκκους, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τα αρώματα και τις φράγκες ενός καφέ που έχει ενσωματώσει τους φυσικούς σακχάρες που περιέχονται σε αυτή τη βλέννα.
Βαθμολογία 85 – SCA
Αρώματα και φρούτα, βανίλια, φουντούκι.
Γεύσεις από Μάλτα, πεπόνι, βανίλια.
Σας προσφέρουμε εδώ καφέ υψηλότερης ποιότητας. Από τη συγκομιδή του, οι κόκκοι καφέ ποικιλίας Castillo που είναι πλήρως ώριμοι, συλλέγονται, ο καφές πλένεται και οι κερασιές χρώματος μωβ επιλέγονται και βυθίζονται σε μια δεξαμενή με νερό για να αφαιρεθούν αυτές που επιπλέουν και να διασφαλιστεί ότι ο καφές είναι πρώτης ποιότητας. Στη συνέχεια, το νερό αποστραγγίζεται και οι κερασιές τοποθετούνται σε ένα δοχείο ή σακούλα για 16 ώρες και στη συνέχεια ξηραίνονται μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρασία.
Ακολούθως, οι πράσινοι κόκκοι καφέ τοποθετούνται για διάστημα έως 3 μηνών σε βαρέλια από δρυ που έχουν περιέχει τουλάχιστον 8 χρόνια ουίσκι.
Πραγματοποιούνται έλεγχοι ποιότητας κάθε 30 ημέρες, ένα δείγμα λαμβάνεται από κάθε βαρέλι, αναλύεται και προετοιμάζεται για προφίλ και αξιολογείται από ειδικούς.
Πωλείται αποκλειστικά σε κόκκους, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το μείγμα των αρωμάτων του καφέ.
Οι μέθοδοι γεωργίας στην περιοχή παραμένουν σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακοί. Οι αγρότες του Γιργκατσέφε συνήθως καλλιεργούν τους καφέδες τους σε συνδυασμό με άλλες καλλιέργειες τροφίμων. Αυτή η μέθοδος είναι κοινή μεταξύ των μικρών παραγωγών, καθώς μεγιστοποιεί τη χρήση της γης και παρέχει τροφή για τις οικογένειές τους.
Εκτός από το ότι παραμένουν παραδοσιακά συνδυασμένοι, οι περισσότερες φάρμες είναι επίσης οργανικές εκ των προτέρων. Οι αγρότες στο Γιργκατσέφε συνήθως χρησιμοποιούν πολύ λίγα - αν όχι καθόλου - λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Οι περισσότερες εργασίες στη φάρμα γίνονται χειρονακτικά από την άμεση οικογένεια.
Για να εκμεταλλευτούν το υπέροχο κλίμα, ο σταθμός παρέχει εκπαίδευση για να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν καλύτερης ποιότητας κεράσια. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται σε διαδικασίες συγκομιδής και μεταφοράς κερασιών.
Οι αγρότες επιλέγουν προσεκτικά τα κεράσια με το χέρι και τα παραδίδουν στον σταθμό πλυσίματος. Κατά την παραλαβή, οι υπάλληλοι διαχωρίζουν χειροκίνητα τα εισερχόμενα κεράσια για να αφαιρέσουν τυχόν άγουρα ή υπερώριμα ή κατεστραμμένα κεράσια.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 2100-2300 μ.α.λ.
Αρχικά, αυτά τα μείγματα δημιουργήθηκαν ειδικά για το γλυκό νερό της Σκωτίας.
Η αλληλεπίδραση των "Brocken Teas" που έχουν επιλεγεί προσεκτικά, καλλιεργούνται βιολογικά και προέρχονται από το Assam, την αφρικανική ήπειρο και τα υψίπεδα της Βόρειας Ινδίας, προσδίδει σε αυτό το μείγμα έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Για τον γνώστη του τσαγιού, κάθε μεμονωμένη προέλευση μιλά από μόνη της, αλλά αυτός ο συνδυασμός αναπτύσσει μια πραγματικά μοναδική γευστική αντίληψη μετά την έγχυση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΧΥΣΗΣ: 3 έως 5 λεπτά
Καφές ποικιλίας Castillo σε φυσική διαδικασία: ξήρανση των κερασιών σε αφρικανικά κρεβάτια
Πωλείται αποκλειστικά σε κόκκους, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τα αρώματα και τις μυρωδιές ενός καφέ που έχει ενσωματώσει τους σακχάρες που υπάρχουν στη σάρκα και το βλεννογόνο.
Βαθμολογία 85 – SCA
Μυρωδιές και Αρώματα φρούτων, Μέντα, Καραμέλα.
Γεύσεις από Κανέλα, Εσπεριδοειδή, Καραμέλα
Ο καφές "απόλυτη άνεση" προέρχεται κατευθείαν από την ΟΝΔΟΥΡΑ και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Σάντα Μπαρμπάρα!
Ένας καφές σε διαδικασία ζύμωσης HONEY με μεγάλη κομψότητα και όμορφη επίγευση. Νότες από κίτρινες δαμάσκηνες, αποξηραμένα φρούτα και κεράσια που γίνονται αισθητές με σαφήνεια. Αυτός ο Finca El Mono απολαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Διαθέσιμος σε μορφή 250γρ.
Κόκκοι ή αλεσμένος.
Ο Le Resiti είναι ένας αιθιοπικός καφές που προέρχεται από την διάσημη περιοχή του Yirgacheffe!
Μια υπέροχη ανθώδης κούπα με νότες ροδάκινου και μελιού, τόσο χαρακτηριστικές ενός από τους πιο όμορφους terroirs της χώρας. Αυτός ο καφές πληροί τις λεπτές γευστικές απαιτήσεις και προέρχεται από ένα φυσικό περιβάλλον πλούσιο σε ονομασία Yirgacheffe.
Καλλιεργείται σε αγροδασοκομία μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, ο Resiti είναι ο καρπός της εργασίας περίπου 400 αγροτών που ασκούν αγροτική καλλιέργεια, σεβόμενοι τη φύση και τους ανθρώπους.
Διαθέσιμος σε μορφή 250γρ.
Κόκκοι ή αλεσμένος.
Το βούτυρο κακάου είναι ένα φυσικό λίπος που εξάγεται από τους σπόρους κακάου (Theobroma cacao), τον ίδιο καρπό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σοκολάτας. Είναι γνωστό για την απαλή του υφή, το χαμηλό σημείο τήξης του και το ελαφρύ άρωμα κακάου. Το βούτυρο κακάου χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων.
Ο κακάο είναι μια ουσία που προέρχεται από τους αποξηραμένους και πλήρως ζυμωμένους σπόρους του κακαόδεντρου, ενός τροπικού δέντρου που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, γνωστό επιστημονικά ως Theobroma cacao. Ο κακάο είναι η κύρια πρώτη ύλη για την παραγωγή σοκολάτας, σκόνης κακάο και βουτύρου κακάο.
Ο πράσινος καφές σε κόκκους αναφέρεται στους μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι εξάγονται από τους καρπούς του καφέ. Αυτοί οι κόκκοι διατηρούν το φυσικό τους πράσινο χρώμα και τις χημικές τους ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωρογενικά οξέα, τα οποία καταστρέφονται εν μέρει κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος. Οι κόκκοι πράσινου καφέ χρησιμοποιούνται για το καβούρδισμα στο σπίτι, την παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής και, μερικές φορές, για εγχύσεις.