Μέλι από θάμνους.
Χαρακτηριστικά:
Χρώμα: κεχριμπαρένιο με καθαρές κοκκινωπές αποχρώσεις.
Άρωμα: λουλουδάτο με έντονο και διαρκές χαρακτηριστικό στοιχείο από φύλλα φθινοπώρου, χούμο, μανιτάρια.
Γεύση: γλυκιά με χαρακτηριστικές πικρές, αλμυρές και συχνά όξινες νότες.
Ζώνη παραγωγής: Όλη η Ιβηρική Χερσόνησος.
Χρώμα: κεχριμπαρένιο με καθαρές κοκκινωπές αποχρώσεις.
Άρωμα: λουλουδάτο με έντονο και διαρκές χαρακτηριστικό στοιχείο.
Γεύση: γλυκιά με χαρακτηριστικές πικρές νότες.
Ζώνη παραγωγής: Όλη η Ιβηρική Χερσόνησος.
Σχετικά με αυτό το προϊόν
Μέλι πορτοκαλιάς.
Χαρακτηριστικά
Χρώμα: ανοιχτό ή πολύ ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: θυμίζει το άνθος πορτοκαλιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση, αλλά με σαφή όξινη νότα.
Ζώνη παραγωγής: Μεσογειακή ζώνη και νότος της χερσονήσου.
Χρώμα: ανοιχτό ή πολύ ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: θυμίζει το άνθος πορτοκαλιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση, αλλά με σαφή όξινη νότα.
Ζώνη παραγωγής: Μεσογειακή ζώνη και νότος της χερσονήσου.
Μέλι που συλλέγεται από τις μέλισσες στα θυμάρια, που ανήκουν στην ομάδα των λαβιαδών και ζουν σε φτωχά, πετρώδη και πολύ ξηρά εδάφη. Το χρώμα του κυμαίνεται από ανοιχτό κεχριμπάρι έως σκούρο καστανό, ανάλογα με την προέλευση του, και η γεύση του είναι πολύ ευχάριστη. Κρυσταλλώνεται εύκολα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα. Ιδιαίτερα κατάλληλο για σωματική και πνευματική εξάντληση, αναπνευστικές παθήσεις, αστεμία και ρύθμιση της εμμήνου ρύσεως.
Μέλι Πορτοκαλιού με Νέα 960γρ
Χρώμα: ανοιχτό κεχριμπάρι ή πολύ ανοιχτό.
Άρωμα: θυμίζει άνθος πορτοκαλιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση, αλλά με σαφή όξινη συνιστώσα.
Περιοχή παραγωγής: Μεσογειακή ζώνη και νότια χερσόνησος.
Μέλι από Πολλές Λουλούδια.
Χαρακτηριστικά:
Χρώμα: κεχριμπαρένιο, από ανοιχτό έως σκούρο.
Άρωμα: λουλουδάτο άρωμα, έντονο και διαρκές.
Γεύση: κυρίαρχη γλυκύτητα, μερικές φορές με πικρές ή αλμυρές νότες.
Ζώνη παραγωγής: Όλη η Ιβηρική Χερσόνησος.
Χρώμα: κεχριμπαρένιο, από ανοιχτό έως σκούρο.
Άρωμα: λουλουδάτο άρωμα, έντονο και διαρκές.
Γεύση: κυρίαρχη γλυκύτητα, μερικές φορές με πικρές νότες.
Ζώνη παραγωγής: Όλη η Ιβηρική Χερσόνησος.
Μέλι Μανζάνο.
Χαρακτηριστικά:
Γεύση: Πολύ ήπια. Στον ουρανίσκο θυμίζει φρούτο. Είναι ένα μέλι που κρυσταλλώνεται πολύ γρήγορα.
Ζώνη παραγωγής: Επαρχία Λέιδα.
Γεύση: Πολύ ήπια. Στον ουρανίσκο θυμίζει φρούτο
Ζώνη παραγωγής: Επαρχία Λέιδα.
Μέλι Δάσους
Χρώμα: σκούρο κεχριμπάρι.
Άρωμα: βαλσαμικό, καβουρδισμένα δημητριακά, αλλά όχι πολύ έντονα.
Γεύση: Βαλσαμικό και κάπως ελαφρύ. Θυμίζει πολύ ξηρό ξύλο.
Περιοχή παραγωγής: βόρεια Ιβηρική Χερσόνησος.
Μέλι Λεύκας
Χρώμα: κεχριμπαρένιο ή πολύ ανοιχτό.
Άρωμα: λουλουδάτο, έντονο, με φρουτώδη στοιχεία.
Γεύση: γλυκιά με μια όξινη νότα.
Περιοχή παραγωγής: κεντρική Ευρώπη.
Μέλι Ρομέρο
Χρώμα: πολύ ανοιχτό κίτρινο κεχριμπάρι.
Άρωμα: χαρακτηριστικό λουλουδάτο, με νότες αμβροσίας.
Γεύση: κυρίαρχη γλυκύτητα, χωρίς άλλα συστατικά;
Περιοχή παραγωγής: ασβεστολιθικές και ζεστές περιοχές της ανατολής.
{"Color:":"κεχριμπαρένιο ή ανοιχτό κεχριμπαρένιο, αν περιέχει λίγο ρετάμα ή βρύα είναι κάπως πιο σκούρο.","Sabor:":"γλυκό, με ελαφρές όξινες νότες και, αν συνοδεύεται από ρετάμα ή βρύο (πιο σκούρο) ελαφρές αλμυρές νότες.","Características:":"","Aroma:":"με χαρακτηριστικές πράσινες νότες, κυρίως στην ανώτερη ζώνη επαφής της μέλισσας με το γυαλί της συσκευασίας. Άρωμα βρεγμένου ξύλου, πολύ έντονο και εξαιρετικά επίμονο.","Zona de producción:":"Εξτρεμαδούρα, νότια ακτή της Μεσογείου και δυτική ακτή του Κανταβρικού."}
Μέλι Θυμάρι
Χρώμα: ανοιχτό κεχριμπάρι, γενικά με απόχρωση
Άρωμα: λουλουδάτο με φαινολικό συστατικό
Γεύση: γλυκιά με νότες οξύτητας
Περιοχή παραγωγής: Ασβεστολιθικές περιοχές των δύο οροπεδίων