Μια φορά και έναν καιρό, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς σε ένα εστιατόριο, μπορεί να βιώσετε τις επιτυχίες της σύγχρονης κουζίνας, πιο συγκεκριμένα, της μοριακής γαστρονομίας.
Η μοριακή γαστρονομία είναι επίσημα μια επιστημονική πειθαρχία που συνδυάζει φυσικές και χημικές διαδικασίες μαγειρέματος. Προτιμούμε να την αποκαλούμε ‘Η τέχνη του να επιτυγχάνεις μαγικά αποτελέσματα με βασικά υλικά στην παραδοσιακή κουζίνα.’ Ναι, λίγο πιο εμπνευσμένο. Η αλήθεια είναι, δυστυχώς για εμάς, ότι δεν μπορεί ο καθένας να χειριστεί αυτόν τον τομέα. Μόνο εξειδικευμένα άτομα ή εστιατόρια εφαρμόζουν τεχνικές μοριακής γαστρονομίας.
Αλλά ακόμα και έτσι, έχουμε καλά νέα για εσάς! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό το γαστρονομικό στυλ που ανεβάζει την επιστήμη του μαγειρέματος, της επιλογής, της προετοιμασίας, της σερβιρίσματος και της απόλαυσης σε νέα ύψη.
Η μοριακή γαστρονομία είναι μια επιστημονική πειθαρχία μέσα στις γαστρονομικές τέχνες, αυτό είναι σαφές. Πώς λειτουργεί και τι περιλαμβάνει δεν έχει ακόμη ειπωθεί.
Μπορείτε να δώσετε σε αυτό το κλασικό πιάτο μια μοντέρνα πινελιά με μια ελαφριά, αφράτη σάλτσα. Είναι καλύτερο να το σερβίρετε σε παγωμένα κοκτέιλ ποτήρια με μερικές βραστές γαρίδες να κρέμονται από την άκρη του ποτηριού. Η συνταγή είναι για τέσσερα άτομα.
Λίστα υλικών
1 κιλό καθαρισμένες, αποφλοιωμένες και βραστές γαρίδες
200 γραμμάρια φύλλα μωρού σαλάτας
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Σάλτσα
Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ραπανάκι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
Πιπέρι καγιέν
Χυμός λάιμ
Αλάτι
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και σουρώστε τα σε ένα σιφόν. Φορτίστε με κάψουλες N2O και ανακινήστε καλά. Αφαιρέστε τη συσκευή σαντιγί και τοποθετήστε το καπάκι σφιχτά. Βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τις περισσότερες γαρίδες σε μικρά κομμάτια, κρατώντας μόνο 45 για την παρουσίαση.
I caricatori di crema N2O sono progettati per l’uso in distributori di crema e utilizzando il protossido di azoto che contengono nel tuo montatore di crema, puoi preparare alcune fantastiche ricette, alcune delle quali menzioneremo in questo post del blog.
Effetti e usi di N2O
Come forse già sapete, ci sono diversi modi per usare il protossido di azoto. In questo blog affronteremo i diversi effetti e usi di N2O.
Quando si tratta di ristoranti o dell’industria del catering, gli chef e il personale di cucina usano il protossido di azoto ad un grado alimentare E942 come propellente per aerosol per fare schiuma, antipasti, salse e panna montata con cibo o bevande.
Leggi questo post e scopri come viene utilizzato un sifone per panna nella preparazione di creme e dessert.
Oltre al suo uso nell’industria alimentare e nei contesti ricreativi, il protossido di azoto può funzionare come un efficace agente sedativo che, combinato con l’ossigeno, riduce l’ansia nei pazienti.
Οι Σιφόνες για σαντιγί είναι οι τέλειοι βοηθοί στην κουζίνα και στο νοικοκυριό. Σε ελάχιστο χρόνο, η σαντιγί είναι τέλεια προετοιμασμένη και σταθερή, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις επόμενες διαδικασίες. Είτε πρόκειται για διακόσμηση περίπλοκων κέικ είτε ως τέλεια γαρνιτούρα σε λεπτά κέικ και σε πολλές άλλες επιδόρπια. Οι διανομείς κρέμας είναι διαθέσιμοι σε πολλές εκδόσεις. Έτσι, ο σιφώνας κρέμας με μοχλό, αλλά και το μπουκάλι σιφώνα κρέμας με κουμπιά απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα. Ανάλογα με τον τομέα εφαρμογής, κάθε μπουκάλι σιφώνα για σαντιγί έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.
Η σαντιγί είναι ένα "must have" για κάθε λάτρη της μαγειρικής. Αλλά η σαντιγί απαιτεί πολύ χρόνο, και η έτοιμη σαντιγί δεν έχει πολλά κοινά με την καλή σαντιγί. Ωστόσο, αν αγοράσετε έναν σιφόν, μπορείτε να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτός ο οδηγός περιέχει πληροφορίες και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε την απόφαση αγοράς.
¿Σιφόν σαντιγί, μηχανή σαντιγί ή διανομέας σαντιγί;
Ένας μηχανισμός, πολλαπλές σημασίες. Όλες οι ονομασίες είναι σωστές. Πρόκειται για μια ανθεκτική και σταθερή φιάλη υπό πίεση. Στο καπάκι, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει μια λεβιέ ή ένα κουμπί που ενεργοποιεί τη διαδικασία σχηματισμού αφρού. Είναι επίσης εξοπλισμένο με μια δοσομετρική μύτη. Ανάλογα με το προϊόν, μπορεί να περιλαμβάνονται διάφορες μύτες στην προμήθεια. Οι σιφόν είναι διαθέσιμοι σε τρία μεγέθη: 250 ml, 500 ml και 1 l.
Πολλοί μπορούν να ετοιμάσουν κάτι παραπάνω από σαντιγί.