Το κρασί σε χύμα είναι μια πρώτη ύλη που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων στη βιομηχανία, που ξεπερνούν κατά πολύ την παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών. Με τη σύνθεσή του πλούσια σε βιοδραστικές ενώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς, από την κοσμετολογία μέχρι την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Με όλους αυτούς τους πιθανούς χρήσεις, το κρασί σε χύμα ξεχωρίζει ως μια ευέλικτη και βιώσιμη πρώτη ύλη που συμβάλλει στην κυκλική οικονομία και στη μείωση των αποβλήτων.
Είτε στον τομέα των τροφίμων, της φαρμακευτικής, της κοσμετολογίας, των ποτών ή άλλων, το κρασί σε χύμα προσφέρει πολλές δυνατότητες εφαρμογής, επιτρέποντας τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας.
Σκέψη: Ένα κρασί για να δείξει την ανεκτίμητη κληρονομιά που είναι οι παλιές αμπελώνες του Δούρου Σουπίρ.
Ποικιλίες: Σταφύλια από παλιούς αμπελώνες ποικιλίες Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz και Sousão
Υψόμετρο των αμπελώνων: 180 έως 600 μ
Έδαφος: Σχιστό και Σχιστό/Γρανίτης
Το ροζέ κρασί Orelhão είναι ένα νεαρό κρασί, ελαφρώς αφρώδες και μαλακό στη γεύση του. Με αρώματα λουλουδιών και φρούτων, είναι ένα ζωντανό και επίμονο κρασί. Εξαιρετικό ως απεριτίφ, συνοδεύει οποιοδήποτε γεύμα, ειδικά πιάτα ψαριών, θαλασσινών και κινέζικης κουζίνας.
Τιμή: €16.99 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ με την ισχύουσα νομική φορολογική κλίμακα)
Ονομασία: Vinho Verde DOC
Συλλογή: 2017
Αλκοολικός τίτλος: 13 % vol.
Περιγραφή: Παρουσιάζει ένα ανοιχτό χρώμα άχυρου, με άρωμα από εσπεριδοειδή και απαλές νότες μπαχαρικών… που μας παραπέμπουν σε μακρινές χώρες… βανίλια και κανέλα… Πρόκειται για ένα πολύπλοκο κρασί, με καλή δομή στο στόμα, επίμονο και με πολύ ευχαρίστηση για γευσιγνωσία.
Συνοδεύσεις: Εξαιρετικό για να συνοδεύσει πιάτα από λευκά κρέατα, όπως κοτόπουλο και πάπια, ψητό ψάρι και έντονα τυριά. Πρέπει να σερβίρεται μεταξύ 10 και 12°C.
Τα βαρέλια του Πόρτο Μπράνκο, που συνήθως κατασκευάζονται από δρυ, ξεχωρίζουν στη ωρίμανση αποσταγμάτων, όπως ουίσκι και αρωματικά. Τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη τους είναι αξιοσημείωτα.
Χαρακτηριστικά των Βαρελιών του Πόρτο Μπράνκο
Ξύλο και Κατασκευή: Κατασκευασμένα από αμερικανική ή γαλλική δρυ, αυτά τα βαρέλια μπορεί να έχουν διαφορετικά επίπεδα ψησίματος, επηρεάζοντας τις γεύσεις. Βαρέλια με ελαφρύ ψήσιμο προσφέρουν λεπτές νότες, ενώ αυτά με έντονο ψήσιμο φέρνουν αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών.
Πορώδης και Οξείδωση: Η πορώδης δομή του ξύλου επιτρέπει μια ελεγχόμενη οξείδωση, που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη πολύπλοκων γεύσεων και για την απαλότητα του αποστάγματος.
Αρωματικές Νότες: Τα βαρέλια του Πόρτο Μπράνκο προσθέτουν φρουτώδη αρώματα, όπως ροδάκινο και βερίκοκο, καθώς και λουλουδάτα, εμπλουτίζοντας το προφίλ του αποστάγματος.
Πλεονεκτήματα της Χρήσης των Βαρελιών
Επιρροή στις Γεύσεις: Η αλληλεπίδραση μεταξύ του αποστάγματος και του ξύλου εμπλουτίζει το προφίλ γεύσης, φέρνοντας φρουτώδεις και λουλουδάτες νότες.
Βελτίωση της Υφής: Τα βαρέλια βοηθούν στην απαλότητα της υφής του αποστάγματος, καθιστώντας το πιο ευχάριστο στον ουρανίσκο.
Έλεγχος της Οξείδωσης: Η ελεγχόμενη οξείδωση οδηγεί σε ένα πιο ισορροπημένο και αρμονικό προϊόν.
Βιωσιμότητα: Η επαναχρησιμοποίηση των βαρελιών συμβάλλει σε πιο βιώσιμες πρακτικές στη βιομηχανία.
Προστιθέμενη Αξία: Τα αποστάγματα που ωριμάζουν σε βαρέλια του Πόρτο Μπράνκο συχνά έχουν μεγαλύτερη αξία, λόγω της σύνδεσής τους με φημισμένα κρασιά.
Εφαρμογές στη Βιομηχανία
Ουίσκι: Τα βαρέλια του Πόρτο Μπράνκο προσθέτουν πολυπλοκότητα και απαλότητα στο προφίλ των ουίσκι.
Αρωματικά: Παρέχουν φρεσκάδα και ελαφρότητα, εμπλουτίζοντας τη γεύση του αρωματικού.
Λικέρ: Εντείνουν τις γεύσεις και τα αρώματα, με αποτέλεσμα πιο ισορροπημένα και ενδιαφέροντα λικέρ.
Τελικές Σκέψεις
Τα βαρέλια του Πόρτο Μπράνκο είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη ωρίμανση αποσταγμάτων, προσφέροντας πολυπλοκότητα και ποιότητα. Καθώς η βιομηχανία εξελίσσεται, αναμένεται ότι περισσότεροι παραγωγοί θα εξερευνήσουν αυτές τις αποχρώσεις, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του καταναλωτή και τιμώντας την παράδοση του κρασιού του Πόρτο.
Βεντάντε που σχηματίζεται από μικροκόκκους που επιτρέπουν την επίτευξη μεγαλύτερης δομικής σταθερότητας του φελλού, καθιστώντας τον οπτικά πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό, είναι γενικά ένας πιο εξελιγμένος και καλύτερης ποιότητας φελλός από τον κοινό συμπιεσμένο φελλό.
Αυτός ο τύπος φελλού εφαρμόζεται σε κρασιά υψηλής κυκλοφορίας, εκπληρώνοντας τη λειτουργία του με υψηλή απόδοση.
Η MASilva προσφέρει εννέα τύπους οπτικών ποιοτήτων φελλών, από την οπτικά τέλεια ποιότητα για κρασιά υψηλής κατηγορίας μέχρι κρασιά που εμφιαλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.
Αυτό το προϊόν είναι το πιο εμπορικά διαθέσιμο από την εταιρεία, με την MASilva να είναι η παγκόσμια αναφορά σε φυσικούς φελλούς από φελλό.
** Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα **
Το Τραπέζι Καφέ Lazuli αναφέρεται στη θεότητα του κρασιού του Ταοϊσμού, η οποία ήταν μέρος της ομάδας των Οκτώ Αθάνατων της κινεζικής μυθολογίας. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Λαν Τσάιχε έπινε κρασί, μιλούσε μόνο την αλήθεια και πάντα ντυνόταν στα μπλε.
Παραγωγμένο από πολυμερές υψηλής αντοχής με πιστοποίηση τροφίμων, αυτό το υλικό είναι γνωστό για την αντοχή του σε κρούσεις και την πυροπροστασία του; έχει υψηλή κρυσταλλικότητα, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για προστασία από πράξεις βανδαλισμού. Παρόμοιο με το γυαλί, ανθεκτικό στο πλυντήριο ρούχων, με αυξημένη ικανότητα διατήρησης θερμού και ψυχρού. Αυτό το προϊόν έχει υψηλό βαθμό κρυσταλλικότητας και είναι κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων.
Θήκη για μπουκάλια κρασιού, μεσαίας κατηγορίας και ανταγωνιστική τιμή. Για όσους θέλουν να ξεχωρίσουν. Εσωτερικό προσαρμόσιμο σε διάφορους τύπους μπουκαλιών. Γραμμή για ειδικές προσφορές, πολύ χρησιμοποιούμενη στην αγορά γκουρμέ.
Διαθέσιμο για 1, 2 ή 3 μπουκάλια.
Σακούλα σε Κουτί (BIB)
- διάφορα μεγέθη και σχήματα
Δρύινα βαρέλια για κρασί σε σακούλα σε κουτί σε διάφορα μεγέθη από 3 Lt έως 20 Lt. Βαρέλια σχεδιασμένα για διακόσμηση σε εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ., για τοποθέτηση κρασιού σε σακούλα σε κουτί και σερβίρισμα από τα αληθινά δρύινα βαρέλια.
Πάθος για το τσάι και εμπνευσμένοι από μερικά από τα πιο διάσημα πορτογαλικά κρασιά στον κόσμο, δημιουργήσαμε αυτά τα ειδικά μίγματα τσαγιού, εξάγοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά γεύσης του τσαγιού και του κρασιού Porto και συγχωνεύοντάς τα σε μια λεπτή ένωση.
Κάδος-έξω αποτελούμενος από μια μαλακή τσάντα 15 λίτρων με βρύση και έναν κάδο από χαρτόνι. Το υλικό των τσαντών, μεταλλικό ή μη, πρέπει να καθοριστεί ανάλογα με το περιεχόμενο και την τελική του χρήση.
Χωρητικότητα: 15 λίτρα
Διαστάσεις: 500mm x 570mm ± 10 mm
Το κρασί από βαρέλια είναι μια πρώτη ύλη που προσφέρει πολλές δυνατότητες στη βιομηχανία, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ την παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών. Με τη σύνθεσή του, πλούσια σε βιοδραστικές ενώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς, από την κοσμετολογία μέχρι την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Με όλες αυτές τις δυνατότητες χρήσης, το κρασί από βαρέλια διακρίνεται ως μια πολυδιάστατη και βιώσιμη πρώτη ύλη που συμβάλλει στην κυκλική οικονομία και στη μείωση των αποβλήτων.
Είτε στον τομέα των τροφίμων, της φαρμακευτικής, της κοσμετολογίας, των ποτών ή σε άλλους τομείς, το κρασί από βαρέλια προσφέρει πολλές δυνατότητες εφαρμογής και επιτρέπει την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία.
Είναι ένα κόκκινο κρασί της περιοχής με έντονο χρώμα και πολύ φρουτώδη άρωμα (κεράσι/βύσσινο) με βανιλιές από το ξύλο δρυός στο οποίο ωρίμασε. Η γεύση ισορροπεί με το άρωμα, αναδεικνύοντας μια ισχυρή δομή πλαισιωμένη από ελαφρώς καβουρδισμένα τανίνες. Η επίγευση είναι πολύ μακρά αλλά απαλή. Μια ένδοξη και κυρίαρχη παράδοση που διαρκεί πάνω από 70 χρόνια.
ΕΣΤΑΓΙΟ
Αφού η δεύτερη ζύμωση σε φιάλη πραγματοποιηθεί μέσω της κλασικής μεθόδου, το κρασί ωριμάζει για περίπου 12 μήνες στην κάβα της Quinta dos Castelares σε σταθερή θερμοκρασία 15°C και υγρασία 75%. Χειροκίνητη "remouage" ακολουθούμενη από "degorgement glacée" για την τελική ωρίμανση στη φιάλη.
ΦΥΛΛΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Συλλογή 2016
Ονομασία DOC Douro
Ποικιλίες Códega do Larinho
Αλκοόλ 12%
pH 3,08
Συνολική οξύτητα 6,67 g/dm3
Συνολικοί σακχαρίτες 3,0 g/dm3
Οινολογία Casa Agrícola Manuel Joaquim Caldeira
*Περιέχει θειώδη
ΙΣΤΟΡΙΑ
Προέλευση
Οι σταφύλια που δίνουν αυτό το κρασί προέρχονται από αμπέλια της Quinta dos Castelares στο Freixo de Espada à Cinta.
Σκοπός μας σε αυτό το κρασί είναι η συγκέντρωση αρωμάτων και η υψηλή οξύτητα μέσω των αμπελώνων που είναι φυτεμένοι σε υψόμετρο 700μ, ώστε να αναδειχθεί όλος ο χαρακτήρας της ποικιλίας.
Κόνσεπτ: Ένα αρωματικό και φρέσκο κόκκινο κρασί φτιαγμένο από σταφύλια υψηλής υψομετρίας.
Ποικιλίες: Touriga Nacional
Υψόμετρο των αμπελώνων: 400 έως 650 μ
Έδαφος: Σχιστόλιθος/Γρανίτης
Casta Loureiro
Χρώμα κίτρινο και αρώματα εσπεριδοειδών με λουλουδάτες νότες. Φρέσκο με αρμονική γεύση. Ισορροπημένη οξύτητα
Εξαιρετικό για να συνοδεύει ελαφριά φαγητά, ορεκτικά, πιάτα ψαριού, λευκά κρέατα και θαλασσινά
Σερβίρετε στους 8ºC και 10ºC
12% vol. 750ml