CEPAGE : Cabernet franc, Grolleau noir.
TERROIR : Αργιλώδες-αμμώδες.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Σταφύλια που συλλέγονται προσεκτικά στο χέρι σε κασόνια. Οινοποίηση σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Φερμουί και παλαίωση σε οινολάσπες για 12 μήνες σε κελάρι.
APPELLATION : AOP Crémant de Loire.
NOTES DE DEGUSTATION : Λεπτές φυσαλίδες που κοσμούν ένα ροζ σολομό. Αρωματική μύτη με φρουτώδεις και ανθικές νότες. Φρέσκια, φρουτώδης και κομψή γεύση.
ACCORD METS/VIN : Γιορτινά απεριτίφ, κοκτέιλ, τάρτα φράουλας.
TEMPERATURE DE SERVICE : Μεταξύ 7 και 9°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
Μια κλιματιζόμενη αίθουσα ενσωματωμένη στην κουζίνα ως προσθήκη πίσω από τοίχους από χάλυβα και γυαλί. Αυτό το κελάρι κρασιού επιτρέπει την έκθεση και την εξυπηρέτηση περισσότερων από 500 φιαλών κρασιού.
Για την επεξεργασία των οινοποιητικών αποβλήτων, διατίθενται δύο διαδικασίες:
Cascade Twin: μια διαδικασία βιολογικής επεξεργασίας "εκτατικής", που συνδυάζει αεριζόμενο αποθηκευτικό χώρο και επεξεργασία φινιρίσματος σε μαζικό πυρίτιο. Η ρύπανση συγκεντρώνεται κατά τις περιόδους συγκομιδής και οινοποίησης.
Vitimax: μια διαδικασία αερόβιας βιολογικής επεξεργασίας αποβλήτων "συνεχώς", τις περισσότερες φορές σε υπόγεια δεξαμενή που περιλαμβάνει:
- ένα ταμπούρι οινοποιητικών αποβλήτων
- ρύθμιση της ροής τροφοδοσίας της επεξεργασίας
- μια αερόβια βιολογική επεξεργαστική κάμερα
- μια κάμερα καθίζησης με ανάκτηση των δευτερογενών ιλύων ή μια ορυκτοποίηση των ιλύων μέσω φίλτρων φυτεμένων με καλαμιές
Αυτά τα 2 συστήματα μπορούν να συμπληρωθούν με φίλτρα φυτεμένα με καλαμιές προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η διαχείριση των ιλύων που παράγονται από την επεξεργασία των αποβλήτων του οινοποιείου.
> για περισσότερες πληροφορίες: www.agroenvironnement.com
Ο ιδανικός σύντροφος για όλες τις συνταγές σας με κρασί, ή απλά για να ενισχύσετε τα πιάτα σας. Ιδανικό για κόκκινες σάλτσες, το μαγείρεμα κρεάτων, τις ατμισμένες πατάτες, τα πιάτα με ντομάτα, τις παραδοσιακές σούπες.
Το κρασί, κόκκινο ή λευκό, στην προετοιμασία των φαγητών χρονολογείται από την Αρχαιότητα και υπάρχουν ακόμη πολλές αποδείξεις σήμερα στην τοπική κουζίνα.
Αδύνατο να αναφερθεί το κόκκινο κρασί στην κουζίνα χωρίς να σκεφτούμε το κοτόπουλο κρασάτο, το βοδινό Μπουργκινιόν, τη ντομάτα και πολλές άλλες συνταγές. Μετά την εξάτμιση του αλκοόλ, το κόκκινο κρασί προσφέρει τα τανίνες του που θα δώσουν στα πιάτα αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα.
SKU:SGEVR250
CEPAGE : Chenin και Grolleau gris.
TERROIR : Αργιλο-αμμώδες.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Σταφύλια που συλλέγονται προσεκτικά στο χέρι σε κασόνια. Οινοποίηση σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Πραγματοποίηση αφρισμού και ωρίμανση σε οινολάσπες για τουλάχιστον 12 μήνες σε κελάρι.
APPELLATION : AOP Crémant de Loire.
NOTES DE DEGUSTATION : Λεπτές φυσαλίδες που καλύπτουν μια ανοιχτόχρωμη κίτρινη απόχρωση. Ανθώδεις και φρουτώδεις αρώματα με νότες μπριός. Φρέσκια και κομψή γεύση.
ACCORD METS/VIN : Γιορτινά απεριτίφ, κοκτέιλ και επιδόρπια.
TEMPERATURE DE SERVICE : Μεταξύ 7 και 9°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
ΜΙΛΛΕΣΙΜΕ: 2020
CEPAGE: Sauvignon blanc.
TERROIR: Αργιλοσαθρώδες.
VINIFICATION ET ELEVAGE: Απαλή πίεση. Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρηθεί η αρωματική νεότητα του φρούτου. Ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες σε δεξαμενές inox.
APPELLATION: IGP Val de Loire Sauvignon.
NOTES DE DEGUSTATION: Λαμπερό χρώμα, ανοιχτό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Έντονη, λεπτή μύτη με ανθικές νότες (γιασεμί, άνθος της αμπέλου) και εσπεριδοειδή (γκρέιπφρουτ). Ζωντανή, αρμονική γεύση γεμάτη φρεσκάδα.
ACCORD METS/VIN: Ορεκτικά, θαλασσινά, ψάρια.
TEMPERATURE DE SERVICE: 8°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
MILLESIME : 2020
CEPAGE : Pineau d'Aunis (50%), Gamay (50%).
TERROIR : Λιμνών αργίλου.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Σταφύλια που συλλέγονται σε πολύ καλή ωρίμανση. Μακράνωση 24 ωρών σε χαμηλή θερμοκρασία.
APPELLATION : AOP Ροζέ ν'Ανζού.
NOTES DE DEGUSTATION : Ροζέ χρώμα. Αρμονική μύτη από μικρούς κόκκινους καρπούς. Γευστική, τρυφερή γεύση με φινάλε γεμάτο φρούτα και πιπεράτες πικάντικες νότες.
ACCORD METS/VIN : Απεριτίφ, αλλαντικά, πίτσα, επιδόρπια με φρούτα.
TEMPERATURE DE SERVICE : Μεταξύ 6 και 8°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
MILLESIME : 2018
CEPAGE : Chenin.
TERROIR : Gravier d'Anjou.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Απαλή πίεση 3 επιλεγμένων τρυγημάτων σταφυλιών που έχουν υποστεί αποξήρανση και βοτρύτη. Ζύμωση σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια ωρίμανση 12 μηνών πάνω σε λεπτά οινολάσπης για την εξαγωγή μιας πολύπλοκης αρωματικής δομής.
APPELLATION : AOP Coteaux de l'Aubance.
NOTES DE DEGUSTATION : Λαμπερό και χρυσό χρώμα. Αρμονική πολύπλοκη αρωματική σύνθεση από γλυκά φρούτα (βερύκοκα, κυδώνια), μέλι, μπαχαρικά γύρω από λεπτές νότες ξύλου. Κρεμώδης επίθεση υποστηριζόμενη από μια γευστική, μακρά και φρέσκια δομή.
ACCORD METS/VIN : Απεριτίφ, φουά γκρα, επιδόρπια, γλυκά ψωμάκια, τάρτες με λευκά φρούτα.
TEMPERATURE DE SERVICE : 10°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
ΜΙΛΛΕΣΙΜΕ: 2020
CEPAGE: Cabernet franc.
TERROIR: Λιμνών αργιλοειδών.
VINIFICATION ET ELEVAGE: Σταφύλια που συλλέγονται σε καλή ωρίμανση. Μακράνωση 24 ωρών, σε χαμηλή θερμοκρασία, για την εξαγωγή του χρώματος. Ζύμωση σε δεξαμενές inox, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να διατηρηθεί το αρωματικό δυναμικό του φρούτου και η φρεσκάδα του.
APPELLATION: AOP Cabernet d'Anjou.
NOTES DE DEGUSTATION: Ρούχα ελκυστικά, πορτοκαλί χαλκού. Μύτη λουλουδένια (πέταλα τριαντάφυλλου) και φρουτώδης (φράουλα, σμέουρο). Επίθεση μαλακή και γευστική με όμορφη φρουτώδη επιμονή.
ACCORD METS/VIN: Απεριτίφ, πεπόνι, καλοκαιρινή σαλάτα, εξωτική κουζίνα.
TEMPERATURE DE SERVICE: Μεταξύ 6 και 8°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
Οδηγός Hachette 2020
ΜΗΝΥΜΑ: 2017
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Cabernet franc.
ΕΔΑΦΟΣ: Μαρνές με οστρακοειδή (στρείδια) σε αργιλοασβεστολιθικό έδαφος.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Σταφύλια που συλλέγονται σε πολύ καλή ωρίμανση και αποστεωμένα 100%. Μακρά εκχύλιση 1 μήνα για να ευνοηθεί η εξαγωγή του χρώματος και να προσφερθεί μια σύνθετη δομή. Ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
ΟΝΟΜΑΣΙΑ: AOP Anjou Villages Brissac.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ: Εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα. Ωραία αρωματική έκφραση από κόκκινα και μαύρα φρούτα. Βελούδινη και σύνθετη γεύση που συνδυάζει μαύρη σταφίδα, βιολέτα και ξυλώδεις νότες.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ/ΚΡΑΣΙΟΥ: Χαρτοκοπτική, γευστικά κρέατα, θηράματα, πιάτα με σάλτσες και τυριά.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 17°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
MILLESIME : 2020
CEPAGE : Chenin.
TERROIR : Λιμνών αργίλου.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Σταφύλια που συλλέγονται προσεκτικά στο χέρι. Απαλή πίεση. Ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες σε δεξαμενές inox.
APPELLATION : AOP Anjou Blanc.
NOTES DE DEGUSTATION : Χρώμα κίτρινο άχυρο. Πολύπλοκο άρωμα από εξωτικά φρούτα και μέλι. Φρέσκια και πλούσια γεύση με μεταλλικές νότες.
ACCORD METS/VIN : ψάρια, τυρί κατσικίσιο.
TEMPERATURE DE SERVICE : 9°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
Αργυρό Μετάλλιο Διεθνές Challenge Gilbert & Gaillard 2019
ΧΡΟΝΙΑ: 2017
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Chenin.
ΕΔΑΦΟΣ: Αργιλώδες-αμμώδες.
Οινοποίηση και Ωρίμανση: Απαλή πίεση στα σταφύλια που έχουν χρυσίσει από τον ήλιο. Ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια πάνω σε λεπτά οινολάσπης για την εξαγωγή μιας σύνθετης δομής.
ΟΝΟΜΑΣΙΑ: AOP Anjou Blanc.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ: Ανοιχτό χρυσό χρώμα, λαμπερό. Αρώματα από φρούτα με κίτρινη σάρκα, ανθισμένες και πικάντικες νότες (βανίλια). Πλούσια γεύση με λιπαρότητα και όγκο.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ/ΚΡΑΣΙΟΥ: Ψάρια σε σάλτσα, καραβίδες, καπνιστά ζαμπόν, τυριά.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 9°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
Αναφορά Vinitech 2014
Κατά τη διάρκεια της πίεσης, και ειδικότερα κατά τις επαναπιέσεις, η επαφή του στέμφυλου με τον αέρα που περιέχεται στη δεξαμενή του πιεστηρίου προκαλεί διάλυση οξυγόνου. Αυτή η παροχή οξυγόνου είναι μαζική, τα κρασιά μετά από θρυμματισμό μπορεί να περιέχουν από 2,0 έως 7,5 mg/l. Η συγκέντρωση είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον όγκο που εξάγεται, οι τελευταίες πιέσεις είναι οι πιο πλούσιες σε διαλυμένο οξυγόνο.
Μια πρόσφατη μελέτη με το ISVV (Μπορντό) επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία Bucher Inertys μειώνει σημαντικά το διαλυμένο οξυγόνο στα κρασιά και τροποποιεί τον οργανωληπτικό τους χαρακτήρα.
Για τον Philippe Darriet, Καθηγητή, Διευθυντή της Μονάδας Έρευνας Οινολογίας ISVV Μπορντό: «Τα κόκκινα κρασιά πίεσης (Merlot και Cabernet Sauvignon) που παρασκευάστηκαν το 2014 και το 2013 (Merlot) με πίεση υπό ουδέγες αέρια εκφράζουν πιο λεπτές αρωματικές νότες, λιγότερο επηρεασμένες από τις φυτικές αρωματικές αποχρώσεις του στέμφυλου που συνήθως σχετίζονται με τα κρασιά πίεσης. Οι τανίνες, που υπάρχουν στους χυμούς του τέλους της πίεσης φαίνεται επίσης να είναι λιγότερο σκληρές. Από χημική άποψη, τα κρασιά περιέχουν χαμηλότερες συγκεντρώσεις σε MND: 3-μεθυλ-2,4-νοναδιόνη, πολύ οσμηρό συστατικό που σχετίζεται με μια οξειδωτική εξέλιξη των κρασιών (Pons et al. 2008, 2011, 2013)».
www.bucher-inertys.com
Σχεδιασμένη για να φιλτράρει όλους τους τύπους κρασιών, η νέα σειρά FX είναι η καλύτερη απάντηση στις απαιτήσεις των ιδιωτικών και συνεταιριστικών οινοποιείων.
Ροή: έως 10 hl/h ανά μονάδα ανάλογα με τους τύπους κρασιών και τις λειτουργικές συνθήκες
Flavy
Αριθμός μονάδων
Επιφάνεια φιλτραρίσματος (m²)
Μήκος (mm)
Πλάτος (mm)
Ύψος (mm)
FX2
2
24
1568
861
1834
FX3
3
36
1836
861
1834
FX5
5
60
2922
990
1939
FX6
6
72
2922
990
1939
FX8
8
96
2966
1200
2120
FX10
10
120
3242
1200
2120
Η σειρά φίλτρων Flavy FX 100 έως FX 300 είναι η καλύτερη απάντηση στις απαιτήσεις των εμπόρων – εμφιαλωτών.
Με μεγάλη χωρητικότητα, αυτά τα φίλτρα συνδυάζουν απόδοση, αξιοπιστία και σεβασμό προς το περιβάλλον.
Ροή: έως 10 hl/h ανά μονάδα ανάλογα με τους τύπους κρασιών και τις λειτουργικές συνθήκες
Flavy
Αριθμός skid με 10 μονάδες φιλτραρίσματος
Επιφάνεια φιλτραρίσματος (m²)
Μήκος (mm)
Πλάτος (mm)
Ύψος (mm)
FX100
1
120
3775
3257
2442
FX200
2
240
5525
3257
2442
FX300
3
360
7275
3257
2892
Χάρη στη διαδικασία αποκλειστικής πίεσης υπό αδρανές αέριο Bucher Inertys, το 100 % των πιεσμένων γλεύκων προστατεύεται από την οξείδωση. Το χρώμα, η τυπικότητα και το αρωματικό δυναμικό παραμένουν υποσχόμενα για φρέσκα, ευχάριστα λευκά και ροζ κρασιά, με γεύση φρούτου, που είναι καλά προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Λειτουργία μόνιμη σε κλειστό κύκλο, το αέριο που χρησιμοποιείται ανακυκλώνεται μέσω μιας ευέλικτης δεξαμενής και μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Τα λειτουργικά κόστη είναι χαμηλά. Η διαδικασία είναι πλήρως αυτόματη.
Η Bucher Inertys είναι διαθέσιμη για τις σειρές:
• Bucher XPlus 22 έως 80
• Bucher XPert 100 έως 450
www.bucher-inertys.com
Η Flavy FX Tandem βασίζεται στη συνεργασία δύο ειδικών μηχανών που λειτουργούν ταυτόχρονα και με διαφορετικό τρόπο: η μία φιλτράρει τα ακατέργαστα κρασιά και η άλλη συγκεντρώνει τα υπολείμματα του πρώτου φίλτρου.
Κάθε φίλτρο της έννοιας Flavy FX Tandem έχει τη δική του εφαρμογή, διαθέτει τους δικούς του παραμέτρους λειτουργίας και χρησιμοποιεί συγκεκριμένες μεμβράνες που είναι κατάλληλες.
Τα πλεονεκτήματά της είναι πολλαπλά:
• Ένα concept ειδικά προσαρμοσμένο στη φιλτράρισμα μεγάλων παρτίδων κρασιών.
• Αυξημένη παραγωγικότητα
• Βελτιστοποιημένη οργάνωση: η επεξεργασία σε απευθείας σύνδεση των υπολειμμάτων επιτρέπει την τήρηση των φιλτραρισμένων παρτίδων κρασιού.
• Τελείως αυτοματοποιημένες διαδικασίες.
• Αρχειοθέτηση δεδομένων μέσω USB.
Ροή: έως 10 hl/h ανά μονάδα ανάλογα με τους τύπους κρασιών και τις λειτουργικές συνθήκες
Flavy
FX tandem
Επιφάνεια φιλτραρίσματος (m²)
Μήκος (mm)
Πλάτος (mm)
Ύψος (mm)
FX6 / 2
72 + 12
2906
2258
1960
FX8 / 2
96 + 12
3210
2568
2229
FX10 / 3
120 + 18
3485
2568
2304
FX100 / 3
120 + 18
5175
3257
2442
FX200 / 3
240 + 18
6925
3257
2442
FX300 / 6
360 + 36
8675
3366
2893