Δοκιμάστε την πολύ ευρεία γκάμα μας από κρασιά υψηλής ποιότητας, μοναδικά διαφορετικά, από την Μεσογειακή περιοχή υψηλού υψομέτρου. Η Ισπανία είναι ο #1 εξαγωγέας κρασιού παγκοσμίως. Το οινοποιείο μας κατατάσσεται ανάμεσα στα 100 καλύτερα στον κόσμο, καθώς και με πιστοποίηση ποιότητας IFS A+. 200+ διεθνή βραβεία.
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: CIGALES
Η συγκομιδή πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, υποβάλλοντας την σε ήπιο πάτημα και αποκοπή. Ζύμωσε σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η μηλογαλακτική ζύμωση. Ακολούθως, καθαρίστηκε, σταθεροποιήθηκε και εμφιαλώθηκε.
Το Zhalbaus Rueda της ποικιλίας Verdejo, χαρακτηρίζεται από άρωμα και γεύση με βοτανικές και φρουτώδεις νότες, συνοδευόμενο από εξαιρετική οξύτητα. Είναι μοναδικό στο στόμα λόγω της χαρακτηριστικής πικρής του γεύσης μαζί με μια έντονη φρουτώδη έκφραση. Ένα σύνολο ποιοτήτων που το καθιστά ένα πολύ αρμονικό κρασί.
Για την παρασκευή του Zhalbaus Rueda χρησιμοποιείται η αυτόχθονη ποικιλία σταφυλιού της ονομασίας, η ποικιλία verdejo, που καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια. Είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο ηπειρωτικό κλίμα και σε εδάφη με βότσαλα. Η εισαγωγή αυτής της ποικιλίας στην Ισπανία αποδίδεται στους μοζαράβες. Χωρίς να υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες, πιστεύεται ότι η προέλευση αυτής της καλλιέργειας στην περιοχή αυτή χρονολογείται στον 11ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αλφόνσου VI, που συμπίπτει με την επανακατοίκηση, επίσης από μοζαράβες, της λεκάνης του ποταμού Ντούερο.
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: CIGALES
Η σταφίδα συλλέχθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ένα ροζέ κρασί που παρασκευάστηκε με την παραδοσιακή μέθοδο του σαγρέ. Ο μούστος παρέμεινε σε επαφή με τα στερεά μέρη της σταφίδας (φλούδες) για μικρό χρονικό διάστημα (1 ώρα), πριν μεταφερθεί σε δεξαμενή. Ζύμωσε σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 15ºC, για 16 ημέρες, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεταφορά για την επακόλουθη καθαρισμό, σταθεροποίηση και εμφιάλωση.
Η Zhalbaus Roble πειραματίζεται με αρώματα μεγάλης πολυπλοκότητας, φρούτα, καπνιστά και μπαχαρικά με μια ισορροπία μεταξύ ξύλου και φρούτου που έχει επιτευχθεί με εξαιρετική επιτυχία. Οι καβουρδισμένες νότες της και ένα υπόβαθρο μεταλλικότητας της προσδίδουν μεγάλη πρωτοτυπία σε αυτή τη φάση της οσφρητικής εμπειρίας, με μεγάλη ένταση και κομψότητα.
Με εξαιρετική δομή, πολύ σάρκινη, πυκνή, συγκεντρωμένη, με ευγενικό, περιβάλλον και χωρίς αιχμές τανίνη, μεγάλης ποιότητας. Μαλακοί και ισορροπημένοι τανίνες.
Για την παραγωγή του Ribera Del Duero αποφασίσαμε να επιλέξουμε την περιοχή της La Horra λόγω των παλιών αμπελώνων της, των βαθιών εδαφών όπου αναμειγνύονται οι άμμοι με ασβεστολιθικούς ορίζοντες και αργιλώδη υποστρώματα και λόγω του πιο δροσερού κλίματος του βόρειου τμήματος της Ribera Burgalesa. Στην σύντομη εμπειρία μας στη Ribera del Duero έχουμε ήδη την ευκαιρία να παρασκευάσουμε κάποιες χρονιές.
Το κρασί μας έχει παραμείνει 12 μήνες σε βαρέλια από γαλλική δρυ 60% και αμερικανική δρυ 40% και διατίθεται προς πώληση μετά την 1η Οκτωβρίου του δεύτερου έτους μετά τη συγκομιδή.
Παρουσιάζει χρώματα που εξελίσσονται από έντονο κερασί σε κόκκινο βυσσινί. Διακρίνονται έντονες βιολετί αποχρώσεις σε λεπτό στρώμα που αποδεικνύουν ακόμα τις νότες της νεότητας.
Σε μια έντονη φρουτώδη βάση, το άρωμά του συνδυάζεται με τις νότες που προέρχονται από τα ευγενή ξύλα, καλύπτοντας από τις μπαχαρένιες νότες της βανίλιας, γλυκόριζας ή γαρίφαλου, μέχρι τις καβουρδισμένες και
toasted.
Στο στόμα είναι σάρκινο, δομημένο και στρογγυλό. Με ισορροπημένο τανικό συστατικό, η αίσθηση στο στόμα είναι βελούδινη, γεμάτη γεύσεις, εκφράζοντας μια ευρεία επιμονή και ισχυρή αναδρομική αίσθηση.
Τα οφέλη για την υγεία και την ιατρική από το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδό μας είναι ασύγκριτα. Ποικιλίες όπως η κορνικάμπρα έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα οφέλη για την υγεία. 60+ διεθνή βραβεία. Διαθέτουμε μονοποικιλιακά (πικουάλ, αρμπεκίνα, κορνικάμπρα), κουπάζ, βιολογικές και περιορισμένες ειδικές εκδόσεις.