Οι αρωματικοί καραμέλες χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν γεύση καραμέλας σε μια τελική εφαρμογή. Ανάλογα με το πώς ψήνονται και τα σάκχαρα που χρησιμοποιούνται, μπορούν να προσφέρουν διαφορετικές γεύσεις: γλυκιά, πικρή, ξινή, κ.λπ.
Χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων για να προσδώσουν μια καλή γεύση καραμέλας στο τελικό προϊόν και να προσθέσουν μια ορισμένη στρογγυλότητα.
Η αρωματική καραμέλα μπορεί να χωριστεί σε 3 κατηγορίες:
- ξανθιά καραμέλα, με γεύση μελιού και καραμέλας, με πολύ λίγη καραμελοποίηση
- παραδοσιακή καραμέλα, η τυπική γεύση καραμέλας που έρχεται εύκολα στο μυαλό, συχνά χρησιμοποιούμενη σε επικάλυψεις και σάλτσες
- γεμάτη καραμέλα, πολύ έντονη γεύση, χρησιμοποιούμενη σε μείγματα σε μπισκότα ή γαλακτοκομικά προϊόντα για να αποκτήσουμε μια καλή γεύση καραμέλας.
ΚΥΡΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ:
- Γαλακτοκομικά επιδόρπια
- Λαχανικά επιδόρπια
- Παγωτό
- Μπισκότα
- Κέικ
- Σάλτσες
- Επικάλυψη
- Ζαχαρωτά