Ο κατσαροκάβαλος είναι ένα ημι-ώριμο τυρί με ελαστική ζύμη, που παράγεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα και παρασκευάζεται παραδοσιακά στο χέρι. Το όνομά του "κατσαροκάβαλος" προέρχεται από το γεγονός ότι αυτό το προϊόν ωριμάζει σε ζευγάρια "πάνω σε ξύλινες δοκούς" για τουλάχιστον 45 ημέρες.
Παρουσιάζεται σε έντονο κίτρινο χρώμα, έχει παχύρρευστη υφή και γλυκιά, ελαφρώς έντονη γεύση, εξαιρετικό αν καταναλωθεί μόνο του ή με ψωμί, ακόμη και ψημένο στη σχάρα ή συνοδευόμενο από ένα εξαιρετικό ποτήρι κρασί από την Πούλια.
Η μηχανή έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή σφιχτών νήματος που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της στρακιατέλας, γέμιση των μπουράτων.
Η μηχανή είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΤΣΑΛΙ AISI 304 με ορισμένα μέρη από ειδικούς ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ κατάλληλους για επαφή με τρόφιμα.
Η μηχανή είναι ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΗ και διακρίνεται από άλλες παρόμοιες που υπάρχουν στην αγορά για:
- σφιχτό νήμα υψηλής πρόσφυσης κρέμας;
- περιορισμένο αριθμό δομικών μερών;
- υψηλή αξιοπιστία και παραγωγική ικανότητα;
- υψηλό επίπεδο ασφάλειας;
- ευκολία καθαρισμού και απολύμανσης, που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης;
- μειωμένη συντήρηση.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ και ΑΞΕΣΟΥΑΡ
- ΣΤΡΩΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕ ΡΟΔΕΣ
- ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΟΙ ΡΟΛΟΙ
- ΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΠΕΣ
- ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ και ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 4.0
Η μπουράτα, το καμάρι της παραδοσιακής τυροκομίας της Πούλια, αποτελείται από ένα χέρι φτιαγμένο περίβλημα από μοτσαρέλα που δημιουργείται από τους τυροκόμους μας και γεμίζεται εσωτερικά με μια μαλακή καρδιά από κομμάτια μοτσαρέλας που έχουν σχιστεί στο χέρι και κρέμα, δίνοντας έτσι προέλευση σε ένα πακετάκι με εκλεκτή, γλυκιά και λεπτή γεύση. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φρέσκια κατανάλωση, καρυκευμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή συνοδευόμενο από σαλάτα, ντοματίνια, ψωμί ή λεπτά πιάτα όπως καπνιστός σολομός, ή να χρησιμοποιηθεί για γέμιση πίτσας ή γκουρμέ πρώτων πιάτων. Εξαιρετικό επίσης σε συνδυασμό με ένα καλό ποτήρι κρασί.
Το παλαιωμένο προβολόνε είναι ένα τυρί παλαιωμένο με ελαστική ζύμη, παραγόμενο αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα, παραδοσιακά επεξεργασμένο και διαμορφωμένο στο χέρι και που ωριμάζει για περίπου 9 / 12 μήνες.
Παρουσιάζεται σε κίτρινο χρώμα με πολύ παχύρρευστη υφή, σκληρό εξωτερικά και με πολύ έντονη και λίγο πικάντικη γεύση, εξαιρετικό αν καταναλωθεί και σε φέτες ή συνοδευόμενο από ένα εξαιρετικό ποτήρι κρασί.
Ένα χειροποίητο πακετάκι από τυρί με κρεμώδη γέμιση από χειροποίητη μοτσαρέλα και κρέμα, φυσικά καπνισμένο. Η καπνιστή μπουράτα είναι η τέλεια εξέλιξη της μπουράτας από την Πούλια.
Η γλυκύτητα της στρατσιατέλας συνδυάζεται με το άρωμα και την ευχάριστη, λεπτή μυρωδιά του φυσικού καπνίσματος που γίνεται στον φούρνο με ξύλινα τσιπ, δημιουργώντας ένα μείγμα με απαράμιλλη γεύση και αναγνωρίσιμο γευστικό προφίλ.
Αυτή η σπεσιαλιτέ είναι ιδανική για να γεμίσει πίτσες ή γκουρμέ σαλάτες, αλλά μπορεί επίσης να συνδυαστεί με φρέσκο ψάρι ή καπνιστές γεύσεις ή με μαρμελάδες και γλυκά με έντονη γεύση.
Η στρατσιατέλα είναι μια τυροκομική ειδικότητα που είναι χαρακτηριστική της παραγωγής της Πούλια, αποτελούμενη από μαλακά χειροποίητα κομμάτια από τυρί και κρέμα. Αυτή η ειδικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατανάλωση φρέσκια ή να συνοδεύσει σαλάτες, πρώτα πιάτα ή γκουρμέ πίτσες χωρίς να χρειάζεται να καρυκευτεί, χάρη στη εξαιρετικά γαλακτώδη γεύση της.
Η μοτσαρέλα είναι ένα φρέσκο τυρί με ελαστική υφή, που χαρακτηρίζεται από λεία, ομοιόμορφη επιφάνεια και λευκό χρώμα. Η γεύση της είναι γλυκιά και λεπτή, ενώ η μυρωδιά της είναι φρέσκια και ευχάριστη. Παρουσιάζεται σε διάφορες μορφές, αποτέλεσμα της δεξιοτεχνίας των μαστόρων τυροκόμων μας: από μπουκίτσες, σε κόμπους, από πλεξούδες μέχρι τυρί φιορντιλάτε.
Συνήθως, η μοτσαρέλα καταναλώνεται φρέσκια μόνη της ως ορεκτικό (το φιορντιλάτε, που κόβεται σε φέτες και περιχύνεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ντομάτα, αποτελεί τη βάση για την παρασκευή της διάσημης καπρέζε) ή ως συνοδευτικό, σε συνδυασμό με κυρίως πιάτα και επίσης στην παρασκευή σαλατών.
Η μοτσαρέλα είναι ένα φρέσκο τυρί με ελαστική υφή, που χαρακτηρίζεται από λεία, ομοιόμορφη επιφάνεια και λευκό χρώμα, καθώς και ελαστική σύσταση. Η γεύση είναι γλυκιά και λεπτή, ενώ η μυρωδιά είναι φρέσκια και ευχάριστη. Παρουσιάζεται σε διάφορες μορφές, αποτέλεσμα της δεξιοτεχνίας των μαστόρων τυροκόμων μας: από μπουκίτσες, σε κόμπους, από πλεξούδες μέχρι τυρί φιορντιλάτε.
Συνήθως, η μοτσαρέλα απολαμβάνεται φρέσκια μόνη της ως ορεκτικό (το φιορντιλάτε, που κόβεται σε φέτες και περιχύνεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ντομάτα, αποτελεί τη βάση για την παρασκευή της διάσημης καπρέζε) ή ως συνοδευτικό, σε συνδυασμό με κυρίως πιάτα και επίσης στην παρασκευή σαλατών.
Μια πλούσια και κομψή παραλλαγή της κλασικής μπουράτας, που απελευθερώνει μια έντονη γεύση τρούφας που εμπλουτίζει τη νόστιμη και κρεμώδη γέμιση της μπουράτας, δίνοντάς της μια τολμηρή και ευχάριστη γεύση.
Ο Κατσιόρικοττα είναι ένα σκληρό τυρί με ημι-σκληρή ζύμη σε κυλινδρικό σχήμα, χαρακτηριστικό της γαλακτοκομικής παράδοσης της Πούλια.
Στην κουζίνα της Πούλια, αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται γενικά τριμμένο για να αρωματίσει τα ζυμαρικά στην τυπική πούλια pasta alla crudaiola, αλλά καταναλώνεται επίσης μόνο του σε φέτες ή για να αρωματίσει σαλάτες ή πίτσες.
Η κατσιότα φιορ ντι μποντά είναι ένα φρέσκο τυρί με προσθήκη γαλακτικών βακτηρίων, που υποβάλλεται σε μια σύντομη περίοδο ξηρασίας.
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα τυρί με ημι-σκληρή κρούστα, στο εσωτερικό του είναι κρεμώδες με γλυκιά/ελαφρώς ξινή γεύση και εξαιρετικά νόστιμο. Το παράγουμε επίσης σε παραλλαγές με πιπεριά και ελιές.
Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να το απολαύσετε μόνο του ή συνοδευόμενο από ψωμί ή κρουτόν, ή σε συνδυασμό με σαλάτες ή ορεκτικά.