Η ταπιόκα διακρίνεται από το γεγονός ότι αυξάνει την ιξώδη του προϊόντος χωρίς να το χρωματίζει. Οι ιδιότητες της ταπιόκας είναι πολύ παρόμοιες με τις ιδιότητες του αμύλου πατάτας. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές ψησίματος χωρίς γλουτένη για να βελτιώσει την εμφάνιση του πιάτου ή για να επιτύχει μια χρυσή κρούστα. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των σπόρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.
Βάρος: 300 γρ.
Το λάχανο Πεκίνου ήταν δημοφιλές στην Ευρώπη μόνο στις ασιατικές συνοικίες μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει φτάσει στην κορυφή της γαστρονομικής δημοτικότητας, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Η θρεπτική του αξία και η εξαιρετική γεύση διατηρούνται στο αποξηραμένο προϊόν. Από το αποξηραμένο λάχανο Πεκίνου παρασκευάζεται μια νόστιμη κορεατική σούπα σιριαγκόκ, καθώς και εθνικά πιάτα όπως το Ναμπούλ, το Ττίγκε και το Μπαλέ. Συνοδευτικά του αποξηραμένου κινέζικου λάχανου, που βοηθούν να αναδείξει την πλήρη γευστική του δυναμική, είναι το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Χρήση για
Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα κρέατος, πουλερικών και θηραμάτων.
Γεύση
Πικάντικη, γλυκιά
Θρεπτική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 26
Λίπη (γ / 100γ)… 3,5
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 34
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 270
Η ρεβίθι είναι ένα τρόφιμο, ένα από τα πιο αρχαία όσπρια στη Μέση Ανατολή, που άρχισε να καλλιεργείται πριν από περισσότερα από 7 χιλιάδες χρόνια. Είναι κοινό σε χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής. Από αυτό παρασκευάζονται σνακ όπως το χούμους και οι φαλάφελ. Οι τηγανητοί σπόροι ονομάζονται Λελεμπί. Τα ρεβίθια χρησιμοποιούνται ευρέως στη vegan, χορτοφαγική και ινδική κουζίνα. Παραδοσιακά, η χρήση των ρεβιθιών είναι επίκαιρη για την περιοχή της Μεσογείου. Το ρεβίθι χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλευριού ρεβιθιού, που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ινδική κουζίνα. Και, για παράδειγμα, στην ιταλική κουζίνα χρησιμοποιείται για την παρασκευή επίπεδων κέικ, των φαρίντατα, αλλά οι ποσότητες καλλιέργειας ρεβιθιού στην Ιταλία είναι αμελητέες. Οι λευκές ποικιλίες σπόρων χρησιμοποιούνται κυρίως για τροφή. Η θερμική επεξεργασία απαιτεί περισσότερο χρόνο από ότι για φακές και μπιζέλια. Οι σπόροι ρεβιθιού χρησιμεύουν ως πηγή ψευδαργύρου και φολικού οξέος.
Στον 16ο αιώνα, οι Πορτογάλοι κατακτητές ανακάλυψαν την κανέλα Σρι Λάνκα και έφεραν αυτό το μπαχαρικό στην Ευρώπη τον 16ο και 17ο αιώνα. Η κανέλα Σρι Λάνκα προέρχεται από άγρια δέντρα που φτάνουν σε ύψος έως 10 μέτρα και φύονται στα δάση της Σρι Λάνκα και της Νότιας Ινδίας. Αυτό το μπαχαρικό παρασκευάζεται από τον πιο λεπτό εσωτερικό φλοιό, ο οποίος κόβεται από τριών ετών βλαστούς.
Η αυθεντική κανέλα Σρι Λάνκα είναι ένα έντονα αρωματικό και γευστικά εξαιρετικό μπαχαρικό. Όποιος έχει δοκιμάσει ποτέ αυτή την κανέλα γνωρίζει καλά τις διαφορετικές γευστικές ποιότητες που μπορεί να έχει αυτό το μπαχαρικό.
Καρβοhydrates (g / 100 g): 4,0
Λίπος (g / 100 g): 3,0
Πρωτεΐνη (g / 100 g): 28
Θερμίδες (kcal): 160
Ελάχιστη διάρκεια ζωής: 18 μήνες
Καθαρό βάρος (g): 30
Το άμυλο καλαμποκιού χρησιμοποιείται συχνά σε κέτσαπ, μαγιονέζα, διάφορες σάλτσες και πουτίγκες, καθώς και σε γέμιση πίτας. Αυτό το προϊόν μπορεί επίσης να βοηθήσει αν χρειαστεί να κάνετε τη ζύμη λιγότερο γλουτενική και να της δώσετε κάποια τρυφερότητα και απαλότητα. Το άμυλο καλαμποκιού έχει ελαφρώς περισσότερες θερμίδες από το άμυλο πατάτας. Αυτό το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη. Το προϊόν ελέγχεται για γλουτένη σε κάθε φάση παραγωγής. Η Garnec ήταν η πρώτη στη Ρωσία που έλαβε το δικαίωμα να επισημαίνει τα προϊόντα της με το σήμα «Διασταυρωμένο Σιτάρι». Αυτό το σήμα είναι σήμα ασφαλείας για προϊόντα χωρίς γλουτένη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοιλιοκάκων, αναγνωρισμένο στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.
Βάρος: 400 γρ.
Η αλεύρι καρύδας είναι αλεύρι που παρασκευάζεται από αποξηραμένη σάρκα καρύδας. Χρησιμοποιείται σε διάφορα είδη ψημένων προϊόντων, κυρίως σε ζαχαροπλαστική, λόγω της ήπιας γλυκιάς γεύσης του, που είναι χαρακτηριστική της καρύδας. Το αλεύρι καρύδας έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το μέσο αλεύρι δημητριακών και είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά. Αυτό το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη. Το προϊόν ελέγχεται για γλουτένη σε κάθε φάση παραγωγής. Η Garnec ήταν η πρώτη στη Ρωσία που έλαβε το δικαίωμα να επισημαίνει τα προϊόντα της με το σήμα «Διασταυρωμένο Δημητριακό». Αυτό το σήμα είναι σήμα ασφαλείας για προϊόντα χωρίς γλουτένη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοιλιοκάκων, αναγνωρισμένο στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.
Βάρος: 300 γρ.
Αυτό το μείγμα καθιστά γρήγορο και εύκολο το μαγείρεμα τηγανίτων σίτου. Πρέπει απλώς να αναμίξετε το αλεύρι με νερό. Η τεχνολογία ψυχρής άλεσης (t < 40°C) επιτρέπει τη διατήρηση των περισσότερων βιταμινών και μετάλλων.
Βάρος: 500 γρ.