Η υδροκινόνη παράγεται ως αναστολέας, αντιοξειδωτικό και ενδιάμεσο στη σύνθεση χρωστικών, καυσίμων κινητήρων και ελαίων; στη φωτογραφική επεξεργασία; και φυσικά σε ορισμένα φυτικά είδη. Η υδροκινόνη είναι ένα παράγωγο φαινόλης με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα σε αρκετά όργανα, κυρίως στους νεφρούς. Χρησιμοποιείται ως τοπική θεραπεία για την υπερμελάγχρωση του δέρματος και σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα, μεταβολίζεται κυρίως σε γλουταθειονικά σύμπλοκα και σχηματίζει μεταλλαξιογόνες προσθήκες DNA σε in-vitro συστήματα. (NCI04)
Η σκόνη τσεμπέ είναι ένα φυσικό και φυτικό προϊόν για τα μαλλιά. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλές γενιές από τις γυναίκες στο Τσαντ για να προσφέρει ομορφιά και ανάπτυξη στα μαλλιά.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: ανακατέψτε τη σκόνη τσεμπέ με μια φυτική ουσία της επιλογής σας (λάδι, βούτυρο, αλοιφή μαλλιών). Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας αφού τα έχετε υγράνει προηγουμένως. Ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας από πάνω προς τα κάτω. Αφήστε το προϊόν να παραμείνει στα μαλλιά σας για μερικές ημέρες και επαναλάβετε τη διαδικασία πολλές φορές. Το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί για 24 μήνες μετά το άνοιγμα στην αρχική του συσκευασία.
Σημείωση: για καλύτερη συντήρηση, κρατήστε το προϊόν στην αρχική του σακούλα καλά κλεισμένο, μακριά από τη θερμότητα και την υγρασία.
Η ταπιόκα διακρίνεται από το γεγονός ότι αυξάνει την ιξώδη του προϊόντος χωρίς να το χρωματίζει. Οι ιδιότητες της ταπιόκας είναι πολύ παρόμοιες με τις ιδιότητες του αμύλου πατάτας. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές ψησίματος χωρίς γλουτένη για να βελτιώσει την εμφάνιση του πιάτου ή για να επιτύχει μια χρυσή κρούστα. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των σπόρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.
Βάρος: 300 γρ.
Τα αμυγδαλωτά, όπως και τα ίδια τα αμύγδαλα, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γεγονός που τους προσδίδει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά είναι απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Θεωρείται ότι η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, έναν γνωστό αντιοξειδωτικό παράγοντα, που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, διευκολύνει τις φλέβες και προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες, καθώς και επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Θεωρείται ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω των συστατικών τους: ασβέστιο, μαγνήσιο, μάνγκανα, χαλκό, βιταμίνη Κ, πρωτεΐνη και ψευδάργυρο. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν: βιταμίνες της ομάδας Β, φυτικές ίνες και φώσφορο. <strong>Συστατικά:</strong> αμύγδαλα <strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong> Ενεργειακή αξία 2489kJ/602kcal - 30% ΣΗΔ* Λιπαρά 50,6g - 72% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 3,9g - 20% Υδατάνθρακες 9,5g - 4% εκ των οποίων σάκχαρα 5g - 6%
Η L-Τρυπτοφάνη συμβάλλει σε έναν ήρεμο ύπνο και περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διότι η L-Τρυπτοφάνη έχει την ιδιότητα να μετατρέπεται στον οργανισμό σε σεροτονίνη. Αυτή χρησιμεύει ως πρώτη ύλη για την ορμόνη μελατονίνη, η οποία προάγει τον ύπνο. Η τρυπτοφάνη είναι, μεταξύ άλλων, εγκεκριμένη στη Γερμανία ως φάρμακο για τη θεραπεία διαταραχών ύπνου. Η L-Τρυπτοφάνη είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο και συνιστάται σε δόση 500mg.
Η γύρη των μελισσών, που συχνά αναφέρεται ως γύρη λουλουδιών, έχει έναν πραγματικό πλούτο ευεργετικών ιδιοτήτων. Λόγω της περιεκτικότητάς της σε θρεπτικά συστατικά, χρησιμοποιείται ως ιατρική ουσία. Πρόσφατα, η γύρη των μελισσών έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος όχι μόνο στη φυσική ιατρική, αλλά και στην κοσμετολογία. Η απεριόριστη διατροφική αξία της γύρης των μελισσών προέρχεται από μια πολύ πλούσια χημική σύνθεση, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 250 διαφορετικές ενώσεις. Περιέχει απλά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη), λιπαρά οξέα, πάνω από 30 αμινοξέα (η περιεκτικότητά τους στη γύρη φτάνει έως και 12%) και μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η γύρη λουλουδιών είναι επίσης πηγή πολλών βιταμινών. Μεταξύ αυτών, οι πιο σημαντικές είναι: α, β1, β2, β3, ε, γ, pp και δ.
<strong> Σύνθεση: </strong> Γύρη λουλουδιών
<strong> Διατροφική αξία ανά 100 γρ </strong> Ενεργειακή αξία 1103 kJ/ 261 kcal - 13%ΣΔ*Λιπαρά 5γρ - 7% περιλαμβανομένων 3
Αυτή η μούρο της σολανώδους οικογένειας ήρθε στην Ευρώπη από την Περσία και λόγω των δυσκολιών στη μετάφραση, συχνά ονομαζόταν τρελό μήλο. Η μελιτζάνα ήρθε στη Ρωσία από τον Καύκασο, γι' αυτό και είχε το παρατσούκλι "Αρμενικό αγγούρι" για πολύ καιρό. Η σωστά αποξηραμένη μελιτζάνα έχει έντονο άρωμα και γεύση μανιταριών. Αυτή η χαρακτηριστική ιδιότητα την καθιστά αναπόσπαστο συστατικό σε πιάτα με μαγειρεμένα λαχανικά ή σε οποιοδήποτε ψητό.
Χρήση για
Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα από κρέας, πουλερικά και πιάτα από θηράματα.
Γεύση
Πικάντικη, πικρή, πικάντικη
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 11
Λίπη (γ / 100γ)… 1,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 43
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 230
{"Chemical appearance":"Χημική εμφάνιση\n\nΤο Διθιοφωσφορικό 25s ή Υδρογόνο Φωσφορδιθιοϊκό έχει την εμφάνιση ενός σκούρου καφέ ή σχεδόν μαύρου υγρού. Ορισμένοι μπορεί να το κατατάξουν ως ένα λιπαρό υγρό βαντίκ καφέ και έχει πυκνότητα 1.17 – 1.20. Έχει pH 10 – 13 και ποσοστό ορυκτών ουσιών 46 – 49.\n\nChemical application and strength\n\nΗ Διθιοφωσφορική 25s ή Υδρογόνο Φωσφορδιθιοϊκό είναι γνωστή ως καλός συλλέκτης φυγόκεντρης επιφανείας για χαλκό, θειούχο άργυρο, θειούχο ψευδάργυρο (ενεργοποιημένο) και μεταλλεύματα μολύβδου. Μπορεί να διαλυθεί σε κάποιο βαθμό στο νερό. Επίσης, μπορεί να χυθεί απευθείας σε μύλους σφαιρών και δεξαμενές αποθήκευσης.\n\nΤο Υδρογόνο Φωσφορδιθιοϊκό χρησιμοποιείται κυρίως στη διαδικασία φυγοκέντρησης διαχωρισμού μεταλλευμάτων όπως μολύβδου και ψευδάργυρου. Λόγω των ιδιοτήτων του, δεν πρέπει να εκτίθεται σε έντονη θερμότητα όπως φωτιά ή ακραίο ηλιακό φως. Πρέπει να παρατηρείται κατάλληλη συσκευασία. Είναι αδύναμο στη συλλογή θειούχων ορυκτών και πυρίτη σε αλκαλικό μέσο. Είναι επίσης επιλεκτικό στη συλλογή μεταλλευμάτων.\n\nCAS Number: 61792-48-1\nHS Code: 292019"}
Ο μονοκαλσιούχος φωσφορικός άλας παράγεται από την αντίδραση του φωσφορικού οξέος και του ανθρακικού ασβεστίου. Ως δομικό στοιχείο των οστών, ο φώσφορος συμμετέχει σε πολλές σημαντικές βιοχημικές μετατροπές.
Ο μονοκαλσιούχος φωσφορικός άλας 25 κιλών εμφανίζεται με τη μορφή ρευστής σκόνης ή μικρών κόκκων λευκού ή γκρίζου χρώματος. Είναι εύκολος στην ανάμειξη με άλλες πρώτες ύλες. Το προϊόν είναι υπεύθυνο για την καλή ανάπτυξη των οστών και των ιστών, τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος, καθώς και για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανοσοποιητικής δύναμης.
Taxi in Thessaloniki to Halkidiki
Xlns Transfer Thessaloniki is a transfer service provider that can take you to Halkidiki.
You can trust us for your cheap, fast and timely transportation to Halkidiki.
Xlns undertakes the transportation of people to and from Thessaloniki airport on its own fleet:
Taxi cars, mini vans, mini bus,
Vip transfers (luxury cars), Vip cars, Vip mini vans, Vip mini bus.
Transfer from Thessaloniki Airport SKG to Halkidiki.
Χρήσιμο και νόστιμο; Αυτό ακριβώς αφορά το μείγμα νιφάδων 10 τύπων δημητριακών TM "TERRA". Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό σε ένα πιάτο κρέατος ή ως ανεξάρτητο πιάτο με την προσθήκη βουτύρου ή ελαιολάδου. Ακραία πολλοί πολύτιμοι βιταμίνες σε μόνο ένα πιάτο!
Όχι μόνο οι νόστιμοι φυστίκια, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φυστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και ανακουφίζει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διαφόρων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περίπου 20%. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά από τα αμύγδαλα.