...Το γάλα UHT είναι ένα γάλα που υποβάλλεται σε επεξεργασία σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, μια τεχνολογία επεξεργασίας τροφίμων που αποστειρώνει τα υγρά τρόφιμα. Γίνεται θερμαίνοντας για 2-5 δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία άνω των 135 °C (275 °F). Αυτή είναι η θερμοκρασία που απαιτείται για να σκοτωθούν οι βακτηριακές ενδοσπόρες. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι το προϊόν είναι αποστειρωμένο.
Το γάλα UHT συσκευασμένο σε αποστειρωμένα δοχεία και μη ανοιγμένο έχει διάρκεια ζωής έως και εννέα μήνες.