...Επίσης γνωστά ως "μαύρο κύμινο", οι σπόροι νιγέλας χρησιμοποιούνταν ως υποκατάστατο του πιπεριού στην Αρχαιότητα. Η μυρωδιά τους θυμίζει αυτήν του γλυκάνισου ή του μοσχοκάρυδου. Όταν είναι θρυμματισμένοι, θυμίζουν τη μυρωδιά του κύμινου. Χρησιμοποιούνται ως επικάλυψη, σε πανάρισμα ή ενσωματωμένα σε ψωμί, μείγματα δημητριακών, γέμιση ή αλλαντικά.
...Η νίγκελλα είναι ένας πολύ μικρός σπόρος με έντονο μαύρο χρώμα και χωρίς άρωμα.
Χρήσεις της νίγκελλας σε σπόρους στην κουζίνα:
Οι σπόροι νίγκελλας πασπαλίζονται ολόκληροι ή θρυμματισμένοι στο τέλος του μαγειρέματος, για να ενισχύσουν λαχανικά ψητά, ψάρι, ψητό κρέας ή ρύζι. Είναι επίσης τέλειοι για να αναδείξουν κρύες σάλτσες όπως η μαγιονέζα ή μια σάλτσα γιαούρτι.
Τα οφέλη της νίγκελλας σε σπόρους:
Πεπττική, καρυοθραύστης, αντισπασμωδική, ανθελμινθική…...