...Η μαγιά (Saccharomyces cerevisiae) είναι ένα μικροοργανισμό που ανήκει στην ομάδα των μονοκυτταρικών μυκήτων, η οποία περιλαμβάνει περίπου 1.500 είδη.
Η μαγιά αρτοποιίας χρησιμοποιείται στην παραγωγή αρτοσκευασμάτων από διάφορους τύπους αλευριού.
Η ξηρή (αποξηραμένη) μαγιά έχει τα εξής πλεονεκτήματα: σταθερή ποιότητα, μεγάλη διάρκεια ζωής, ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, ευκολία στη μεταφορά και αποθήκευση. Η εφοδιαστική είναι πολύ πιο εύκολη σε σύγκριση με τη συμπιεσμένη μαγιά, καταλαμβάνει 3-4 φορές λιγότερο χώρο αποθήκευσης, δεν υπάρχει ανάγκη για συχνές προμήθειες μαγιάς.