...Αυτή η μπαχαρική μέτριας πικράδας είναι η βάση της εθνικής σάλτσας Ταμπάσκο του Μεξικού. Για να μαλακώσει η καυτερή φύση του μείγματος καυτερών πιπεριών, η σάλτσα ωριμάζει για αρκετά χρόνια σε δρύινα βαρέλια, όπως το παλιό κρασί. Η σωστή ταμπάσκο με καλή ωρίμανση αποκτά την εγγενή της πικάντικη γεύση και μια ειδική ξινή-καυτερή γεύση.
Χρήση για
Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα με κρέας, πουλερικά και ψάρι, συνοδευτικά.
Γεύση
Πικάντικη
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 12
Λίπη (γ / 100γ)… 17
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 33
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 330...